Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2005, 18:10   #381
Mlaan
Użytkownik Forum

Mlaan's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Dzięki za pomoc Klimmek
Mam jeszcze jedno pytanieodczas gry w guild wars pojawiaja mi sie takie zielone plamki na całym ekrenie i musze zresetować kompa .(Mam GeForca FX 5200).Czekam na szybka odpowiedz .Z góry dziękuje.

P.S.Wiem że jest na głownej stronie guild wars poradnik jak temu zaradzic ale za dobrze nie znam ang.(od razu mówie że próbowalem przetłumaczyć przez translatora w interku i niestety nic to nie dało) Pozdro

jestem fajny.
Mlaan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2005, 23:02   #382
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Yeah kupilem Superior Vigor Rune!
40k poszlo sie walic ;] ale mam ;]
Teraz Superior Absorption ;] 80k u tradera

Pozniej tylko dragon set(ten za 15k jedna czesc)....(zapewne wyjda tez inne rodzeje zbroi w najblizszym duzym updacie) wiec moze inny

A na Koniec...Fissure Set ciekawe jak ja zbiore na to pieniadzee ;] bym musial maniakalnie wygrywac HoH
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 16:42   #383
Ojczul1
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2005

Domyślny

mam pewna propozycje dla graczy gw na naszym forum moze zbierzemy sie razem rpg albo pvp charami do tombuw i sprubujemy wywalczyc favor?
Ojczul1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 16:51   #384
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ojczul1
mam pewna propozycje dla graczy gw na naszym forum moze zbierzemy sie razem rpg albo pvp charami do tombuw i sprubujemy wywalczyc favor?
Do tych tombow trzeba jeszcze dojsc...Sory, ale ja na razie Kryte opuscilem Bo nie mam zbyt duzo czasu na gre...
stary 22-08-2005, 16:57   #385
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

mozna by sprobowac.... tylko ze ja gram 5 albo 6 dzien i nie doszlem tam jeszcze, wlasnie zrobilem misje w dragon's lair ^^

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 18:20   #386
Norbal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Łuków

Domyślny

Siema! Właśnie zamówiłem Guild Wars'a w sklepie wirtus.pl mam nadzieję, że ta gra jest warta swojej ceny i nie pożałuje kupna tej gry.
PS. Czy postac E/W może być dobra?
Norbal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 18:26   #387
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

@up

Każda postać w GW jest dobra. Najwyżej będzie się trudniej nią grało na początku.

Cóż, sugerowałbym W/E. Więcej hp, manę sobie możesz spokojnie podpakować artefaktami i pancerzami...
stary 22-08-2005, 18:33   #388
Norbal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Łuków

Domyślny

Dzięki za rade Ghost i być może skorzystam ale bardziej chciałbym zagrać jakąś postacią bardziej magiczną
Norbal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 18:48   #389
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

mieszanie e i w jest pomyslem kiepskim.... i sa polaczenia lepsze i gorsze, co najwyzej wszystkie klasy sa rowne ( ale polaczenia moga byc lepsze i gorsze). z e dobrze bedzie sie spisywac mo, n, lub me..... podobno me najlepiej, ale ja mam e* Scream i jakos srednio jestem z niego zadowolony, zmienie na monka prawdopodobnie. w/e jest bezsensu, jeden spell i nie ma many, pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora... a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp... niz w mane lub inne zdolnosci magowe..... e/w tez raczej bezuzyteczne, poniewaz w skupia sie glownie na broni i z tym sa zwiazane jego skille, a e z swordem/axe/ham. to bezsens...

kliknij pana garrisona!

stary 22-08-2005, 19:08   #390
Klimmek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D

Klimmek ma numer GG 9206444
Domyślny

To może Mo/W. Lepsze czary lecznicze i odrazu bije lepiej.
Klimmek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 19:18   #391
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mlaan
Dzięki za pomoc Klimmek
Mam jeszcze jedno pytanieodczas gry w guild wars pojawiaja mi sie takie zielone plamki na całym ekrenie i musze zresetować kompa .(Mam GeForca FX 5200).Czekam na szybka odpowiedz .Z góry dziękuje.

P.S.Wiem że jest na głownej stronie guild wars poradnik jak temu zaradzic ale za dobrze nie znam ang.(od razu mówie że próbowalem przetłumaczyć przez translatora w interku i niestety nic to nie dało) Pozdro
GeForce FX 5200 to najwredniejsza karta na świecie... jedynym sposobem jaki możesz zaradzi to zmieneinie go na inną, ja zmieniłem na Radka 9600 XT i świat jest w lepszych barwach, to że FX 5200 jest szitem nie zaradzisz nic
stary 22-08-2005, 20:42   #392
kerny
Użytkownik Forum

kerny's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: The One And Only Awesome City Of Poznan.

Świat: Aurea
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream
mieszanie e i w jest pomyslem kiepskim.... i sa polaczenia lepsze i gorsze, co najwyzej wszystkie klasy sa rowne ( ale polaczenia moga byc lepsze i gorsze). z e dobrze bedzie sie spisywac mo, n, lub me..... podobno me najlepiej, ale ja mam e* kerny i jakos srednio jestem z niego zadowolony, zmienie na monka prawdopodobnie. w/e jest bezsensu
EuhehuEHuehuehueHUE... wybacz, ale musze cie wysmiac, gdyz po prostu pieprzysz glupoty... w/e bez sensu!? w takim razie powiem Ci, ze KD/AS Hammer W/E to jeden z niewielu, jezeli nie jedyny grywalny primary warrior build w PvP (no moze sporadycznie jakis W/Mo).

Cytuj:
, jeden spell i nie ma many,
lol... a czego ty chcesz niby uzywac tym w/e? Earthquake i Eruption? Stance przypsieszajacy atak (flurry/frenzy/berserker stance) to 5 energii, Aftershock to 10 energii, sporadycznie Irresistible Blow (5 en) i Armor of Earth (10 en)... z klata i nogami gladiatora oraz mb masz >27 energii, regen 2, wiec w czym problem?

Cytuj:
pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora...
co ciezko znalezc? focus +12en/+30hp/req.9 czy cos zblizonego mozna dostac od collectorow na pustyni, zakladajac ze wolisz jednoreczna bron i focus zamiast tarczy

Cytuj:
a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp... niz w mane lub inne zdolnosci magowe.....
czemu bez sensu? ja moim W/E mam 12 Earth Magic, powiesz mi ze zle robie? btw. jak chcesz pakowac w hp (?) oraz w mane (zakladam ze chodzi o Energy Storage, ale to przeciez primary elementalisty, a mowimy o W/E)

Cytuj:
e/w tez raczej bezuzyteczne, poniewaz w skupia sie glownie na broni i z tym sa zwiazane jego skille, a e z swordem/axe/ham. to bezsens...
jak chce grac e/w to moze sobie grac, niekoniecznie musi uzywac broni bialej... np. Energy Storage + jakas tam magia + kilka punktow w Tactics (healing signet, okrzyki) - nawet niezle by sie gralo w pve... w pvp mozna grac E/W tez, bo taki typowy spiker to i tak nie ma nic z secondary profesion ... dla funu E/W z mieczem/toporem tez moze byc do pve, czemu nie? Armor of Earth/of Mist + jakies wardy, a z kilkoma punktami w Energy Storage nie bedzie mu brakowac many... w pve da sie grac wszystkim
btw. miecze/topory/mloty nie sa zastrzezone dla primary wariorow... Me/W z mieczem i illusionary weaponry to strasznie mocny build, a taki Mo/W, ktory jest postacia najsilniejsza do farmienia (solo w UW ) tez zazwyczaj ma miecz/topor z Enchantments last 20% longer
stary 22-08-2005, 20:50   #393
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

@up
Solo UW?
Nigdy nie uwieze
Aaxela maja za potezne ciosy, widizalem jak wlasnie monk/warrior byl okladany przez 3 aaxela(czy jakos tak im jest) ale wspomagali go drugi monk i nekro. Jednak gdy im sie skonczyla mana...to wiesz ;]

Ja sam moim W/N sam chodze na Blessed Griffony (bo 2 biore na klate, a maja 24 level, raz udalo mi sie 3 wziasc i przezyc ) kolo Camp Rankor
Polecam
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 21:01   #394
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
w/e jest bezsensu, jeden spell i nie ma many, pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora... a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp...
ROTFL!
Facet, nie pieprz, że trudno znaleźć itemy podnoszące manę dla warriora - Gladiator Set podpieprza manę o jakieś 15 punktów, do tego Focus Item podnoszący manę o 15 - dostępny niemal na początku gry, bo bodaj dostępny niedaleko miasta z questem na odnalezienie córki Duke'a...
Nie mówiąc już o tym, że wystarczy JEDNORAZOWO odpalić zaklęcie "Glyph Of Lesser Energy" i już każdy czar kosztuje 15 many mniej... Blargh.
Ja swoim wojem mam 48 many i nie mam kompletnie żadnych problemów...

"a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp..." - ROTFL! Wykluczasz istnienie artefaktów (których od cholery jest), które podnoszą i hp, i energię/skille? Co ty chory jesteś? Myślisz, że są tylko jedne i te same, dupiate Focus Itemy podnoszące manę o +2? Buahahahhahhah.
stary 22-08-2005, 21:09   #395
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

normalnie bym cie wysmial i podal argumenty ktore mialy by za zadanie udowodnic ze to ja mam racje.... jednak tego nie zrobie bo w gw gram dosc krutko (krotko?sorry jesli ort) i moge sie mylic.... (w co jednak watpie )

kliknij pana garrisona!

stary 22-08-2005, 21:29   #396
kerny
Użytkownik Forum

kerny's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
@up
Solo UW?
Nigdy nie uwieze
Aaxela maja za potezne ciosy, widizalem jak wlasnie monk/warrior byl okladany przez 3 aaxela(czy jakos tak im jest) ale wspomagali go drugi monk i nekro. Jednak gdy im sie skonczyla mana...to wiesz ;]

Ja sam moim W/N sam chodze na Blessed Griffony (bo 2 biore na klate, a maja 24 level, raz udalo mi sie 3 wziasc i przezyc ) kolo Camp Rankor
Polecam
niezbyt mnie obchodzi czy wierzysz, tak po prostu JEST
nie chce mi sie teraz pisac o co w tym chodzi, przeczytac mozesz tu: http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=320
napisze tylko, ze zadajesz wszystkim wokol >40 obrazen na sekunde, leczysz sie co sekunde o 100 i mozesz otrzymac naraz max. 5 obrazen, i tak NON STOP btw. w necie mozna znalezc mnostwo filmow solo w UW, poszukaj na zagranicznych forach

Ghost Nieudany - tez gadasz troche bez sensu gladiator podwyzsza mane max. o 8 Afair (3 klata, 2 nogi, 1 helm, rece i stopy), a i tak przeciez nie ma sensu rzucac warem gosu spelli za 25 en powodujacych exhaustion KD/AS W/E to hammer warrior jak kazdy inny, tyle ze gdy wywroci przeciwnika rzuca aftershock (z 12 earth magic chyba 141 obrazen w sumie), a gdy robi sie goraco Armor of Earth (+53 armor)
stary 22-08-2005, 21:53   #397
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Takie male pytanko guildwarsowego newbie - ktos wczesniej pisal o zmianie profesji. Czy jest to mozliwe? Bo ja aktualnie raczej srednio ciesze sie z second mesmera...wolalbym e/n niz e/mo.
stary 22-08-2005, 22:23   #398
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

hah mam ten sam problem co ty tak zmiana jest mozliwa. Tez chcem zmienic e* Scream bo mi sie nie podoba. Zmiana bedzie mozliwa po wykonaniu misji na pustyni (pokonanie mirrora) czyli 20lv bedziesz miec pewnie wtedy... to tak zebys mniejwiecej wiedzial kiedy to nastapi chociaz musze powiedziec ze im dluzej gram tym bardziej mes mi sie podoba na sec.... pozatym jak zmienisz second prof to musisz zbierac dla wybranej profesji skille od nowa... ale pozniej mozesz swobodnie wrocic do swojej poprzedniej prof i beda skille ktore miales(swobodnie tzn. nalezy wykonac odpowiednia misja ^^).

kliknij pana garrisona!

stary 22-08-2005, 22:38   #399
kerny
Użytkownik Forum

kerny's Avatar

Domyślny

musisz wykonac quest "Hero's Journey" z Droknar's Forge, polegajacy na odwiedzeniu 3 outpostow na pustyni (Hero's Audience, Seeker's Passage, Destiny's Gorge) - potem bedziesz mogl u duchow z tych outpostow dostawac questy "xxx's path", gdzie xxx to nazwa profesji. Po wykonaniu takiego questa mozesz zmienic profesje (najlepiej wykonac wszystkie 4 questy mozliwe dla twojej postaci, wtedy bedziesz mogl zmieniac sec. prof na jaka chcesz jednym kliknieciem myszy ). Wykonanie jednego z tych questow jest niezbedne do otrzymania questo 'Hero's Challenge", za ktory nagroda jest 5k expa i 15 atribute points

wiecej infa o wszystkich questach na stronie quests.gwonline.net
stary 22-08-2005, 22:48   #400
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

chce ktos zrobic questa w thunderhead keep? :S

bo nie daje rady... strasznie trudny >.<

btw. teamt ma juz 400 postow omg >.<

kliknij pana garrisona!

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania