![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mistrzunio Magii
Profesja: Sorcerer
Gildia: Bazyliszek Team
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() Kiedy miałem 20 lvl, poszedłem (Jak większość graczy) na deserta. Wszystko idzie pomyślnie jesteśy w final roomie, bierzemy nagrody, wychodzimy i nagle wszyscy zwiewają... 2 lurnietę gsy... wszyscy padli... jak muchy...
W****iłem się mocno. Ściągnąłem TBI. Zostawiałem postać na noc, robiłem runki i wogóle. Tibia nudziła mi się powoli. Pewnego dnia coś sobie uświadomiłem: "Stary, co z tego że masz wy***isty mlvl, że masz kasy po pachy, jak to wszystko zdobyłeś dzięki OSZUSTWU? Przecież teraz ustawiasz kilka opcji i program gra za ciebie. Tak to ma wyglądać?". Wtedy przestałem używać TBI. Zacząłem ponownie grać w tibie, całkowicie legalnie. Chęć do gry wróciła mi. Jaki z tego morał? NIE UŻYWAJCIE TBI BO I TAK ŹLE NA TYM WYJDZIECIE! A teraz do wszystkich co mówią: "używam tbi i mam to wszystko w dupie""Dlaczego używasz cheatów?""bo te głupie Cipsofty dodały soule i łamiące się speary" Wiecie czemu to zrobili? Bo ludzie cheatowali.
![]() |
#123 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Włocławek
Imię: Trinkiet
Profesja: Druid
Gildia: Polish Warriors
Świat: Calmera
![]() ![]() |
![]() Po 1.
TBI to nie jest program do autoskilowania albo do autoexpienia Po 2. Jeżeli ktoś używa TBI tylko dla Lighthacka bo chce np. wiecejloota wziąć? To wedłud mnie nie jest złe. Jeżeli też ktoś AFK'uje to juz odrazu nie dajcie reporta. Dajcie resporta dopiero wtedy kiedy robi runy wypowiada czary ale nic wiecej sie nie odzywa np. muwicie "hi" a on nic tylko co jakis czas "utevo lux" Używanie lightacka nie jest dobre lecz nie jest złe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() a ja tak z innej beczki... wiecie jak otworzyc Tibie Multi client?? bo sciagnalem z tibia.org.pl jako plik RAR i jak go otworzyc?? PLX odpowiedz. Probowalem optwierac ale nic ;/
![]() |
#125 |
Użytkownik Forum
|
![]() nudziło mi sie i przez virus total zeskanowalem to nieszczesne tbi :
Antivirus Version Update Result AntiVir 6.33.1.50 02.18.2006 no virus found Avast 4.6.695.0 02.16.2006 no virus found AVG 718 02.17.2006 no virus found Avira 6.33.1.50 02.18.2006 no virus found BitDefender 7.2 02.18.2006 no virus found CAT-QuickHeal 8.00 02.16.2006 (Suspicious) - DNAScan <-------------- ClamAV devel-20060126 02.17.2006 no virus found DrWeb 4.33 02.18.2006 no virus found eTrust-InoculateIT 23.71.80 02.18.2006 no virus found eTrust-Vet 12.4.2086 02.17.2006 no virus found Ewido 3.5 02.18.2006 no virus found Fortinet 2.69.0.0 02.18.2006 no virus found F-Prot 3.16c 02.17.2006 no virus found Ikarus 0.2.59.0 02.17.2006 no virus found Kaspersky 4.0.2.24 02.18.2006 no virus found McAfee 4700 02.17.2006 no virus found NOD32v2 1.1413 02.17.2006 no virus found Norman 5.70.10 02.17.2006 no virus found Panda 9.0.0.4 02.18.2006 Suspicious file <---------------- Sophos 4.02.0 02.18.2006 no virus found Symantec 8.0 02.18.2006 no virus found TheHacker 5.9.4.098 02.18.2006 no virus found UNA 1.83 02.16.2006 no virus found VBA32 3.10.5 02.17.2006 no virus found powiem tak: spleen gratuluje, nawet dobrze wcisniete... Suspicious-podejrzany, podejrzliwy
-> regulamin Ostatnio edytowany przez Dij'Ihsus - 18-02-2006 o 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Szalony Edzio
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() @topic
Mysle ze kazdy uzywa macro na swoja odpowiedzialnosc... a pamietajcie ze postacie afk zostawione gdzies na pastwe losu, to mozliwosc latwego lootu ![]() Z tym to sie zgadzam, sam widzialem ostnio 30 druida na Amazon Camp kolo Venore, chyba wiadomo co z nim zrobilem |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Sowa~
