|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
Pokaż wyniki sondy: Czy ten post..... | |||
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 37.50% |
mial dobra tresc |
72 | 52.94% |
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob |
28 | 20.59% |
olaliscie na calego? |
17 | 12.50% |
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#261 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Niegrający
Imię: Blackness Thanatos
Profesja: Sorcerer
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
|
![]() Ja sie zabije - i nie dlatego, że nie z tobą nie zgadzam - zgadzam się w pełni bo sam widzę nOObowy problem i umiem się przyznać, że jestem polskim nOObem... Kiedy zacząłem czytać od razu zwróciłem uwagę, że nie zostawisz suchej nitki na ludziach, którzy mnie wkurzają, a potem dotarło do mnie, że mnie też to się tyczy. Pierwsze kryteria nOObstwa to te najbardziej dotkliwe i to mnie ucieszyło - nie zaliczam się do nOObow pierwszej klasy
![]() ![]() A teraz coś o największych noobach jakich spotakłem i porównanie za mną - małym noobkiem przez durze OO: 1 Wlazł do kopalni po mnie - lev o 1/2 niższy i zaczął zabijać fightujące ze mną dwarfy i kraść loot. Kiedy powiedziałem żeby przestał i sobie poszedł bo mu zasadze SD to porzemówił do mnie lev 8x EK - wyzwał mnie od NOOBa, obrzucił bluzgami w chyba 3 językach i powiedział, że jak nie zostawie tamtego w spokoju to on i jeszcze 1 Slayer z gildii mnie na Rook wyślą (kiedy powiedziałem co robił jego "kumpel" już więcej się do mnie ten h-lev nie odezwał). 2 Kilka dni temu gostek (podobna różnica lev co w punkcie 1) zaczął zabijać amazonki, które mnie atakowały (były więc w teorii moje) powiedziałem mu dokładnie "mines" i "leave plz I need 5% to lev" on odpowiedział "OK" i poszedł a potem na trade pocisnął komunikat, że ja jestem hunted przez lev 70 (mieli podobne 2-wyrazown niki - jakby 2 rozne imiona i jedno nazwisko)... * z kąd takie nOOby mają znajomości?? Wygrali w lotto? czy to jest bonus - zostań nOObem a h-levele będą twoimi kumplami? Ja sie od 25 lev staram zaprzyjaźnić z jakimś h-levem (regularnie sprzedaje im runki -normalna cena, a nie wysoka po update, podrzucam czasem jakiś prezent (runki pozostałe z big huntów, skupuje przedmioty - od 2 h-lev nawet trochę przepłacam), a oni wszyscy na mnie leją - nawet nie mówią ze mną jeśli nie chodzi o interesy... W moim depo kurzy się od 5lev zestaw na DL hunt z ekipą, a ja nie znam nikogo kto by ze mną poszedł - jestem zmuszony expić... mniejsza z tym - po prostu jako sorc nie wspomagam nikogo na potężnych stworach a sam expie na słabych i czasem huntuje wyczynowo średnie (dragi) a zestawy run SD starczyły by mi już na kilka godzin huntu na coś NAPRAWDĘ WIELKIEGO (chyba jednak je sprzedam) :/ To też trochę noobowe ptyanie (dobrze odmieniam nooba?) ale dlaczego tak sie dzieje?
Soon Earth will be ours!! ![]() Tekkaman & Tibia Rulez!! ![]() Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy. Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy... Ostatnio edytowany przez Thanatos - 05-10-2005 o 18:42. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#262 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Początkujący
Imię: fireworks knight
Profesja: Knight
Świat: inferna
Poziom: 11
Skille: 30/20
Poziom mag.: 1
|
![]() Masz rację że h-lvl przyjaźnią się z nOObami. Heh Pewnie sami tacy są.. Zdaża sie że się z nimi kupmplują ponieważ litują sie nad nimi bo ciągle im gada na vip .. Jezu żal mi normalnych graczy ktuży biora za kolegow normalnych ludzi, którzy nawet jak dedna to potrafią sie nie denerwować i grać dalej. Możecie mnie nazywać noobem, ale ten kto ocenia innych, a sam na siebie nie patrzy jest ,,SĘDZIOŁ" więc nie warto na takich zwracać uwagi.
ALI G RULEZ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Sparta Avengers
Świat: Obsidia
Skille: 19/26
Poziom mag.: 60
|
![]() Popieram przeslanie tego artykulu w 100 % ! i niestety tak jest ze 80% Polskich graczy to nOOby !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Niegrający
Imię: Blackness Thanatos
Świat: Shivera
Poziom: 33
Skille: 20/25
Poziom mag.: 36
|
![]() Poprzednim razem opisałem dwa przypadki wkurzającego noobstwa, które mnie spotkały - dotyczą one hleveli, którzy przyjaźnią się z nOObami. Jak na złość pierwsza przykra kradzież zdażyła mi się następnego dnia po zamieszczeniu tamtego tekstu
![]() Otóż spędziłem sobie 3 godziny życia na dwarf soldkach i szczęście mi dopisało bo jak teraz tak liczę to 3 bp HMM dały mi 35% expa i około 6,5K +jakieś 600gp, które niosłem osobiście - cały plecak ważył jakieś 11Koz. więc nawet 3* tylu noobow nie wzieło by go - taszcze go sobie do miasta a tu wyskakują 3 nooby (sorc i 2 druty lev mniej niż 20 każdy) i biorom go/blokują mnie. Każdy se na 100% wypchał baga dwarven shieldami albo battle axami, których dość trochę tam było, a na koniec zamiast zostawić mi lootbag uszczuplony o najlepsze kąski po prostu wrzucili mi go do rzeki ![]() Wtedy miałem jeszcze lev 27 więc z całą trójką bym se nie poradził, a jak ktoś poczyta tekst wyżej to będzie wiedział, że znajomości mi też brak - i co ja biedny mam zrobić? tylko mi kasy na blanki do pustych bp starczyło ![]()
Soon Earth will be ours!! ![]() Tekkaman & Tibia Rulez!! ![]() Wróciłem do gry na początku kwietnia i jakoś mi idzie - hakerstwo to bardzo... brak mi nawet słów - w każdym razie straciłem kasę (głównie zainwestowaną w eq) zbieraną przez 8 miesięcy. Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Guest
|
![]() Jeszcze cos.Ja jestem nnoobem
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 10 2005
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny gracz
Świat: Titania
|
![]() Chłopie czy ty masz coś z głową?
![]() Czepiasz się ludzi,którzy piszą plx.Jest to normalne sam tez tego uzywam ,a z pewnością nie jestem nOObem, bo już dość długo gram w Tibie.Uważam,że "plz" i "plx" to ten sam wyraz ciołku.Więc radze ci żebyś nie pisal głupot i jeszcze to opublikowal na forum.Przemyśl to co robisz... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 190
|
![]() @up
mozesz grac w tibie 10 lat i byc caly czas noobem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 06 2005
|
![]() "...czaru dodaje jakis glupi text, typu "heal me",(...) " wg. mnie dodanie Textu "Kula ognia" do czaru Fire Field jest bardzo na miejscu... dzięki takim textom można stworzyć klimat Gier RPG i Fantasy....
Zagiołeś mnie...n/c -Nigdy sie nie spotkałem z wyrażeniem "noobie". Qrde, chyba powinno być newbie nie?! a co wy sie go czepiacie z tym ,,noobie'' może to jest w innym języku albo komuś tak wygodniej mówić przyznam sie że czasem zachowuje sie jak noob ale staram się z tym przestać |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adrika
Profesja: Elder Druid
Świat: Nova
Poziom: 114
Poziom mag.: 68
|
![]() Nie mam siły ani czasu czytać całego tematu, więc ograniczę się do komentarzy na temat artykułu.
Chyba napisałeś to żeby poprawić sobie humor. Wywyższasz się, czy jesteś pewien że wiesz wszystko? Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Populacja Ab'Dendriel DP na Nova mnie przeraża i między innymi dlatego już tam nie mieszkam. ![]() Ale można nauczyć się z nimi żyć. Nie jesteś ani idealny, ani specjalnie inteligentny, jak wnioskuję po Twoim artykule (wybacz). Każdemu wolno mieć własne zdanie, ale obawiam się że tego typu "przesłania" i tak nie mają sensu. Grochem o ścianę. Szwedzi... Niektórzy sympatyczni, inni wręcz przeciwnie, chyba ich idealizujesz. Znam miłych ludzi z wielu krajów, i wcale nie przeważają tam szwedzi. Też gram na Nova, i to ponad dwa lata, więc nie nazywaj mnie "n00bem" tylko dlatego że mam nieco odmienne zdanie niż Ty. Zdaje się, że tak zazwyczaj robisz... P.S INTERPUNKCJA
![]() |
#270 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: Forbidden Paradise
Imię: Insane Phantom
Świat: Askara
Poziom: 55
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Niezly artykul, jednak jak dla mnie w paru miejscach dosc mocno przesadzony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#271 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 09 2005
Lokacja: Lubań
Imię: Ciara lae
Świat: thais(pandoria)
Poziom: 17
Skille: 42/40
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Co do noobów którzy piszą plx zamiast plss to sie nie zgadzam. Gram od 3 miesięcy ale nie jestem noobem i nigdy nie byłam a to że czasem komuś zdarza się powiedzieć plx to nie znak że jest noobem. A jak ktoś ma słaby lvl to ma prawo się pytać mocniejszych o niektóre rzecy...JA natknełam się na dwa przypadki półgłówków-nOObów i myśleli że się dam naciągnąć na tanią sztuczkę z pokazywaniem. Tu cytuje rozmowę z jednym noobem:
-"Jaką broń noszą 14 levele??" - Serpena - "A co to??"( Axe, club, sword)?? - Serpent sword - "A pokarzesz??" - Nie dam się nabrać na tę sztuczkę - "Ale jaką sztuczkę??Odsune się." - Nie takim sposobem ukradli mi d hammera No i jaka ta tibia pełna noobów |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Imię: Arcania Tastiel
Profesja: Paladin
Gildia: Ancient Sanctum of Illuminati
Świat: Malvera
Poziom: 17
Skille: 35/46
Poziom mag.: 8
|
![]() Mnie również denerwuje wasze nastawienie.
Zaczynacie używać słowa "noob" prawie w każdej sytuacji. "Noob" ma w sumie 2 znaczenia. Oba są negatywne. 1) Jak to w pierwszym poście. Nowy który udaje że coś wie. 2) Nowy który nie szanuje innych, nie porafi być kulturalny. [np, ten co zabiera ci rata] Czasami można usera z 50lvl nazwać noobem Jeśli nie wiecie to nie używajcie tych słów! Bo to w świecie gier obraza nazwać kogoś bez winy - noobem. A tu rzucacie tą obrazę na lewo i prawo..chyba powinny być za o bany :/ Ostatnio edytowany przez Arcania Tastiel - 05-11-2005 o 19:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2005
Świat: Selena
|
![]() Mi artykuł się bardzo podobał
![]() Wyraża wszystko to co myśle w sumie.. A co do irytujących rzeczy: IMO żałosne jest to że co 2 polak na publicznych kanalch (trade etc.) pisze po polsku. Wszyscy gracze innych narodowości pisza, albo się rpzynajmniej starają ![]() 2 sprawą są nicki...Nie wiem jak jest np z BR ale wiem że mało który Szwed daje sobie głupie , nieklimatyczne nicki. A polacy? Większość chodzi z nickami Zenek Marchewka , MEzo Super Ziom itp. Najśmieszniejsze jest wyzywanie od n00bów SWE i BR.Co do BR może mógłbym się zgodzić ale na pewno nie pisałbym o tym będąc polakiem.Mi się wydaje że ejst to spowodowane zwyczajną zazdrością bo szwedzi we wszystkim okazują sie lepsi. GZ artykułu.. P.S. Wg mnie szwedzi to naród najlepiej grający w Tibie i nic mnie od tego poglądu nie odwiedzie. Ostatnio edytowany przez Dalv - 06-11-2005 o 13:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Brunghild'Alex
Profesja: Druid
![]() |
![]() Nie martw sie, ja ci oiteróek nie bende szukał, ponieważ sam jestem Dyslektykiem
![]() A tak no to fajny poradnik i zgadzam sie z tym "noobem". A mam nawet taki przykład, muj kolega, nie powiem jego nicka bo sie jeszcze na mnie obrazi ![]() Gra na Azurze i ciągle blokuje dp, do każdego kto muwi do niego na przykład: "Arrows plx" to on ZAWSZE odpowiada, (niehcem bana ani upomnienia, także sorry małe.)"spier..." I jeszcze sobie kupuje pacca i uwarza że nie jest ani "noob", ani w "newbie". Ja sam sie nie bende oceniał, bo pewnie powiem o sobi jak zresztą niestety wielu pozytywnie, nawet jueśli bym był Glupi Ham, ciągle bym bloczył depca, itp, itd. Mam też inny przykład (były kolega) Nie tylko w tibi, ale też w rl, ormalnie maniak na fulll ![]() już wspominałem maniak na full ![]() A ja nie nawidze "maniaków", kturzy grają w Tibie zawsze kiedy moga, itp, itd .A jeśli hodzi o poradnik, to moim zdaniem jest dobry i mam nadzieje że da coś do zrozumienia "noobkom" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: ~Wrocław
Imię: Catoos
Gildia: Black Devil Legion
Świat: Aldora
Poziom: 16
Skille: 56/32
|
![]() racja... zhakowali mnie i sie pytam co zrobic! ALE NIGDY NIE PROSILEM I NIE POPROSZE O FREE ITEMS BO MIALEM HACKA! i co? jestem noob? co ty bys zrobil?:
-Yo,yo zhackowali mnie! ale mi milo ! SUPER dac wam cos? i tak nic nie mam! taa? (zostawili mi 2 blank rune ;/) |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: ~Wrocław
Imię: Catoos
Gildia: Black Devil Legion
Świat: Aldora
Poziom: 16
Skille: 56/32
|
![]() Oryginalnie napisane przez WszechStronny
No wiesz...... widzialem lvl 42 co nie wiedzial jak krzyczec, sa wciaz ludzie ktorzy mysla ze jak napisza DUZYMI LITERAMI to krzycza, to jest zalosne.... Moge miec 8 lvl i wiedziec jak ta gra dziala, byl tez taki lvl 68 co tarcze trzymal tam gdzie jest miejsce na wedke..... n00b ;] miejsce na wedke jest w plecku, w depot albo w dupie! ty jestes noob bo trzymasz wendke w miejcu na strzaly a on bo tarcze! to samo z lina! mozna ja trzymac w bp i w dupie! wyciagasz se ze zwieracza sciskasz posladki i masz okreslona dlugosc ! o sorki! to bylo komentowane ;p Ostatnio edytowany przez alexuno - 07-11-2005 o 13:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Białystok
Imię: Heruri
Świat: Calmera
Poziom: 30
Skille: 19/24
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Artykuł.... hmmmmmm...
Na początku był ciekawy. Nawet zobaczyłem kilka swoich cech! ![]() Lol, ale mnie ubawiłeś, grasz od 4 lat... na Novie powiadasz... i jaki masz lvl? Ile ludzi poznałeś, że mówisz 90% Polaków... coś tam coś...? Wiesz nie chcę się czepiać, ale sam wychodzisz na nooba (w artykule ![]() ![]() Kolejna sprawa to opis n00ba... wiesz ja nie widzę nic złego np. w pisaniu po jakimś tam czarze opisu typu "heal me". Co tu jeszcze ![]() AAAAAA... i chyba ostatnie. Nie wiem co miałeś na myśli z tym targowaniem się... Jeśli ty tak nie robisz to nie wiem co z ciebie za jeden ![]() ![]() ![]() I to tyle... poza tym ładny artykuł ![]() PS. Jeszcze co do polskich sprzeczek - hmmmm jak to ja mówię: bez kłótni nie ma róży ![]() ![]() PS2: No muszę się poprawić, bo sam chyba czasami wychodzę na n00ba w grzę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: Moskwa
Imię: Vasili Astaroth
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Kyra
|
![]() Hahaha
![]() Pls = PLeaSe Plz = PLea(Z/S)e używane jak Gz czyli congraulation(Z/S) inaczej mowiąc coś typu slangu. A PLX?! Pleaxe?! PLIKS?! Pleaks?! buhehehe ![]() ![]()
![]() |
#280 |
Użytkownik forum
|
![]() Ciekawy "poradnik"... Teraz zrozumialem ze czasami tez zachowywalem sie jak noob... ( plz items) i sie niedziwe czemu ludzie sie denerwowali
![]() Ostatnio edytowany przez Auron - 12-11-2005 o 13:50. |
![]() |
![]() |