|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Przecież ja ci nie mówię, co masz robić. Tylko ostrzegam cię, że ten patent już jest sprzedany, więc twoja gra pewnie nie zdobędzie własnej popularności. A jak chcesz własną Tibię, to od czego jest OTS? (Żeby nie było - nie promuję tego w żaden sposób, tylko uświadamiam, że jest taka opcja)
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
|
![]() ale ty kuraj glubi jestes! Ta gra ma przyszlosc bo ma wogole fajniejszych modow i gm'sterow! Ludzie robia poprostu fajna gre a ty tego nie widzisz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2004
|
![]() A ja myślałem że na forum programistów są idioci O.o...
Gra nie ma osiągnąć sukcesu tylko pokazać porażke Tibi że te noobki robiły ją przez 10 lat a można to zrobić 1-2 lat ....... Jak do kogoś trafiło to zwracam honor ;] I dla tych co postów czytac nie umieją na GADU GADU PISAĆ : 1576475
Programowanie to nie mój wybór to przeznaczenie Ostatnio edytowany przez Kawior - 04-04-2006 o 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: We Wrocławiu
Stan: Aktywny gracz
Imię: Michał Orkanfan
Profesja: Druid
Gildia: No have
Świat: Harmonia
Poziom: 18
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() bleh.. pora sie otrzasnac.. G-O PRAWDA ze lepiej widac niektore elmenty na tym oczojebnym tle. Tlo to bylo (i jest) uzywane jako kolor, ktory programowo ma byc ignorowany w pokrywaniu pixeli (przezroczysty).. a dlaczego wlasnie ten?
1-ma proste parametry liczbowe-latwo go zapamietac 2-jest oczojebny wiec niestosowany zbyt czesto w pracach jako kolor obiektu 3-tak sie przyjelo i tak juz jest. a gadanie ze lepiej widac na nim kolor bialy albo inny shit - to tylko czesto powtarzany blad... Jezeli juz chcecie dobierac jakies tlo to wybierajcie kolor wybijajacy prace z tla.. ale nie taki co wypala mozg. Wiem bo sie na tym troche znam wiec prosze was WBIJCIE TO SOBIE W KONCU DO GLOWY... Ostatnio edytowany przez limenu - 04-04-2006 o 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Limenu: Kolor o który muwisz to Transparent kolor i nie musi on być taki sraczkowaty jak ten w tibii. Transparent kolor (kolor przezroczysty) da się ustawic w kazdej bibliotece graficznej na dowolny. Więc niech se rysuje jak chce O.o...
Co za różnica ;p , dla mnie żadna Mimo to zgadzam sie ten różowy to standard ;]
Programowanie to nie mój wybór to przeznaczenie Ostatnio edytowany przez Kawior - 04-04-2006 o 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiem ze sie da ustawic kolor transparentny.. ale w kazdej starej, a takze dzisiaj spotykanej grze jest to wlasnie ten (jezeli jest to ustawiane kolorem.. albo wogole). Ale prawda, nie jest jedynym. Ja osobiscie spotkalem sie 2 albo 3 razy z uzyciem koloru zielonego 0R 255G 0B.. ale to mowie.. 2 albo 3 razy. Co do uzywania tla, pokaze moze przyklad:
![]() powiedzcie jak by wasz rozik tu pasowal?... btw pracka ma 5 kolorow u stworzona moze nie w paincie, ale podsawowymi narzedziami (wypelnij, kreska itp). =Added= no.. a co do osmieszenia tibii.. nie lubie tej gry, lecz musze przyznac ze byla czyms innowacyjnym pod wzgledem mmorpg, wiec byscie ja osmieszyli wykonujac nowy wielki krok w w systemie gier online wiele szybciej, niz oni... a to juz nie jest takie latwe... Ostatnio edytowany przez limenu - 04-04-2006 o 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
Imię: Kiotorius
Profesja: Rookstayer
Gildia: Happy Carnivore Friends
Świat: Rubera
Poziom: 14
Skille: 18/21
![]() |
![]() Powiem tak gra może niebędzie zła ale wygląda jak tibia robiona prze grafika ktory jest niewidomy. Ja tak sądze :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jasne, że 10 lat robili. Ciekawe czy ty z trzema kolegami zapiszesz 2mb kodu + narysujesz 12000 DOBREJ JAKOŚCI sprajtów w odstępach co pół roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Majory Hero-gry nie robią graficy tylko programiści. Graficy robią grafiki
![]() Kuraj-To świadczy tylko o ich lenistwie. A grafików podziwiam bo pracują ostro, tak samo jak map designerzy i ludzi od scenariusza (ulotki, kartki etc) szkoda tylko ze wszyscy mają tych trzecich w nosie bo odwalają kawał dobraj roboty. A programiści Tibii to leniuchy ;]. Wątpie że kod Tibii mam 2MB. A co do lepszej innej gry. Jest ich wiele mmorpg :MU,UO,SD,Lineage,WoW, etc... I są lepsze ;]
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Leniuchy... po części prawda.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czy według ciebie taka sugestia graczy(głosowanie) trwa przez pól roku. Bo takie są odstępy w updatach CIPSoftu
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: We Wrocławiu
Stan: Aktywny gracz
Imię: Michał Orkanfan
Profesja: Druid
Gildia: No have
Świat: Harmonia
Poziom: 18
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() Przepraszam Gremlin ze się wtronce lecz ... te malutkie updaty to nie sa updaty ..to są (poprawki) ... Update to jest duże coś takie coś jak update Z Tiquandą ... a ze poprawki robia takie ze tu jest dziura a musi byc trawa to poprawki ... w tibi jest wiele zlych miejsc pustych itd ... więc jak chce sie robic gre to trzeba przestrzegac zasad
1.Byc Programistą 2.miec team np. Grafików 3.i przed wystawieniem GRY SPRZWDZIĆ JĄ 5 Razy !! a nawet więcej żeby niebyło takich popawek jak w tibi ... jak by powiadamowiali o takich mini updatech to by komentarze były takie DZISIEJSZY UPDATE ! Dzisiejszy Update naprawil cipsoft był on bardzo trudny ! męczyli sie z nim 2 secundy 2 setne secundy i 223 tyśiecznych sekundy ! było to załatanie czarnej dziury TRWĄ ... DZISIEJSZY BOHATER : TRAWA
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pochwaliłem zdaje się wyżej grafików i map designerów Tibii, a ty potwierdziłeś ich pracowitość, natomiast nie mówiłeś nic o codziennej pracy programistów.
![]() Ale masz racje. Sam mam w kodzie taki syf ;]. Początkowo to miała być zupełnie inna gra tekstowe rpg. Potem rpg z walką turową(ala pokemony). Dopiero od 1,5 miesiąca robie rpg Tibiopodobne. I Teraz gdzie niegdzie pałętają mi sie jeszcze po kodzie fragmenty walki turowej, i inych nieużywanych już systemów ;].
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
Imię: Kiotorius
Profesja: Rookstayer
Gildia: Happy Carnivore Friends
Świat: Rubera
Poziom: 14
Skille: 18/21
![]() |
![]() Kawior wiesz ja powiedziałem wygląda ,a za wygląd odpowiadają graficy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
![]() |
![]() A ja ci Kawior powiem tyle, choc na basket ;]
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() hmm... ja moge ci pomoc w tworzeniu grafik w 32x32
![]() ![]() grafika próbna? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak btw moge troche istniejące Sprites poprawić by wyglądały ludzko np. Te cegły to poprostu kwadraty :/ zrobie takie zeby wygladały jak cegły (już robie sprite cegieł xd) odechciało mi sie ;P robic cegiel ![]()
"Jestem śmiercią która Cię otacza, poddaj się a nie będziesz cierpieć" Ostatnio edytowany przez zwiastun ciemnosci - 10-04-2006 o 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Odświeżam Temat!!!
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Naprawdę myślisz, że jakiś dobry i szanowany grafik pomoże Ci w tym "projekcie"?
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak myśle
a czemu niby nie? Poza tym jeden dobry grafik już jest.