|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 23 05 2005
Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
|
Jakis czas temu pewien haker na tibii.pl wysylal link do strony. Jesli sie na nia weszlo mialo sie keyloggera. Wiele osob mowi ze wykorzystwal on luki w starej wersji Internet Explorera. Dlatego do nie pewnych stron uzywam Mozilli, jednak dzis mam watpliwosci czy jest ona pewna - do kumpla jakis koles napisal na gg ze chce go poznac i dal link do zdjecia -_- to byl na pewno key, ale ja na ta strone weszlem MOZILLĄ - jesli nic nie sciagalem to czy moge miec intruza w kompie?
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
Możliwość na przejście jakiegoś świństwa zawsze jest. Mam Firefoxa, a i tak skanuję co jakiś czas komputer i coś wyłapuję. Szczerze jednak wątpie żeby czysty link do pliku jpg mogl w sobie cos przytargać. Uważać trzeba jednak zawsze i regularnie oczyszczać komputer.
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
Ja używam maxthona z powyłączanymi wszystkimi bajerami typu flash czy inne pierdółki, a i tak raz na tydzień robię skana.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zbanowany
|
To był link do .php :/
Ok fajnie , że skanujecie kompa ja też czesto to robie, ale mam podejrzenie, że mam intruza , a mks i ad-aware nic nie wykryly ;/ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
The Witch
|
Proponowałabym program Spybot - bardzo dobrze wykrywa dialery, keyloggery i inne tałatajstwo łączące nas po cichu z innymi komputerami.
Jeżeli to nic nie wykryje, to raczej byłabym spokojna. Nie panikuj, bo stracisz radość z gry.
|
|
|
#6 |
|
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
No i firewall duzo daje...zawsze wiesz, co chce sie z czym polaczyc. Nieznana aplikacja - blok
![]()
|
|
|
#7 |
|
Zbanowany
|
SpyBot Search & Destroy nic nie znalazł
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. A co do firewalli to jeden (bodajże Kerio, nie pamiętam dokładnie) zablokował mi nie tylko "nie chciane" aplikacje, ale także działanie internetu, więc nie mam zbyt wielkich chęci do tych programów. Swoją drogą brutalna metoda (ale skuteczna) tego firewalla ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
Cytuj:
@Topic Zainstaluj NOD'a 32, Kaspersky'ego, a na niepewne strony podobnież (tylko "podobnież") najbezpieczniej wchodzić pod Operą. Tak czy inaczej w necie jest wiele programów anti, więc dla chcącego chronić swe dane nic trudnego. Ostatnio edytowany przez Thero - 21-12-2005 o 06:31. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
|
Cytuj:
|
|
|
|
#10 | |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2005
|
Cytuj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
Cytuj:
![]() Edit: Aha;p a gdzie to widać?
Ostatnio edytowany przez Shein Silvershadow - 21-12-2005 o 09:20. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]()
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
To nie jest żaden .JPG, tylko WebServ. Koleś (a właściwie bot) wysyła wam linki do pliku z jego komputera. Jak stworzyłem nowe GG mojej młodszej siostrze i jej przysłalo to świństwo, to prawie kliknęła... dobrze, że byłem obok.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nieobecny.
|
Mozilla mozilli nierówna. Chcesz mieć pewność bezpieczeństwa przed keyloggerami? pokaże ci mój zestaw:
Firefox 1.5, Plug-iny: Adblock DOM Inspector Download Statusbar NoScript - defaultowo wszystkie skrypty zabronione O systemie nie wspominając: Linux Scorcerer 2.6.14.2-Gentoo #2 PREEMPT Sat Dec 17 20:31:19 CET 2005 i686 Intel(R) Celeron(R) CPU 1.70GHz GenuineIntel GNU/Linux Ale i to na nic sie nie zda, gdy nie będziesz myślał co robisz. Pamiętajcie, że najsłabszym ogniwem wszystkich zabezpieczeń jest człowiek, więc jak ty coś spierniczysz, to wszystko sie sypnie. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Lokacja: Olsztyn
Imię: Flora Flower
Profesja: Druid
Świat: Lunara
|
W Komputer Świacie kiedyś było poruwnanie Mozillii FireFox i Internet Explorerera. Otusz im wyszło, żę IE ma 18 luk a FireFox 22. Ja osobiście używam Avan Browsera (Mianownik: Avant Browser), ponieważ zawiodłem się na obydwu przeglądarkach (IE i FireFox).
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Nie hoom. W pewnym okresie FF mial wiecej krytycznych dziur niz IE. Tylko teraz 3ba zobaczyc ile czasu zalatanie tychze zajmuje ekipie FF a ile ekipie m$;]
|
|
|
|
#18 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chodzi o pozbywanie się spyware'u - Tauscan na active i Spybot do niszczenia, chociaż sam Tauscan powinien sobie poradzić.
|
|