|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Co sądzicie o ludziach kupujących postaci i itemy (np. bohy) na allegro za prawdziwą kase? Czy sądzicie, że pożądanie wirtualnych przedmiotów, i oszukiwanie samego siebie oraz innych poprzez kosmiczne wręcz ułatwianie sobie gry jest normalne? Nikogo nie krytykuję, jestem ciekaw Waszych szczerych opinii.
Comment plx ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: Enchanted Valley
Świat: Danera
|
![]() Głupota??Bez sensu kupować itemy z jakiejs głupiej gry za rl kase, skoro mozna zdobyc a za kase co sie kupilo na allegro np: Demon helmet, kupisz sobie fajne buty i jakieś ubrania
n/c ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
@topic: głupota. I nielegalne.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 14-04-2006 o 21:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Jeśli chodzi i avatara, wiem że powinienem być potępiony. Jeśli to czytasz, Drogi Dobo i przeszkadza Ci moja "kradzież" to pisz, od razu zmienie
![]() Sorry za zejście z tematu. |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Jak wiadomo handel itemami i postaciami jest nielegalny, to nie podlega dyskusji. Chaosek,jesli chodzi ci o to czy kupowanie itemow,postaci jest normalne to musze powiedziec ze TAK. W dzisiejszych czasach masa ludzi handluje miedzy soba roznego typu itemami. Czyms dziwnym wreczy bylo by gdyby tego nie robili. Kazdy prawie nowo wysrastajacy hlvl ktory w rekordowym czasie np w 40 dni wbija 100 lvl oprocz tego ze sharuje zdaza mu sie kupic troche gp za spore sumy ok 20zl/10k jak na nowych swiatach. Wyjatkami sa ci ktorzy maja jeszcze kilka druidow i poszczegolni ownerzy robi runki itp, wtedy kasa im nie potrzebna ale to odzielny temat. Czyms nienormalnym bylo by gdyby ow 100 lvl gral sam bez kupowania itemow itp. Mamy czasy takie jakie mamy i w takich realiach przyszlo nam grac w ta przecudowna gre
![]() Biorac pod uwage aspekt moralny to w 100% chce powiedziec ze w/w przyklady sa ZLYM zachowaniem i nie powinny miec miejsca ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Shokei (sold)
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
|
![]() pacc za rl kase zrozumiem ale itemy ? to przesada przecież to wszystko da sie zdobyc a to tylko gra trza czerpac przyjemnosc a nie tracic kaske ;p
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: //
Stan: Aktywny gracz
|
![]() ... Bezsens ja widzialem wczoraj na allegro demon helmet za 6zl -.-' i to ma byc fer dla innych graczy? watpie albo kupisz sobie c seta royal helmet bohy vampire shield bright sword za 15zl ?? I chodzi taki 8 lvl i szpanuje... Kumpel kupil sobie 67 royal palla na allegro a nawet nie wiedzial co to pacc gral 1 raz w tibie -.-' teraz ma 26 lvl bo nie umial grac ehhh bezsens totalny..
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() A ja powiem ze bardzo chetnie sprzedaje innym moje itemy/postacie (Co prawda niewiele), ale nigdy bym nie kupil np. C seta za te 40 zl. Po prostu, jest mozliwosc ze spadnie, i co? Tyle kasy do tylu? Poza tym, nic nie jest bardziej satysfakcjonujace jak zdobycie tego c setu samemu
![]() PS: A, no i potrafie jeszcze zrozumiec kupowanie np bp hmm za 50gr ;P
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Polska
Stan: Tutor
|
![]() To ja tylko dodam że kupowanie/sprzedawanie itemów w grze za rl kasę nie jest nielegalne jeśli chodzi o zasady Tibii. Nikt nie jest w stanie i nie ma zamiaru śledzić przebiegu itemów w grze.
Co jest nielegalne to użwywanie publicznych kanałów w grze oraz forum www.tibia.com w celu reklamowania takich transakcji! --Outlaw
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.
Stan: Aktywny gracz
![]() |
![]() Ja jedynie sprzedaje.
Nigdy nie zapomnie jak rok temu sprzedałem postać na 50 lv. koleś gra nią cały czas i ma teraz 46 lv i pacca kupował juz z 3 razy ![]() Moim zdaniem strata kasy. Ostatnio edytowany przez Rascal Alton - 15-04-2006 o 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Tak strata kasy, tylko tu niejest problemem sprzedawanie rzeczy, ale kupno.
W polsce rośnie pokolenie małoletnich debili, których rodzice mają zadużo kasy + nasrane we łbie. W moim mieście (~25k mieszkańców) żyje sobie conajmniej 5 dzieciaków poniżej 16 roku życia którzy albo jumają rodzicą kabure, albo ci mają jej tyle że sami im dają. Te dzieciaki kupują notorycznie postacie, itemki, packi, karnety w caffe i to one są problemem. Mega pro graczem był taki jeden który kupił jedną postać w sumie 3 razy płacąc za każdym razem pełną 'stawkę', notabene i tak mu 'rz(ż?)yczliwi' ją sprowadzili z ~60 do 15 lvl ale cotam, łatwo przyszło łatwo poszło. Z drugiej strony w poprzednie wakacje wiele imprez miałem właśnie ze sprzedaży gpsów więc nie potępiam ich w 100%. ![]() |
![]() |
![]() |