|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
w bk willi sa 4 beholdery, sa one same i pojedynczo, mozesz sie na nich przekonac jak ci ida, i watpie zebys znalazl jakies miejsce aby sie beholdery nadazaly respic i w miare sensowny exp lecial, guardy systematycznie oslabiaja z kazym upd, aczkolwiek dalej sa bardzo oplacalne dla mid lvli w stosunku kasa na + i exp w miare Ostatnio edytowany przez emilok - 28-12-2005 o 11:53. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Na beholderach i elder beholderach to sobie mozna poexpic w Hellgate.. Ale to juz niestety wymaga sporego lvl'a i umiejetnosci. Oprocz mnostwa tych potworow sa tam takze DS'y i wiele innych pomniejszych gowien.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() Kiedys siedzac na guardach wynioslem lootbaga o wadze ponad 10k oz., ale takze bardzo często są spotykane steel helmy, double axe i inne. Niestety guard potrafi zdrowo hitnac kiedy stalem to mi przywalil w plecy za 69 na 61 lvl i skillach 80/79 w full def w gsie. Wedlug mnie powinienes pojsc na mount sternum i na cyckach expic czasem wypadnie dark helmet innym czasem halabarda, ale to moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2005
|
![]() Beholder zadaje obrażenia od magii (oprócz SD) i choćbyś nie wiem jak dobre miał eq to i tak Ci to nic nie da. Co prawda z beholdera wypada two handed sword i beholder shield, ale wypadają one rzadko i raczej się nie opłaca.A, i jeszcze jakiś rod(nie pamiętam, który, ale strasznie ciężko go sprzedać) Z guardów lecą battle shieldy i battle hammery, które w Thais można sprzedać odpowiednio za 95 (chyba) i 100 gp, do tego dochodzi jeszcze cała masa steel helmetów...w Kazo dostajesz za nie kupę kasy.Jeśli masz wykonanego postmana to jesteś w raju, bo jest to moim zdaniem bardzo opłacalny loot...z jednego lootbaga można wynieść sporo ponad 5k. Na Beholderach ponadto schodzi duża ilość UH, bo jak już mówiłem zadają obrażenia od magii, a na Guardach z Twoimi skillami powinien schodzić 1 UH na 10 DG. Więc sam zdecyduj czy opłaca się huncić na beho czy na guardach. Pozdro i miłego lootowania.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
![]() Gadałem ostatnio z moim kumplem high lvlem. Był on w ankharum i w kopalniach na guardach. Po pewnej chwili powiedział, że guard mimo, że w grupie ostro leje to i tak jest lepszy. Powód? Otóż guardów spotkasz więcej i szybciej zabijesz. Fakt z updatu na update jest coraz mniejszy loot ale jak by pochodził o odpowiedniej porze to expu dużo i lootu dużo, bo mało kto tam wchodzi.
|
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Trimera
Poziom: 23
Skille: 10/10
|
![]() Hmm.. teraz po update beho nawet dobry loot dają ( beho sheld ,wand of plague i jakiegoś roda dla 26 druta =) ) pozaytm ja moim knightem z sd takich dużych obrażeń nie dostawałem (czasami nic mi niezadawał :S ) ale guardki też dobre ;P to była taka moja mała rada ,mam nadzieje że sie przyda =D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
Wsumie beho zabijasz szybciej ze 2 hity i po nim bo ma malo def a guard ciezej ale oplaca sie bardziej super loocik
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
Imię: Secret
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 70+
Skille: 75/75+
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() dlamnie to nie ma co tu sie zastanawiac, beho sa od 10lvl dla knighta a guardy od skilli 75/75 wiec jezeli kngiht ma skills 75/75 to moim zdaniem powinien expic na guardach do 50-65lvl a pozniej to cyce lub dragony z gs'a lub dragon lance i tak juz do konca kariery w tibii
![]()
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2005
Lokacja: Barlinek
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Idź na guardy z dwuręczną bronią na full ataku. Będziesz brał takimi skillami guarda na 2-4 hity najczęściej i zwróci się za uhy napewno. Beholdery to syf. Jak chcesz na nich expić to do hg ale nie polecam, lerpiej guardy.
![]() |
#30 |
Guest
|
![]() Zdecydowanie Dwarf Guard. Beholder zabierze Ci więcej hp. Dwarf Guard nie jeśli bedziesz sie trzymał od niego zdaleka. Jeśli grasz knightem i masz dobre skille to może beho.
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Aurea
|
![]() A czy bede musiał sie uhac 16 drutem jak bede walił z różdrzki moonlight
![]() |
#32 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 2-3 UH na 1 Beho , n/c (chyba że stoisz i czekasz aż cie zabije)
Hity wchodzą w Beholdery jak w masełko, i jak ktos już powiedział beho nie atakuje jak jest odwrócony plecami a zwykle tak jest bo przecierz ucieka cały czas. Jego SD to badziewie, jak masz dobry eq to nic ci nie zrobi. Ja na 21 lvlu ze skillami 53/50 i FSem jechałem beho kilkoma hitami(nigdy nie użyłem na nich UHa). Loot z beho jest zwykle lepszy niż z guardów(moim zdaniem), ale jest jedna wada, nie ma duzych respów beho. Dlatego jak chcesz wydajnie expić to tylko na guardach. @Mikeangello Jak chcesz zabić guarda nie podchodząc do niego? ![]() @UP Chodzi ci o Guardy, jak tak to nie polecam, chybaże jestes bardzo szybki i nie masz lagów, wtedy biegasz wokół czegoś i strzelasz z wanda/roda. Ilość UHów zależy od tego jak sie znasz na tańcu bitewnym ![]()
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 29-12-2005 o 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: (brak informacji)
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 95
Skille: 95/70
Poziom mag.: 20
|
![]() Cytuj:
Skoro jesteś początkujący, to nie pisz na temat czegoś, na temat czego nie wiesz NIC. Dają prawie tyle samo expa, i oba są trudne w zabiciu. TEMAT JEST BEZSENSOWNY. Czy wy naprawde nie macie mózgóff żeby sobie coś rozważyć??!! Chcecie żeby wam wszsystko podkładali pod nos? Noobom stanowczo mówimy NIE. Proszę moderatorów o skasowanie tego marnego tematu.
Nick: (nie pokazuje bo się mnie czepiają że brzydki) Profesja: Royal Paladin Świat: Nie pokazuje bo jest tam tylko jeden polak z takim lvl RP (ja) Gildia: zastrzeżone przez leadera Skille: 95/70 Miejsce zamieszkania: Edron |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Cytuj:
@thebasa moonlightn duzo nie zrobisz guardom zanim zajbijesz 1 z drugiej strony 2 wyskzoczy wez druida rozdzke lvl 19 ;p Ostatnio edytowany przez Knight Patryk - 30-12-2005 o 12:23. |
|
![]() |
![]() |