Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: New ?? or Old
Stara 26 45.61%
Nowa 1 1.75%
Stara ale nowe też jest fajna 15 26.32%
Nowa ale stara też niczego sobie 1 1.75%
Obie są fajne 6 10.53%
Nie mam zdania 8 14.04%
Głosujących: 57. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-12-2005, 22:23   #21
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Nie moge przejsc obojetnie obok tego tematu jakkolwiek bym sie staral. Irytuje mnie to z ogromnej ilosci genialnych zespolow wszyscy wybieraja do dyskusji akurat Metallice. Dlaczego do jasnej kvrwy? Black Sabbath, King Diamond czy chociazby Dimmu Borgir, dlaczego o nich nie wspomnicie? Po drugie: z jakiego powodu w sondzie nie ma opcji : cala tworczosc jest do bani. ?
Pisze to wszystko nie z tego powodu ze nie lubie Metallici, wrecz przeciwnie. Podoba mi sie ale ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie :/

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-12-2005, 22:23   #22
Dirty Sanchez
Użytkownik Forum

Dirty Sanchez's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Moja Bamicka Pochazi z Chrzanowa

Dirty Sanchez ma numer GG 7044026
Domyślny

Glamri Rox
a wiesz coś może o tym dlaczego odszedł basista ??
i co się działo na filmie Some Kind Of Monster
podobno Hatfield się z kimś się pobil i wykupili jakiego psychologa czy cuś
stary 28-12-2005, 22:33   #23
Hubercik
Użytkownik forum

Hubercik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Trochę w lewo... Wyżej, wyżej... Za daleko! Trochę w dół... O! Tutaj! :]

Domyślny

@2Up
Może dla tego, że wszędzie (no prawie ) spotkasz fana Metalliki, który bedzie chciał podyskutować o swoim ulubionym zespole i/lub zobaczyć ilu ma sobie podobnych Także proponuję się nie bulwersować

@Up
Basista (Jason) odszedł dlatego, że Hetfield nie za dobrze go traktował (nie pozwalał na osobne projekty itd.). A psychologa to wynajęli dla całego zespołu tak w ramach "zacieśnienia więzów" , Hetfield był tylko na odwyku

Ostatnio edytowany przez Hubercik - 28-12-2005 o 22:35.
Hubercik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2005, 22:34   #24
Veriux
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 43
Poziom mag.: 50
Veriux ma numer GG 7903663 Send a message via Skype™ to Veriux
Domyślny

Moim zdaniem najlepsze płyty były na początku działalności zespołu.
St. Anger nie podoba mi sie za bardzo, ale Ride the Lighting, Master of Puppets ROX. Ewentulanie jeszcze "czarny album''
Veriux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 00:20   #25
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

@Glamri

A słyszałeś może że jeden z założycieli Metallici postanowił założyć zespół zainteresowany wczesnymi występami IM które obejrzał w Londynie(Lars Ulrich mu było? nie pamiętam dokładnie...)

@Sanchez

Właśnie o Black Sabbath głównie mi szło, ale jakoś ciężko mi się to wypowiada po tym co sie działo w tym roku na Ozzfescie.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 10:38   #26
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

@Dirty Sanchez
Basista (zdaje się że chodzi Ci o Jasona) odszedł ponieważ podczas grania w Metallice ten zaczął prowadzić prace nad osobnym solowym albumem i zaczął zaniedbywać kolegów z Metallici. Przestał przychodzić na próby i skupiał się głownie nad własną twórczością. Hetfield postawił mu ultimatum: "Zostajesz w Metallice albo odchodzisz i robisz własną płytę - za mało poświęcasz nam uwagi!" Drogi Jason się wkur-zdenerwował i poszedł w piz du! ; D Taka oto jest hisotria odejścia jednego z najlepszych basistów Metallici. Chyba, ż epytałeś o pierwszego basistę - Cliffa Burtona. To już zupełnie co innego i on wcale nie odszedł Jeśli będziecie chcieli to wam opowiem jak to z nim było.
Co do Some Kind of Monster. James z Larsem się tam "trochę" popsztykali i o mało co się nie pobili. Ogólnie pdoczas tworzenia albumu St.Anger ciągle dochodziło do jakiś spięć między chłopakami. O mało co zespół się nie rozpadł (czego bym nie przeżył) a jak ktoś już wspomniał psychologa wynajęto całej kapeli bo wszystkim odbijało. Co do Jamesa. Leczył się na chorobę zwaną alkocholizmem. Kuracja miała trwać ok. 2-3 tygodni bo nie był to daleko posunięty stadium rozwoju choroby ale kuracja trwała ok. 15 tygodni. Strasznie opóźniło to pracę zespołu. Dziś Hetfield nie jest alkocholikiem - ma żonę i dwójkę wspaniałych dzieci! ; D

@gangrel666
Wiadomo mi tylko o dwóch odejściach z zespołu. Jason i jeszcze jakiś inny basista, którego nazwiska teraz nie pamiętam. PRawda, że odszedł bo chciał założyć własny zespół i być "potężniejszym" niiż Metallica ale mu się nie udało i z tego co słyszałem ostatnio zmarł zakompleksiony z tego powodu na zawał serca... Nazwiska naprawdę teaz nie pamiętam. A jaki zespół załozył też nie wiem bo mnie to zbytnio nie obchodzi I na pewno nie odszedł Lars Urlich bo to obecny perkusista w zespole. Gra z Metallicą i ma się dobrze Wszak to on założył Metallicę!
stary 29-12-2005, 10:39   #27
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
Dobrze gdybasz Masz tego pecha ze na tym forum zdecydowana wiekszosc
osob slucha porzadnej PRAWDZIWEJ muzyki a nie elektronicznego CZEGOS probujacego ją nasladowac
jeżeli muzyka elektroniczna (techno)próbuje naśladować metal.;d mniemam że to był żart ;p jedyne co można zrobić to zapożyczyć pare dźwięków z gitar i zrobić z nimi coś dobrego ale dzięki że mnie uświadomiłeś.ale skąd wiadomo że większość było jakieś głosowanie?czy po prostu większość moderatorów słucha tego. nie psuje wam już dyskusji pa
btw.przepraszam mój błąd ale ci kolesie wyglądają podobnie ale dlatego napisałem chyba:-)
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 11:21   #28
Veriux
Użytkownik forum

Domyślny

@Glamri Rox
Ten basista nazywał się Ron McGovney, ale on odszedł zanim nagrali pierwszy album Kill'em All.
stary 29-12-2005, 14:51   #29
Dirty Sanchez
Użytkownik Forum

Dirty Sanchez's Avatar

Domyślny

Pierwszy basista odszedł bo Lars i Hatfield zobaczyli Cliffa
Dziewczyna Rona McGovneya podsłuchała rozmowę Larsa i jeimsa jak zachwycali się grą Cliffa i po jakimś czasie Ron sam odszedł

Cliff zginoł w wypadku samochodowym taka jest aktualna decyzja
tylko dziwne że nikomu się nic nie stało tylko jemu

gangrel666
co takiego się stało ??
stary 29-12-2005, 15:06   #30
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

@pawelekthedruid

moze zle sie wyrazilem przez to nie zrozumiales... "muzyka" elektroniczna probuje nasladowac muzyke, nie tylko metal... mam nadzieje ze zrozumiesz

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 16:03   #31
Veriux
Użytkownik forum

Domyślny

Niedługo se posłuchamy nowej płyty . Jak wynika z tego co napisali na www.metallica.com to "weszli" już do studia i zaczynają się nagrania.
stary 29-12-2005, 16:26   #32
Hubercik
Użytkownik forum

Hubercik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Trochę w lewo... Wyżej, wyżej... Za daleko! Trochę w dół... O! Tutaj! :]

Domyślny

Oni do studia już sobie weszli jakiś czas temu. Osobiście to mam nadzieję, że nagrają jakiś normalny materiał, a nie taki jak "St.Anger", gdzie nawet ani jednej solówki nie ma bo "w solówkach chodzi tylko o Kirka"... No i oczywiście oby zmienili to "garnkowe" brzmienie werbla
Hubercik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 16:46   #33
Dirty Sanchez
Użytkownik Forum

Dirty Sanchez's Avatar

Domyślny

Nie wiecie na kiedy planują wydanie płyty ??
stary 29-12-2005, 16:48   #34
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

@up:
Bodajże wiosna/lato 2006, ale nie jestem pewny.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 18:12   #35
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gangrel666
@Tana

O cholera, mało przez ciebie z krzesła nie spadłem, uratowały mnie oparcia. Jakie początki metalu? Kiedy oni zakładali zespół takie Iron Maiden występowało już lat 10, a i przed nimi było sporo. Jeśli idzie o początki to tyle co można o nich powiedzieć, że byli zespołem dzięki któremy metal wrócił do łask na początku lat 90-tych, a to była już któraś tam z kolei reinkarnacja gatunku.
Blah! Mi nie chodzi o to, że oni są starzy, ale że pierwsze ich albumy były właśnie w klimatach staroci. Charakterystyczny głos do charakterystycznego brzmienia gitar i perkusji.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 18:37   #36
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubercik
Oni do studia już sobie weszli jakiś czas temu. Osobiście to mam nadzieję, że nagrają jakiś normalny materiał, a nie taki jak "St.Anger", gdzie nawet ani jednej solówki nie ma bo "w solówkach chodzi tylko o Kirka"... No i oczywiście oby zmienili to "garnkowe" brzmienie werbla
Ta. Nowa plyta to ponoc maja byc odpadki z St. Anger wlasnie.. swoja droga ten werbel nie byl garnkowy tylko raczej dziurawy. =p
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 18:45   #37
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum

Arthus Drag'Tail's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Gdy tak czytam, to jednak jestem pewien, ze Metallica to zespol, ktory zyje, zyje i pewnie dlugo zyc bedzie w swiadomosci wielu wielu ludzi. Wielu z uzytkownikow, ktorzy sie tutaj wypowiedzieli napewno nie slucha na codzien metalu czy nawet rocka, ale Metallice zna praktycznie kazdy.
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 19:04   #38
Cebix
Użytkownik Forum

Cebix's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie

Domyślny

Ja przytoczę trochę inną historię... Co do tego, że ktoś się tutaj obawia o nowy album dlatego, że mogą być odpadki z nielubianego Angera, to powiem, że płyta Iron Maiden pt. Brave New World(który jest uznawany jako jeden z najlepszych albumów IM) zawiera aż 4 piosenki, które były napisane podczas tworzenia albumu Virtual XI, który jest uznawany, jako jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy album IM. Może dlatego, że wrócił ich dawny wokalista i gitarzysta , ale piosenka grana i śpiewana przez innych ludzi chyba nie staje się nagle super... Zwróćcie uwagę na np. wszelakie covery, które różnią się czasami całkowicie od coverowanej piosenki, a nie czynią jej (dużo)gorszej albo lepszej.

A i żeby nie było offtopa, to stara Metallica...

Pozdrawiam.
Cebix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2005, 19:33   #39
Havoc fighter
Użytkownik Forum

Havoc fighter's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Opole

Imię: Harahid
Świat: Askara
Poziom: 45
Domyślny Nic nowego

Nic nowego nie powiem, old-rule new-sux.
Gram nam gitarze(elektryk ;p) i calego St.anger sie nauczyłem grac w pól godziny.
Natomiast wielkie kawałki jak "nothing else matters" "master of the puppets"
itd. zajeły mi o wiele więcej czasu.
Fanem metallici nie jestem ale lubie posłuchac jak cos
stary 30-12-2005, 00:24   #40
Dirty Sanchez
Użytkownik Forum

Dirty Sanchez's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cebix
Ja przytoczę trochę inną historię... Co do tego, że ktoś się tutaj obawia o nowy album dlatego, że mogą być odpadki z nielubianego Angera, to powiem, że płyta Iron Maiden pt. Brave New World(który jest uznawany jako jeden z najlepszych albumów IM) zawiera aż 4 piosenki, które były napisane podczas tworzenia albumu Virtual XI, który jest uznawany, jako jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy album IM. Może dlatego, że wrócił ich dawny wokalista i gitarzysta , ale piosenka grana i śpiewana przez innych ludzi chyba nie staje się nagle super... Zwróćcie uwagę na np. wszelakie covery, które różnią się czasami całkowicie od coverowanej piosenki, a nie czynią jej (dużo)gorszej albo lepszej.

A i żeby nie było offtopa, to stara Metallica...

Pozdrawiam.
tylko że Metallica to nie Iron Maiden
Iron Maiden to bogowie Metallu Dikinson wogóle po tylu latach nie stracił głosu jest tam trzech gitarzystów i karzdy jest prze***any !!!

Metallica to też bogowie są niewiele gorsi od Iron Maiden

wole Metallice ale Iron Maiden bardzo szanuje !!!

@UP
Nothing Else Matters to jescze nic "Fade to Black" pprzejście jest zrobic Albo solo z " One "

Według mnie Lars U. jest najlepszym Perkusista !! jak widzialem jak solo dawał to mocny jest to nie bylo zwykle napiepszanie to mialo to coś !!!

Ostatnio edytowany przez Dirty Sanchez - 30-12-2005 o 00:27.
Dirty Sanchez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania