|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny gracz
Imię: ------------
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 37
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
|
![]() Według mne najlepsze dla sorca są Cluby ponieważ nie są zbyt drobie a maja dobry atak i obrone np. Dragon Hammer można też trenować swordy jak kto woli ale swordsy są o WwwwWwwiele droższe
|
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Budav
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Red Dragon Mafia
Świat: Furora
Poziom: 26
Poziom mag.: 31
![]() |
![]() Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w SSa:
Po 1. Lekki (17.0 oz.) Po 2. Tani (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837) Po 3. Duży Atk (Atk: 36) Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w SSa: Po 1. Mało Defa (Def: 12) Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w War Hammera: Po 1. Duży Atk (Atk: 45) Po 2. Tani (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837) Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w War Hammera: Po 1. Ciężki (85.0 oz.) Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w Bright Sworda: Po 1. Atk taki ja SS (Atk: 36) Po 2. Duży Def (Def: 30) Po 3. Cięższy tylko o 12.0 oz. od SSa Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w Bright Sworda: Po 1. DROGI! (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837) Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w GSa: Po 1. Duży Atk (Atk: 46) Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w GSa: Po 1. Średni Defa (Def: 22) Po 2. Drogi (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837) Po 3. Trudno dostępny (na nowych światach) Po 4. Niewyobrażalnie CIEEEŻKI!! (180.0 oz.) Statystyka (Pozytyw:Negatyw) SS 3:1 WH 2:1 BS 3:1 GS 1:4 Statystyka (Cluby:Swordy - Pozytywy) 5:4 Statystyka (Cluby:Swordy - Negatywy) 2:5 WIEC TERAZ WIDZICIE!!! Nie ma co sie sprzeczac i powtarzac ciagle tego samego "(...)a ja wole cluba bo lżejszy(...)" "(...)lepszy sword bo BS ma wiecej obrony(...)" ![]() DZIECI ![]() P.S. Ja wybrałem Cluby ![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837 - Strona z Cennikiem (Price List). Dawno nie aktualizowana ![]() Ostatnio edytowany przez Budaw - 07-09-2005 o 11:25. |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Tomaszów City =)
Imię: Lady Vanity
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Ja tam wale na 14 lvl Fire Swordem i oczywiście jestem sorcem.
Macie ludzie racje, miecze są bardzo drogie, ale ich kupno jest opłacalne. Tak czy siak, polecam je każdemu ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Wladek Slawek
Profesja: Elder Druid
Poziom: 101
Skille: xx/30
Poziom mag.: 69
|
![]() Sorcer raczej Club (skull staff)
![]() abo jesci chcerz to war hammer ( jeśli masz capa) ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: z tąt i z tamtąt
|
![]() Ja jak wiekszoś ludzi tutaj polecam swordy. Ale to zawsze zależy od grającego. Na rooku cieżko jest znaleźć jakiegoś naprawde dobrego cluba. Latwiej jest ze swordem sa bardzo łatwe Qesty na rapier i short sworda. Dlatego też je polecam.
![]() Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() a ja polecam cluby.. sa tansze i slabsze ale z drugiej strony to po jaka cholere sorcowi dobra bron? ;/
lepiej od razu robic hmmy i isc na dragi bez eq.. najtaniej i najlepiej wg. mnie.. |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Liberty Bay
Imię: Myst'Sharion
Gildia: Kingdom of Eternal Souls
Świat: Refugia
Poziom: 69
Poziom mag.: 64
|
![]() Ja gram druidem i również wybrałem sword. Fire Sword lekki bright sword troche cięzszy ale za to jaki def. A co do chodzenia od razu z hmm na dragi to jakos nie jestem za tym bo taki sorc z niskim mlvl bedzie musial bardzo duzo stracic runek. Lepiej chyba poexpic na czyms latwiejszym przy okazji zdobyc mlvl i pozniej huncic
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() No przeciez dowolnie, jak kto chce i co aktualnie ma. Teoretycznie na starszych swiatach to jest zupelnie wolny wybor... A czemu axe'ami nie walic ? Tez rodzaj broni, tez calkiem uzyteczne... Ogolnie rzecz biorac ostatecznie sorc i tak biega z demon shield i bsem bo najlzejsze...
#49 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: za 7-mioma górami ;)
Stan: Niegrający
Imię: Iyu'unigato
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Gana Grelin
Profesja: Knight
Gildia: Nie posiadam
Poziom: 15
Skille: 39/32
Poziom mag.: 2
|
![]() Dla mnie lepszy sword
![]() To nie ma różnicy bo sorc\druid walą hitują szczególnie z runek ![]() Człowiek jesteś spoko , że grasz na celescie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() @up: przeczysz sam sobie.
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Pieklo
Imię: Diana the Hunter
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fellowship
Świat: Valoria
Poziom: 131
Skille: 80+/80+
Poziom mag.: 8
|
![]() Moim osobistym zdaniem duzo lepiej wypadaja cluby. Po pierwsze sa tanie a od kiedy ceny runy wzrosly znaczaco kazdy grosz przyda ci sie na kupno run. Po drugie Skull Staff jest bardzo lekki , w sam raz pasuje do Magazarowno wygladem jak i statystykami.Po trzecie niskie lvle zawsze moga sie zaopatrzyc w warhammera czyli maszynke do rozbijania rotow szybki exp za mala kaske.
|
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa
Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
|
![]() Cluby Skull Staff łatwo dostępny w miare tani a lekki i atak ma wystarczajacy
dokupujesz war hammer w komplecie i wychodzi ci taniej nisz a jednego BSa Poco Sorcowi obrona armor nosi sie tylko na exp na slabych potworach naprzyklad roty dwarfy podcas robienia runek na takiego smoka niepujdzesz walic hyba z male albo z blokierem albo dsem |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
![]() CLUB CLUB CLUB dla sorca i druta to najlepszy wybor. kupujesz se skull staf i naginasz
![]() ![]() ![]() ![]() Profesja: sorc ![]() Mlv:10 skille 16/17 potworki na ktorych expie:hunter, dwarf soldier, ![]() ![]() ![]() skilluje na: moim koledze ![]() lv 10 ![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() Dla sorca radzilbym cluby poniewaz na przyklad skull staff wazy 17 oz a u sorca wazne lekkie zeczy zreszta i tak zadecydujesz ty, ja mam tylko swoje zdanie ze po co sorcowi defensnsywa np w bs i tak bije z dysta z runek
![]() Swiat:celesta ![]() Profesja ![]() ![]() Poziom:17 Skills:60/38 non pvp world ![]() Nick:Master Grzechotnic |
![]() |
#56 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Białystok-Fotel przed moim PC-etem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Według mnie najlepsza broń dla postaci magicznych jest club. Najlepiej na początku pozbierać troszkę pieniędzy i kupić skull staff. Jest to naprawdę według mnie najlepsza broń dla sorca. Wprost idealna. Jest lekka i dobra. Najważniejsze żebyś nazbierał na niego pieniądze. Napewno będzie się dobrze sprawował.
![]() Pozdrawiam Paweł Chilo |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Lokacja: Edron
Świat: Thoria
![]() |
![]() IMHO wszystko zależy od świata czy jest nowy lub starszy ja niestety popełniłem ten błąd ,że wybrałem swordy druidem i teraz żałuje gorzko iż nie wybrałem clubow gram na nowiutkim świecie i taki serpent sword z 26 ataku jest co tu dużo mówić do żopy. Zazdroszcze sorkom ich skull stafow ktore kupuja za jakies 16k a ja musze wyłożyc 40k na głupiego fsa. Wg mnie jedną z głownych wad swordów prócz ich ceny jest przepaść między serpentem a fsem różnica ceny jest znaczna nie ma nic pośrodku jak w clubach d-hammer a w axe chodzby dwarven axe na starszym świecie jak najbardziej swordy są dobrym wyborem ale na nowym całkowicie odradzam nie warto!!
|
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() zdecydowanie jestem za clubami ( swoim sorkiem uzywam sworda ) ale uwazam ze to byl blad. Swordy sa znacznie drozsze a poza tym sorcerer potrzebuje broni tylko na poczatku puzniej staje sie ona prawie bezuzyteczna na im silniejsze potwory sie chodzi tym mnie taki sorc zwojuje obojetnie jakim rodzajem broni
Ps. w przypadku deda latwiej pogodzic sie ze strata np skull stafu niz bright sworda który jest o wiele drozszy a i róznica w defie nie robi róznicy przy tych hitach ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
|
![]() typowy fs ma 23 oz a taki war hammer ile ??? maja podobne staty i cluby sa ciezsze a fs swieci!!!!! i to jest gites jak uzbierasz bs to joz wogole gietessss (takie moje zdanie)
|
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand
|
![]() ludzie narzekaja ze cluby sa drogie... moze dla sorca to problem ale jak sie jest druidem to w 3-4 dni mozna nazbierac na bright sworda. a jak sie ma PACCana to 1-2 dni. jednak nawet jak grasz sorcem to robisz kilka bp of hmm kupujesz fire sword po czym robisz kolejne bp of hmm i kupujesz bright sword.
ktos tam wyzej pisal ze obrona nie ma znaczenia dla maga na wyzszych lvlach. no nie wiem bo nawet jak masz ten 100 lvl to i tak i tak od czasu do czasu oberwiesz i zawsze troche wieksza ilosc def moze sie przydac. jesli jednak koniecznie chcesz uzywac clubow to tylko i wylacznie Skull Staff. chyba najlepiej bedzie jesli zajrzysz TU a nastepnie TU i sam zadecydujesz co dla ciebie lepsze.