Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-08-2005, 00:24   #321
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Bez przesady

Jeszcze troche a zaczniecie skakać z okien bo was ktoś zhakował albo zabił.
To przecierz nie konic życia

@Topic
Pamientam pare ciekawych historii gdy jeszcze byłem nOObkiem i niewiele o Tibii wiedziałem, np. pod depo w Carlin jak jakiś koleś dla zabawy puscił kilka Fire fieldów. Wtedy myslałem że za zaatakowanie kogoś jest skull ale za delikatne popchnięcie na FFa nie .
Kiedy dostałem skulla połowa tych noobków sie na mnie rzuciła a ja 15 lvl sorc .Ale jak to z noobami czesto bywa wielu miało missclicka (w takim tłumie nie łatwo w kogos wymierzyc nawet w battle window). Skończyło sie to ogólnym overkillem szkoda tylko ze bylem pierwszą ofiarą , ale odzyskałem ciało a nawet sie niespodziewanie wzbogaciłem
Więc przede wszystkim się nie załamywac bo to nic nie daje (i tak będziecie grać dalej )
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-08-2005, 23:19   #322
Macieq17
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 08 2005

Smutny Ehhh...

Moim zdaniem,najbardziej denerwujący..i wogóle dla mnie nie podlega to dyskusji...Jest "DEAD",szczególnie jak sie gra Knightem,spadają skille,Może z Eq coś wypadnie,a pozatym przy wysokim Lvl,Strata skilla,lvl (wiem bo sam gram) Stwarza że człowiek wpada w Euforie,Nie Twierdze że innymi postaciami..nie jest wcale inaczej..Jednak,Dead u Knighta w porównaniu do Sorca,lub Drutka,bo dla mnie dead Pallkiem jest to praktycznie pstryczek w ucho..ponieważ,pallek jest dobrą postacią...nawet po stracie...lvl..Daje on sobie rade,jednak po wyżej 30+Lvl,Drutkiem strata..Uh-a jeśli ma on Bp-acki,Sorcem SD,jeśli ma on Bp-ack...

..::Alien [of] Trancewarior::..
Macieq17 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2005, 23:29   #323
-Res-
Użytkownik Forum

-Res-'s Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Macieq17
Stwarza że człowiek wpada w Euforie
Euforia to stan szczęśliwości.Furia to wielkie zdenerwowanie...
Zresztą nie stwarza,ale powoduje...
-Res- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2005, 23:58   #324
Elun
Użytkownik forum

Elun's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Profesja: Knight
Świat: Fortera
Poziom: 26
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

mi sie odechciewa grac tylko po akcjach z pk ;/
gdy pojde sobie na jakies potwory i przypadkiem dedne bo przelicze swoje mozliwosci, to sie prawie w ogole nie wsciekam, bo wiem, ze to tylko moja wina, ale jesli jakis pk zacznie mnie nawalac dla przyjemnosci, to mam ochote w*****c w ten komputer (i w tego pk oczywiscie)
Elun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 00:05   #325
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia

Stan: Początkujący
Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

Na początku expiłem sobie w amazon camp chciałem odlurować witch żeby spokojnie powybijac amazony i valkyrie mialem jakies 2/3 hp. Dostałem takie combo ff że DED i wypadł mi mój kofany bs . Gdy juz pozbierałem na BS Straciłem c armor przez thiefa -.-. Potem trenie sobie w kopalni z połową hp ponieważ wczesniej zabilem lurnietego guarda, byłem jakies 4 min afk i co widze ? Ekran Powitalny tibii. Były duże kolejki więc patrze na tibii.com a tu NEXT DED. Zgadnijcie przez co.....Soldek !! Od tek pory nie grałem knightem zdązyłem zrobić 25 sorca, ale teraz znów powrociłem do knighta i teraz będe uważac
Arut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 11:44   #326
Wielka Bamboocha
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 08 2005

Oczko

A muj kolega na mainie zamiast kliknąć ctrl+Wętka to się pomylił
i kliknoł na barbarian axe. A jego ukochany toporek poszedł na dno....
A jeśli hodzi o dedy...To kiedyś na rooku wypadła mi najlepsza dostępna z loota broń na roku...Katana .
I nadal hce się grać mi i mojemu przymulowemu koledze.
Teraz mag najlepszy
A pszed Up'datem Palek
Wielka Bamboocha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 13:04   #327
kopasos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 07 2005

Domyślny

Ja dzisiaj sobie gram i o 12.00 jest restart serwera, a ja bylem wtedy na potworkach a mianowicie na orcach orc warriorach i orcach spearmanach! tak więc:
mam 17 lvl i zaraz mam 18 a tu nagle LAG o 11:58 no i czekam... czekam a tu nagle mnie wylogowalo o 12:00. Myśle sobie restart serwa. Teraz sie zalogowalem patrze JESTEM W ŚWIĄTYNI!! i prawie 18 lvl a teraz mam to ze brakuje mi 92% do następnego lvl!

stracilem FIRE AXE!!!

I backpack a w nim 3k!!

P.S. Bylo 6 spearmanów, 5 orc warrior, i chyba 7 zwyklych!!

Trzeba ułatwiać życie forumowiczą- przedstawiaj co sie da w obrazkach ;D !
kopasos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 13:42   #328
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Gdy trenowalem na dwarfach i juz mi skoczyl swoord do 78 zrobilem ss'ka i worcilem do czytania foorum, zaczytalem sie troszeczke I tak po pol h looknalem znow na tibie i okazalo sie potem, ze padlem
Straty: bs i duzo uh'ow ( Szybko wrocilem po cialo i wszystko odzyskalem, ale skile zeszly o 2 pkt )

Ale czy tym mialem sie zalamac? nie, zaczalem trenic i po 1-2 dniach mialem znow swoje skile ~~
stary 24-08-2005, 23:42   #329
kopasos
Użytkownik Forum

Domyślny Hack!!!

CHCECIE WIEDZIEĆ PO JAKICH? ZAJRZYJCIE TU

Trzeba ułatwiać życie forumowiczą- przedstawiaj co sie da w obrazkach ;D !
kopasos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2005, 08:59   #330
Macabra
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Konin

Macabra ma numer GG 5598302
Domyślny ja mialem gorzej ;(

Kupilem se Cshielda wszytko looz
kazdy wie jak fajnie nieraz popatrzec na wsoj eq
takze poszedlem na hunta z nowym shieldem a tu wybiega koles se skullem
i w kogo? we mnie i deda mialem i akurat mi shield wypadl
Macabra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2005, 16:50   #331
Dalkan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 05 2005

Domyślny

Ja gRan Na Serverrze non pvp ale i tu jest tez problem nie z pk ale z rulerami normalnie kiedys ide sobie do Thais na 20 lvl po ekipe na Deserta a to dup Gs Zrulowany kiedy bylem prawei przy Dwarwen Bridge to Mnie Dopadl i wziol na @ hity POszedl Sie ***ać Buer Robe i Vamp Shield po tym zajsciu nie gralem przez Tydzień a jak chcialem odrobic straty to mi do Miasta zrulowali Mino Guarda jak bylem w Klopie......
Mlvl : 36
Dalkan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2005, 13:35   #332
Zakal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 03 2005

Domyślny

mnie sie odechcialo grac jak mi wypadl crown armor i crown legsy naraz i czchy w dodatku nie mialem.
Zakal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 13:13   #333
St.Aszek
Użytkownik forum

St.Aszek's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2005
Lokacja: Poznań

St.Aszek ma numer GG 6434793
Domyślny Mi to sie grać odechciało... Na pewien czas

Wszystko pięknie, miałem już team na deserta, ładnie pięknie wszystko poszło ale jak to się skończyło.... Wychodzimy , a tam koleś mały "fort" z parceli na wyjściu ułożył firebomby wszędzie zapodał i zaczęła się walka. Myślałem że team miałem zaufany ale okazało się, że oni z nim trzymają. Oczywiście umarłem ale za to fartem 10k OCALAŁO!!! . A to w ten sposób, że włożyłem je tam gdzie świeczke. Miałem małego dołka po tej akcji ale w 3 dni się zebrałem (kupiłem PACC <przez tibia PL of course >) i gra toczyła się dalej.

PRZESTROGA KU TUM KTÓRZY NA DESERTA JESZCZE NIE POSZLI. IDŹCIE TYLKO Z ZAUFANYM TEAMEM.
St.Aszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 21:23   #334
BaRkuS_LuCeRa
Użytkownik Forum

BaRkuS_LuCeRa's Avatar

Lokacja: Nie chcecie wiedziec

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lucera
Domyślny

Mi przytrafiło się kilka dedow i to wrednyh....
1 patrze orkowie atakują miasto....dobra pojawiło is,e kilka archaengeli i po sprawie (gram na lucerze)... przeszukuje ciała.... patrza a tu respawn nowyh orkow... otoczony byłem...3 sekundy You Are Dead... załamałem się.... do chrzany poszły 2 bp sd i zestaw run mojego pomysłu " mały masohista" i plate legsy
2 poszedłem nalowic ryb przed huntem miałem ze sobom 2 bp sd i gfb
zostało mi 50 cap łowie łowie...patrze 2 knightow i jeden sorc odcieli mi droge... zaczeli napazac mialem wtedy 18 lvl knighta na 20 zabilem ale ten na 18 mnie dogonil.... mialem 25 zycia nie maiel many na exure
patrze ten knighta na 20 do mnie podbiega... i po chwili widze napis You Are Dead

napislaem te 2 przypadki bo dzialo saiem to tego samego dnia
stary 29-08-2005, 02:23   #335
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

mnie zas, dedli ide lowic rybki, siedzie pare mitun, i poszlem do kibla doslowie 30sek, patrze Dark Anker przezwal 2 demol szkielet i jak przeszlem mialem czerwone i dedlem, ostatnio ide na rotwormy patrze 1 atakuje, ide do kible jest 5 otoczony czerwone ded :/
szymon287 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2005, 11:03   #336
Opuszczony
Użytkownik Forum

Opuszczony's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN

Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Profesja: Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
Opuszczony ma numer GG 1856851 Opuszczony ma login Tlenu cream_21@tlen.pl
Domyślny ...

A mi się odechciało grać (po 5 minutach zachciało ;P) jak hakneli mi masterka na 30 lvl'u ==' Stare dzieje xD ;P Teraz jest deleted bo jak wiadomo rooknięty został... Odechciało mi się też grać jak mój rookslayer dedną stracił 5 k katanę i 3 copper shieldy xD
Opuszczony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2005, 16:28   #337
Master Shaolin
Użytkownik Forum

Master Shaolin's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Master Shaolin ma numer GG 4701858
Domyślny

Mi sie zupełnie odechciało grać po 2 miesiącach lootowania gdy uzbieram fajne eq, dużo kasy itp. aż tu nagle pewnego ranka włączam tibie a moja postac dzierży w ręku jedynie lebela z napisem "Thanks for your items".
Master Shaolin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 02:12   #338
BloodyEagle
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 08 2005

Domyślny

Jesli chcecie wiedziec co wedlug mnie jest najgorze w Tibi to wam powiem :

Jestes Sorkiem albo Drutem ( ja bylem tym i tym ) na rooku jestes cool masz wszystkiego pelno, wychodzisz na main z 1k ( eq sprzedajesz na rooku np. copper shield albo katane bo na mainie sie nie da) no i wychodzisz na ten main i dzies do depo kupujesz dwarven shielda, scale armor, soldier helmeta, brass legsy, no i m stara ale c mace no i kupujesz czarki .( jak na razie to luzik ) Potem zaczynamy trenowac mlvlele i idziemy expowac do 10 ( upragnionego przez kazdego sorka lub druta ) lvlu, a potem wiadomo... HMM !!!

No i tu sie zaczynaja schodki ( jak dla mnie ) robimy runki a tu non stop PK bija innych, a to GFB ktos pusci i tak troszke ciezko robic bp, no ale jakos idzie. Az nadchodzi chwila w ktorej padamy ofiara Random PK albo zdesperowanego nooba ktory stracil wszystko i chce kogos zabic albo tez ktos chce od nas wyciagnac kilka HMM ow za freeko . No i tak stracilem 3 postacie ( 4 chyba bedzie ) :

1. Loota kradlem ( myslalem ze to Rook, bylem totalnym Noobem to se ja daruje)
2. Ofiara Random PK ( chyba najgorsze ze wszystkich, chodze expowac a tu rab no i moje itemy warte 2k bye bye )
3. Robie se HMM a tu mi gosciu mowi ze albo HMM albo Dead ( mialem dopiero 4 to mi bylo szkoda no i sie nie oddzywalem Dead i nie gram)
4. Robie se HMM i czytam se Forum luzik i w ogole( co jakis czas zazywam ham i wypowiadam Adori Gran ) niestety patrze a tu mnie noobek leje ( nie mialem na sobie zadnej zbroi bo po co ) ucieklem do depo odrobilem troche paska i se mysle ze m,nie znowu nie zaatakuje, atu od nowa do red paska, uciekle do depo uzebrale troche foodu i zabijam go z HMM ( czerwony pasek ) chowam sie az do znikniecia battle zeby do depo wejsc ale nie znika, wkoncu jakis gosc mnie znajduje no to sie zleklem i ucciekam, oczywiscie trafilem na goscia ktorego zabiem i zaliczylem deade . ( zamierzam jeszcze grac ta postacia)

A najgorsze w kazdym z tych przypadkow jest to ze spadam do lvl 9 i niemoge robic HMM i wypada bp z runkami i kasa .

Mam prosbe jesli ktos gra na Azkarze i moglby mi pomuc zastartowac to niech odpisze.

Oto historie po ktorych odechciewa sie grac
BloodyEagle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 08:54   #339
Ptak Pogromca
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 08 2005

Domyślny

hyh i to mają być tragedie ?? wędka na rooku LOL

Moj ziom miał przerąbane szedł sobie z red skulem na 55 lvlu knighcikiem idzie idzie **** ue w tyłek ucieka dostawał sdki i padł oto co spadło ( pewnie wielu z was nieuwierzy )

1. Dragon Scale Mail
2. Golden Legs
3. Bohy i steel bootsy
4. Demon Shield
5. Bright sword

Na dzień dziesiejszy moj kolega ma 1 lvl na tym nicku i zmienił serwa
Ptak Pogromca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 21:51   #340
BloodyEagle
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptak Pogromca
hyh i to mają być tragedie ?? wędka na rooku LOL

Moj ziom miał przerąbane szedł sobie z red skulem na 55 lvlu knighcikiem idzie idzie **** ue w tyłek ucieka dostawał sdki i padł oto co spadło ( pewnie wielu z was nieuwierzy )

1. Dragon Scale Mail
2. Golden Legs
3. Bohy i steel bootsy
4. Demon Shield
5. Bright sword

Na dzień dziesiejszy moj kolega ma 1 lvl na tym nicku i zmienił serwa

To wszystko mu wypadlo za 1 razem ??? Czy mial w bp ?
BloodyEagle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania