|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy Tibijscy hackerzy powinni sieddzieć . | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
148 | 48.84% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
155 | 51.16% |
Głosujących: 303. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Osoba która włamuje się do czyiś danych to jest haker, i to jest dla mnie inponujące. Podziwiam takich ludzi. ( Myślście sobie o tym jak chcecie.) A osoba która włamuję się do powiedzmy tibijskich kont, nie jest hakerem bo nie robi nic wielkiego. Dla mnie zwykły wyzyskiwacz.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() zostalem zhackowany tylko raz. ktos podlozyl kl na kompie na ktorym zawsze siedzialem w szkole. dzieki bogu byl to nierozgarniety debil, ktory chcial przeslac moje eq z premii na jego postac na azurze. innych hackow nie mialem poniewaz nie korzystam z programow "wspomagajacych". czesc z was korzysta na 100% z tibia black ice. uprzedzam lojalnie, ze laczy sie ten program z hostem p62.246.47.45.tisdip.tiscali.de, ktory raczej nie jest zadnym hostem tibii. wnoski wyciagnijcie sami. poza tym ktos kto jest debilem i rzuca swoimi passami po stronach jak gnojem po polu musi sie liczyc w hackiem. to samo sie tyczy osob korzystajacych z programow do tibii. jesli bedziecie urzywali takiego softu to kiddy hacking waszych kont bedzie nadal istnial. i pamietajcie NIE MA 100% bezpiecznego softu. jedyny taki soft to taki ktory sobie sami napiszecie, a raczej nie przypuszczam zebyscie umieli na tyle pisac programy, zeby sobie napisac glupiego hacka do swiatla
![]() Cytuj:
Hail Mahakam!!! ![]() Ostatnio edytowany przez khazad - 26-06-2005 o 15:05. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Imię: Sitarok Rimik
Profesja: Druid
Świat: Shanera
Poziom: 15
Skille: 18/20
Poziom mag.: 20
|
![]() Zgadzam się powinni iść siedzieć. Można ich oskarżyć o zdobycie informacji dla nich nieprzeznaczonej czyt. twojego acc i pass. A jak ci zapuszczą keyloga lub trojana to można ich oskrażyć o inwigilacjowanie twojej prywatnośći.
|
![]() |
![]() |
#44 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Po pierwsze to nawet jak Ci ktos ukradnie sto tysiecy milionow stonkaterow to kij to boli cip soft/policje/al kajde poniewaz zgadzajac sie na warunki "tibia rules" zgadzasz sie takze na punkt ktory mowi, ze zaden przedmiot, postac, konto nie nalezy do nikogo innego niz CipSoft GmbH, ktory tylko je wyporzycza roznym osoba, wiec wedle prawa wlasciciel mienia sie nie zmienil i na tym sie ucina sprawa.
|
![]() |
![]() |
#45 | |||||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Wyrok: 20 lat za używanie bota. Nieprzestrzeganie regulaminu, to sprawa CipSoftu i graczy a nie sądu. Cytuj:
Cytuj:
![]() Chociaż ta złośliwość jest tu bardzo nie na miejscu, bo (jak już kilku moich przedmówców bardzo słusznie zauważyło) większość (jeśli nie wszystkie) kradzieży kont jest dokonywana z powodu niewiedzy/głupoty użytkowników. A już na pewno nie uwierzę, że ktoś włamywałby się na serwery Cipsoftu, żeby komuś itemki ukraść. Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 16-04-2006 o 09:51. |
|||||
![]() |
![]() |
#46 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() slabo szukasz
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Szukałem i znalazłem to:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 01-03-2006 o 13:30. |
|
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Hakerzy, daja "nauczke" tym, ktorych schakowali.
No bo popatrz - taki haker ciagle mowi na trade "wejdz na strone www......pl aby sciagnac najnowszego bota, ktory sam expi!" Noi taki noob wchodzi, i traci wszystko poprzez sciagniecie keylooggera, a to jest wtedy dla niego nauczka, ze chcial grac nieuczciwie, i nie przeczytal tibia rules, gdzie jes tnapisane, ze takie cos jest zakazane.
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: Toruń
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
![]() |
![]() no niby powinni siedziec. ale jak do sadu to podasz to cie wywalą.
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Rookstayer
Imię: Neuroactive
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Guards of Kyra
Świat: kyra
Poziom: 26
Skille: 21/25
![]() |
![]() Cytuj:
weź człowieku....puknij sie w łeb....wiekszosc takich tibijskich hakerków...to 10-14 latki ;/ |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: 50.16°N 19.00°E
Stan: Aktywny gracz
|
![]() nie chce mi się czytać całego topicu ale widze że wypowiada się tutaj masa dzieci nie mających pojęcia co piszą i w o góle nie znających się na prawie, osoba hakująca czyjeś konto odpowiada nie za kradzież bs czy jakiegoś armora tylko za włamanie się na czyjś komputer co jest zakazane, równie dobrze gdybyś wlamał się do kogokolwiek innego i skasował mu bardzo ważne firmowe dokumenty rodzaj przestępstwa jest ten sam, do tego można ubiegać sie o odszkodowanie bo ja wiadomo wielu ludzi poświęciło mnóstwo czasu na gre i nikt im go nie zwróci, ludzie kradnący konta są w świetle prawa najzyklejszymi przestępcami i nie warzne czy obrobiłeś kiosk ruchu czy czyjeść dp, narażasz się na konsekwencje
Osobiście nie podoba mi sie to że ludzie używają tych programów i jestem za ksowaniem całych kont za każde wykryte przewinienie cokolwiek by to nie było, każdego sznase powinny być równe, nie warzne czy sie komuś chce stać i skillować czy nie, jak Ci się nie chce to nie oszukuj, Twoje osiągnięcia będą adekwatne do wysiłku włożonego w gre W ankiecie zagłosowałem na tak, bo zasad prawnych należy przestrzegać choć w wielu wypadkach przymknął bym na oko na takie numery, właśnie dla osób nie stosujących sie do tibia rules pozdro |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() ROTFL genialne xD
jak to powiedział jakiś user tego forum " Temat zasługuje na gniot miesiąca" Ten zasługuje na gniot sezonu moim zdaniem. Sam pomyśl. Po pierwsze primo takiego pozwu nie przyjmie żaden sąd. Bo co? Bo wlazłeś na jakąś stronę i sam sobie ściągnołeś czy może podałeś acc i psw do gildii swojej?? Inni hackerzy siedzą bo włamuja się do ważnych organizacji rządowych typu Interpol, FBI, CIA i inne pierdoły. Myślisz, że ktoś posadzi ich za to że jakiś tuman (niezamierzone) sam siebie wrobił? Zastanów się -.-'
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: 50.16°N 19.00°E
|
![]() naprawde jest to dla ciebie takie trudne do pojęcia ? nie zamknąłeś drzwi na klucz ktoś ci weszedł do domu i wszystko wyniósł. Działa na podobnej zasadzie, a siedzą nie ci co się włamali w ważne miejsca tylko ci do których się włamali wiedzą jak reagować w takich sytuacjach.
|
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: > > >Chodzież< < < Wpisy Bloga: 1023
Stan: Usunięty
Imię: Worker
Świat: Aurea
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() 1. Najpierw to trzeba wiedzieć kto jest sprawcą owego czynu
2. potem MOŻESZ złożyć sprawe do sondu lub policji 3. Ja bardzo wontpię że ktoś bedzie składał skargę ponieważ osobiście wolał bym to załatwić z hackerem w mój bardziej bolesny sposób ![]() Ja już miałem hacka wiem co to znaczy i podejżewam że sprawca tego czynu był sprzedawca postaci w tibi...tzn. na allegro ogladałem postacie tak dla zwały..a pownieważ usunełem swuj antywirus szybko dostałem pewiem programik o nazwie "perfect keylogger" niewiedząc o tym zalogowałem na 52 ek z pacc na 152 dni eq :rh g arm c legs 2x c arm gs bs vamp shield i wiele bardzo wiele ozdub domowych jako właściciel najładniejszego domku w ab'dendriel i honorowy dawca free itans stałem sie tym najgorszym;odrzuconym kiedyś jak pisałem na forum to odpisywali 1500 100 900 (tysiąc pienćset sto dziewięcet) postów teraz nie odpisuje nikt powieważ jestem tym najgorszym a o tym że hacker był z allegro dowiedziałem sie po stylu pisam i przeskanowaniu fotki ![]() osobiście uważam że każdy człowiek za czym zwany kradzierzą powinin zostać uwarany jak sie niemyl niewymieniajac all itemkow straciłem 500 złoty i co teraz powiecie mi że ale tez straty że mam 10 lat i jestem idiota że usuwam antywirusa ale przykro mi był dobry ale spowalniajacy komputer...niespodziewałem się hacka. koniec. -yourso- |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2006
Imię: Blood-vampire
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 45+
Poziom mag.: 49
|
![]() hmmm praktycznie rzecz biorac ludzie ktorzy zostali zhackowani w 70% celowo dali passy "niby" qmplom zeby im skillowali czytaj expili. co reszty: nie wierze w to zeby oni tez nie byli winni, watpie zeby hacker zgadywal sobie numerki acc + password tylko poto zeby potem wziac z tego p seta czy leather boots... odbywa sie to calkiem inaczej haker poluje na swoja ofiare... najczesciej hacki reszty 30% stanowia kejlogerki podpisane pod jakies pliczki na stronkach .. chyba wiadomo i jakie strony tu chodzi... przezorny ubezpieczony... nie wiem co tu dalej pisac temat jest tak obszerny, ze chyba wszystkie watki sie skonczyly... btw kary : Cipsoft moglby baaczniej przygladac sie LOG ip... np. zapobieglo by to chodzby nawet mc w ktorych w 90% kejlogereczek jest. problem wydaje sie bardzo trudny ale wydaje mi sie ze mogliby sie temu przylozyc.
btw : ankiety - SMIERC HACKEROM ! |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska
|
![]() ehm.. w tibi nie ma hackerow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Tak samo jak kolega u góry: ci co kradną konta w tibii nie są hackerami -.-
Mówiąc tak, obrażacie zacnych obywateli. Dla tych co nie wiedzą: hacker nie hackuje dla własnego zysku. Hackerzy włamują się tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji. Udowadniają że zabezpieczenia jeszcze nie są doskonałe, a właściwie do doskonałości wiele im brakuje. Nigdy nie kasują danych, nie zostawiają szkód. Chcą tylko nieograniczonego dostępu do wiedzy. Osobiście takich ludzi podziwiam, bo jakby ktoś z was próbował się kiedykolwiek zająć na poważnie hackingiem (ja próbowałem, wysiadłem po miesiącu ![]() A co do tibijskich "hakjerów" - pies ich... no ten, tego;] @Down: Zmniejsz czcionkę-.- Kradzież przedmiotu o wartości poniżej 250 zł (w tym np. konta z PACC, bo itemków wyceniał chyba nie będziesz) jest wykroczeniem, a nie przestępstwem. Można by było ich oskarżać o inne rzeczy takie jak keyloggi na kompach, ale ocenianie pod jaki paragraf kwalifikuje się takie czyny zostawcie ludziom do tego przeznaczonym. Ostatnio edytowany przez styku - 02-03-2006 o 06:48. |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Imię: Zirgin
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() O, jezu... Człowieku, weź se wylej kubeł zimnej wody na łeb, stwórz se nową postać, to może ochłoniesz i przestaniesz wypisywać takie bzdury na forum. Konto warte 3000zł? ROTFL. By konto było tyle warte musiałbyś se kupić pacca na 12 lat. -.-
|
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Hackerzy do więzienia
![]() U mnie to połowa wiary z osiedla musiała by siedziec bo sie nawzajem hackowali ![]() To tylko głupia gra. Porada: Nie radzisz se z hackiem?Nie graj
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lolq Assasin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Veritaserum
Świat: Secura
Poziom: 49
Skille: 19/24
Poziom mag.: 52
|
![]() Nie wiem czy ktoś to już tu napisał bo nie chciało mi się czytać całego tematu, ale o ile mi wiadomo to sprzedaż rzeczy w tibi za RL kase albo sprzedaż konta jest nielegalna więc konto nie ma wartości ...
Pozatym jak to ktoś wyżej napisał to twoja wina że Cię hackli np. że grałem w Cafe, ściągłeś jakieś boty/macra, podałeś komuś swoje passy. Więc ja nie widze powodu dlaczego taki ktoś miałby iść do więzienia skoro to przez twoją głupote straciłeś rzeczy... |
![]() |