Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-04-2006, 17:50   #921
Pan Qba
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2006
Lokacja: Daleko stąd

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Elysia
Poziom: 24
Skille: 15/21
Poziom mag.: 22
Domyślny

Moze to nic, ale niedawno znalazlem plecak a w srodku: strange talisman, water pipe i troche bananow . Lezal sobie w centrum miasta

Pan Qba jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-04-2006, 01:34   #922
Ojczul1
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2005

Domyślny

Najlepszy przedmiot jaki podniosłem to bohy a na ziemi leżało jeszcze rh c set kusza i plecak koles na redzie padl przy mnie ale expil z jakims 100~knightem i knight podbiegl zabral loot zanim zdązyłem wziąść.Było to dawno w Dlair kolo venore.
stary 12-04-2006, 14:43   #923
Zatinek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 03 2006

Domyślny C sword

Ja na roku znalazłem w zabitym człowieku 200gp 2x carlin sword backpack i troche zarcia
Zatinek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 15:54   #924
Soul Xalibour
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Z mojego pokoju

Stan: Na emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 17
Skille: 18/21
Poziom mag.: 13
Domyślny

mi się zdarzyło na r00ku stoje i pisze jakąś ofertę, że chcę coś kupić. i wtedy jakieś 3 kratki ode mnie (stałem pomiędzy studnią a tym drzewkiem w rogu targu) ktoś rzucił fishing roda. ja szybko bo biegło już 3 innych typa. i miałem w ten sposób fishing rod za darmo.
na mainie to raz sobie poszedłem do ghoul r00mu(w ancient temple) i widzę świeżego trupa człowieka otoczonego p. spiderami. otwieram trupa a tam plate legi i BP. otwieram go a tam wędka i kilka innych dupereli. wziąłem tylko wędke i legi, bo po chwili przyszedł właściciel i zabrał trupa. to był npvp ale i tak się wylogowałem. innnym razem na Saphirze (pvp) pisałem że kupie dwarven shielda. jakiś typ podchodzi i kładzie bone shielda(było to w depo) po chwili odszedł zostawiając shielda na widoku. ja szybko pobiegłem i go wziąłem, tamten typ się rzucał, ale jak dostał z różdżki(ja-druid 8lvl on-knight 8 lvl) to uciekł ;]
Jak już raz nami zawładnie, już nigdy nie uwolni...
Doskonale pasuje do Tibii. ;]
Soul Xalibour jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 23:11   #925
Vandoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 03 2006

Domyślny

Wstaje sobie o 5 rano. Spx. Ide sobie przez kochana darashie, i co widze. BP!
Ale ciort tam ide dalej. Pomyslalem se, wróce sie moze bedzie cos fajnego. Ide po ten bp, a tam viale. Pomyslalem se : chol**ra, po co po niego wracalem. IDe dalej a tu bag. Pomyslalem : DO H*JA! WY***BIE GO!
I targam go do wody, ale w pewnym momencie zamiast zucic dalej otworzylem go. Pomyslalem : O KU*WA! , i zlecialem z krzesla.
Co tam bylo ciekawego?? Nic oprócz Fire Axe, Warrior Helmet, i 3k.Tak oto znalazlem Fire Axe Warrior Helmet i 3k "NA ZIEMI"!!!!

PS: tera f-axe nie moge sell a wale z swordów
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 09:09   #926
Technick
Użytkownik Forum

Technick's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006

Domyślny

Ja sobie znalazłem serpent sword ktory lezal przed depo w Carlin
Technick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 09:30   #927
Mroczny Alfons
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Lipa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nebula
Poziom: ~28
Skille: 62/42
Poziom mag.: 10
Domyślny

Moj qmpel znalazl w czerwonym backpacku kolo kazo crown shielda,plate armora,bsa,plate legi i crown helmet O.O.Wyobrazacie sobie jaki to fart?
Swiat to saphira a nick kolegi Emek Arkos.[on jest troche tkaim noobkiem bo to jego pierwsza postac i powiedzial ze do 25 lvla niebedzie z tym chodzil i trzyma to wszystkowdepo i chodzi z p setem plus dwarven shield ]
Mroczny Alfons jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 16:41   #928
The Outlaw
Użytkownik Forum

The Outlaw's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Polska

Stan: Tutor
Domyślny

Nic specjalnego, za każdym razem przez przypadek:

Carlin - depot.
Wpadam do depo (pod ziemią) aby posegregować loot i widze że na mailboxie leży nieostamplowana parcelka. Olewam bo ludki często zostawiają takie rzeczy, po 5 minutach kończe segregacje i wychodzę. Mijajać NPC na poczcie postanowilem że parcelka może się przydać więc wracam po nią a w środku znajduję bohy! Ot, ktoś zapomniał labelkę wrzucić, ale jak nie mógł zauważyć że parcelka została na skrzynce pocztowej to nie wiem

Thais - ancient temple.
Typowe huntowanko na minosach, schodzę do miejsca gdzie jest większa grupka minosów i dwa mino guardy. Wybijam całość i się zastanawiam czy iść też potłuc trolle którę znajdują się trochę bardziej na wschód. W pierwszej chwili rezygnuję i zaczynam wracać do miasta ale po chwili pomyslałem że trochę żarcia z trolli zawsze się przyda. Po drodze napotykam dwa minosy i mino guarda oraz zwłoki jakiegoś pana który pozostawił po sobie bp manasków, gold ring i demon shield. Akurat miałem w planie kupno wymienionych itemów

A tak poza tym to na PoHu ginie masa graczy która pozostawia po sobie dość spore ilości plate legsów i ~200 gp (sic!) W tydzień da się z samych zwłok wyjąć bp metalowych spodenek i 4k złota

--Outlaw

Bojownik jakich mało!
The Outlaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 17:18   #929
Rascal Alton
Użytkownik Forum

Rascal Alton's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.

Rascal Alton ma numer GG 6345236
Domyślny

Plate armor moim noob charem na harmoni, ale tam czasami sobie ludzie rzucaja p armami bo to tylko po 400 gp chodzi.
Rascal Alton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 22:14   #930
Rycerz Maximus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 17
Skille: 40/29
Poziom mag.: 2
Domyślny

Ja idąc spokojnie na salmon quest na Rooku znalazłem w trupie 1,5k, 2 wędki i legion helmet!
Rycerz Maximus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 02:11   #931
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Stan: Niegrający
Świat: Aurea
Król

ide sobie na dragi w ank patrze dead i 3 dragi....... troche manaskow poszlo na nie ale bylo warto bo znalazlem 3 dragon shieldy (w bp) jego tarcze czyli vampirke i c arm no i w bp mial jeszcze kilka d hamow i chyba jego loot lezal w sumie to spory bo 48 d hamow i kusze/swordy/mace po takim swietnym huncie ktory trwal z 5 minut bo ubilem 3 dragi postanowilem sie wybrac na hydry kupujac 20 bp hmm i wbijajac 39 lvl ;] no i jeszcze powiem ze akurat mialem kupic vampirke bo mialem meduske ale ona ciezka

Nevir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 02:13   #932
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Problem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mroczny Alfons
Moj qmpel znalazl w czerwonym backpacku kolo kazo crown shielda,plate armora,bsa,plate legi i crown helmet O.O.Wyobrazacie sobie jaki to fart?
Swiat to saphira a nick kolegi Emek Arkos.[on jest troche tkaim noobkiem bo to jego pierwsza postac i powiedzial ze do 25 lvla niebedzie z tym chodzil i trzyma to wszystkowdepo i chodzi z p setem plus dwarven shield ]
tak tak napewno a ja mpa i demon legi znalazlem ale niestety nie mam bo zgubilem w dp

stary 17-04-2006, 02:14   #933
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Domyślny

skasujcie teog posta

Ostatnio edytowany przez Nevir - 17-04-2006 o 02:15.
stary 17-04-2006, 02:14   #934
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Domyślny

tak przy okazji to dzieki za cynk ubije sobie kolesia jak wbije 25 lvl to moze ladne eq poleciec przy lekkim szczesciu

Ostatnio edytowany przez Nevir - 17-04-2006 o 02:15.
stary 17-04-2006, 02:33   #935
Bosky
Użytkownik Forum

Bosky's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Wrocław

Imię: Azazel
Profesja: Paladin
Świat: ETERNIA
Poziom: 105
Bosky ma numer GG 7403366
Domyślny

A ja chodząć expić na DC często zaglądam pod drzewka bo ludzie tam looty chowają no i ostatnio sie trafił bag a w nim GS,Dragon Shield,2 bp UH i jakieś 1,5k w gp. pewnie jakiś PK albo RS tam schował i niestety miał pecha .
stary 10-05-2006, 16:31   #936
czapka28
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 08 2005

Domyślny

najcenniejszxa rzecz jaką znalazłem to bag w którym były dwie crystalki. potrzebowałem baga rzeby pogrupować sobie rzeczy w plecaku a okazało się, ze jest cięższy niż 8 oz a tam dwie crystalki były. to w depo w carlin było
czapka28 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 00:05   #937
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Ja se wyobrazam, bo co najwyzej po tygodniu normalnej gry slabym charem mam kase na to samo.
Cytuj:
Swiat to saphira a nick kolegi Emek Arkos.
Fajnie <aplauz> tylko kogo to obchodzi?
Cytuj:
on jest troche tkaim noobkiem bo to jego pierwsza postac i powiedzial ze do 25 lvla niebedzie z tym chodzil i trzyma to wszystkowdepo i chodzi z p setem plus dwarven shield ]
I ty go nazywasz "troche" noobem? Toz to klasyczny przyklad noobostwa.
Cytuj:
tak tak napewno a ja mpa i demon legi znalazlem ale niestety nie mam bo zgubilem w dp
Hihihihi, bardzo smieszne, podniecily cie te itemki no nie? Nie wyobrazasz sobie ze mozna je wylootowac?
Cytuj:
skasujcie teog posta
Juz sie robi....yyy.....nie mam przycisku? -.-
Cytuj:
tak przy okazji to dzieki za cynk ubije sobie kolesia jak wbije 25 lvl to moze ladne eq poleciec przy lekkim szczesciu
A pozniej cie inny koles zabije na lvlu o 10 nizszym niz ty bo jestes noobem i stracisz to wszystko co wylootowales plus maly bonusik.
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 15:14   #938
Elviseq
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 05 2006
Lokacja: Radlin

Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 26
Poziom mag.: 4
Elviseq ma numer GG 1255229
Domyślny :)

A ja szedlem sobie kolo Carlin polowic a tu nagle widze Bag pod drzewem wiec zagladam do niego a tam WarHammer sobie lezy Najlepszy item jaki zdobylem ktory lezal na ziemi.Pewno ktos nie mial Capa i musial zostawic
Elviseq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 15:50   #939
Sante Mefisto
Użytkownik Forum

Sante Mefisto's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Król

A ja "znalazłem" 5,2k w depo bo komuś sie nudzilo i wyrzucił
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo Pokaż post
jak dadzom druidom i soccerom dwu ręczne rody/wandy to druid i soccer nawet na trolle bez knighta lub utamo vita nie pójdze bo go zakłukom
Sante Mefisto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2006, 16:37   #940
Fax
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2006
Lokacja: ;>

Profesja: Sorcerer
Domyślny

rook:niedawno robilem sobie noobcharka i zauwazylem kolesia,ktory od 1 lvla do 8 jechal na ratach (na 100 % cavebotter bo jak bloczylem mu droge to omijal inna strona). dzien pozniej wchodze dobic 8 lvl patrze,a tu jego ded,w srodku 1.5k,mace,rope itd dzien pozniej patrze,a ten typ (tak mi sie zdawalo ze on bo mial podobny nick i identyczny outfit) ma 3 lvl,no wiec pomyslalem poczekam,az zrobi 8 i cos pokombinuje,no wiec za ok.2 godzinki loguje sie,patrze a ten juz 7 lvl,luruje na niego 4 bugi - loot 1.2k,hatchet,fishing rod itd wczoraj znow go zabilem i znow 2.3k w kasie

main:niedawno skonczyl mi sie pacc i trzeba bylo powrocic do nudnego "free account" no wiec ide sie zalogowac w temple w carlin,schodze po tych schodkach a tam bp,a skoro zbieram je,chcialem wsadzic do swojego bp,ale pisalo ze nie mam udzwigu,ja zdziwiony,jak to,przeciez mam ponad 300 capa,no wiec otwieram go,a tam 19 p armorow
Rotfl ;S

Ostatnio edytowany przez Fax - 11-05-2006 o 16:39.
Fax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania