|  10-01-2006, 11:44 | #1 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 34 Posty: 33 Stan: Aktywny gracz Imię: Van Burst Profesja: Paladin Gildia: Brothers Of freedom Świat: Thoria Poziom: 26 Skille: 66/40 Poziom mag.: 12   |  Yeti Yeti - Pojawia sie na lodowych wyspach, niema dokladnego miejsca respawnu, niewiele osób go widzialo... W tym poscie mozecie umieszczac przezycia ze spotkaniem z Yeti, jaka taktyke na niego obraliscie, najwazniejsze czy przezyliscie, oraz czy jestescie szczesliwi, z faktu iz wiele osob go jeszcze na tibii niewidzialo   Opisze swoja historie z yeti: *Otóz gralem wtedy moim sorem 17 lvl, i postanowilem sobie troche poPKowac z kumplem (Folda). Znalazlem kandydata do PK. Zaczelismy go bic... Po drodze spotkalismy jeszcze jednego goscia i nagle ku naszym zdziwieniu zaczal gonic nas yeti... 1 padnal ten ktorego scigalismy... dup.. dup... lezy. Nastepnie byl moj kumpel... dup...dup... lezy. Na koniec 3 koles dup...dup... UH. dup... dup... lezy Wszyscy padli jak mrowki. Zostalem tylko ja. Mialem scuula wiec uciec do przystani niemoglem (na nieszczescie), zaczal mnie pakowac z Snow Wave (100~150 hp). Byl duzo szybszy odemnie. Walilem w niego jak szalony z gfb. Uhalem sie jak moglem (3 razy  ) mial juz zolte zycie. Nagle patrze - koniec uhow. Wale nadal w niego z gfb. Jest na redzie... nagle jeden mocny hit (okolo 200 hp) i leze... Wspominam to wydarzenie bardzo dobrze... bo gdybym mial wiecej uhow, to by mogl mi "skoczyc", wypadl mi tylko bp niewiele wart. To by bylo tyle... PISZCIE!! 
				__________________ --------------------------------------------------  Best Solo - Dragon    Best Team - Dragon Lord    Best Hits:    151 Beholder   60 Human   | 
|   |   | 
|  | 
|  10-01-2006, 14:40 | #2 | 
| Guest Posty: n/a |   ja Yetiego drutem polozylem ale 1.5bp uhow poszlo metoda sd sd uh sd sd uh sd sd uh PS. Krąza plotki ze how wypada z nich | 
|   | 
|  11-01-2006, 12:37 | #3 | |
| CS Tibia.pl Team |   Moje spotkanie z Yeti? Byłem wtedy sorc lvl ~27 Wychodze z foldy a tu nagle patrze a na battle yeti wyskakuje. No to od razu adranalina do góry i SD w niego. Potem drugie Sd, exura vita i kolejne SD I tak go sprałem zużywając 2 czy 3 vity i z pół bp SDków (nie pamiętam ile dokładnie - różnica od opisanej tutaj mogła być duża, bo po prostu nie pamiętam) Lootem był niestety tylko woolf tooth chain i pare gp @topic: Mój Yeti był jakąś lamką czy jak? Ciągle czytam że Yeti to był jakiś powah egzekutor, a mi jakoś nie narobił dużych strat - tylko tą kulą śniegu (czy jakimś podobnym temu pociskiem) rzucał po 100-150 
				__________________ Cytuj: 
 eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. | |
|   |   | 
|  12-01-2006, 11:22 | #4 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 21 10 2005 Lokacja: Marki Wiek: 34 Posty: 29 Stan: Aktywny gracz Imię: Mort Azkan Profesja: Druid Gildia: FF Świat: Vinera Poziom: up Skille: up Poziom mag.: up   |   Ja spotkałem Jeti na foldzie. Wyszedł z tej jaskini gdzie jest zejscie nizej lub wyżej do skrzynki. Walnoł tylko i raz z jakiegos sniegu i już mnie nie ma. Straciłem tylko Brass legsy bo miałem chyba 16lvl i żadnych runów przy sobie.       | 
|   |   | 
|  12-01-2006, 16:04 | #5 | 
| Guest Posty: n/a |  Oh tak..... Ja go też widziałem     Grałem wtedy jeszcze na honerze dopóki mnie nie schakowali   Spotkałem go na foldzie ale...... zabiłem go !!! Miałem wtedy jeszcze 2 kumpli ( palla i sorca ) ale loota nie było   Ale miałem ubaw ( zeszło mi 15 uh'ów )   Ostrzegam was .... jeśli go zobaczycie to utani gran hur i spaaaaaaaaaaaadać ! ( Jeżeli jesteś facc i masz poniżej 25 lvl to nie ma dla ciebie nadziei ) | 
