|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Siema
Tak więc zastanawiałem się długo zanim napiszę ten temat. Chodzi mi głównie o tej Uptade świąteczny. Tak bardziej to o Knightów. Wydaję mi się że po uptadzie knight jest o wiele lepszy. Pewnie niektórzy z was zadadzą sobie pytanie " czemu ? ". Już wam mówię. Otóż gdy mana szybciej się odnawia Knight może więcej przetrwać. Np. blokuje draga i mu się mana szybko odnawia to szybko robi Exura. Tak samo z Utevo Lux. Niestety jest jeden minus, Magic Lvl tak wolno rośnie że strach się bać. Ale jednak wydaję mi się że to nastała ERA KNIGHTÓW. A co wy o tym sądzicie? P.S : Mi się knightem teraz gra o wiele lepiej ^^.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() chcoiaz mam palka pod avatarem to nieraz grma knightem na saphrize i jest o wiele lepije na sliamch spokojnie poskilujesz bo szybko exurki siem odnawiajo .Jest zdecydowanie lepiej i exori czesciej mzona psuzczac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Faktycznie. Co minute wali exure. Po prostu wymiata..
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Mlvl wolno rosnie?
Jesli szybciej rosnie mana, wiec mozesz zrobic wiecej czarow, wiec szybciej idzie mag level. Lecz nie jestem pewien czy dlugosc wzrastania Mlvla idzie wolniej po Update u knighta.
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Po update zauważyłem własnie że zmalała liczba knightów chodzących po świecie a sorców i drutów jakoś dużo się zrobiło .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 07 2005
|
![]() po update szybciej rosnie mana poniewaz kiedys jesli uzyles pzykadowo exury i spalalem 25 many to 20 many szlo na m lvl a 5 traciles a teraz kazdy puntk many sie liczy do m lvla
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Dobrze ze rycerz w ogole ma jakies czary, jako typowy rębacz w swiecie fantasy nie powinien miec mozliwosci jej uzywania, chyba ze bylaby profesja 'wiedźmin'
![]()
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 22-12-2005 o 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... macie racje , ja miałem zacząć po upie grać magiem , bo tak pięknie sie zapowiadało , ale zagrałem moim knightem i musze przyznać , że exura jest prawie jakby sie miało ihy , tylko nie można mieć odłożonych na zapas ... ale co jakieś 75 sekund można odnowić ~20hp + 12,5hp z regeneracji ... chodze na lepsze potworki , które nie robią zbyt dużych dmg , ale jednak wcześniej bym na nie nie chodził z racji szybkiego hp lose ...
@ edit : nie sądze , że knight jest najlepszy , ale mówie , że on nie został aż taki poszkodowany ... też gram w gw , ale mało tam ludzi jest (nikogo nie spotkałem ![]() Ostatnio edytowany przez DRoN - 22-12-2005 o 17:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 05 2005
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Na emeryturze
Imię: Lord Boethiah
Profesja: Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 26
Skille: 72/48
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Hmmm. Nie sądze... Teraz czas na drutów + sorców- są praktycznie nie do zabicia (bez sdkow, na nizszym lvl) dzieki odnawianiu sie czarow, o rozdzkach juz nie wspominajac... A knght, jak to knight.... Na poczatku dobry, pozniej tylko blokuje....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() W sumie masz racje, lepiej mi się grało po niż przed updatem. Knight dostał prezent na Święta xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() No właśnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa
Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
![]() |
![]() Era knightów?
Moim zdaniem to wręcz przeciwnie... sorc i drut wali teraz różdżką nawet po 65, jeśli chodzi o leczenie to mogą się leczyć exura gran i vita z prędkością światła ![]() A taki knight? Właściwie nic mu nie ulepszyli, tylko pogorszyli bo nawet do głupiego antidotum trzeba mieć jakiś lev (nie pamiętam jaki <LOL>) @EDIT no chyba że masz PACC ![]()
===> Only Obsidia - najlepsze fotki na forum ^^ <=== Ostatnio edytowany przez Gustek - 22-12-2005 o 20:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... czytaj ze zrozumieniem , bo ulepszyli każdemu ... kiedyś używano do mlvl train tylko utevo/exiva , a teraz każdy spell sie opłaca ... a exure można używać 4x częściej , więc knightowi sporo to dało ... nie jest to może era knightów , bo magowie dostali najwięcej , a knight najmniej , ale jednak coś dostał ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Poziom: 71
Skille: 22/20
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Gdyby knight blokuajc draag leczyl sie exura to w 50% przypadkow by padal, ale szybsza mana = wiec na mlvl, wiec nie wiem czys ei cokolwiek zmienilo
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2005
|
![]() Taak, zawsze jak ide bloczyc draga uzywam exury
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Celastian Kight
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 33
Skille: 61/63
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Szczęście knighta polega na tym, że nie da się go tak bardzo zreformować. W lecie CIPsoft zabrał się za pallów (łamanie spearów), a teraz za magów. Niektórym może podobają się różdżki, ale sa też tacy, którzy są niezadowoleni z ograniczeń lewelowych do czarów. Knight jest taką ,,bezpieczną" profesją. Wszyscy niezadowoleni ze zmian w swojej profesji przeżucają się na knightów. To jednak, czy nastanie jego era, zalezy od kolejnych updatów. Może Cipsoft tym razem zrobi coś, co przyciągnie dużo ludu do jakiejś profesji?
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Gildia: Project Warloria
Świat: Valoria
Poziom: 45+
Skille: dist 73
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Mlvl u knighta rośnie 4 x wolniej ale też mana odnawia się 4 x szybciej. Knight rzeczywiście jest teraz jakby "faworyzowaną" profesją przez CIPsoft. Ale co się stanie jak zabraknie sorków?
Mogę się założyć że w następnym uptade będzie coś dobrego dla sorców, bo sorców teraz mało(ja już zauważyłem)i jeśli będą sami knightci no to o gs hucie dla knightow ze skillami 80/80 na 40 lvl sie nie będzie opłacał bo bez sorka to do dupy. I sorce mi się wydaje zostali bardziej szanowani teraz. Taki 30 knight nic nie powie 25 sorcowi. Bo dojscie sorcem do 25 lvl to jest wyczyn mniej wiecej taki jak dojście knighta do 40 lvl.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Hupefupe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Eternal March
Świat: Aldora
Poziom: 127
Poziom mag.: 8
|
![]() Mial byc update dla sorców a jak zawsze wyszedl dla knightów xDDDDDD
Teraz juz nie uzywam uh, only mfy przy expie (guardy,cyce,tomby). I mlvl szybciej rosnie wam powiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Era knightów?
Nie sądze jeśli mam być szczery. exura i tak ci się nie przydaje na silniejsze potwory. Sorc został w tym update zarazem wzmocniony jak i osłabiony - bo na niższym lvlu szybciej expi, a na wyższym droższe hunty są (trudno runy kupić) Knight - jemu się tyle zmieniło że używa czarów od któregoś levelu. No i ejst troche bespiecnziejszy - bo teraz mało który sorc będzie szalał z SD na low-lvlach a wand = mały dystans + mniejszy dmg (więc może pruc silniej) Tak więc... Update raczej równoważy - jak już CIPsoft mówił - profesje. Stara się doprowadzić je do równego poziomu. Bez wywyższania czy poniżania którejkolwiek. Teraz czas na czary druidów ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() a my z kumplami czekamy...wkońcu ,Wam , rycką dosypią tak mocno że soule , lvl na uhy/hmmy i łamiące się speary razaem wzięte nie będą w stanie tego przebić...mam nadzieje, że sie doczekam...ale co jak cos...blokuje palkiem kumplowi guardy(kumpl 17 lvl druid) a tu mi wbija sorc na 8 lvl z wandem i nam guardy klepie -.-