Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-02-2006, 14:36   #101
Tec
Guest

Brak ikony

Oby w ROOKGAARDzie też coś nowego się pojawiło, a zmiany były większe niż tylko inny układ krzaków i skały zajmujące więcej miejsca

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-02-2006, 14:49   #102
Rasta Rastafari
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 02 2006

Domyślny O nie!

O nie! Przepraszam że się wtrące, ale zaczyna mnie to wkurzać! Dlaczego wszystko jest dla pacców? Pacc ma za***iście, bo poznaje nowe tereny, chodzi sobie wszędzie, a facc noobi się na rooku lub na starych Carlinach, Thaisach lub Veronach -.- Niektórzy mowią żeby zacząć zbierać na pacca, ale jeśli taki facc nie chce tracić kasy na jakiegoś ''pacca'' to co ma zrobić? Wiem co odpowiecie -.- Że jego strata lub sprawa. Ale jeśli bedzie trzeba to jeszcze raz krzykne ze to NIE FAIR !! Dziękuję...

Amen.
Rasta Rastafari jest offline  
stary 02-02-2006, 15:04   #103
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Wg. mnie to wygląda tak:
- Cokolwiek CIPsoft zrobi, na pewno tego nie przemyśli. Oczywiście udupią bardziej lub mniej całą grę, a czy dodadzą coś dobrego dla równowagi - przekonamy się.
- Nie łudźcie się że FACCe cokolwiek dostaną. No, może będą mogli się podniecić bezużytecznymi deco z nowych terenów, ale wątpię żeby coś sensownego się znalazło.
- Nie łudźcie się że grafika zostanie bardzo poprawiona. Większość aktualnych sprite'ów to dla wprawionego grafika 2-3 godziny roboty, tymczasem na zrobienie grafy do Tiquandy grafikowi CIPsoftu zeszło pół roku. Może powinni mu obciąć pensję, wtedy Tibia będzie ładniejsza? ;o
- Prawie na pewno nie będzie nowych DOBRYCH miejsc do expienia. Popatrzcie chociażby na Tiquandę - tyle terenu, jeden dobry spot na hunty. Biorąc pod uwagę sposób tworzenia potworów (bierzemy x expa, mnożymy przez 3, mamy ilość hp) Wątpliwe jest czy cokolwiek na nowych wyspach będzie się nadawać do masowego mordowania.
- Klimaty lodowe? My byśmy chcieli, ale CIPsoft na to nie wpadnie.

