Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-11-2005, 22:25   #101
mwlodi
Użytkownik Forum

mwlodi's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: K-g

Domyślny

nieźle będzie, już dawno to wiedziałem, ale troszkę źle rozciąnąłeś te zdjątka nie to, żebym się czepiał ale widziałem tego newsa na tibianews.net i wyglądało to lepiej ale i tak zajefajnie będzie

Ten podpis jest trochę głupi, więc pewnie go nie będzie...
Heh...albo wiecie co...
Nie będzie go...
Bo właśnie go przeczytaliście.
mwlodi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-11-2005, 22:25   #102
PeTeRsOn
Użytkownik Forum

PeTeRsOn's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005

PeTeRsOn ma numer GG 7826506
Domyślny

Zgadzam sie z Gremlinem, moj kumpel na obsidi palem na 12 lvlu na cyce chodzil a ja dopiero na 18

Best Solo:

Best Team:

Ostatnio edytowany przez PeTeRsOn - 24-11-2005 o 22:27.
PeTeRsOn jest offline  
stary 24-11-2005, 22:35   #103
suchyxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 10 2004

Domyślny

Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy
suchyxxx jest offline  
stary 24-11-2005, 22:51   #104
sir qret
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 11 2005
Lokacja: b100k

Profesja: Sorcerer
Świat: Lucera
Poziom: 22
Poziom mag.: 37
Domyślny

wg mnie rozdzki sa jedynym dobrym pomyslem jaki przyniesie nam nowy update wiekszosc spraw zrobionych z robieniem run i uzywaniem czarow ofensywnych zwala a grafika bedzie przeslodzona ;< poza tym szkoda ze cipsoft stawia na zwykly lvl a nie na mlvl... ale to pewnie przez ludzi ktorzy zostawiaja sorca na miesiac w jakims bezpiecznym miejscu z bp jedzonka i nabijaj medżika jadąc na macro ;o

Ostatnio edytowany przez sir qret - 24-11-2005 o 22:53.
sir qret jest offline  
stary 24-11-2005, 23:16   #105
Teo
Użytkownik Forum

Teo's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Teo ma numer GG 9509994
Domyślny 3 slowa od ojca prowadzacego

Nie rozumiem dlaczego ludzie pisza ze sorc rlz itp. Przeciez pall do 100lv to ma lajcik w expie pozniej sa schody. Jednak skill szybko wpada. Knight i tak co upa ma wiecej "ajtemsow" i po czasie dosciga pala w exp/h pozniej expi szybciej. Maja byc dodane nowe czary wiec druid moze skosztuje smaq ofensywnych zaklec (pomijam p storm i e. vis). A so do sorka...byc moze ze rozdzki beda powodowaly exh.. Pozyjemy obaczymy. I tak bedzie narzekanie bez wzgledu na to co wprowadza.
stary 25-11-2005, 02:05   #106
ogorek
Użytkownik Forum

ogorek's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand

Stan: Na emeryturze
Pytanie

lol! juz widze radosc na twarzach sorcow, ktorzy sie loguja po update a tu co? nie moga uzyc UE bo maja za niski lvl lol

sam gram druidem wiech chyba powinienem sie cieszycz ale jakos tak nie jest...

smiac sie czy plakac?

Ostatnio edytowany przez ogorek - 25-11-2005 o 02:06.
ogorek jest offline  
stary 25-11-2005, 05:13   #107
MMS
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Jamera
Poziom: 28
Skille: 19/23
Poziom mag.: 37
Domyślny

@up
Ja Expilem sorcem na 8 levelu na trollach, bez przelozonego eq.... mialem scale armor, chain legi, morning star i dark shield.... nabicie 10 levela zajelo mi ~~10h, gram po okolo 2h na dzien... A potem (przed upem to bylo) zrobilem szybko 2 bp of hmm i kupilem p-seta, dwarven shielda i c-mace.... Wreszcze zaczely sie roty... A kiedy kupilem pacca i warhammera to juz tylko larvy, i teraz na lavach dobrze mi sie expi.... (jak jest resp to ~~10 k expa na godzine, a jak wchodza dobre hity to nawet 15 k expa)...

Teraz już wiem, jak nie czynić dobra złem... [Farben Lhere]

MMS jest offline  
stary 25-11-2005, 06:38   #108
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

A to miła niespodzianka dla wszystkich, którzy narzekali na Soul Points.
Descartes jest offline  
stary 25-11-2005, 07:03   #109
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Po prostu cipsfot chce odróznic te dwie postacie od siebie sorc i druid
A co do pallków to pokazcie mi pallka ktory wbil 200 lv hmmmm.... -.^ ?
Evil Maul jest offline  
stary 25-11-2005, 07:13   #110
Elrond The Dark
Użytkownik Forum

Elrond The Dark's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

Zapominacie chyba o jednym ...

I tak Pacc bedzie miał najwięcej i najlepiej ...

Z tego co wyczytałem to Szybsza regeneracja many. Daj boże by tak było utamo vita i nie ma mocnych.

Ok zabieram się do robienia mlvl puki można taniej
stary 25-11-2005, 07:14   #111
Bydle mac
Użytkownik forum

Bydle mac's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005

Imię: bydle mac
Profesja: Paladin
Świat: furora
Poziom: 23+
Skille: 64/44 +
Pytanie

Nie pzeczytalem wsystkih postuw

ile one około endom kosztowac
Bydle mac jest offline  
stary 25-11-2005, 07:32   #112
Croopka
Guest

Domyślny

1 post
Nie uważacie, że tibia coraz bardziej idzie w strone 3d? Najpierw potwory, bugi, pająki itp. teraz statki wyglądają jak w pełnym 3d! Nie mówie, i nie chce aby w przyszłości tibia była grą trójwymiarową ale naprawde jakoś tak mi sie wydaje
Uważam, że po update najlepszą profesją będzie sorcerer, ale koniecznie wysokopoziomowy! Aha i ciekaw jestem co zrobią dla Pallka, bo w tym czasie pall to najnudniejsza postac ;/

stary 25-11-2005, 07:58   #113
Lenidas
Użytkownik Forum

Lenidas's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jeriax
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 263
Pytanie

Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50
stary 25-11-2005, 08:20   #114
Bakteriusss
Użytkownik Forum

Bakteriusss's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: saphira
Poziom: 36+
Skille: 16/22
Poziom mag.: 38
Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lenidas
Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50
Czułbym sie jak bakteria w bzuhu ptaka ktura nie ma sily na to zeby otwozyc dziub
stary 25-11-2005, 08:30   #115
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Chcem sie spytac o jedno.
Czy sorckowie i druidzi beda mogli walic z tych rozdzak w knighta i palla z taka sila jak np knight w srocka czy drura??
Bo jak tak ma byc to niech knight lub pall moga walic z sd albo z innych run.
Nie wiem czy dobrze to zrozumialem ale prosze o dokladne wyjasnienie tego.
stary 25-11-2005, 09:44   #116
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
LOL CipSoft the best !

YEA ten update zapowiada się najleprzy ! Już niemoge sie doczakać update Mana będzie szybciej przybywać , różdzki ,nowa szata graficzna itp. Jednym słowem dla mnie BOMBA
stary 25-11-2005, 10:28   #117
Mousee lu
Guest

Domyślny

a przez tą lepszą grafikę gra nie będzie wolniej chodziła?:> [a tak poza tym nowa jestem siema all ]

stary 25-11-2005, 10:32   #118
Xavisto
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Lubań

Imię: Xavisto
Świat: Azura
Poziom: 41
Skille: 20/25
Poziom mag.: 48
Domyślny

Wreszcie cos dla sorcow jak ja sie ciesze wreszcie jakis update mi sie spodoba
Xavisto jest offline  
stary 25-11-2005, 10:55   #119
Airam Naver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 07 2005

Airam Naver ma numer GG 8951888
Domyślny

jak zobaczyłem pierwszego posta o UpDate to było ta takie uczucie radości że nie umiem tego opisać. coś tak w sercu wyczekiwało, kiedy to wreszcie nadejdzie... nie umiem tego opisać... po 3 dniach mi przeszło, a teraz kolejna dawka tego wspaniałego uczucia, sorce nareszcie będą miały cośfajowego i nie będe musiał bućsql staffem tlyko wreszcie będe mógł nawalać z prawdziwej magii, tańszej niż runy nareszcie sorc stanie się prawdziwym sorcem, który run używa tylko do pomocy

szykuje sięnajwspanialszy updtae jkai kiedykolwiek przeżyłem, chyba nikt tutaj nie będzie próbował źle o nim mówić(chyba że ktośpoprostu lubi wszystko krytykowaćżeby zwrócić na siebie uwagę) ale boje sięże wystąpi tradycyjny błąd CipSoftu, a najgorsze jest to, że tym błędem może być ogromne uproszczenie gry sorcom i druidom, licze, że paladynowie i rycerze też dostaną jakieśfajne rzeczy, naprzykład bonusy przy broniach(miecz ktory umie puscic salbsze exori, albo fire sword ktorym mozna podpalic) czekam niecierpliwie, chciałbym przespaćokres oczekiwania, ale wole wbićkilka mlvli i lvli

pozdro
Airam Naver jest offline  
stary 25-11-2005, 11:47   #120
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamae
Palków systematycznie "udupiają" a w sorców ładują, pewnie po to żeby zmienić układ sił profesji
Jak sądzicie, w związku z tymi spell wandami, czy sorce powinny opylać bronie obuchowe PRZED updejtem czy PO updejcie, żeby uzyskać większą cenę...
gdybam, ze nie bedzie cie stac cenowo i 'manowo' na expienie tylko wandami

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rekin lord vader
mam pytanie-na jakiej zasadzie beda dzialac różdzki i czy bedzie jakis dodatkowy czar dla knighta- jakis exura gran -bo jest uposledzony magicznie
bo to knight, mogles sie zastanowic nad tym przed wybraniem profesji, a nie pozniej zmieniac gre wg wlasnych upodoban

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy
poco knightom lepsze bronie ??, i tak 99% urzytkownikow tego forum nie bedzie mialo najlepszej w danej kategorii [ sov, sca i ostatnio dh ]
palladyni nigdy nie ebda mieli mozliwosc tarczy razem z lukiem, kusza, ich ataki omijaja shielding rpzeciwnika, jak i rowniez ataki na nich omijaja ich shielding, z kusza czy masz 150 czy 10 shielda to tak samo bedziesz obrywal [ udowodnione ]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gremlin
"When used in combat, they will consume a small amount of mana points with every hit which will count towards the magic level as usual."
1. Kazdy cios z wanda zabiera troche many (tak samo jak teraz np. energy strike).
2. Mana spalona w ten sposob bedzie sie liczyc do mlvl = zostanie zniesione paczkowanie many liczacej sie do mlvl po 20 punktow (raczej watpie zeby kazdy cios z rozdzki zajmowal 20 many).
jesli ciosy wandem beda zabierac 5 many, mana sie szybciej regenerowac, 5 many sie policzy jakos 20 do m lvla wyjdzie nam tani sposob na mega m lvl w krotkim czasie [ np trening na monku, albo dwoch z lr ]

-----

co to upd to te wandy mnie mala interesuja, ale jesli cip soft idzie w kierunku vocation items, rzadam czegos, co tylko ja bede mogl urzywac [ np niemozliwosc ubierania przez magiczne profesje dwu recznych broni, runa exori - wymagany m lvl ponizej 15, tworzenie knight, mana ~500, urzywanie jak runa explo, tylko zamiast krzyza wybucha w ksztalcie X ], tyle, te propozycje dawno juz dalem na proposals, ale jak wiadomo cip soft bardzo sie interesuje naszymi opiniami

-----

do tych co narzekaja na soule, spiry feeeeeee, trening knightem sux to long,
tibia to nie gra na dwa wieczory, tutaj postac rozwija sie razem z wlascicielem, masz malo czasu na gre, masz dupiastego chara, nic nato nie mozesz poradzic [ a jednak idioci znajda rade na wszystko.... ]

Ostatnio edytowany przez emilok - 25-11-2005 o 11:49. Powód: moze przez ż a nie rz :F
emilok jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania