|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2005
|
![]() [edited by MayGyver]
uzytkownik "Thimburd" zostal odbanowany osoby nieslusznie zbanowane przez Raula proszone sa o PW do dowolnego moderatora ban zostanie usuniety Zwykły sobotni wieczór... No, raczej noc. Około godz. 1. Wszedłem na tibia.pl, aby zobaczyć info o pewnym potworze. Moim oczom pojawia się nowy news. Sprzed kilku minut. Czytam... ![]() Raul pisze, że forum było zainfekowane przez trojana i żeby ściągnąć specjalny program, który usunie wirusa. ![]() Ja, lekko zszokowany, ściam plik. Na początku, link był zły. Napisałem o tym w temacie. Jednak po 2 min. "Raul" naprawił link i można było ściągać. Ściągnąłem. Uruchomiłem i... Nagle, moim oczom pokazuje się urocze okienko avast!'a, że znaleziono wirusa. Zdziwiony, wirusa usunąłem, mysląc, że to ten trojan z forum szaleje. Uruchomiłem plik od Raula ponownie i... Znowu. Nagle olśnienie... TAK! Raul został shackowany. Jego konto przejął jakiś haker. Myślałem też, że może Raul jest po kilku kielichach, ale jednak człowiek taki nie mógłby napisać w miarę ładnego newsa, a ten wyglądał ładnie i wiarygodnie. Natychmiast, napisałem posta o takiej treści: ![]() Po minucie, zauważyłem, że posta nie ma, a w skrzynce mam nową wiadomość... Oto ona: ![]() ![]() Dzięki... Ban. Na 30 dni. Za to, że chciałem uratować 10000 kont polskich graczy od shackowania przez jakiegos hakera? No, ale przecież ten Haker o to nie dba. Mu chodzi tylko o tysiące przejętych itemków i charów. Każdy by tak zrobił-każdy tak robi. Tylko że tego linka dał "moderator", do tego w news'ie i wiele osób się na to nabierze W między czasie siedziałem na IRCu. Na początku zostałem wyśmiany i uciszony przez kilku tam obecnych (m.in. Zagłada ![]() ![]() ![]() Raul jednak szybko skasował newsa Zagłady. To jak walka ze samym sobą. Tutaj potrzebny jest Administrator.... Do tego jeszcze: ![]() ![]() Super. Miałem nadzieję, że Administrator mnie odbanuje później jak wszystko się uspokuje... Po pewnym czasie: ![]() ![]() Dzięki Zagłąda. Ciekawe tylko, że ciagle wszystko wygladalo tak, jakbym mial bana (nie moglem pisac postow, ogladac profili i takie tam). ![]() Wyciąg z mojego konta mailowego ![]() ![]() Kilka ssów z IRC'a: Druga część przekonywania. Przy pierwszej dostałem kicka ![]() ![]() Gadamy jak zamęczyć hakera ![]() Hehehe ![]() Raul wlepił kilka banów dla innych 'buntowników'. Podobno było to 13 banów. Według MayGyver'a byli to: wrnaa, Raiderek, Skrzat, patrikozzz, Sir Patologia, ja, !!!David!!!, $acro$, >>Plusdron<<, Antihrist II, Memento Mori, Radovan, Deythwen. Bany zostały zdjęte w południe. Adminów ciągle nie było. Powinni się zmieniać, żeby przynajmniej 1 był online. ![]() Ciekawa sytuacja... Głupio się zachowałem, pisząc posta o keyloggerze "Raula". Nie pomyślałem, że może mi wlepić bana. Ale poświęcenie dla forum - to jest ważne. ![]() To by było narazie tyle. Jeśli pojawią się nowe fakty dopiszę. Pozdrawiam, Thimburd <edit> Poprawiłem tekst dodając nowe info, poprawiając jakieś tam błędy i 'odfrajerając' (pisząc to, była późna noc, a ostatnio mało śpię). Ostatnio edytowany przez Thimburd II - 16-10-2005 o 18:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() "Super uzytkownik dla ~Thima?
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2005
Lokacja: Włocławek
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Siema
Poziom: 82
Skille: W kurwe
Poziom mag.: OI
![]() |
![]() Chwała takim użytkownikom!
Hail Thimburd! ![]() Chyba nalezy ci sie jakas specjalna ranga albo cos takiego, wkoncu ochroniłes konta połowie ludzi na tym forum ![]() Ostatnio edytowany przez Kensai - 16-10-2005 o 07:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Lakewood, NJ
Stan: Aktywny gracz
Imię: Orzelek
Profesja: Druid
Gildia: Green Land
Świat: Askara
Poziom: 32
Skille: 21/24
Poziom mag.: 33
|
![]() Jestem za !!!
![]() ![]() (btw. narazie nie ma adminow i dalsze zmienianie i poprawianie tego tematu to troszke vaselina smierdzi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 11 01 2005
Lokacja: Darłowo
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @down pisalem recznie :< ten cytat Ostatnio edytowany przez $orcerx - 16-10-2005 o 08:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
|
![]() UP@
JA tez jestem za abys w koncu nauczył sie sprawnie dawac quote.. Th~@ No Gratz ![]() A banna masz i tak sexy bo na 90 dni?;d;d;d
![]() |
#7 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Słusznie postapiles ;-p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 10 2005
Lokacja: Tam gdzie nie mam kontroli...
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() No shakowali modka to jest afera ale jak hakują normalnych użytkowników to Ci mogą się nawet tłumaczyć i tak dostają bana... Ale nieważne dobrze że miałem ciężki dzień to spałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Ten temat będzie istniał do zakonczenia sprawy z tym hackiem. Raul został zbanowany!(oczywiście tymczasowo)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz
Imię: Growling Corpse
Gildia: Psycho Maniacs
Świat: Eternia
|
![]() Gratz ladnych screenow, ale to nie ty, tylko Sir Patologia pierwszy ostrzegl o calym zajsciu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Tychy
Imię: Sir Gallar
Profesja: Knight
Gildia: Allstars
Świat: Luminera
Poziom: 12
Skille: 5x/5x
Poziom mag.: 2+
|
![]() Błee.. jak mnie hakneli kiedys [nazwy konta nie podam...] to nikt nie zauważył. Mr Hacker zamieścił lynk do keyloggera ale nie dano mi się wytłumaczyć...
SuperUster dla Thimburda, now ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Co jak co, ale ladnie sie zachowal
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() Hehe... Można by założyc grupę detektywów, wietrzących większe afery i inne intrygi na forum
![]() Gratuluję Thimburd!
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Thimburd - nasz bohater
![]() Facet, odwaliłeś kawał dobrej roboty, należy Ci się jakaś nagroda lub coś w tym stylu. Rispekt |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() wszystkie bany dane przez raula w czasie jego shakowania zostaly zdjete
gdyby ktos nadal byl zbanowany proszony o PW do moderatora
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2005
|
![]() współczuje, chyba przez 3/4 nocy nie spałeś albo w ogóle nie spałeś.......
miałeś opieprz od sta.... ekhm... sponsorów?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() * Shanhaevel bije brawo Thimowi.
Stary, bądź co bądź uratowałeś nasze forum. ![]() Jestem ZA daniem rangi Thimburdowi! Ta afera trafi do kroniki naszego forum. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 09 2005
Imię: Randall Sullivan
Świat: Refugia
Poziom: 37
Skille: 19/21