Ogólnie rzecz biorąc, będę mocno zaskoczony jeśli ten update zmieni Tibię na lepsze.
Jest jedna rzecz, która w nim NA PEWNO będzie dobra - test server (pod warunkiem że będzie pro publico)

~~~~
Cadonis jest offline  
stary 02-02-2006, 15:08   #104
Nietypowy
Użytkownik Forum

Nietypowy's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski

Nietypowy ma numer GG 2435687
Domyślny

Niesprawiedliwe było by to gdyby update dawał tyle samo PACC co FACC No ale Cipsoft powinien dbać także o FACC bo gdyby w grze byli sami PACC czegoś by brakowało ;p Pamiętajmy że FACC jest zapewne ok. 20 tys+
No to tyle
stary 02-02-2006, 15:10   #105
Rasta Rastafari
Użytkownik forum

Domyślny No tak ..

Z tym się akurat zgadzam ;] Hmm... Może będzie lepiej jak zaczniemy mniej marudzić, być może wtedy zauważą że coś chcemy Wg mnie powinny być nie tylko klimaty lodowe, ale też ... inne <lol> ...
stary 02-02-2006, 15:19   #106
Lord Tomekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2004

Domyślny

Chociaż i nowy rook będzie... w tibii 8.0 :>
A ja nie będzie nowego rooka to napewno jakieś miasto nowe będzie dla facc (albo dadzą drogę do edron, tiquandy, darashii lub akrahmun?)
W Tibii 6.0 jak rook wyglądał xD
Nie było wogóle zachodniej strony rooka czyli tam gdzie orkowie są teraz - w 6.0 jeszcze ich nie było... czyli cip robią postępy... ale co do update na 8.0 to poczekaaaamy jeszcze dłuuugo :|

Zacząłem grać na Tibii 7.2 (ohh... to były czasy jak się ubijało na duel mode +D )
I 3 lata minęły i jest dopiero 7.6 :/ Czyli kolejne 3 lata czekania? :>

W końcu tam będą musieli nową grafikę dać itp. (i czy będzie kiedyś rzemieślnij - nowa klasa? :>)
Lord Tomekk jest offline  
stary 02-02-2006, 15:22   #107
Kornake
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2005

Domyślny

No cóż.. Powinni zrobić coś na rooku!!!Żeby choćby były Elfy!!!!ooooo tak!!!!Ale także dla FACC...Longswordy itd...achhhhh Dla rookstayera raj na Ziemi
Kornake jest offline  
stary 02-02-2006, 15:43   #108
Krystian-soniclu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Bruksela

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Empera
Poziom: 8
Skille: 16/18
LOL :p

HAHAHAHA to ma być udpade lol znów coś wymyślą...
Najlepiej by było żeby była grafika 3D
żeby robiła udpade to by było lepiej kto jest za??
Bo oni to roią same guwna no nie??

Ostatnio edytowany przez Krystian-soniclu - 02-02-2006 o 15:46.
Krystian-soniclu jest offline  
stary 02-02-2006, 15:59   #109
Kumagoro
Użytkownik Forum

Kumagoro's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań

Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rasta Rastafari
O nie! Przepraszam że się wtrące, ale zaczyna mnie to wkurzać! Dlaczego wszystko jest dla pacców? Pacc ma za***iście, bo poznaje nowe tereny, chodzi sobie wszędzie, a facc noobi się na rooku lub na starych Carlinach, Thaisach lub Veronach -.- Niektórzy mowią żeby zacząć zbierać na pacca, ale jeśli taki facc nie chce tracić kasy na jakiegoś ''pacca'' to co ma zrobić? Wiem co odpowiecie -.- Że jego strata lub sprawa. Ale jeśli bedzie trzeba to jeszcze raz krzykne ze to NIE FAIR !! Dziękuję...

Amen.
Sam jesteś "nie fair", gdyby nie PACCe Tibia przestała by istnieć (lbo chodziłaby na mikrych erwerach po 50 osób max)
Płacą - mają, oni zasłużyli na to, gdyż PŁACĄ

Może u nas PACC to jeszcze jako-taki luksus (ech ta cena) ale u nich to podobne jak kupić sobie batonik w sklepie, a przecież nie będą się dostosowywać do takich 'prowincji'

Zresztą nie jęczcie bo dostaliście b. dobre miejsce do expienia w ostatnim updacie (DC - idealne od low po mid lvl)

Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline  
stary 02-02-2006, 16:18   #110
Rowek
Użytkownik Forum

Rowek's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2004
Lokacja: Świnoujście

Domyślny

dokladnie, przydalo by sie tez dla facc cos np. (now miejscowki , potworki i atrakcja )
stary 02-02-2006, 16:18   #111
Tweenty
Użytkownik Forum

Tweenty's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005
Lokacja: Earth

Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 34
Skille: 69/42
Poziom mag.: 14
Tweenty ma numer GG 6138043
Strzałka Obłęd

Moim zdaniem przesadzą z tą funkcją ignore, ponieważ jeśli np. będę pisał coś na trade i ktoś będzie chciał coś kupić to do mnie napisze a tu ignore <rotfl> ;/
Tweenty jest offline  
stary 02-02-2006, 16:23   #112
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny

LOL. Ci CIP'om naprawde zaczynaja sie konczyc pomysly :/ ehh. Ani sie obejrze a znowu modkowie zaczna nas spamowac "kup pacc juz dzis!" xD
Ikares jest offline  
stary 02-02-2006, 16:25   #113
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tweenty
Moim zdaniem przesadzą z tą funkcją ignore, ponieważ jeśli np. będę pisał coś na trade i ktoś będzie chciał coś kupić to do mnie napisze a tu ignore <rotfl> ;/
Przecież teraz jeżeli włączysz ignorowanie privów to masz taki sam efekt -.-
Dabek jest offline  
stary 02-02-2006, 16:34   #114
Rasta Rastafari
Użytkownik forum

Domyślny eh..

Mówisz tak bo masz PACCA, a to nie jest tak że masz pacca - bo zasłużyłeś. Dlaczego asl€zyles? Bo zaplaciles? Pff, i to jest zasluga? Jakbyś coś wygrał i by ci dali za to pacca, to to jest zasluga -.-

I jak już ktoś wspomniał, ja myslałam że Tibia jest grą bezpłatną i wolną...

Amen. * To ma być do Kumagoro *

Ostatnio edytowany przez Rasta Rastafari - 02-02-2006 o 16:40.
stary 02-02-2006, 16:54   #115
Kumagoro
Użytkownik Forum

Kumagoro's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005

Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Otóż żabuś mylisz się, nie mam PACCa. Miałem, ale poczekam aż być może obniżą cenę bo trochę za wysoka jak dla mnie

Tibia JEST grą darmową, a płacisz za rozszerzenie.
Płacisz - masz
Początkowo jedynym przywilejem PACCa były czary, statki i Edron.
Expowiska, hmm

Guardy - FACC
Dragi/DLe - FACC
Nieumrałe - FACC
Elder beholdery - FACC

Większość lepszych expowisk jest na FACC area, a że są zajęte przez większość czasu to nie moja wina

PACCe dostają: większą swobodę (mniej ludzi)
więcej miejsc do expienia (a i tak na guardy muszą iść do kopalni dla, zgadnij, FACC) a takie DLe to można w ankh też, ale tam jest hardkor
Hellgate, cóż jedyne miejsce w całej tibii jakie znam w którym są spawny Elder beho, zgadnij, FACC
Roty, darashia, fibula (ale kto dzisiaj na rotach expi, poza skillującymi i sorkami bez różdżek)
Cyce, no proszę, wreszcie coś dla PACC (cyclopolis, a mt. sternum sux)
Demony, no cóż... ale jaki hi-lvl NIE ma PACCa?
wk**** emeryty: dla zdesperowanych nigdy-nie-wespre-cip hi-lvl też jedynie miejsca to FACC (ale hardkorowe)

Nadal stękasz?

Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline  
stary 02-02-2006, 17:01   #116
pulse
Użytkownik Forum

pulse's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Świat: Pandoria
Poziom: 60~
Skille: 21/26
Poziom mag.: 52
pulse ma numer GG 8680108
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thanal
Ech, a może wszyscy malkontenci zamiast pisać kolejne posty w stylu"Niee, znowu tereny dla PACCów!!!" etc. uruchomią choć trochę swoje szare komórki? To OCZYWISTE, że CIPy będą tworzyć nowe tereny dla posiadaczy PACCa bo to dla nich tak naprawde stworzona jest ta gra! (tzn., tak naprawdę stworzona jest przez cipów dla $ oczywiście ^^). FACC ma tylko zainteresować potencjalnego nabywcę PACCa do wyłożenia pieniędzy na stół (ewentualnie też do tego by poziom "zaludnienia" serwów był "jako taki" - chociaż w tym momencie nie jest to już chyba potrzebne ^^). I jeszcze jedno: 90% z Was, narzekających na brak nowych terenów dla FACC nie wyeksplorowało nawet połowy terenów któe już są do Waszej (naszej) dyspozycji! I na koniec: spójżcie może na to w ten sposób: nowe tereny dla PACC --> wiecej PACCów się tam przeniesie --> więcej PACCów na nowych terenach --> mniej PACCów na expowiskach "starych" --> expowiska na FACCowych terenach trochę się "odblokują"

Tyle ode mnie ^^

Problem Jest w tym że głównymi płaczącymi sa 12-13 latki lub ludzie którzy dopiero zaczynaja grać w tą gre i
a)albo nie maja pojecia o grze
b)albo nie umieja mysleć

nie to żebym chciał kogoś urazić

Sory ale taka jest prawda niedawno mi sie skończył pacc i wsumie nie przejmuje sie nim bo i tak do 50 lvl najlepiej bedzie mi lupac guardy czy dragi a to mam na facc...
stary 02-02-2006, 17:17   #117
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Kolejny Upgrade w 90% dla PACC??

Widze że cip softowi chodzi tylko o pieniądze,a nie o graczy.A do tych karaibów niema się co podniecac.Tiquante(tak to się pisze??) też zapowiadali gorąco,a wcale tak super nie było.

Cip soft powinien gonić inne mmorpg w questach,legendach i itemach,a nie prowadzić drugo planowe zmiany.

Przydały by się nowe ciekawe pomysły(np. zwierzaki)i usuwanie codziennych problemów(lebsza kontrola nad summonami,itp.),a nie następne tereny z pierwszego podniecenia.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline  
stary 02-02-2006, 17:34   #118
redfaction
Użytkownik Forum

redfaction's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ?
Świat: Kamadan!
Poziom: ?
redfaction ma numer GG 4524829
Domyślny

Otóż to,

Zamiast nowych terenów...Questy panowie i panie, questy a gra nabierze rumieńców! Większość ludzi zostaje odepchnięta przez system zdobywania doświadczenia tylko i wyłącznie poprzez hardowanie >_<!!
Questy w których byłaby możliwość wyobru nagrody!
Questy w których byłaby możliwość otrzymania pieniędzy!
Questy z których wreszcie byłaby możliwość otrzymywania punktów doświadczenia!

Dla mnie to właśnie to jest istotą gier MMORPG.

Pozdrawiam!
redfaction jest offline  
stary 02-02-2006, 18:09   #119
Haireticos
Użytkownik forum

Imię: Grorin
Profesja: Knight
Świat: Keltera
Poziom: 8
Skille: 32/43
Poziom mag.: 2
Haireticos ma numer GG 9228746
Domyślny ...

A ja myślę że następny update duzo wniesie i zmieni... no bo patrzcie byłem świadkiem na razie trzech updatów i pamiętam że ostatniego lata weszły soule, robaki do fishingu i ograniczenia na tle skillowania. Wogóle wtedy pozycja magów spadła. A ostatniej zimy(która w sumie trwa) update przywrócił, a nawet mocno podniósł moc magom... różdżki itd.
Dlatego jestem ciekaw co będzie teraz... bo w końcu najważniejsza jest grywalność, a to że tibia ma taki fajny, klimatyczny, unikalny świat, który się rozrasta to druga sprawa też zresztą ciesząca.
Haireticos jest offline  
stary 02-02-2006, 19:09   #120
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

zauważcie ze w tym teaserze nie pisze ze to bedzie tylko dla pacc...
moze w koncu cos zrobia dla faccow.Mam nadzieje...
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania