|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: New ?? or Old | |||
Stara |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 45.61% |
Nowa |
1 | 1.75% |
Stara ale nowe też jest fajna |
15 | 26.32% |
Nowa ale stara też niczego sobie |
1 | 1.75% |
Obie są fajne |
6 | 10.53% |
Nie mam zdania |
8 | 14.04% |
Głosujących: 57. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Nie moge przejsc obojetnie obok tego tematu jakkolwiek bym sie staral. Irytuje mnie to z ogromnej ilosci genialnych zespolow wszyscy wybieraja do dyskusji akurat Metallice. Dlaczego do jasnej kvrwy? Black Sabbath, King Diamond czy chociazby Dimmu Borgir, dlaczego o nich nie wspomnicie? Po drugie: z jakiego powodu w sondzie nie ma opcji : cala tworczosc jest do bani. ?
Pisze to wszystko nie z tego powodu ze nie lubie Metallici, wrecz przeciwnie. Podoba mi sie ale ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie :/
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Moja Bamicka Pochazi z Chrzanowa
![]() |
![]() Glamri Rox
a wiesz coś może o tym dlaczego odszedł basista ?? i co się działo na filmie Some Kind Of Monster podobno Hatfield się z kimś się pobil i wykupili jakiego psychologa czy cuś
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Trochę w lewo... Wyżej, wyżej... Za daleko! Trochę w dół... O! Tutaj! :]
|
![]() @2Up
Może dla tego, że wszędzie (no prawie ![]() ![]() ![]() @Up Basista (Jason) odszedł dlatego, że Hetfield nie za dobrze go traktował (nie pozwalał na osobne projekty itd.). A psychologa to wynajęli dla całego zespołu tak w ramach "zacieśnienia więzów" ![]() Ostatnio edytowany przez Hubercik - 28-12-2005 o 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
|
![]() Moim zdaniem najlepsze płyty były na początku działalności zespołu.
St. Anger nie podoba mi sie za bardzo, ale Ride the Lighting, Master of Puppets ROX. Ewentulanie jeszcze "czarny album'' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Fallen Angel
|
![]() @Glamri
A słyszałeś może że jeden z założycieli Metallici postanowił założyć zespół zainteresowany wczesnymi występami IM które obejrzał w Londynie(Lars Ulrich mu było? nie pamiętam dokładnie...) @Sanchez Właśnie o Black Sabbath głównie mi szło, ale jakoś ciężko mi się to wypowiada po tym co sie działo w tym roku na Ozzfescie.
![]() |
#26 |
Krzyżak
|
![]() @Dirty Sanchez
Basista (zdaje się że chodzi Ci o Jasona) odszedł ponieważ podczas grania w Metallice ten zaczął prowadzić prace nad osobnym solowym albumem i zaczął zaniedbywać kolegów z Metallici. Przestał przychodzić na próby i skupiał się głownie nad własną twórczością. Hetfield postawił mu ultimatum: "Zostajesz w Metallice albo odchodzisz i robisz własną płytę - za mało poświęcasz nam uwagi!" Drogi Jason się wkur-zdenerwował i poszedł w piz du! ; D Taka oto jest hisotria odejścia jednego z najlepszych basistów Metallici. Chyba, ż epytałeś o pierwszego basistę - Cliffa Burtona. To już zupełnie co innego i on wcale nie odszedł ![]() Co do Some Kind of Monster. James z Larsem się tam "trochę" popsztykali i o mało co się nie pobili. Ogólnie pdoczas tworzenia albumu St.Anger ciągle dochodziło do jakiś spięć między chłopakami. O mało co zespół się nie rozpadł (czego bym nie przeżył) a jak ktoś już wspomniał psychologa wynajęto całej kapeli bo wszystkim odbijało. Co do Jamesa. Leczył się na chorobę zwaną alkocholizmem. Kuracja miała trwać ok. 2-3 tygodni bo nie był to daleko posunięty stadium rozwoju choroby ale kuracja trwała ok. 15 tygodni. Strasznie opóźniło to pracę zespołu. Dziś Hetfield nie jest alkocholikiem - ma żonę i dwójkę wspaniałych dzieci! ; D @gangrel666 Wiadomo mi tylko o dwóch odejściach z zespołu. Jason i jeszcze jakiś inny basista, którego nazwiska teraz nie pamiętam. PRawda, że odszedł bo chciał założyć własny zespół i być "potężniejszym" niiż Metallica ale mu się nie udało i z tego co słyszałem ostatnio zmarł zakompleksiony z tego powodu na zawał serca... Nazwiska naprawdę teaz nie pamiętam. A jaki zespół załozył też nie wiem bo mnie to zbytnio nie obchodzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() btw.przepraszam mój błąd ale ci kolesie wyglądają podobnie ale dlatego napisałem chyba:-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
|
![]() @Glamri Rox
Ten basista nazywał się Ron McGovney, ale on odszedł zanim nagrali pierwszy album Kill'em All. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Pierwszy basista odszedł bo Lars i Hatfield zobaczyli Cliffa
Dziewczyna Rona McGovneya podsłuchała rozmowę Larsa i jeimsa jak zachwycali się grą Cliffa i po jakimś czasie Ron sam odszedł Cliff zginoł w wypadku samochodowym taka jest aktualna decyzja tylko dziwne że nikomu się nic nie stało tylko jemu gangrel666 co takiego się stało ??
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() @pawelekthedruid
moze zle sie wyrazilem przez to nie zrozumiales... "muzyka" elektroniczna probuje nasladowac muzyke, nie tylko metal... ![]() ![]()
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
|
![]() Niedługo se posłuchamy nowej płyty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 05 2005
Lokacja: Trochę w lewo... Wyżej, wyżej... Za daleko! Trochę w dół... O! Tutaj! :]
|
![]() Oni do studia już sobie weszli jakiś czas temu. Osobiście to mam nadzieję, że nagrają jakiś normalny materiał, a nie taki jak "St.Anger", gdzie nawet ani jednej solówki nie ma bo "w solówkach chodzi tylko o Kirka"... No i oczywiście oby zmienili to "garnkowe" brzmienie werbla
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie wiecie na kiedy planują wydanie płyty ??
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() @up:
Bodajże wiosna/lato 2006, ale nie jestem pewny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Gdy tak czytam, to jednak jestem pewien, ze Metallica to zespol, ktory zyje, zyje i pewnie dlugo zyc bedzie w swiadomosci wielu wielu ludzi. Wielu z uzytkownikow, ktorzy sie tutaj wypowiedzieli napewno nie slucha na codzien metalu czy nawet rocka, ale Metallice zna praktycznie kazdy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Ja przytoczę trochę inną historię... Co do tego, że ktoś się tutaj obawia o nowy album dlatego, że mogą być odpadki z nielubianego Angera, to powiem, że płyta Iron Maiden pt. Brave New World(który jest uznawany jako jeden z najlepszych albumów IM) zawiera aż 4 piosenki, które były napisane podczas tworzenia albumu Virtual XI, który jest uznawany, jako jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy album IM. Może dlatego, że wrócił ich dawny wokalista i gitarzysta
![]() A i żeby nie było offtopa, to stara Metallica... Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Opole
Imię: Harahid
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wole beeeez ;)
Świat: Askara
Poziom: 45
|
![]() Nic nowego nie powiem, old-rule new-sux.
Gram nam gitarze(elektryk ;p) i calego St.anger sie nauczyłem grac w pól godziny. Natomiast wielkie kawałki jak "nothing else matters" "master of the puppets" itd. zajeły mi o wiele więcej czasu. Fanem metallici nie jestem ale lubie posłuchac jak cos ![]()
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Iron Maiden to bogowie Metallu Dikinson wogóle po tylu latach nie stracił głosu jest tam trzech gitarzystów i karzdy jest prze***any !!! Metallica to też bogowie są niewiele gorsi od Iron Maiden wole Metallice ale Iron Maiden bardzo szanuje !!! @UP Nothing Else Matters to jescze nic "Fade to Black" pprzejście jest zrobic Albo solo z " One " Według mnie Lars U. jest najlepszym Perkusista !! jak widzialem jak solo dawał to mocny jest to nie bylo zwykle napiepszanie to mialo to coś !!!
(max 20kb w podpisie) Ostatnio edytowany przez Dirty Sanchez - 30-12-2005 o 00:27. |
|
![]() |
![]() |