Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy Tibijscy hackerzy powinni sieddzieć .
Tak 148 48.84%
Nie 155 51.16%
Głosujących: 303. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-06-2005, 07:34   #41
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
I nie nazywaj luddzi wciskających gówniane keyloggery hackerami, bo obrażasz Hackerów, ok?
Zawsze o tym myślałem.
Osoba która włamuje się do czyiś danych to jest haker, i to jest dla mnie inponujące. Podziwiam takich ludzi. ( Myślście sobie o tym jak chcecie.)

A osoba która włamuję się do powiedzmy tibijskich kont, nie jest hakerem bo nie robi nic wielkiego. Dla mnie zwykły wyzyskiwacz.

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-06-2005, 14:01   #42
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

zostalem zhackowany tylko raz. ktos podlozyl kl na kompie na ktorym zawsze siedzialem w szkole. dzieki bogu byl to nierozgarniety debil, ktory chcial przeslac moje eq z premii na jego postac na azurze. innych hackow nie mialem poniewaz nie korzystam z programow "wspomagajacych". czesc z was korzysta na 100% z tibia black ice. uprzedzam lojalnie, ze laczy sie ten program z hostem p62.246.47.45.tisdip.tiscali.de, ktory raczej nie jest zadnym hostem tibii. wnoski wyciagnijcie sami. poza tym ktos kto jest debilem i rzuca swoimi passami po stronach jak gnojem po polu musi sie liczyc w hackiem. to samo sie tyczy osob korzystajacych z programow do tibii. jesli bedziecie urzywali takiego softu to kiddy hacking waszych kont bedzie nadal istnial. i pamietajcie NIE MA 100% bezpiecznego softu. jedyny taki soft to taki ktory sobie sami napiszecie, a raczej nie przypuszczam zebyscie umieli na tyle pisac programy, zeby sobie napisac glupiego hacka do swiatla

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Powiem ci krótko i dosadnie:

Trzeba być debilem żeby się nabrać na takie denne sztuczki jakie są wymyślane, żeby ukraść wasz numer i hasło. Totalnym, skończonym kretynem. I nie nazywaj luddzi wciskających gówniane keyloggery hackerami, bo obrażasz Hackerów, ok?

Na przyszłość, zanim zaczniesz o czymś mówić, to dowiedz się o co wogóle biega w temacie.

Przez cały czas od momentu gry w Tibie widziałem tylko jeden porządny mig do wyłudzania haseł - TibiaBOT
takie cos mozna nazwac hackingiem. dokladniej kid hackingiem czyli wykorzystywaniem juz gotowych programow do hackowania.

Hail Mahakam!!!

Ostatnio edytowany przez khazad - 26-06-2005 o 15:05.
khazad jest offline  
stary 01-03-2006, 11:55   #43
Sitarok Rimik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 08 2005

Profesja: Druid
Świat: Shanera
Poziom: 15
Skille: 18/20
Poziom mag.: 20
Domyślny Do więzienia!

Zgadzam się powinni iść siedzieć. Można ich oskarżyć o zdobycie informacji dla nich nieprzeznaczonej czyt. twojego acc i pass. A jak ci zapuszczą keyloga lub trojana to można ich oskrażyć o inwigilacjowanie twojej prywatnośći.
Sitarok Rimik jest offline  
stary 01-03-2006, 12:14   #44
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Po pierwsze to nawet jak Ci ktos ukradnie sto tysiecy milionow stonkaterow to kij to boli cip soft/policje/al kajde poniewaz zgadzajac sie na warunki "tibia rules" zgadzasz sie takze na punkt ktory mowi, ze zaden przedmiot, postac, konto nie nalezy do nikogo innego niz CipSoft GmbH, ktory tylko je wyporzycza roznym osoba, wiec wedle prawa wlasciciel mienia sie nie zmienil i na tym sie ucina sprawa.
stary 01-03-2006, 13:02   #45
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Więc nawet przypuśćmy, że udało Ci się hackera do sądu podać, to prędzej on by miał większe dowody na to żeby Ciebie wsadzić do więzienia za nie przestrzeganie regulaminu, którego zaakceptowałeś.
Hahahahahaaha
Wyrok: 20 lat za używanie bota.
Nieprzestrzeganie regulaminu, to sprawa CipSoftu i graczy a nie sądu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ognisty Drutek
To jest rzeczywiście zabawne. To jest bez sensu. Np. rozprawa w sądzie.
Co zostało ukradzione:mpa, bohy,c-set.
Nie chodzi o skradzione itemki, ale o konto.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Logo
Jezeli masz PACC i Ciebie shakuja to mozesz podac CipSoft do sadu.
Poniewaz placisz za PACC i sa strasznie slabe zabezpieczenia.
CipSoft ma bardzo dobre zabezpieczenia... przed podawaniem ich do sądu
Chociaż ta złośliwość jest tu bardzo nie na miejscu, bo (jak już kilku moich przedmówców bardzo słusznie zauważyło) większość (jeśli nie wszystkie) kradzieży kont jest dokonywana z powodu niewiedzy/głupoty użytkowników. A już na pewno nie uwierzę, że ktoś włamywałby się na serwery Cipsoftu, żeby komuś itemki ukraść.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez olonor
Przeciesz noze to spodkac kazdego z nas ze zostanie chakerem tak jak JA !
Lol?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
zgadzajac sie na warunki "tibia rules" zgadzasz sie takze na punkt ktory mowi, ze zaden przedmiot, postac, konto nie nalezy do nikogo innego niz CipSoft GmbH, ktory tylko je wyporzycza roznym osoba
Nic takiego nie znalazłem w Tibia Rules ani w license agreement.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 16-04-2006 o 09:51.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 01-03-2006, 13:07   #46
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

slabo szukasz
stary 01-03-2006, 13:23   #47
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Szukałem i znalazłem to:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibia rules, rule 3e
Stealing another players account data or hacking an account is actually a real life crime and can lead to an investigation by the police, if the original owner of the account decides to report it to them.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 01-03-2006 o 13:30.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 01-03-2006, 13:54   #48
Lukis
Użytkownik Forum

Lukis's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń

Stan: Na emeryturze
Lukis ma numer GG 4154227
Domyślny

Hakerzy, daja "nauczke" tym, ktorych schakowali.
No bo popatrz - taki haker ciagle mowi na trade "wejdz na strone www......pl aby sciagnac najnowszego bota, ktory sam expi!"
Noi taki noob wchodzi, i traci wszystko poprzez sciagniecie keylooggera, a to jest wtedy dla niego nauczka, ze chcial grac nieuczciwie, i nie przeczytal tibia rules, gdzie jes tnapisane, ze takie cos jest zakazane.

Lukis jest offline  
stary 01-03-2006, 14:04   #49
Todix Dain
Użytkownik Forum

Todix Dain's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: Toruń

Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Todix Dain ma login Tlenu miclis@o2.pl
Domyślny

no niby powinni siedziec. ale jak do sadu to podasz to cie wywalą.
Todix Dain jest offline  
stary 01-03-2006, 14:14   #50
Hybryda
Zbanowany

Hybryda's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Grudziądz

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: kyra
Poziom: 26
Skille: 21/25
Hybryda ma numer GG 2740342
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elder_Druid
Ello
Chce poruszyć ten temat , aby każdu mógł wyrażać w nim opinie na temat wsadzenia Tibijskich hackerów do więzienia. Przecież 'normalni chackerzy' włamujący sie do jakichś akt , żądowych komputerów zostają zamykani w więzieniu a czemu chackerzy z gier tam nie idą ? Przecież gdy jakiś hacker okradnie komuś konto o wartoście 3 tysiące zł to tak jak ukradł by jakiegoś starego Poloneza a za to grozi przecież jakaś kara pozbawienia wolności ... Tak wię dlaczego nikt nie zajmuje się wyłapywaniem Tibijskich przestępców - hackerów ?
Ty jakis głupi jesteś? czy masz jakies wady mózgu? Do wiezienia hakiera bo mi ukrad fire sworda ;/

weź człowieku....puknij sie w łeb....wiekszosc takich tibijskich hakerków...to 10-14 latki ;/
Hybryda jest offline  
stary 01-03-2006, 14:15   #51
elezde
Użytkownik forum

elezde's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: 50.16°N 19.00°E

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

nie chce mi się czytać całego topicu ale widze że wypowiada się tutaj masa dzieci nie mających pojęcia co piszą i w o góle nie znających się na prawie, osoba hakująca czyjeś konto odpowiada nie za kradzież bs czy jakiegoś armora tylko za włamanie się na czyjś komputer co jest zakazane, równie dobrze gdybyś wlamał się do kogokolwiek innego i skasował mu bardzo ważne firmowe dokumenty rodzaj przestępstwa jest ten sam, do tego można ubiegać sie o odszkodowanie bo ja wiadomo wielu ludzi poświęciło mnóstwo czasu na gre i nikt im go nie zwróci, ludzie kradnący konta są w świetle prawa najzyklejszymi przestępcami i nie warzne czy obrobiłeś kiosk ruchu czy czyjeść dp, narażasz się na konsekwencje

Osobiście nie podoba mi sie to że ludzie używają tych programów i jestem za ksowaniem całych kont za każde wykryte przewinienie cokolwiek by to nie było, każdego sznase powinny być równe, nie warzne czy sie komuś chce stać i skillować czy nie, jak Ci się nie chce to nie oszukuj, Twoje osiągnięcia będą adekwatne do wysiłku włożonego w gre

W ankiecie zagłosowałem na tak, bo zasad prawnych należy przestrzegać choć w wielu wypadkach przymknął bym na oko na takie numery, właśnie dla osób nie stosujących sie do tibia rules

pozdro
elezde jest offline  
stary 01-03-2006, 15:17   #52
teletoobis
Użytkownik Forum

teletoobis's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok

Profesja: Elite Knight
teletoobis ma numer GG 2751608
Domyślny

ROTFL genialne xD
jak to powiedział jakiś user tego forum " Temat zasługuje na gniot miesiąca" Ten zasługuje na gniot sezonu moim zdaniem. Sam pomyśl. Po pierwsze primo takiego pozwu nie przyjmie żaden sąd. Bo co? Bo wlazłeś na jakąś stronę i sam sobie ściągnołeś czy może podałeś acc i psw do gildii swojej?? Inni hackerzy siedzą bo włamuja się do ważnych organizacji rządowych typu Interpol, FBI, CIA i inne pierdoły. Myślisz, że ktoś posadzi ich za to że jakiś tuman (niezamierzone) sam siebie wrobił? Zastanów się -.-'

*2 rady od teletoobis'ia:
1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie
2.TULIMY!

Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/
Cytuj:
Bana nie ma a jednak jest a mimo to pisze :/ wtf?
teletoobis jest offline  
stary 01-03-2006, 15:56   #53
elezde
Użytkownik forum

elezde's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: 50.16°N 19.00°E

Domyślny

naprawde jest to dla ciebie takie trudne do pojęcia ? nie zamknąłeś drzwi na klucz ktoś ci weszedł do domu i wszystko wyniósł. Działa na podobnej zasadzie, a siedzą nie ci co się włamali w ważne miejsca tylko ci do których się włamali wiedzą jak reagować w takich sytuacjach.
elezde jest offline  
stary 01-03-2006, 16:30   #54
Works__1985
Użytkownik Forum

Works__1985's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: > > >Chodzież< < < Wpisy Bloga: 1023

Stan: Usunięty
Imię: Worker
Świat: Aurea
Poziom mag.: 72
Works__1985 ma numer GG 7565639
Domyślny

1. Najpierw to trzeba wiedzieć kto jest sprawcą owego czynu
2. potem MOŻESZ złożyć sprawe do sondu lub policji
3. Ja bardzo wontpię że ktoś bedzie składał skargę ponieważ osobiście wolał bym to załatwić z hackerem w mój bardziej bolesny sposób

Ja już miałem hacka wiem co to znaczy i podejżewam że sprawca tego czynu był sprzedawca postaci w tibi...tzn. na allegro ogladałem postacie tak dla zwały..a pownieważ usunełem swuj antywirus szybko dostałem pewiem programik o nazwie "perfect keylogger" niewiedząc o tym zalogowałem na 52 ek z pacc na 152 dni eq :rh g arm c legs 2x c arm gs bs vamp shield i wiele bardzo wiele ozdub domowych jako właściciel najładniejszego domku w ab'dendriel i honorowy dawca free itans stałem sie tym najgorszym;odrzuconym kiedyś jak pisałem na forum to odpisywali 1500 100 900 (tysiąc pienćset sto dziewięcet) postów teraz nie odpisuje nikt powieważ jestem tym najgorszym a o tym że hacker był z allegro dowiedziałem sie po stylu pisam i przeskanowaniu fotki żałuje że nieznałem jego miasta ani ulicy bo bym go roz****ił

osobiście uważam że każdy człowiek za czym zwany kradzierzą powinin zostać uwarany jak sie niemyl niewymieniajac all itemkow straciłem 500 złoty i co teraz powiecie mi że ale tez straty że mam 10 lat i jestem idiota że usuwam antywirusa ale przykro mi był dobry ale spowalniajacy komputer...niespodziewałem się hacka.

koniec.