|   | 
|  13-01-2006, 11:23 | #6 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 34 Posty: 33 Stan: Aktywny gracz Imię: Van Burst Profesja: Paladin Gildia: Brothers Of freedom Świat: Thoria Poziom: 26 Skille: 66/40 Poziom mag.: 12   |   Cytuj: 
 Wystarczy miec pare uhów i jest good. Bo wcale taki mocny to on niejest!!! Zreszta te cale lodowe wyspy to wcale nie takie wielkie sa... Sam mialem wtedy 16 lvl sora i co...?! Omal niedednal. Patrzac ostatnio na statystyki www.tibia.com mozna zobaczyc ze ostatnio yeti dosc czesto jest spotykany na lodowych wyspach... ale nadal "pochlania" wiecej ofiar niz ludzie jego  Starajcie sie!! <--> Idac na lodowe wyspy badzcie bardzo czujni, (zabierajcie UHy i jakies runy typu: GFB, SD, EXPLO,) bo spotkanie z yeti dla low'lvli konczy sie smiercia!! Niestety PS. Tak wogole to szkoda ze "Snow Wave" niejest dostepny dla Graczy... ALe by byl ubaw na demonach itp...    
				__________________ --------------------------------------------------  Best Solo - Dragon    Best Team - Dragon Lord    Best Hits:    151 Beholder   60 Human   Ostatnio edytowany przez Jergen - 13-01-2006 o 11:27. | |
|   |   | 
|  13-01-2006, 12:59 | #7 | |
| Guest Posty: n/a |   Cytuj: 
 chciałbyś ! Jak widziałem na filmie że lvl 60 pally poszedł na folde i zobaczył Yetiego to yeti podbiegł , ***nął chyba 4 razy i poszedł ( pall oczywiście deadnął  ) ! Jeżeli yeti jest słaby to ja jestem Łokietek  | |
|   | 
|  16-01-2006, 18:24 | #8 | 
| Guest Posty: n/a |   Heh! Skąd ja to znam??? Może stąd, że sam ostatnio mnie Yeti przystrzasnal !!! Jestem w pułapce!! Coż tylko po pomoc wołac. Ku mojemu zdziwieniu na ekran wbija 90 Master Sorc i wali z ue. Cóż zjechal Yeti do red! Wkońcu zaczełęm walic na fulla z Guardian Halberd, ależ to były hity, ahh hity szły po 50. Wkońcu patrzee a tu ktoś "Gada" Aaaah... Aaaah... Aaaah... I KOLEJNE UE I PO YETI! Heh całe szczescie ze mialem ihy ze soba! Czego sie dziwic po 18 knighcie i 3 mlevie          | 
|   | 
|  19-01-2006, 10:44 | #9 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 27 08 2005 Lokacja: Bolesławiec Posty: 60 Stan: Aktywny gracz Profesja: Master Sorcerer Świat: My OtS   |  ... hyhy co do Yeti to jak go spotkałem moim uh makerem na foldzie to odrazu na 2 hity poszedłem ... a z tymi snow ballami tofajnie by bylo sie pobawic ale takie normalne co np sie dostaje od mikopłaja to 0atk ;/ Ja sie bawilem kamyczkami poszedłem na dragi i z kamyczków rozwalałem   
				__________________ I'm still dreaming, right? | 
|   |   | 
|  19-01-2006, 20:11 | #10 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 02 04 2005 Lokacja: Poznan Wiek: 35 Posty: 639 Stan: Na Emeryturze Imię: Raverton Świat: Galana Poziom: 96 Skille: 92/47 Poziom mag.: 19 |  YEti Niestety Yeti ma nieregularny spawn. Raz mial okazje go blokowac 32 knightem   I sie udalo. Ale bylo duzo shooterow za bardzo sie pocilem jak blokowalem ale hity cos ~150 | 
|   |   | 
|  19-01-2006, 22:25 | #11 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 16 01 2006 Lokacja: Krzywiń Wiek: 32 Posty: 15 Stan: Początkujący Imię: Sher Dedek Profesja: Druid Świat: Aurea Poziom: 10 Poziom mag.: 2   |   Ja niestety nie miałem takiego szczęścia ale moj kumpel trafil na Yetiego było ich 3  mówił że prubował uciec ale nie udało mu sie mówił że jest za szybki ( Jeśli wszyscy sie go tak boją to napewno nigdy go nie zabijecie   ja bym chciał go zobaczyc albo chociaż screna bo opowiadanki mnie nudzą !  | 
|   |   | 
|  19-01-2006, 22:54 | #12 | 
| Użytkownik Forum |   SCREENY BARDZO MILE WIDZIANE! Fajne legendy tak samo w zyciu opowiadaja ludze ze widzieli yeti a tu H*** hehe  DOSC Z RAPIDSHARE! 
				__________________       | 
|   |   | 
|  20-01-2006, 00:01 | #13 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 08 04 2004 Lokacja: zabierzow bochenski Posty: 677 Stan: Na Emeryturze Imię: Neust Profesja: Elite Knight Gildia: Chair Kids Świat: Unitera Poziom: 154 Skille: 97/85 Poziom mag.: 9 |   bo to mało już było filmików z yeti zamieszczanych -.- ? proszę bardzo... http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/4390 
				__________________ od 8 maja 2007 siedzę w wojsku  8 maj 2007 - szeregowy 26 styczeń 2008 - starszy szeregowy 22 czerwiec 2009 - podporucznik   | 
|   |   | 
|  20-01-2006, 21:15 | #14 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 34 Posty: 33 Stan: Aktywny gracz Imię: Van Burst Profesja: Paladin Gildia: Brothers Of freedom Świat: Thoria Poziom: 26 Skille: 66/40 Poziom mag.: 12   |   Nom... Ja kiedys spokojnie moglem SSa walnac, ale to spotkanie z yeti bylo tak nieprzewidywane, ze nawet o tym niepomyslalem...    Mysle, ze niedlugo z jakims teamem poszukamy Yeti... Bo cos ostatnio tej zimy czesto sie pojawia...! 
				__________________ --------------------------------------------------  Best Solo - Dragon    Best Team - Dragon Lord    Best Hits:    151 Beholder   60 Human   | 
|   |   | 
|  21-01-2006, 11:26 | #15 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 17 09 2005 Lokacja: Lublin Wiek: 32 Posty: 237 Stan: Niegrający Imię: Xeron Refel Profesja: Knight Świat: Refugia Poziom: 40 Skille: 65/65 Poziom mag.: 5 |   czy yeti moze wystepowac na senji? tam ludzie mieszkaja wiec moze stanowic zagrozenie :/ 
				__________________     | 
|   |   | 
|  22-01-2006, 14:43 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 34 Posty: 33 Stan: Aktywny gracz Imię: Van Burst Profesja: Paladin Gildia: Brothers Of freedom Świat: Thoria Poziom: 26 Skille: 66/40 Poziom mag.: 12   |   Moim zdaniem moze...! Senja tez wyspa lodowa. Tylko ze pewnosci do tego niemam. 
|   |   | 
|  22-01-2006, 14:43 | #17 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 34 Posty: 33 Stan: Aktywny gracz Imię: Van Burst Profesja: Paladin Gildia: Brothers Of freedom Świat: Thoria Poziom: 26 Skille: 66/40 Poziom mag.: 12   |   Moim zdaniem moze...! Senja tez wyspa lodowa. Tylko ze pewnosci do tego niemam. 
|   |   | 
|  16-02-2006, 20:16 | #18 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 13 02 2006 Lokacja: Bytom Posty: 6 Imię: Przemoo Profesja: Knight Świat: Astera Poziom: 18 Skille: 54/49 Poziom mag.: 2     |  fotka Tutaj macie fotke jak spotkalem yeti, ale szybko sie schowalem do dziury   bo akurat bylem na orkach pod ziemia i mialem wylanczac kompa, i chcialem wyjsc z jaskini a tu yeti  i sie showalem spowrotem do jaskini  http://foteka.pl/?pokazImg=3234 | 
|   |   |