![]() |
#221 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Poznań
|
![]() ---ALDORA--- 1. Anglicy, Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi (najwyższy lvl ma Izraelczyk ![]() 2. Stosunkowo dużo w porównaniu do innych narodowości na serwie 3. fire sword - 6-7k, fire axe - 10-12k, boh - 45-55k, bp hmm - 1,2-1,5k, bp uh - 2,8-3k, bp sd 5-7k 4. Atmosfera jest umiarkowana, nie brakuje ludzi życzliwych, jak i chamskich PA 5. Najwiecej PK - Kazordoon, najmniej - Venore, Ab'dendriel 6. Na mainie nigdy nie miałem waiting list, nawet w godzinach szczytu (FACC) 7. Tutaj w godzinach szczytu (szczególnie w weekend o godz 15-19) bardzo ciężko się dostać. Rynek i expowiska są za*rane ludźmi ![]() 8. Bardzo mi się podoba. Gdy tworzyłem pierwszą postać, wybrałem pierwszy lepszy serwer - padło na Aldorę. Kolejne postacie również stworzyłem na tym serwie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#222 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 10 2005
Lokacja: Tam gdzie nie mam kontroli...
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
A ja jestem wojtek i tez mam prawie 12 lat i chetnie poprosze modka o ban dla ciebie, poniewaz elite knight na 11 lvl mlvl 20 jasne i jeszcze to imie... Obrazasz all fanow Emmy (OnlyM Zaje**** ją...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zbanowany
|
![]() @UP: takie rzeczy na priv.. a nie w topicu;]
Luminera 1. Duzio BR, SWE i PL - czyli jak lubie 2. No znam 'kilku' ![]() 3. Oi wysokie. Panowie z Antici nie mają tu czego szukac ![]() 4 i 5 - nie dotyczy - non pvp. To moze wypowiem sie w sprawie thiefów. Ja sie nie spotkałem... ale siedze tylko na teranach dla PACC a tam ludzie mili. A na faccu ? Raz tylko 3k lootbaga znajomemu zarąbali.. czyli nie az tak zle 6. Puusto 7. A mie sie tu podoba! I polecam szczerze mówiąc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Białystok/Brussel
|
![]() po 1 HIAL ! Fortera
nom a teraz + i - + stosunkowo niskie ceny np.: ![]() fs -6-7k p arm - 500gp p legs - 700 gp + najwiekszy lvl niejest az tak duży 140 + ja tutaj gram ![]() - od chu.. BR - fri itemz -_- - albo dla niektorych + PvP |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Guest
|
![]() arcania
dlatego ze 1.tam jest wszyscy pol,szwedzi,portugalia,usa co wymieniac duzo ich 2.duzo polakow prawie na kazdym krokow 3.itemki np war hamer 1k p armor 500gp p legi 400gp no i w venore,kazo,thais,ab to najlepsze miasta |
![]() |
![]() |
#226 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2005
Lokacja: Wyszków
Stan: Aktywny gracz
Imię: Evil Beawer
Profesja: Knight
Gildia: Final Resistance
Świat: Xantera
Poziom: 35+
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5+
![]() |
![]() Xantera
Zauwarzylem ze nie wiecie nic o swiecie na kturym gracie... Xantera wcale nie jest takim zlym swiatem... Pk zawsze sa i nie tylko tutaj... Red skule sa ale wiekszosc z nich to hight lvle i reda maja tylko dlatego ze musieli kogos zabic i tyle...nie dla samego siebie.... jesli chcez zyc z nimi w zgodzie to zaoferuj sie ze zostaniesz"UH/SD Makerem" albo gdy grasz pallem "Burst arrow maker" przy okazji Bp of Burst arrow = 20k ![]() Narodowasci : przewazaja Brasil i Venezuela ale pod Depo zawsze znajdziesz zaprzyjaznionego Polaka.... ![]() Cany dosc tanio... za podstawowe Eq P-arm -500gp albo i taniej (cany ciagle spadaja ![]() P-legsy to samo co wyzej C-helmet -2k Crusader/Warior-8k Fs-7-8k Bs-20k Gs-25-30k Boh'y 60-70k Vamp shield-30k Dsm-120-130k Mpa-750k <-najtansza cena jaka widzialem Co do atmosfery... jak przed depo pojawi sie Pk to najpierw sie pytaja dlaczego ma pk a nie odrazu cie nawalaja... a jesli nawet ktos cie zacznie bic to ktos inny ci pomoze ![]() Wczesniej przeczytalem ze przed Swiatynia w carlin czesto trupy leza...ale to tylko dlatego ze albo sie ktos rookuje albo red skula bija za cos... wiec przechodzac obok jakiegos pk nie masz sie o co martwic.. co innego gdy zbliza sie server wtedy lepiej byc w depo albo sie wczesniej wylogowac... Przeludnieniem nie ma sie co martwic... jest dosc duzo ludzi ale bez problemu mozna znalesc miejsce do poexpienia lub trenowania... Rook jak rook jak ktos wie jak grac to potrafi przejsc go nawet w 3 godziny ![]() Uwarzam ze Xantera to dosc klimatyczny swiat i zapraszam do przetestowania go ![]() Ps... nie muwcie mi o bledach kture zrobilem... ![]() Ostatnio edytowany przez Evil Beawer - 07-12-2005 o 13:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Mógłby któs napisać cokolwiek o Obsidii??
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Guest
|
![]() Grimera:
1. Najwięcej Br, od czasu do czsu Swe się spotka, Polaków troche jest 2. Hmm... Dosyć mało w porównaniu do Brazyli ( Serv Amerykański) 3. FS 4 - 7k, Blue Robe 20 - 30k, BOHY 40 - 60k, P SET 1k, RUNY po update to w sklepie będzie się kupowało ![]() 4. Atmosfera... W miarę dobra, lecz dużo BR psuje tą atmosfera, mało PA ![]() 5. W Thais dużo PK, ale jak sobie nie zaczniesz to nic ci nie zrobi, Venore Spokój, Carlin chyba na wszystkich serwerach nooby, thiefy, PK itd. ![]() 6. Średnio zaludniony serwer, nigdy nie ma kolejek, expowiska raczej wolne, wolny resp ( bo mało osób na serwie) 7. Malutko osób na rooku ![]() 8. Zachęcam all Polaków do gry na Grimerze, ten serwer jest młody... Może w końcu Polacy opanują jakiś Amerykański serwer ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 12 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() Ponieważ:
1.Gracze ![]() 2.Przeważają Polacy . 3.Ceny podam troche przykładów: -Dragon Hammer 2,5k-1,5k -Blue Robe 30k-28k -Fire Sword 10k -P legi 700gp -P armor 500gp -Dragon shield 4,5k-5k -Stell Helm 300gp -Dwarfen Shield 100gp-150gp -Serpent Sword 1k-2k 4.Miła atmosfera można dostaci noob eq za darmo jak się postarasz. 5.Nie ma pk ponieważ jest to server non-pvp ![]() 6.Najlepiej się tu gra sorcem(takie jest moje zdanie bo sam nim gram). 7.Rook Średnio Zapełniony. 8.Expowiska ,jęzeli dobrze wejdziesz to są puste chodz w godzinach szczytu sobie nie po expisz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 11 2005
Stan: Niegrający
|
![]() -----------XANTERA----------
XANTERA 1.Najczęściej występującymi narodowościami są br, venezuelczycy i Polacy ![]() 2.Polaków jest dość dużo wyceniam to na około 30% całego serva. 3.Orientacyjne ceny to BOHY 50k, DSM 120k, P armor 500 gp, P legi 600gp, dragon shield 5k, giant sword 20-30k, crown armor 20k, crown legi 30k, widziałem jak kiedyś Xanters (130 lv) obecnie delete sprzedawał MPA po 750k ![]() 4.Atmosfera jest w miare miła wiadomo, że czasem podejcie Ci taki noob polak albo br i sie pyta o duperele itd. ![]() ![]() ![]() 5.PK jak mówiłem zawsze sie zdarzą jak to na każdym servie 6.Z przeludnieniem to taka śmieszna sprawa bo około pół roku temu kolejkik wynosiły w soboty, niedzielami popołudniami nawet do 400 osób a teraz zauważyłem ze kolejek nie ma wogóle więc o przeludnienie serva nie ma się co martwić ![]() 7.Na rooku to tak średnio, ani dużo, ani mało ale idzie lv wbić dość szybko jeśli jesteś FACC to nawet może to trwać do 2-3H a gdy masz PACC to 1H-2H 8.Moje odczucia do tego świata są pozytywne, uważam że ten świat ma dużo cech pozytywnych ale mało tych niepozytywnych. Polecam te server HAIL XANTERA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Mythera
Gram na tym serwerze od rozpoczęcia gry w Tibię, więc już go dosyć dobrze znam. Serwer nie jest przeludniony, na początku tego roku były kolejki w późnych godzinach, aktualnie nie byłem w kolejce od paru miesięcy. Na serwerze przeważają bry, lecz jest trochę polaków. Bry nie są wnerwiające, nie ma za dużo proszenia o itamsy oraz hamskiego zabijania potworków.(są to pojedyncze przypadki) Atmosfera na serwerze jest miła, nie ma jakichś narodowych wojen, albo wojen gildii. Nieraz przebiegnie jakiś początkujący pk w celu zrookowania go, albo h-lvl goni gościa, który mu coś zwinął... choć nie jest to częste. Oczywiście, najwięcej pkerów jest w Carlin, w Thais średnio, a w Ven najmniej. Na rooku nie ma wielkiego przeludnienia, lecz też spotkasz nieraz garstkę osób właśnie huntujących w tym miejscu. Najwięcej jest pkerów h-lvli, lecz nie biją bez powodu. Prawie żadnych pkerów polaków. Ceny: Fire Sword: 5 k Knight Armor: 10 k Fire Axe: 8 k BoH: 60 k Dragon shield: 3 k Plate legs: 600 gp Giant Sword: 30 k Crown armor: 18 k Crown Shield: 8 k Skull Staff: 10 k Blue robe: 20 k Crusader Helmet: 8 k Crown Legs: 30 k Medusa Shield: 25 k Crocodlie Boots: 1-2 k Serwer jest całkiem niezły, nie ma nadmiernego pkerstwa. Po jakimś czasie znajduje się grupkę zaufanych przyjaciół. Polecam serwer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
![]() |
![]() dostałem za tego posta slicznego warna danke mrau
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
Ostatnio edytowany przez teletoobis - 04-05-2006 o 14:17. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Tychy
Imię: Garbog Ironclaw
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nazgul
Świat: Danubia
Poziom: 129
|
![]() Danubia
1. Najczęściej Polacy, Szwedzi(z tymi wojna), Brazylijczycy (raz treniłem z ekwadorczykiem ![]() 2.POlacy to m/w 80% wszystkich graczy na tym serwerze 3.Ceny sa dobre bo świat juz troche stary ![]() 4.Atmosfera dość dobra tylko prawie każdy ma protecta ![]() 5.Pk jest duzo (na Danubii najwiecej zabujst na wszystkich serwerach; nawet pvp-enforced ![]() 6.Ludzi sporo ale da się pograć 7.Sry ale na rooku juz dawno nie bylem i nie zabardzo moge powiedzieć ![]() 8.Świat jest gitez tylko prawie wszyscy z Piły bądź Płocka (Ja nie ![]() Zapraszam dobrych graczy |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Świat: Trimera
Poziom: 100
Skille: 90/90
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
Odnośnie topicu: TRIMERA * Info: Data powstania - Luty 2003 (3 serwer amerykański, 8 serwer w ogóle), zwykłe PvP, server save o 12:00. * Narodowość graczy - Ogólnie niezły mix z dużą ilością Brazylijczyków. * Polacy - 2 nacja po Br (jeśli chodzi o top, to jest ok. 10 z lvl 100+) * Ceny - Bardzo niskie (dla przykładu: FS 4k, BoH 35k, RH ~40k, DSM 90k, Vamp Shield 18k) * Atmosfera - Tym lepsza, im dłużej grasz i im wyższy masz lvl. Jedna przyjaźń może tutaj stworzyć kilka następnych, gdyż większość graczy zna się dobrze. * PK - Stosunkowo mało. * Populacja - Ostatni raz w kolejce byłem pół roku temu, a nie miałem w tym czasie pacca. Grałem sporo, o róznych godzinach. Jeśli zaś chodzi o expowiska to nie jest najlepiej. Stale jest 600-800 graczy online i expowiska są przepełnione. Bez rezerwacji nie ma rady. * RookGaard - Dużo rookslayerów służących pomocą (acz nie zawsze :/). Dwóch z nich blisko 40 lvla (Maniakalny Rzeznik i Mackenzhie). * Na plus można zapisać to, iż światem rządzi gildia z twardymi zasadami - Foul Souls - która potępia power abusing, random pk-ing, acc sharing i temu podobne świństwa. Gildia jest wielonarodowościowa. W ogóle na serwerze nie odczuwa się rasizmu wobec którejkolwiek narodowości (przynajmniej oficjalnie nie jest on wyrażany). Na serwerze juz dawno nie było żadnej większej wojny. Jest spokojnie. Gram tu już 10 miesięcy i nie miałem przez cały ten okres do czynienia z power abusingiem ze strony jakiegoś high lvla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
Imię: Xeron Refel
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 65/65
Poziom mag.: 5
|
![]() Thoria
1. Polacy, Hiszpanie, Brazylijczycy, Szwedzi, czasami USA 2. Dużo polaków 3. ceny raczej niskie (warrior helmet 6k, fs 8k, etc.) 4. atmosfera mila ale czasami gbura sie spotka ![]() 5. dziwnie to zabrzmi ale: jest duzo z red skullami ale nie atakują ![]() 6. server powstal w lipcu 2005 w niemczech tak wiec jest srednia liczba ludzi (rano: pusciutko, odludzie calkowite wieczór: depo zapchane, expowiska co jakis czas ktos odwiedza) 7. rook: tak jak w poprzednim punkcie, rano pusto a wieczorem nie dostaniesz 1 expa za snake -.- 8. fajnie sie gra ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2005
|
![]() Najwiecej BR, Hiszpanie, Duzo Polaków najczęsciej w CARLIN, troche w THAIS najmniej w Venore
PK - Jest sporo ale da rade przezyc, najwiecej wojen w carlin, Małe szanse na pomoc, expowiska zazwyczaj wolne ale jak idziesz expic to czesto Cię PK załatwi....... NOOBów full, dużo hakerów...... CENY: BOH - 45-60 K FS - 6-9 K D-shield - 4-7 K Dwarven shield - 50-200 gp P- armor - 500-1 K P-legs 1-1,5 K soldier helmet 30-100 gp crown helmet 2,5-4 K crown armor 20 K crown legs 45 K k-armor 6-10 K k-legs 20-25 K giant sword - 60 K BP UH - 3K BP SD - 5K BP HMM - 1,5 K Na początku świat jest świetny ale potem jest cieżko..... Najlepiej nie pisać po polsku bo BR...tylko na to czeka i duzo jest KILL....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Mnie i znajomego interesowało... pare keyloggerów... i mamy, może nie dowody, ale - Lady Bekka jest ownerem prawie wszystkich h lvli na mytherze. Na 100% w jej posiadaniu są postacie - "Golden Breath" ; "Cobra Syphon" ; "Wizard Wave" - jedynym który się zachował jest Sir Corn. Ale coś mi mówi ze on też wkrótce dostanie propozycję "sprzedajesz postać albo hunt". Serwer jest stracony, odkąd Eclipse oraz Arkangels zawiesili broń.... Przepraszam za takiego offtopa, ale chciałem Was po prostu przed tym światem 'ostrzec' ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2005
|
![]() Luz swiat,ja sie nie spotkalem z kolejka, nie jest nowy,malo pk ale jak juz to high lvl,w ab'dendriel sami polacy (prawie),ceny srednie,pk nie huncą bez powodu,nie ma typow z pod ciemnej gwazdy zawsze mozna liczyc na pomoc.I wogule luz!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Świat: kraina czarów
|
![]() TITANIA
Występuja tam Polacy, Niemcy, Brazylijczycy, Szwedzi.Jest sporo Polaków.Podam parę orientacyjnych cen: Bright Sword 15-20k, FS 3-4k, Beholder Shield 1-2k, Vampire Shield 20-25k.Na serverze panuje przyjemna atmosfera, nie ma band, którzy gnębią ludzi (no, może w Carlin).Jest mało PK,choć najczęściej to ludzie nie pkują tylko załatwiają porachunki między sobą.Server nie jest przeludniony, jest średni(na najbliższych expowiskach czasami nie ma już potworów).Na rooku nie ma tłoku, jest w sam raz, choć najbliższe expowiska są zajęte.Moje odczucia? Kocham ten świat.
![]() |
#240 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Premia jest na pewno specyficznym serwerem. Dla specyficznych ludzi
![]() plusy: -mało noobów,zazwyczaj grają tu doświadczeni gracze mający za sobą przygody na wielu serwerach -ogólnie przyjaźni ludzie -szybki start (tani sprzęt-później staje się wadą) -w miarę niezajęte expowiska (z wyjątkiem tych najbardziej znanych np cyclo czy kopalnie) -mało PA (oczywiście jeżeli nikomu nie wchodzi się w drogę,nabiłem 85 lvl i ani razu nie miałem do czynienia,aczkolwiek znajomi już tak) -pokój,ostatnia większa wojna miała miejsce rok temu (ale z drugiej strony,nuda) minusy: -b. wolny respawn (bk ~25 minut) -może być nudno (czasem jednak kilku noobków się przydaje ![]() -fatalna ekonomia (hunty inne niż hydry praktycznie się nie zwracają) -jeśli ma się niewyparzoną gębę,łatwo wpakować się w kłopoty -jeśli zarobi się hunta,to już zazwyczaj permanentnie (rook) -trzeba bardzo uważać,kogo się bije, 95% populacji ma "plecy". Zabijesz wkurzającego low-lvla a za chwile masz 10ciu 80+ na głowie... -hermetyczne środowisko-jest grupka starych graczy która patrzy "z góry" na wszystkich nowoprzybyłych -praktycznie brak Polaków Podsumowując: Jesteś pokojowym graczem? Szanujesz innych i lubisz by odpłacano ci tym samym? Lubisz spokojną grę i nie zależy ci żeby być najlepszym na serwie? Premia jest dla ciebie. Jeżeli często miewasz kłopoty z innymi graczami,często zdarza ci się sięgać po broń lub pyskować,twoja kariera na Premii nie będzie należała do najprzyjemniejszych,a już na pewno będzie krótka. Jeśli szukasz silnych wrażeń, wojen, częstej walki pvp lub chciałbyś wraz z kumplami opanować serwer to również szybko się zawiedziesz/zniechęcisz.