-yourso-
Works__1985 jest offline  
stary 01-03-2006, 16:39   #55
Blood-vampire
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 03 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 45+
Poziom mag.: 49
Blood-vampire ma numer GG 6695576 Send a message via Skype™ to Blood-vampire
LOL

hmmm praktycznie rzecz biorac ludzie ktorzy zostali zhackowani w 70% celowo dali passy "niby" qmplom zeby im skillowali czytaj expili. co reszty: nie wierze w to zeby oni tez nie byli winni, watpie zeby hacker zgadywal sobie numerki acc + password tylko poto zeby potem wziac z tego p seta czy leather boots... odbywa sie to calkiem inaczej haker poluje na swoja ofiare... najczesciej hacki reszty 30% stanowia kejlogerki podpisane pod jakies pliczki na stronkach .. chyba wiadomo i jakie strony tu chodzi... przezorny ubezpieczony... nie wiem co tu dalej pisac temat jest tak obszerny, ze chyba wszystkie watki sie skonczyly... btw kary : Cipsoft moglby baaczniej przygladac sie LOG ip... np. zapobieglo by to chodzby nawet mc w ktorych w 90% kejlogereczek jest. problem wydaje sie bardzo trudny ale wydaje mi sie ze mogliby sie temu przylozyc.

btw : ankiety - SMIERC HACKEROM !
Blood-vampire jest offline  
stary 01-03-2006, 16:53   #56
Rzorek
Użytkownik Forum

Rzorek's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska

LOL

ehm.. w tibi nie ma hackerow hacker by sie wlamal dow as do kompa bez podawania linkow itp;] im to nie jest potrzebne;] a to ze wchodzicie a link i podajecie passy to juz tylko wasza glupota...

Rzorek jest offline  
stary 01-03-2006, 17:06   #57
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Tak samo jak kolega u góry: ci co kradną konta w tibii nie są hackerami -.-
Mówiąc tak, obrażacie zacnych obywateli.
Dla tych co nie wiedzą: hacker nie hackuje dla własnego zysku. Hackerzy włamują się tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji. Udowadniają że zabezpieczenia jeszcze nie są doskonałe, a właściwie do doskonałości wiele im brakuje. Nigdy nie kasują danych, nie zostawiają szkód. Chcą tylko nieograniczonego dostępu do wiedzy.
Osobiście takich ludzi podziwiam, bo jakby ktoś z was próbował się kiedykolwiek zająć na poważnie hackingiem (ja próbowałem, wysiadłem po miesiącu ) wiedziałby ile to kosztuje czasu i pracy.

A co do tibijskich "hakjerów" - pies ich... no ten, tego;]

@Down:
Zmniejsz czcionkę-.-
Kradzież przedmiotu o wartości poniżej 250 zł (w tym np. konta z PACC, bo itemków wyceniał chyba nie będziesz) jest wykroczeniem, a nie przestępstwem. Można by było ich oskarżać o inne rzeczy takie jak keyloggi na kompach, ale ocenianie pod jaki paragraf kwalifikuje się takie czyny zostawcie ludziom do tego przeznaczonym.

Ostatnio edytowany przez styku - 02-03-2006 o 06:48.
styku jest offline  
stary 02-03-2006, 08:36   #58
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Imię: Zirgin
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

O, jezu... Człowieku, weź se wylej kubeł zimnej wody na łeb, stwórz se nową postać, to może ochłoniesz i przestaniesz wypisywać takie bzdury na forum. Konto warte 3000zł? ROTFL. By konto było tyle warte musiałbyś se kupić pacca na 12 lat. -.-

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline  
stary 02-03-2006, 09:16   #59
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Hackerzy do więzienia rotfl'and'lol
U mnie to połowa wiary z osiedla musiała by siedziec bo sie nawzajem hackowali
To tylko głupia gra.
Porada:
Nie radzisz se z hackiem?Nie graj
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
stary 02-03-2006, 10:13   #60
Lolq Assassin
Użytkownik Forum

Lolq Assassin's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Veritaserum
Świat: Secura
Poziom: 49
Skille: 19/24
Poziom mag.: 52
Domyślny

Nie wiem czy ktoś to już tu napisał bo nie chciało mi się czytać całego tematu, ale o ile mi wiadomo to sprzedaż rzeczy w tibi za RL kase albo sprzedaż konta jest nielegalna więc konto nie ma wartości ...

Pozatym jak to ktoś wyżej napisał to twoja wina że Cię hackli np. że grałem w Cafe, ściągłeś jakieś boty/macra, podałeś komuś swoje passy. Więc ja nie widze powodu dlaczego taki ktoś miałby iść do więzienia skoro to przez twoją głupote straciłeś rzeczy...
Lolq Assassin jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania