|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
|
![]() Malo wiem... ale dopiero zaczalem szukac xD
13:30 Marazes: excalibug 13:30 Topsy: If you want to find out about excalibug you should ask the more sinister characters in Thais not a respectable woman like myself!
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
|
![]() Poszedłem do Valdruca w Venore (tego wampira w skelpei magicznym) niestety nie mówił nic ciekawego. Ale jak ktoś chce:
13:03 Misaza Druid: hi 13:03 Vladruc: I am Vladruc Urghain and welcome you, Misaza Druid, to my house. 13:03 Misaza Druid: excalibug 13:03 Vladruc: A terrifying weapon if it does exist at all. 13:03 Misaza Druid: king 13:03 Vladruc: I am of noble blood myself. I have been so long master that none other should be master of me. 13:04 Misaza Druid: marvik 13:04 Misaza Druid: tibianus 13:04 Vladruc: What a wonderful world we do live in ... so full of life. 13:04 Misaza Druid: beholders 13:05 Misaza Druid: minotaurs 13:05 Misaza Druid: cyclops 13:05 Misaza Druid: gods 13:05 Misaza Druid: noodles 13:05 Misaza Druid: noodels 13:05 Misaza Druid: war 13:06 Vladruc: Go safely, and leave something of the happiness you bring! 13:07 Rat plague in Thais! 13:08 Misaza Druid: hi 13:08 Vladruc: I am Vladruc Urghain and welcome you, Misaza Druid, to my house. 13:08 Misaza Druid: basilisk 13:08 Misaza Druid: Kruzak 13:08 Misaza Druid: Kurzak 13:08 Misaza Druid: (lol) 13:08 Misaza Druid: zatragil 13:08 Misaza Druid: Banor 13:09 Vladruc: Go safely, and leave something of the happiness you bring! 13:10 Misaza Druid: hi 13:10 Vladruc: I am Vladruc Urghain and welcome you, Misaza Druid, to my house. 13:10 Misaza Druid: quest 13:10 Misaza Druid: excalibug 13:10 Vladruc: A terrifying weapon if it does exist at all. Teraz idę do "hero" 13:22 Misaza Druid: Hi 13:22 Abran Ironeye: Hail, Misaza Druid! 13:22 Misaza Druid: Excalibug 13:22 Abran Ironeye: If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams. 13:22 Misaza Druid: King 13:22 Abran Ironeye: I would like to see a true warrior-king in Thais... like in the old days. But who knows, perhaps one day the tides of fatewill bring such a man to power. Who knows... 13:22 Misaza Druid: Help 13:22 Misaza Druid: Baxter 13:22 Misaza Druid: Teddy Bear 13:22 Abran Ironeye: I don't know anything about a teddy... and if you are smart you shouldn't either... Czyli znowu nic ciekawego. Zapytałem jeszcze Leelanda (szefa jakiegoś domu towarowego) o excalibuga ,a on powiedział tylko że to jedna z niewielu rzeczy których nie może dla mnie zdobyć. Chyba znowu pudło: 13:24 Misaza Druid: hi 13:24 Xed: Greetings, Misaza Druid. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse. 13:24 Misaza Druid: Excalibug 13:24 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him. Chyba nic wam nie dało to ;/. Pytałem się jeszcze o nightmare knight ale nic z tego. Całe Venore przeleciałem. Aha, i ktoś jeszcze powiedział że każdy NPC wie coś o excaliburze, niektórzy milczeli a koleś w sklepie z owocami zareagował: "A co to jest? To jest ostre?" hyh pewnie myślał że to jakieś wykwintne danie xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Kup mi takie jedno ostre dane
![]() pytalem tez tamtejszego NPC z którym nawiazala sie taka oto rozmowa Cytuj:
![]() |
![]() |
#124 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a teraz rozmowa z npc w swiatyni venore Cytuj:
JAK EDYTOWAC ! JAK SZUKAC ! ![]() ![]() ![]() CO TO MA BYC...NIEBIESKA SOWA I SLON ZE SKRZYDLAMI...-.- a to 3 t ocos blizej nieokreslonego Ostatnio edytowany przez Onionhawk - 18-07-2005 o 13:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Fortera
Poziom: 8
Skille: 24/24
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Nie wszyscy wiedzą o Excalibugu. Groźniejsze charaktery powiada... Spytałem więźnia w więzieniu u Szeryfa niestety on nic nie powiedział. Jeśli ktoś zna jakieś ciemne charaktery to pytajcie. Jesteśmy blisko!! Szukałem jakiegoś pomniku koło Carlin. Mój kumpel mówił że jest na nim odszyfrowana część tekstu z tej księgi. Ale nic nie moge znaleźć. Znalazłem tylko pomnik rycerza który ocalił Carlin. W depo Thais leżała księga, w której było coś o Nightmare Knights. Niestety nic z tego nie zrozumiałem. była o nich tylko wzmianka w tytule więc sądzę że to nic co mogło by pomóc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
|
![]() 14:04 Abramatus: hi
14:04 Romella: I welcome thee, Abramatus! 14:04 Abramatus: excalibug 14:04 Romella: I heard the amazons are after it. 14:04 Abramatus: amazons 14:04 Romella: I wonder how they finance themselves. I bet they are secretly trading in some strange stuff. 14:07 Abramatus: excalibug 14:07 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him. 14:29 Abramatus: excalibug 14:29 Yberius: This blasphemous weapon has to be destroyed.
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
Ostatnio edytowany przez Dwarf - 18-07-2005 o 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Trimera
Poziom: 23
Skille: 10/10
|
![]() Hadi-dudu: hi
Edala: Ashari, Hadi-dudu. Hadi-dudu: excalibug Edala: It is true that this weapon brings great power. But you should not look for power. It is wisdom you really need. Hadi-dudu: wisdom Edala: Talk to the hermit Eremo on the isle of Cormaya about this blessing. Hadi-dudu: power Hadi-dudu: bye Edala: Asha Thrazi, traveller. to moja rozmowa przeprowadzona z Edala.Vhyba tylko jakieś hlvl mogą wykonać tego qesta.Zaraz wyruszam na szukanie tego pomnika. EDIT:już nieszukam, musze skille podwyższyć i dopiero wtedy. ![]() EDIT2:Blaszy , ty jesteś troche do tyłu już są crystal coins ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Hadi - 18-07-2005 o 16:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Hadi to pewne że tylko wysoko levelowe postacie mogą zrobić questa tego!! =P A co do tego pomnika to nie jestem pewien czy tam naprawde coś jest. Może mój kumpel mnie okłamał... =/ Ale szukaj. Może znajdziesz. Powodzenia!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Sanok
Imię: Hel Nararielu
Gildia: Perfect Circle
Świat: Aldora/Elysia
Poziom: 30
Skille: 50/55
Poziom mag.: 4
|
![]() Ten pomnik nie ma raczej żadnego znaczenia.Kiedy po raz piwerszy szedłem do North Portu i się na niego natknołem.
Cytuj:
Cytuj:
Za pomnikiem jest cmentarz Czerwonego Legionu (Red Legion).Jest tam 12 nagrobkow.Ale i tam nie ma nic ciekawego |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wygląda na to że Excalibug można sprzedać!!!!!!! za 1000 platyn i MPA
14:41 Misaza Knight: hi 14:41 Uzgod: Hiho Misaza Knight! Wanna weapon, eh? 14:41 Misaza Knight: excalibug 14:41 Uzgod: You want sell me excalibug for 1000 platinum coins and an enchanted armor? 14:41 Misaza Knight: yes 14:41 Uzgod: Stop make fun of old dwarf, you not having it! |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Przecież mówiłem że to nie o ten pomnik chodzi!! Czytaj uważnie. Tam ponoć jest jakiś drógi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() 15:18 Master Druidman: daj cos
15:18 Misaza Druid: hi 15:18 Boozer: Welcome to the Hard Rock Racing Track, Misaza Druid. 15:18 Misaza Druid: excalibug 15:18 Boozer: Heard about it now and then. Then again I also hear there a bogeyman somewhere in the swamps. Ktoś może mi powiedzieć o co chodzi w ostatnim zdaniu? Że spotkał tubylca na bagnach i słyszał od niego o excaliburze? <lol> co to jest to bogeyman? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2005
|
![]() Słyszałem o nim jakiś czas temu. Pozatym słyszałem o nim również od straszydła gdzieś na bagnach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Imię: Ziomalowy rafi
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 19
Skille: 19/22
Poziom mag.: 28
|
![]() Dlaczego wszyscy pytają o Excalibuga zamaist pytać o Excalibug quest.
Radze spojzec na plan PoH, punkt 11 "podobno ponizej ktos zgubil klucz do KWT. Ostatnio edytowany przez Hawki - 19-07-2005 o 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2004
![]() |
![]() To odemnie:
ABRA FARA:excalibug quest EDOWIR:the ancient dwarfen king forged it using magic metal,which from cyklopses who found it in the heart of a fallen star. Przetlumaczcie bo niezbyt znam angielski plz Ps.mysle ze to ciekawe |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Imię: Ziomalowy rafi
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 19
Skille: 19/22
Poziom mag.: 28
|
![]() EDOWIR:the ancient dwarfen king forged it using magic metal,which from cyklopses who found it in the heart of a fallen star.
To znaczy ze starozytny krol krasnoludow uzyl do tego magicznego metalu otrzymanego od cyklopa ktory wyciagnal go(ten magiczny metal) z serca fallen(tego nie wiem) gwiazdy(chyba chodzi o komete). |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2004
|
![]() w ab nie wiele mówiono
15:59 Lord Vafil: excalibug 15:59 Shiriel: I would love to analyse it one day. 16:01 Lord Vafil: excalibug 16:01 Eroth: Just another human myth. 16:02 Lord Vafil: excalibug 16:02 Olrik: Pardon? 16:03 Lord Vafil: excalibug 16:03 Roderick: A nice myth but nothing more. Poszedłem do Carlin 16:09 Lord Vafil: excalibug 16:09 Shauna: Would certainly make a good butterknife. HO, HO, HO! 16:10 Lord Vafil: excalibug 16:10 Alia: Sorry, I can't help you with that. 16:21 Lord Vafil: excalibug 16:21 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course. Jak Widać to oni nic nie wiedzą |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
|
![]() A znacie jakas NPC amazonke ?:>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Myst'Sharion
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Kingdom of Eternal Souls
Świat: Refugia
Poziom: 69
Poziom mag.: 64
|
![]() fallen star to wg mnie upadla gwiazda <ale moge sie mylic>
Co do NPC to juz bardzo duzo zapytalismy. Mozna jeszcze zapytac Wyde (czy jak tam tej czarownicy leci ![]() Nie wiem kto jeszcze nam zostal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Toruń
|
![]() Cytuj:
![]() Starozytny krol dwarfow wykul go uzywajac magicznego metalu, ktory pochodzil od cyklopow, ktore zanlazly go w sercu spadajacej gwiazdy (komety). Poza tym nie wiem czy ktos wyzej wspominal ale w tej ksiazce jest tez mowa o Marguthisie (boss) |
|
![]() |
![]() |