|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Arturo
Profesja: Elite Knight
Gildia: --------------
Świat: OTS-Bez exp x10
Poziom: 50
Skille: 79/75
Poziom mag.: 5
|
![]() A więc pisze ten temat, aby ktos pomógł początkującym graczom wedrzeć się w świat tibi. Przeciez nie kazdy rozumie do to jest np FS. A więc zachęcam do dawania swoich propozycji. P.S. Nie piszcie 1000000x to samo, najpierw przeczytajcie, czy inny gracz tego nie napisał. W miare możliwości będe te propozycje wdrażał do postu, aby stworzyć dobry, przejrzysty poradnik
![]() Oto to, co Ja sobie przypomniałem: FS - fire sword GS - gigant spider albo gigant sword HMM - heavy magic missle (chyba tak sie to pisze) taka fioletowa runka LMM - Light magic millse to samo^^^^^;p^^^ taka zielona, beznadziejnie slaba runka GFB - great fire ball FB - fire ball SD - studeen death GEB - great energy beam FF - fire field UH - ultimate healing - runa, ktora leczy :hehe: IH - intense healing - tak jak uh, ale o wiele slabsza B-Robe - blue robe SS -często screen DS - demon skeleton WRL - warlock NP - No problem (dla niewtajemniczonych - nie ma problemu) TY - thank you (dla niewtajemniczonych - dzięki) LOL - trohe mniej zwiazane z Tibia, lecz równie czesto używane: Lot of laught (chyba tak sie pisze) - poprostu dużo śmiechu, czyli smiać sie ;] BoH - Boots of haste Br? - Brazil? - czy jestes brazylem? ![]() Pl? to chyba każdy wie ale dla pewności - polak? ![]() Spam - spamowanie, inaczej zaśmiecanie głównie ekranu w grze słowami np: buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!!buy 10 arrows!!!!! grrr ![]() sam tego nienawidze WTF - też mniej związane z tibią, jednakze mozna to czesto usłyszeć - What the Fuck - ze wzglegu na etyke nie bede przetłumaczał ![]() EQ - ekwipunek Set - czyli cały ekwipunek z jednego rodzaju np. plate legi, plate armor, steel helmet chyba też. P-Set - plate set, C-Set - crown set K-Set - knight set i tak dalej, mysle ze moznna się domyślić d-Shield - dragon sheld, niektórzy tlumaczą jako demon b-arrows - burst arrows - te czerwone strzały FE - fire elementar FD - fire devil Drag - dragon, smok DL - dragon lord - silniejszy smoczek ![]() BTW - by the way - mozna to przetłumaczyć: a tak na poboczu... nie wiem jak to wytlumaczyc tak, zeby sie nikt nie czepiał, wiec sie nie czepiajcie ![]() więcej narazie nie potrafie sobie przpomniec, poradnik bede kontynuował Aha. i jak ktos mi napisz: ej ty takiego sktotu nie ma, czy cos podobnego, to nie recze za siebie :berserker: bo wszystko to trafialo kilkakrotnie do mych uszu a dokladniej oczu na lamach tibi Wiem, to moze jest przeciętny poradnik, ale ja specjalnie pisalem np: gigant sword, zamiast wersji angielskiej, bo chcialem te zpolszczyć. P.S. Gald rhian napisal, ze to poradnik dla nOObów - bo ta ma byc poradnik dla nOObów ![]() Ostatnio edytowany przez ...:::Arturo:::... - 26-02-2006 o 17:15. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 | ||||
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wiecej nie zauwazylem bledow [nieznaczy ze ich niema], brakuje wiele skrotow nie wspominajac o tym ze juz takie ze 2 tematy sa [dwa czytalem]. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Arturo
Profesja: Elite Knight
Gildia: --------------
Świat: OTS-Bez exp x10
Poziom: 50
Skille: 79/75
Poziom mag.: 5
|
![]() bylo??? ups. nie wiedziełem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poradnik jest dobry. Pomoze on wielu poczatkujacym graczom, ale nie wiem czemu dales to w potwory, temu ze Gs jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Danubia
![]() |
![]() Nie dość, że było to jeszcze tyle literówek i błędów... Nie wiem po co to robiłeś.
Ostatnio edytowany przez Cashigus - 24-02-2006 o 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Dalader
Świat: Azura
Poziom: 70
Skille: 90\90
Poziom mag.: 6
![]() ![]() |
![]() @ManiekEvilMage
Co ty takiego dobrego widzisz w tym poradniku? @topic Jak dla mnie poradnik strasznie słaby. W wielu miejscach widać niekompetencje i brak doświadczenia oraz rażący brak wiedzy autora. Poradnik był, nie jeden na taki temat i to o wiele lepszy. Poradnik napisany nie wiadomo dlaczego... tragicznie słaby, nie treściwy, brak obrazków, cienkie opisy. Odradzam każdemu. Ostatnio edytowany przez Grajper - 24-02-2006 o 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2005
|
![]() Cytuj:
![]() @topic Troche kiepawy...chyba powiniennes nad nim jeszcze popracowac, pomijajac fakt, ze juz byly takie tematy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Tca
Świat: Obsidia
Poziom: 24
Skille: 59/59
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() w sumie dobry temat dla noobów, ktorym nie chce sie poszukac na forum, ale predzej czy pozniej temat zostanie w tyle i powstanie nowy ;-). Wprawdzie bylo pare bledow, ale malych. napracowales sie i bardzo dobrze. Pewnie pare osob skorzysta
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poradnik jest przecietny. Moim zdaniem powinienes napisac skroty i tlumaczenie bardziej trudniejszych wyrazow do zrozumienia typu nvm,btw,bfn,etc. Poza tym poradnik stworzyles chyba z nudy albo z niechecia( bledy typu gigan sword ), powinienes takze podzielic co niektore wyrazy na grupy np. skroty broni. Wtedy poradnik bylby milszy do czytania.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn
Imię: Ard Carraigh
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Black Company
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() Może po angielsku ale ... -=TUTAJ=- jest cały spis "slangu tibijskiego" jeśli ktoś ma dużo czasu może to przetłumaczyć, choć wymagana jest szczątkowa wiedza o języku angielskim
![]()
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
@topic poradnik troche niezbyt... kupa błędów mało skrótów... jak dla mnie to albo się nie przyłożyłeś albo się nie znasz na rzeczy ![]() |
||
![]() |
![]() |