Profesja: Elite Knight
Gildia: wrocilem : )
Świat: na thorie : )
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Czemu Przyczepiliścię się do "TBI" , a nie do "Tibia Bot NG" ? Moim skromnym zdaniem wszyscy wypowiadający się tutaj źle o "TBI" to Nooby które ściągneły ten "Bot" i nie umieli go odpalić. A Jak już odpalili to padli na "afku" . A jak Ty ( Tak własnie TY ! ) Odpalasz Cs'a z Botem i strzelasz i widzisz przez ściany to nie jest źle ? A co do Keylogera w TBI to czemu jeszcze nikt , który to udowodnil nie został shakowany ? Jak by Speleen miał hakować to zrobiłby to już wcześniej. I Czemu wy tak nienawidzicie poratlu tibia.org.pl ? Bo oni mają swoje boty? A i ostatnie zdanie które chciałbym tutaj wygłosić to , że przy ścąganiu "TBI" Jest taki wielki czerwony napis "Ściągacie na właśną odpowiedzialność" ściagneleś hakneli Cię. To nie wina Speelena Tylko twoja. On Ci nie kazał Sciągać tego Dobrego według mnie Bota. Pozdrawiam i Dziękuje Wszystkim tym którzy przeczytali moją wypowiedź. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No wiedz zacznijmy od tego ze:
- zapewne 80% forum tibia.pl uzywa TBI albo TBI GG - po co Spleen mialby hackowac? ;o No wiedz jesli sie juz czepiacie TBI to w czym ono wam zawinilo? bo padliscie przeznie? (bo nie umiecie dobrze ustawic) zostawiliscie na cala noc robienie run i zamiast 4bp zrobil 1bp? np. uh? ;o moze ktos przyszedl i Cie wylogowalo tak bywa. Odczepcie sie od TBI... to dobry bot i kazdy pewno zniego sprobowal skorzystac. Wiedz nie narzekajcie ze I popieram post up
![]() |
#129 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() up@ ja nigdy nie kozystalem i nie mam zamiaru... nawet nie mam zamiaru tego sciagac... jesli naprawde sie lubi grac w tibie to sie gra bez zadnych "ulepszaczy" (botów)... gra sie w taką tibie jaką stworzył ją cip soft... dziekuje za uwage...
![]() |
![]() |
#130 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2005
Stan: Niegrający
Imię: Rilo Quin
Profesja: Paladin
Gildia: Brotherhood of Steel
Świat: Nova
Poziom: 48
Skille: 75/xx
Poziom mag.: 16
|
![]() Ludzie rozumiem TBI JEST ZLE ale moj brat uzywa TBI od kad powstala i nigdy go nie haneli i mnie tez a nie mma nubskich charow po 8lvl wiec nie piscie ze przez TBI hakuja bo to nie prawda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2004
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Saivuz
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() tbi to zaje***ta sprawa uzywam od .... hum dawna a najlepsze jest to ze nie mialem hacka (przynajmniej przez tbi) bo ogolnie teraz jestem hackniety
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Uzywam bota... z lenistwa
1) Podczas treningu NIGDY nie zostawiam postaci afk. Ale bota ustawiam aby sam jadl lowil itp itd...z lenistwa ![]() ![]() 2) Do huntu uzywam light hacka....nie lubie ciemnosci. 3) Spleen. Czy kradnie cudze accounty? Moim zdaniem nie. Ale niestety taka mozliwosc zawsze pozostaje.... nawet jesli szansa jest bardzo mala :/ 4) Czy TBI (vel inne boty) jest dobre, czy zle? Na pewno nie jest dobre... bo niestety szanse w grze nie sa wyrownane... ale grac mamy dla przyjemnosci... a jesli komus przyjemnosc sprawia granie na troszke nizszym poziomoie trudnosci (auto UHanie etc.) to powinien miec do tego prawo. Moze CIPy moglyby utworzyc servery z mozliwoscia dodatkowych opcji ulatwiajacych gre ![]() Takie moje bardzo subiektywne zdanie ![]()
Pozdrawiam serdecznie, zalfik - Mr. "wanna be cool" ![]() Zaje*iste koszulki ^_^ Poradnik korzystania z HijackThis www.ortografia.pl Ostatnio edytowany przez zalfik - 20-02-2006 o 12:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2005
Lokacja: Wyszków
Imię: Evil Beawer
Profesja: Knight
Gildia: Final Resistance
Świat: Xantera
Poziom: 35+
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5+
![]() |
![]() Tbi moze i dozwolone nie jest... ale cholernie sie przydaje
![]() Ostatnio edytowany przez Evil Beawer - 20-02-2006 o 13:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Nie badz taki pewny siebie
![]() ![]() ![]() ![]() Upsss... sie taki offtop duzy zrobil ![]() ![]() ![]()
Pozdrawiam serdecznie, zalfik - Mr. "wanna be cool" ![]() Zaje*iste koszulki ^_^ Poradnik korzystania z HijackThis www.ortografia.pl Ostatnio edytowany przez zalfik - 20-02-2006 o 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Kozienice
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sunver
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() A oto i moje zdanie:
1) TBI nie ma keyloggera, Kaspersky i arcaVir nie mogą się mylić 2) Boty to takiego rodzaju programy, które w pewien sposób ratują resztki naszej osobowości. Dlaczego tak sądzę? Otóż Tibia, jako MMORPG jest grą bardzo wciągającą i gra takiego typu, że jak sasiad ma lvl 60 to ja musze mieć setny i nie spoczne póki tego nie osiągne. Większość graczy więc spędza setki godzin w miesiącu na graniu w Tibię i tylko szkoła ogranicza ich w tym destrukcyjnym zajęciu. Dzięki botom czas ten ogranicza się w stopniu dosyć znacznym. Nie mówie tu o ludziaj grających dla przyjemności, tylko tych którzy grają dla sportu, całymi dniami i tak naprawdę ich RL ogranicza się do tych kilku godzin w szkole. Z botem mamy więcej czasu dla siebie, możemy skoczyć na pizze z kumplami i w podświadomości cieszyć się z tego, że skille, mlvl, lvl rosną. 3) Używajcie botów jeśli chcecie. Pamiętajcie jednak że nic nie zastąpi ludzkiego mózgu np jeśli ktoś zacznie lurować potwory na waszego afkującego sorca lub gdy przyjdzie GM. Z tej sytuacji nawet najlepszy bot was nie uratuje. 4) Zamiast odzwyczajać ludzi od botów, zacznijcie odzwyczajać ich od Tibii. 5) A teraz apel ode mnie: Grajcie w Tibię dla przyjemności, by spotkać się z kolegami i koleżankami. Nie PGujcie. To naprawdę nie ma sensu. Zniszczy tylko Was i Waszą osobowość. Przemyślcie teraz to wszystko, czy nie lepiej byłoby wyjść z kumplami na ryby, pograć w gałę czy nawet odrobić lekcje niż siedzieć przed ekranem monitora cały dzień? Zastanówcie się. PS: Sory za offtop ale dostałem weny i nie mogłem przestać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Imię: Sitarok Rimik
Świat: Shanera
Poziom: 15
Skille: 18/20
Poziom mag.: 20
|
![]() Mówisz że TBI niema keya. A słyszałeś o biffbocie? To było takie cudo co wysyłało na private message twoje passy do postaci Certyh( czy jakoś tak) na Antice. Pozatym keylog to niejedyny sposób hacku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Imię: Sitarok Rimik
Świat: Shanera
Poziom: 15
Skille: 18/20
Poziom mag.: 20
|
![]() ups ....... double post. Proszę o jego usunięcie.
Ostatnio edytowany przez Sitarok Rimik - 03-03-2006 o 09:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeszcze jedno: to do osób, które piszą, że nie ma trojana / keyloggera w TBI lub innych botach. Wiecie co, napisać niewykrywalnego trojana lub keyloggera z opcją choćby tylko przesłania jakiejś małej informacji wcale nie jest takie trudne i nawet uważam, że ja jestem w stanie to zrobić. Myślę więc, że jeśli spleen by chciał (nie mówie ze tak zrobil) to wcisnalby tam keyloggera lub trojana i nikt z Was i tak by nic o tym nie wiedział. Ale ja nie chce tutaj oczerniać ani ośmieszać autorów botów - bo dla nich szacunek - programistów trzeba doceniać ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 03 2006
Lokacja: Thais :p
Imię: Xolus
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Skille: 70/58+
|