Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-04-2006, 10:37   #21
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie. Zsanie życia zabiera niewiele a hity z mele przy full defensie to max w granicach 80-100hp. 180 nawet dla palla/knighta(knight z bronią dwuręczną) na full ataku nie wiem czy się zdarzają. Podsumowywując vamp dla sorca/druta lewel 28+(granica summonowania dsa o ile się nie myle) jest NIEOPŁACALNY bo ihy są drogie, paraliż przeszkadza, brak dobrych respownów (nie wiem czy wogóle jest takie miejsce z fajnymi pojedyńczymi respownami przeważnie jest 2-3 na raz) ale nie jest to jakiś strasznie mocny potwór jak chcesz spróbować szczęścia (a nóż widelec łyżka coś wypadnie) możesz się przejść. Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest więc lepiej wbić parę lvlków na hydrach/tombach/scarabach i co tam jeszcze tylko chcesz a później wybrać się w pojedynkę bez summona
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-04-2006, 11:18   #22
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jastr
Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie.
to do mnie xD? kiedys czytalem (moze i to na tym forum) topic comba potkow i pisalo vamp 180hp max tez nie wiezylem ale koledze za tyle zasadzil odrazu vita xD
stary 12-04-2006, 11:38   #23
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie. Zsanie życia zabiera niewiele a hity z mele przy full defensie to max w granicach 80-100hp. 180 nawet dla palla/knighta(knight z bronią dwuręczną) na full ataku nie wiem czy się zdarzają. Podsumowywując vamp dla sorca/druta lewel 28+(granica summonowania dsa o ile się nie myle) jest NIEOPŁACALNY bo ihy są drogie, paraliż przeszkadza, brak dobrych respownów (nie wiem czy wogóle jest takie miejsce z fajnymi pojedyńczymi respownami przeważnie jest 2-3 na raz) ale nie jest to jakiś strasznie mocny potwór jak chcesz spróbować szczęścia (a nóż widelec łyżka coś wypadnie) możesz się przejść. Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest więc lepiej wbić parę lvlków na hydrach/tombach/scarabach i co tam jeszcze tylko chcesz a później wybrać się w pojedynkę bez summona
Ty ogladales filmik, a ja mialem doczynienia z wampami codziennie od 50 do 100 lvlu . Latalem w blue robe, p legs, warrior helmet, boh i czasami wpadaly hity okolo 180.
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 15:22   #24
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

nie sugeruj się opisem postaci pod moim nikiem. Też zabijałem wampy co prawda nie od lvla 50 do 100 ale zabijełem i to sporo i nigdy nie dostałem hita większego niż ~~100 hp (od pojedyńczego wampa) Nie wiem albo miałem wyq@#$%^&*o farta że zabijając wampy od 35 lvla do 40 (nie same wampy ale przeważnie) nie dostałem hita większego niż 100 z małym hakiem (100>>120 hp)albo po prostu latając z tarczą na full defie taki hit jest po prostu niemożliwy Twierdzisz że latałeś sorcem na 50lvl+ wtedy już latasz bez summona i napewno więcej niż 1 wamp cię jechał (trudno o pojedyńcze respowny) więc 180hp mogłeś dostać przy ataku 3 kiedy defens tarczy jest przełamany
stary 12-04-2006, 15:28   #25
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
nie sugeruj się opisem postaci pod moim nikiem. Też zabijałem wampy co prawda nie od lvla 50 do 100 ale zabijełem i to sporo i nigdy nie dostałem hita większego niż ~~100 hp (od pojedyńczego wampa) Nie wiem albo miałem wyq@#$%^&*o farta że zabijając wampy od 35 lvla do 40 (nie same wampy ale przeważnie) nie dostałem hita większego niż 100 z małym hakiem (100>>120 hp)albo po prostu latając z tarczą na full defie taki hit jest po prostu niemożliwy Twierdzisz że latałeś sorcem na 50lvl+ wtedy już latasz bez summona i napewno więcej niż 1 wamp cię jechał (trudno o pojedyńcze respowny) więc 180hp mogłeś dostać przy ataku 3 kiedy defens tarczy jest przełamany
przeca vamp bije tez z draina+lapa= combo =]
stary 12-04-2006, 18:55   #26
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? i cóż co to za kombo 400 hp lol to sorcem bez mana shielda na dragi na spokojnie dopiero od 100 lvlu trzeba by chodzić (oczywiście rozwiązaniem zagadki zapewne jest lag lub jakaś inna niewyjaśniona sprawa dla Archiwum X) A ja piszę po raz 123 vamp jeśli masz możliwość zsummonowania dsa jest niegroźny combo jak niektórzy forumowicze twierdzą 180 a jak masz lagi i starego kompa to pomnóż to sobie przez 2 (chociaż ja miałem max ~~100>>120 ale mój celeron 633 jest na neostradzie 128 bardzo szybki ) nie widzę powodu i sensu rozpisywać się dalej nad combem wampa bo ani ja ani wy zdania nie zmienicie może celem sprawdzenia niech ktoś idzie gdzieś na wampy zlooruje sobie jednego i przez 1h nagrywa filmik jakie wamp zadaje mu hity na full defie
stary 12-04-2006, 19:47   #27
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? i cóż co to za kombo 400 hp lol to sorcem bez mana shielda na dragi na spokojnie dopiero od 100 lvlu trzeba by chodzić (oczywiście rozwiązaniem zagadki zapewne jest lag lub jakaś inna niewyjaśniona sprawa dla Archiwum X) A ja piszę po raz 123 vamp jeśli masz możliwość zsummonowania dsa jest niegroźny combo jak niektórzy forumowicze twierdzą 180 a jak masz lagi i starego kompa to pomnóż to sobie przez 2 (chociaż ja miałem max ~~100>>120 ale mój celeron 633 jest na neostradzie 128 bardzo szybki ) nie widzę powodu i sensu rozpisywać się dalej nad combem wampa bo ani ja ani wy zdania nie zmienicie może celem sprawdzenia niech ktoś idzie gdzieś na wampy zlooruje sobie jednego i przez 1h nagrywa filmik jakie wamp zadaje mu hity na full defie
Ja gralem rp, a nie sorcem. Wyraznie to zaznaczylem w jednym z poprzednich postow. I wcale nie sugeruje sie statsami chara z podpisu. Aaaaa... Moj komp nie nalezy do najwolniejszych (a tak, chwale sie).

Ostatnio edytowany przez kostooch - 12-04-2006 o 19:49.
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 22:48   #28
Gustaw Zabijaka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 10 2005
Lokacja: Ożarów

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 36
Skille: 7x/7x
Poziom mag.: x
Gustaw Zabijaka ma numer GG 1856688
Domyślny

Ehhhh...
Vamp potrwafi przywalić porownywalnie wali do dsa. Ja gram knightem blokowalem z gsem oczywiscie na full ataku najwiecej dostalem bodajrze 169 ale nie z lapy tylko wyssał ale 3 vampy i bone best to juz jest jazda xD

Ostatnio edytowany przez Gustaw Zabijaka - 12-04-2006 o 22:50.
Gustaw Zabijaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2006, 23:50   #29
Jivi
Użytkownik forum

Jivi's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Zadupie Dolne

Jivi ma numer GG 4959491 Jivi ma login Tlenu Jivi
Strzałka

Cytuj:
Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? (..)
Ano tak bywa, ja tez miałem bardzo podobną akcję na dragach w ankh cale szczęscie żaden z 3 f wavewów mnie nie trafił (tylko blokującego DSa) ale efekt był piękny gdyż akurat drag się obracał przez do kazdy wave poszedł w inną stronę.

A wracając do topicu.
Vampy też lubią spammować (używać bardzo wielu ataków naraz) ale ja w tombsach że na rękę były monki blokowałem nimi i nigdy mi żaden nie zginął - może miałem farta - a jak podejde i zajade mu kombo 2 monki, volcanic rod i energy strike to po kilku sekundach leży .
Jivi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 08:51   #30
Rydzu alfons
Guest

Domyślny

Ogulnie zycze powodzenia sorcem robilem tam nawet 40k na h z 2 dsami na 35+ lvlu lecz trzeba baardzo uwazac i miec w przygotowaniu mfy, exure i hmmy PozDRo 600
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 10:01   #31
Nico
Guest

Domyślny

@Evan Pall
Dasz rade tylko lepiej postaw DS-a albo 2 i wez jakies uh-y/ih-y jak chcesz dluzej pohuncic.
Uwazaj jak sie przezuci-najlepiej stój najdalej od niego...

Cytuj:
Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest
Lol? Dla ~60 Sorca bicie 2 Vampów z samego Vis to nic takiego specjalnego, taki sorc daje rade se nawet z 3/4 vampami ;D

Bywa ze nawet (jak szybko vis-ujesz) vamp nie zdazy cie uderzyc, no albo 1 raz tylko ;D)

Ostatnio edytowany przez Nico - 15-04-2006 o 13:14.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 10:07   #32
Mignus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 03 2006

Domyślny

ja bylem na Vampie z 4 osobową ekipą Bloker 66 level ja miałem 21 i jakoś a co z Vampa wyleciało ??? Skull zwykła głupi czaszka !!
Mignus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 11:16   #33
Evan Pall
Użytkownik Forum

Evan Pall's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: //

Domyślny

A co ty myslales? ^^ ,że odrzu poleci vampire shield? Wiesz... cuda sie zdazaja... Ale dosc zadko ;P

Cytuj:
kupie broń ktura ma ataku od 40 do 100 podajcie jakom cene macie mieczuw i jakom majom obrone i atak jestem ze świata harmonia (prosze o szybkie napisanie postu)
postać ma lever 7 i co chesz jeszcze wiedzieć stać mnie na broń mam 1000 i co
lol? xD
Evan Pall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2006, 19:47   #34
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nico
@Evan Pall
Dasz rade tylko lepiej postaw DS-a albo 2 i wez jakies uh-y/ih-y jak chcesz dluzej pohuncic.
Uwazaj jak sie przezuci-najlepiej stój najdalej od niego...

Lol? Dla ~60 Sorca bicie 2 Vampów z samego Vis to nic takiego specjalnego, taki sorc daje rade se nawet z 3/4 vampami ;D

Bywa ze nawet (jak szybko vis-ujesz) vamp nie zdazy cie uderzyc, no albo 1 raz tylko ;D)
buehehehehe dobre 4 wampy solo z visa gratulejszon i powodzenia (no chyba że na mana shieldzie ale jak na 60 lvl na vampy z mana shieldem chodzisz to znów gratulacje) więc tak ponieważ jest więcej niż 2 to 2 walą prosto w ciebie bez shielda masz (na 60 lvlu) 445 hp ponieważ 2 walą prosto w ciebie to z całą pewnością grubo ponad 100 (tak od 100do 160 trzeba się spodziewać) a 2 biją przez shield czyli tak do 120 dodaj to sobie i exchausted spowodowane vistem i podaj rozwiązanie czyli ded a i zgadnij iloma vistami na 60 lvlu i około ~~55 mlvl zabijesz vbampa ?? czekam na odpowiedz my master
stary 17-04-2006, 21:10   #35
Sir Pietruch
Użytkownik Forum

Sir Pietruch's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2006
Lokacja: Dębica

Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 30~
Poziom mag.: 30
Domyślny

@up:
Może mu o "mort hur" chodzioło a nie o visa
stary 18-04-2006, 10:26   #36
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

@up nie wiem nie wiem ale wyraźnie pisze o viscie który niestety ma zasięg nie za dobry z mort hur oczywiście jest to wykonywalne bo 4 vampy poszły by na 1-2 mort hur

Ostatnio edytowany przez jastr - 18-04-2006 o 10:29.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania