|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() Żadnego sportu walki nie nauczysz się w 1 rok, także nie licz na szybkie zwycięstwo nad nimi. Wybitnie skuteczna jest krav maga, na ostre roz*ebywanie ryja, kickboxing i wszystkie jego odmiany ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Death'explosion
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
Poziom: 10
Skille: 17/18
Poziom mag.: 6
|
![]() A ja ćwicze chińską sztukę walki (chyba chińską) która zwie się aikido
![]() ![]() ![]() ![]()
Chciałem dobrze. Adolf Hitler Ostatnio edytowany przez Death'arrow - 20-10-2005 o 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() hmmm... Najlepszą obroną jest ucieczka ;D to pamiętajcie ;>
Najlepsza sztuki walki można się nauczyć na boisku od kibiców ;P Co wam da Kung fu kiedy zastosuje Ci pare z tego arsenału chwytów: "Rzucenie krzesełkiem w przeciwnika" "Skakanie w trzy osoby po głowie przeciwnika" "Rzucanie butelkami, kamieniami w okolicę głowy" "Przywalenie drewnianą pałką między łopatki, i dalsze skaknie po przeciwniku, ewentualne butowanie go po głowie" "kosą pod żebro" ![]() itp. Trenowałem jak byłem szczyl shorin-ryu .... 3 lata, gówno to daje oprócz rozciągnięcia i poprawienia ogólnie kondycji. Kto sie nie umie bic i tak dostanie...
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2005
Lokacja: Far Far Awway
![]() |
![]() @up
Święta racja Żadna obrona Ci nie pomoże kiedy biegnie na Ciebie dwudziestu ludzi, a ty nie umiesz, ani szybko biegać ani dobrze władać jakąś twardą pałką (bez skojarzeń ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Mroczna dolina
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() najważniejsza jest szybka reakcja i zaskoczenie przeciwnika
![]() ![]() Cytuj:
to ty nawet nie wiesz co trenujesz! idź i nie wracaj, póki nie dowiesz się skąd to pochodzi! spytaj się tylko swego 'trenera' oj to będzie boleć! każdą z podstaw na samym początku, na pierwszych lekcjach jest informacja skąd się wywodzi i kto był twórcą jakiejś sztuki walki.. czy może się mylę? d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 10 2005
|
![]() A ja naprawde polecam boks !! Spore efekty widac juz po kilku miesiacach solidnych treningow !! Tyle ze zawsze wracasz do domu po sparingach z poobijana twarza > Ja na przyklad mialem juz po zawodach zlamany nos i wstrzasnienie mozgu. Ale mnie to nie zniechecilo i trenuje dalej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Thero - 21-10-2005 o 08:14. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja chodziłem na karate ze 2 lata...fajnie było teraz umiem rózne tricki i mi qmple nie podskakują
![]()
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2003
|
![]() Sam nic nie trenuje ale znam ludzi którzy coś trenują i tak naprawdę przez to wyparowała im 1 połkula muzgu(specjalny błąd). Popisują sie tym że są silniejsi od kogoś i że mogą skopac(... c z kreską mi nie działa) dupe byle komu... Tu mamy nawet jeden przykład
UP A Jeżeli przyjdzie co do czego to uciekaja gdzie pieprz rośnie. (PS. Jak ktoś cię zaatakuje to tylko Parkour<Free run>) |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 10 2005
|
![]() Mam małe pytanko odnośnie Krav Maga'e... Mianowicie nie mam możliwości, aby trenować tę sztukę walki w moim mieście... Czy jeśli to możliwe mógłby ktos mi podać stronę internetową na której zostały by opisane techniki walki.
Ewentualnie innych sztuk walki. Chodzi mi o strone z której można sie co nie co nauczyc jak walczyc.. Z gory dziekuje. Signed, Chris |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Czy ja wiem, czy jestes dziwny? Ja nie lubie wyjezdzac, na wakacjach z rodzina nie bylem od 6lat, jesli wychodze z domu to tylko na piwo, szkoly lub pograc w billarda lub pingla. Zbieram cygara ( mam ladna kolekcje z ameryki poludniowej ) i wina. Nie pije/pale ich tylko sobie zbieram. Takie hobby ![]() Mam tez troche replik broni palnej. Ogolnie nie ma dziwnych ludzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Hm.
Czysta teoria->>> Jak umiesz jakąś sztukę samoobrony i zaczepi cię kilka 'dużych' najlepiej jest uciec. Jeśli cię zaczną gonić to zwolnij trochę i daj do siebie dobiec jednemu, najszybszemu z nich. Rozłożyć go i biec dalej. Operację powtórzyć. W końcu zrozumieją, że lepiej cię zostawić. ![]() <<<-Czysta teoria, nie testowana w praktyce (na szczęście...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja trenowałem przez 5 lat Tsunami,około 2 lat Judo i Kyokushinkai *.
--------- * zrezygnowałem odrazu po pierwszym treningu...tłumaczyć dlaczego chyba nie trzeba ? ![]()
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Kyo-co? Co to jest?:S A o tsunami nie słyszałem... ![]() @Khan: Fajna sprawa mieć taką katanę. Ja sobie nie bedę kupował bo bym się zabił ![]()
![]() |
![]() |
#57 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Samemu nie nauczysz się walczyć. Ktoś musi pokazać ci wszystko dokładnie i od podstaw. Na zdjęciach i filmach wygląda to całkiem łatwo bo robią to profesjonaliści. A próbując tak szybko użwyać jakiś superkombinacji- możesz sam sobie poczynić krzywdę. Pierwsze czego nauczą cię wszyscy instruktorzy, we wszystkich sportach walki to postawa przy walce. ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2005 o 19:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Hmm, jak narazie obserwuje nikt z was nie trenuje zapasow tak jak to ja robie ;p. To naprawde fajny sport. Powiedzmy ze skuteczny sposob obrony. Gosc, którego rzucisz na kark o chodnik raczej szybko z lozka nie wstanie. Tylko kwestia refleksu
![]()
![]() |
#59 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2005 o 20:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @Jerkov Thundersword
że co? że tylko się bronić? i może czekać na kolejne ataki, aż sobie napastnik odpuści? ![]() samoobrona jest by się obronić, ale nie stać jak kołek i czekać, aż druga strona powie dość.. tu chodzi o to, by uniemożliwić drugiej stronie atak i umożliwić sobie ucieczkę - przede wszystkim obronienie siebie i danie nogi.. ale jak chcesz, to jak się jakiś dwóch drabów zaczepi to możesz czekać, aż w końcu sami zrezygnują ![]() pamiętać należy, że gdy ktoś się zorientuje, że potrafimy się obronić, to nie tyle daje za wygraną, ale stosuje gorszą taktykę napaści, by złamać opór i defensywę delikwenta... jeśli się zaś udaremni i ucieknie, to tacy prędzej pójdą poszukać sobie innej ofiary, a jeśli się będzie im 'podskakiwać' i pokazywać jakim to jest się 'nietykalnym'.. mówi się 'nie wywołuj wilka z lasu' albo o 'czerwonej płachcie na byka' ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |