Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-04-2006, 21:07   #1
Chaosek
Guest

Pergamin Kupowanie itemów i postaci na aukcjach internetowych.

Co sądzicie o ludziach kupujących postaci i itemy (np. bohy) na allegro za prawdziwą kase? Czy sądzicie, że pożądanie wirtualnych przedmiotów, i oszukiwanie samego siebie oraz innych poprzez kosmiczne wręcz ułatwianie sobie gry jest normalne? Nikogo nie krytykuję, jestem ciekaw Waszych szczerych opinii.

Comment plx
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-04-2006, 21:19   #2
HuBo
Użytkownik Forum

HuBo's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: Enchanted Valley

Świat: Danera
Domyślny

Głupota??Bez sensu kupować itemy z jakiejs głupiej gry za rl kase, skoro mozna zdobyc a za kase co sie kupilo na allegro np: Demon helmet, kupisz sobie fajne buty i jakieś ubrania

n/c
HuBo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 21:24   #3
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chaosek
Co sądzicie o ludziach kupujących postaci i itemy (np. bohy) na allegro za prawdziwą kase? Czy sądzicie, że pożądanie wirtualnych przedmiotów, i oszukiwanie samego siebie oraz innych poprzez kosmiczne wręcz ułatwianie sobie gry jest normalne? Nikogo nie krytykuję, jestem ciekaw Waszych szczerych opinii.

Comment plx
Ładnie zajumałeś avka Dobo'wi... (Dobu? ah, cholera wie :d)

@topic: głupota. I nielegalne.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 14-04-2006 o 21:26.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 21:49   #4
Chaosek
Guest

Domyślny

Jeśli chodzi i avatara, wiem że powinienem być potępiony. Jeśli to czytasz, Drogi Dobo i przeszkadza Ci moja "kradzież" to pisz, od razu zmienie

Sorry za zejście z tematu.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 22:03   #5
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

głupota jest zawsze na czasie na takich debilach można przynajmniej zarobić
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 22:09   #6
Wald_Kerius
eX Moderator

Wald_Kerius's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
Domyślny

Jak wiadomo handel itemami i postaciami jest nielegalny, to nie podlega dyskusji. Chaosek,jesli chodzi ci o to czy kupowanie itemow,postaci jest normalne to musze powiedziec ze TAK. W dzisiejszych czasach masa ludzi handluje miedzy soba roznego typu itemami. Czyms dziwnym wreczy bylo by gdyby tego nie robili. Kazdy prawie nowo wysrastajacy hlvl ktory w rekordowym czasie np w 40 dni wbija 100 lvl oprocz tego ze sharuje zdaza mu sie kupic troche gp za spore sumy ok 20zl/10k jak na nowych swiatach. Wyjatkami sa ci ktorzy maja jeszcze kilka druidow i poszczegolni ownerzy robi runki itp, wtedy kasa im nie potrzebna ale to odzielny temat. Czyms nienormalnym bylo by gdyby ow 100 lvl gral sam bez kupowania itemow itp. Mamy czasy takie jakie mamy i w takich realiach przyszlo nam grac w ta przecudowna gre Odrazu mowie ze jestem przeciw handlu itemami itp. Zeby ktos nie pomyslal ze propaguje tutaj ten proceder. Chce tylko pokazac ze teraz to nie jest nic nadzwyczajnego.

Biorac pod uwage aspekt moralny to w 100% chce powiedziec ze w/w przyklady sa ZLYM zachowaniem i nie powinny miec miejsca

Nowa strona o Tibii w profesjonalnym wydaniu

Mój temat ze zdjęciami

Pacc Secura - 400k. Wiadomość do Wald Kerius - Secura/Ankrahmun (list).
Wald_Kerius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 22:41   #7
Shokei
Użytkownik Forum

Shokei's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
Domyślny

pacc za rl kase zrozumiem ale itemy ? to przesada przecież to wszystko da sie zdobyc a to tylko gra trza czerpac przyjemnosc a nie tracic kaske ;p
stary 14-04-2006, 23:25   #8
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shokei
pacc za rl kase zrozumiem ale itemy ? to przesada przecież to wszystko da sie zdobyc a to tylko gra trza czerpac przyjemnosc a nie tracic kaske ;p
a jesli ktos czerpie przyjemnosc z patrzenia na kupionego demon helmeta za cene porzadnych butow? Widzisz, na jedno wychodzi. Przeznaczanie kasy na gre jest dla mnie glupota (uprzedzam - tak, mialem kiedys pacca, co uwazam za swoj blad. przyznaje sie do tego bez bicia).
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2006, 23:30   #9
Evan Pall
Użytkownik Forum

Evan Pall's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: //

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

... Bezsens ja widzialem wczoraj na allegro demon helmet za 6zl -.-' i to ma byc fer dla innych graczy? watpie albo kupisz sobie c seta royal helmet bohy vampire shield bright sword za 15zl ?? I chodzi taki 8 lvl i szpanuje... Kumpel kupil sobie 67 royal palla na allegro a nawet nie wiedzial co to pacc gral 1 raz w tibie -.-' teraz ma 26 lvl bo nie umial grac ehhh bezsens totalny..

Cytuj:
kupie broń ktura ma ataku od 40 do 100 podajcie jakom cene macie mieczuw i jakom majom obrone i atak jestem ze świata harmonia (prosze o szybkie napisanie postu)
postać ma lever 7 i co chesz jeszcze wiedzieć stać mnie na broń mam 1000 i co
lol? xD
Evan Pall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 11:45   #10
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

Profesja: Elite Knight
pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evan Pall
... Bezsens ja widzialem wczoraj na allegro demon helmet za 6zl -.-' i to ma byc fer dla innych graczy? watpie albo kupisz sobie c seta royal helmet bohy vampire shield bright sword za 15zl ?? I chodzi taki 8 lvl i szpanuje... Kumpel kupil sobie 67 royal palla na allegro a nawet nie wiedzial co to pacc gral 1 raz w tibie -.-' teraz ma 26 lvl bo nie umial grac ehhh bezsens totalny..
Bez urazy ale (przynajmniej wiekszość) ludzie kupujacy POSTACIE totalnie nie umieja grac i co tu duzo mówic są debilami (nie mówie ze Twój kolega sie do nich zalicza ale tak ejst w 85% przypadków). Kiedys sprzedawałem psotacie na allegro (TAK!! PRZYZNAJE SIE) wszystkie po kilku dniach mialy lvl nizszy 5+ od tego, który miały w momencie sprzedazy... To jest głupie, co do kupowania itemów... no cóz... zwykle kupują je noobki, które nie umieja sami do czegos dojsc (nie mówie o ludziach grajacych 1 raz i chcacych se ułatwic, mówie o ludziach grajacych n- tą postacią i nie umiejących nic zdobyc legalnie).
stary 15-04-2006, 15:19   #11
Therus Mroczny
Użytkownik Forum

Therus Mroczny's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Therus Mroczny ma numer GG 3559475
Domyślny

A ja powiem ze bardzo chetnie sprzedaje innym moje itemy/postacie (Co prawda niewiele), ale nigdy bym nie kupil np. C seta za te 40 zl. Po prostu, jest mozliwosc ze spadnie, i co? Tyle kasy do tylu? Poza tym, nic nie jest bardziej satysfakcjonujace jak zdobycie tego c setu samemu

PS: A, no i potrafie jeszcze zrozumiec kupowanie np bp hmm za 50gr ;P
stary 15-04-2006, 16:18   #12
The Outlaw
Użytkownik Forum

The Outlaw's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Polska

Stan: Tutor
Domyślny

To ja tylko dodam że kupowanie/sprzedawanie itemów w grze za rl kasę nie jest nielegalne jeśli chodzi o zasady Tibii. Nikt nie jest w stanie i nie ma zamiaru śledzić przebiegu itemów w grze.

Co jest nielegalne to użwywanie publicznych kanałów w grze oraz forum www.tibia.com w celu reklamowania takich transakcji!

--Outlaw

Bojownik jakich mało!
The Outlaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 17:20   #13
Rascal Alton
Użytkownik Forum

Rascal Alton's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.

Stan: Aktywny gracz
Rascal Alton ma numer GG 6345236
Domyślny

Ja jedynie sprzedaje.
Nigdy nie zapomnie jak rok temu sprzedałem postać na 50 lv. koleś gra nią cały czas i ma teraz 46 lv i pacca kupował juz z 3 razy .
Moim zdaniem strata kasy.

Ostatnio edytowany przez Rascal Alton - 15-04-2006 o 17:21.
Rascal Alton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 18:16   #14
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Tak strata kasy, tylko tu niejest problemem sprzedawanie rzeczy, ale kupno.
W polsce rośnie pokolenie małoletnich debili, których rodzice mają zadużo kasy + nasrane we łbie. W moim mieście (~25k mieszkańców) żyje sobie conajmniej 5 dzieciaków poniżej 16 roku życia którzy albo jumają rodzicą kabure, albo ci mają jej tyle że sami im dają. Te dzieciaki kupują notorycznie postacie, itemki, packi, karnety w caffe i to one są problemem. Mega pro graczem był taki jeden który kupił jedną postać w sumie 3 razy płacąc za każdym razem pełną 'stawkę', notabene i tak mu 'rz(ż?)yczliwi' ją sprowadzili z ~60 do 15 lvl ale cotam, łatwo przyszło łatwo poszło. Z drugiej strony w poprzednie wakacje wiele imprez miałem właśnie ze sprzedaży gpsów więc nie potępiam ich w 100%.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania