|  22-04-2006, 15:58 | #121 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 03 2004 Posty: 773 |   Uzaleznic mozna sie od wszystkiego, a fakt jest faktem, ze tibia to chyba najlatwiej dostepny mmorpg (malo wazy, za free i jest prosty jak konstukcja cepa). Taka gra wciaga bardziej niz inna, bo musisz wciaz w nia grac (teoretycznie nie ma ona konca). W dodatku, im wiecej grasz tym jestes lepszy, i nawet 12 latek ma szanse tyrac innych (pewnie odreagowanie z problemow swiata realnego  ) Ale cos w tym musi byc ze siedzac w autobusie, idac ulica, w sklepie, slysze pelno ludzi w wieku 12-15 lat, gadajacych ciagle o tibi (omg, takim bylem Oo!). Czemu nie slysze czegos takiego o WOW, albo o Lineage? (chociaz szczerze miwoac, kilku fanatykow tych gier tez znam). Artykul takze nie oznacza, ze wszyscy co graja w tibie sa psychicznymi morderacmi, agresywnymi i nadpobudliwymi. Poprostu, moi drodzy 10-13 letni koledzy, musicie byc jeszcze kontrolowani przez swoich rodzicow i kiedy dostajecie taka zabawke, zatracacie sie w niej. A jezeli jestescie starsi i macie takie problemy, to na waszym miejsci bym sie zastanowil nad ta sytuacja... | 
|   | 
|  | 
|  22-04-2006, 16:12 | #122 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 07 09 2004 Lokacja: Bydgoszcz Posty: 126   |  Gram bo lubie Wg. mnie wszystko jest dla ludzi, tylko ze z umiarem a z tym jest najtrudniej. W Tibie gram dlugo. Potrafie siedziec 5h przez 4 dni z rzedy by pozniej nie logowac przez tydzien. Wszystko zalezy od zajec jakie mam zrobic i od pogody.   Taki maly offtop: Jestem ciekawy czy historyjka z leszczem co matke krzeslem potraktowal, jest prawdziwa. Pachnie mi ona raczej dziennikarska sciema..ale w swiecie tibijskich graczy wszystko sie moze zdarzyc I jeszcze jeden off: Smiesza mnie komentarze ludzi, ktorzy pisza ze zrobili 20lv i gra im sie znudzila...tak naprawde to oni nic nie wiedza o Tibii..jak to jest isc na hunta z kumplami, ustawic sie na typa, ktory cos zrobil "jednemu z naszych"..widzieli trolle pod ab wiec stfu plz 
				__________________  Peace, Love & Ecstasy   | 
|   | 
|  22-04-2006, 16:16 | #123 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 29 01 2006 Lokacja: South Park Posty: 410 Profesja: Master Sorcerer Poziom: 70+   |   Cytuj: 
  ( oczywiscie są prywatne serwy -.- ) , a Tibia jest darmowa  dopiero potem jak jeden kumpel kupi sobie Pacc to jego kolega odrazu leci do matki "mamo moi koledzy tez mają pacca " ehh 
				__________________ Dont call me fat ass, Im big bones ! Screw you guys, Im going home. Suck my balls Kyle. Jak tu nie lubic Cartmana :> http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss Cartman- Screw you guys, Im going home. Stan- But cartman we try.. Cartman-no, no, no Screw you guys > Home Byhahahahahhahaaha | |
|   | 
|  22-04-2006, 16:28 | #124 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 28 01 2006 Lokacja: Ab'dendriel Wpisy bloga: 7 Posty: 287 Stan: Usunięty Profesja: Master Sorcerer Świat: Antica Poziom: 8 Skille: 15/16 Poziom mag.: 1 |   Cytuj: 
  haha @ Ja tam lubie grac w tibie i mam wdupie co inni o tym mysla  
				__________________ ;- | |
|   | 
|  22-04-2006, 17:01 | #125 | ||
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 29 08 2004 Lokacja: Z kątowni Posty: 32 Stan: Aktywny gracz Imię: Kamperos von Poznan Profesja: Knight Gildia: Burned Alliance Świat: Elysia Poziom: 33  Poziom mag.: 5 |   Cytuj: 
 Cytuj: 
  i nie grajcie w tibie bo to odstrasza innych i stawia mnie w dziwnym świetle ....takim.....czerwonym.....  | ||
|   | 
|  22-04-2006, 18:01 | #126 | |
| Użytkownik forum Data dołączenia: 29 01 2006 Lokacja: Zambrów Wiek: 34 Posty: 10 Imię: Pro Mateusz Profesja: Knight Gildia: All Stars Świat: Danera Poziom: 54 Skille: 80+ Poziom mag.: 6 |  -.- Cytuj: 
 | |
|   | 
|  22-04-2006, 18:07 | #127 | 
| WIDZEWIAK Data dołączenia: 26 06 2005 Lokacja: Carlin Wiek: 35 Posty: 629 Stan: Na Emeryturze Imię: Awer Fast Profesja: Elite Knight Świat: Kyra Poziom: 104 Skille: 89/82 Poziom mag.: 7 |   Moze to ktos nagrac bo ja w tym czasie ebde na meczu   
				__________________  Notatka ;] Retired  Od Lozecza az po Grob w moim sercu Widzew Lodz Tibia .. ssie Twoja dusze gdy biegniesz po lvl i loot..Zaslania Ci oczy na swiat, otworzy dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego. Nie używaj tych slów , bo naprawde Go zranisz , a potem zatracisz samego siebie.Wracasz do niej bo jest rozrywka ale co jest jej celem ? 100 lat zycze Wam ! bo przez Tibie tracisz dziecinstwo. | 
|   | 
|  22-04-2006, 18:08 | #128 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 07 2004 Lokacja: Odległa Galaktyka Wiek: 35 Posty: 743 Stan: Na emeryturze Profesja: Master Sorcerer Poziom: 103 Poziom mag.: 60   |   @Wszyscy którzy chcą link do tej audycji. W poniedziałek mój starszy skompresuje tą audycję do mp3 (bo oni tam przechowywają to w jakimś specjalnym formacie) i da mi. Ja to shostuje na jakimś serverze (a najlepiej na kilku, bo pewnie przeciążycie je wszystkie  ) i będziecie mogli sobie to ściągnąć. Ale to dopiero w poniedziałek (lub wtorek jak nie będzie w pon.). Więc cierpliwości.  
				__________________ ..:  May the Force be with You! :.. | 
|   | 
|  22-04-2006, 18:19 | #130 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 20 07 2004 Lokacja: Odległa Galaktyka Wiek: 35 Posty: 743 Stan: Na emeryturze Profesja: Master Sorcerer Poziom: 103 Poziom mag.: 60   |   Hahaha, to już jest wogóle chore. Powinno się raczej wydać pismo zakazujące chodzenia na mecze albo noszenia bluz z kapturem... Hahaha, widać tutaj w jaki sposób media potrafią wpłynąć na głupią osobę która nie mając pojęcia o niektórych sprawach wydaje takie dziwaczne oświadczenia. Przecież to jest chore... No, a jak ta pani dyrektor sprawdzi czy ktoś gra w Tibię? Hahaha, już zaraz do tego dojdzie, że policja będzie nam wchodziła do mieszkań i sprawdzała czy na HDD znajduje się Tibia... Albo wogóle wszyscy dostawcy Internetu zablokują wszystkie strony z Tibią i wogóle samą Tibię (mój dostawca osiedlowy sam gra w Tibię, więc czuję się bezpieczny   ). Nie no, to jest naprawdę bezsensu. Tacy ludzie powinni pomyśleć trochę zanim podejmą jakieś działania... Ehhh, chory świat. Chora polska... Szkoda ludzi. [edit] A teraz patrzcie:  Już wkrótce media będą gadać, że "Tibia to gra satanistyczna która namawia bezbronne dzieci do wynawania SZATANA. Tibia to ZŁA gra która jest owocem działań satanistów z Niemiec." Chyba wyślę to do Polskich mediów. :x 
				__________________ ..:  May the Force be with You! :.. Ostatnio edytowany przez Thimburd - 22-04-2006 o 18:29. | 
|   | 
|  22-04-2006, 19:14 | #131 | |
| Użytkownik forum Data dołączenia: 07 07 2005 Lokacja: Ozorków Wiek: 35 Posty: 17 Stan: Aktywny gracz Imię: Werseq Farie Profesja: Knight Gildia: - Świat: Saphira Poziom: 8 Skille: 40/40 |   Cytuj: 
 | |
|   | 
|  22-04-2006, 19:15 | #132 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 29 09 2005 Lokacja: Wrocław Wiek: 34 Posty: 7 Stan: Aktywny gracz Imię: Noqnak Profesja: Druid Świat: Arcania Poziom: 30 Skille: hmm? Poziom mag.: ?!   |   @Thimburd heheheheh  wiesz, jak moja Matka wczoraj usłyszała o moim deadzie, to wszystkie taborety pochowała xDD to chore jest... Ostatnio edytowany przez ambele - 22-04-2006 o 19:34. | 
|   | 
|  22-04-2006, 19:47 | #133 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 07 02 2005 Lokacja: O~L~S Posty: 23 Stan: Aktywny gracz Imię: Dark Andrzej Profesja: Royal Paladin Gildia: Infernal Salvation  Świat: Hiberna Poziom: 85 |   mhm powiemm szczeze trochemi zajelo pzreczytanie 14tu stron   ale warto bylo LUŹNA GUMA... ja mam ten 85 lvl a gram 2razy w tyg po max 3h ... zreszta czestotliwosc mojej gry zalezy od mojego sasiada  ktorego pozdrawiam  niemoge i niechce grac nawet dluzej poniewaz to chore co do siasiada  to zalezy to od niego w takim stopniu ze sie scigamy w lvlu tylko  zreszta wlasnie dlatego mamy 80+ ...  pozdro for all mam nadzieje ze moje dzieci mnie nigdy niepobija krzeslem ...  
				__________________ Odi et amo... | 
|   | 
|  22-04-2006, 20:03 | #134 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 22 04 2006 Lokacja: Grójec Posty: 4 Stan: Początkujący Imię: Zetrisa Zion Profesja: Paladin Świat: Honera Poziom: 8 Skille: 20/24   |  Co do audycji Ja tam uważam że w pewnym sensie to oni racje mieli. Ja nie gram w to całe dnie, bo jestem typowym noob'em, jak przegram to juz mi sie grać nie chce. Jednak tibio-maniacy trochę przesadzają, oni mysla tylko o tym i o niczym innym. Wiem, że wszyscy zbesztacie ta wypowiedz, ale to jest moje zdania _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nie ważne kim jesteś, ważne, że jesteś.  | 
|   | 
|  22-04-2006, 20:09 | #135 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 19 12 2004 Wiek: 34 Posty: 154 Profesja: Elite Knight Świat: Keltera Poziom: 87 Skille: LIPNE:P   |   Cytuj: 

__________________ bbbbęęe ? | |
|   | 
|  22-04-2006, 20:13 | #136 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 14 11 2005 Posty: 145 Stan: Na emeryturze   |   @Dark knight Na początku miała cieszyc oko, z czasem kiedy cip soft urusł w siłę utworzyli prawdziwą firmę i zaczeli zarabiać. @Aureański newbie Debilizm nie zalezy od narodowosci, a tak swoją drogą wg mnie najgorsi są polacy. @To All Nie należy graczy (większosc dzieci) odciągać od tibii, one same muszą zrozumieć i odejsc. @Teo Nic nie twierdzę, ale za swoich czasów także mówiłem "gram bo lubie"   @Thimburd Wszyscy z niecierpliwością czekamy   @Chaos Greed No i? na infie nie bedziesz grał, ale w domu? Aczkolwiek jesli powie na zebraniach, ze jest zakaz to rodzice mogą ingerowac w dobieraniu gier. @Maciexx A ja twojemu postowi, jak i zarówno postowi w gazecie zaprzecze jednym zdaniem: "To ze jeden, to nie znaczy ze wszyscy" Proste   @Ambele Jesli grasz w tibie, to jestes potęcjalnym "psychopatą" dla doroslych którzy przeczytali artykół. @Do wszystkich Co sie przejmujecie? piszą co piszą, muszą cos pisac. A firma cipsoft i tak nie skończy działąlnosci, wybronią sie w sądzie to raz, a dwa kto by miał stanąc im na drodze? Radio łódz?   A i jeszcze jedno, zauwazyliscie ze cholernie zmalała ilosc graczy? wg mnie to po tym updacie na 7.5 | 
|   | 
|  22-04-2006, 20:23 | #137 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 22 04 2006 Lokacja: Grójec Posty: 4 Stan: Początkujący Imię: Zetrisa Zion Profesja: Paladin Świat: Honera Poziom: 8 Skille: 20/24   |   @Maciexx A ja twojemu postowi, jak i zarówno postowi w gazecie zaprzecze jednym zdaniem: "To ze jeden, to nie znaczy ze wszyscy" Proste   No dobrze, ale jeden jest zapowiedzia następnych. Nie twierdze że 100% tibijczyków będzie psychopatami, ale zagrożenie dla 1% istnieje dośc poważne _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nie ważne jaki jesteś, ważne, że jesteś  Ostatnio edytowany przez Maciexx - 22-04-2006 o 20:33. | 
|   | 
|  22-04-2006, 20:28 | #138 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 14 11 2005 Posty: 145 Stan: Na emeryturze   |   Cytuj: 
   Ok.. Ale patrz: Ty, Ja i wiele forumowiczów, a raczej tibijczyków wie o tym, ale rodzice, media itp. o tym nie wiedzą. "Jesli on pobil, to ty tez mozesz, i twoi przyjaciele tez" Taką teze przyjmują dorosli, co jest głupie. | |
|   | 
|  22-04-2006, 20:38 | #139 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 22 04 2006 Lokacja: Grójec Posty: 4 Stan: Początkujący Imię: Zetrisa Zion Profesja: Paladin Świat: Honera Poziom: 8 Skille: 20/24   |   No dobra, to jak zrobic cytat?? Bo dorosli sa przewrazliwieni, ale to wcale nie musi byc zła cecha. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nie ważne jaki jesteś, ważne, że jesteś  | 
|   | 
|  22-04-2006, 20:47 | #140 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 14 11 2005 Posty: 145 Stan: Na emeryturze   |   Cytuj: 
 "Umieśc zaznaczony tekst w znaczniku QUOTE" i piszesz.  A co do tego, ze to moze byc good cecha? ! Czy dobrą cechą nazwiesz to, ze musze wysłuchiwac kazania jak wychodze o 20:00 z domu, o gejach, mordercach, złodziejach, huliganach. Czy to dobrze? --.-- Rozumiem, ze matka prubuje sie troszczyc, ale bez przesady. | |
|   |