Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.
-->
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-04-2006, 13:10   #1
Krolikas
Guest

Domyślny Inferna: Paladyn lub Sorcerer

Witam wszystkich. Na początek chciałbym napisać, iż wiem, że był taki temat o wyborze tych profesji na świecie Pvp - Enforced, ale czytając ten temat i inne niewiele zyskałem informacji na ten temat. Także proszę o nie usuwanie go.
A więc do rzeczy.

Mam na serwerze Inferna dwie postacie, palka i sorca. Obydwie dość dobrze rozbudowane. Mimo to jednak nie wiem kim grać. Jak większość ludzi wie ( zwłaszcza Ci, którzy grają na Infernie lub Dolerze ) oba te serwery pozbawione są systemu czaszek. W skrócie oznacza to, że gracz zabijając innego gracza nie zostaje oznaczony czaszką, a jedynie ma pz locked na 15 minut, czyli nie może wejść do depo, domku lub świątyni. Właśnie przez ten brak systemu czaszek, gracze często pozwalają sobie na zabijanie innych niewinnych graczy dla: expa, loota, lub obydwie te rzeczy. W związku z tym chciałbym uzyskać konkretne i wiarygodne informacje oraz rady na temat tych dwóch profesji od najlepiej doświadczonych graczy jak to tylko możliwe, szczególnie tych, którzy mają bądź mieli styczność z którymś z tych serwerow. Dla ułatwienia podam kilka cennych informacji, które pozwolą Wam lepiej ocenić, którą postać powinienem wybrać. Oto one:

1. Lvl i skile obydwu postaci:

- Paladyn: 22 lvl, 10 m lvl, skile: 61 ( prawie 62)/33

- Sorcerer: 20 lvl, 21 m lvl, skile: nieważne

2. Posiadam już niezły eq:

Blue robe, fire sword, royal helmet, wszystkie wandy dla sorcerera, crusader helmet, crown helmet, crown legs, devils helmet, BOH, noble armor.

3. Posiadam około 100bp różnych run ( Lmm, Hmm, Ih, Uh, Fball, Efield, i inne )

4. Posiadam kasę na promocję ( PACC będzie jak zdecyduję się kim grać )

5. Posiadam też paru kumpli na wysokich lvlach.

Na koniec chciałbym dodać, iż nie zamierzam tam pkować tylko grać jak to się mówi "na poważnie". Myślałem też, aby zrobić Annihilatora. Słyszałem, że sorcerem jest to możliwe, chociaż nie sugeruję tu, że go wybiorę. Najlepiej, żebym grał taką profesją, żeby samemu szybko nie ginąć, ale żeby jednocześnie móc w miarę szybko kogoś innego zabić. Interesuje mnie też w miarę szybki exp. Tak żeby codziennie zrobić mniej więcej 1 - 1,5 lvla, nieważne czy na 30 lvlu czy na 80. Na koniec chciałbym bardzo prosić tylko i wyłącznie o dojrzałe odpowiedzi doświadczonych graczy. Najlepiej jak grali obydwoma profesjami przynajmniej do 50 lvla i na którymś z tych światów. Dzięki.

P.S. Proszę mimo wszystko o nie usuwanie tego tematu, ponieważ "przekartkowałem" cały dział Profesje, i jedyne z czym się tam spotkałem to za przeproszeniem ( nie obrażając nikogo ) 70-80% lamerskich odpowiedzi

Ostatnio edytowany przez Krolikas - 19-04-2006 o 13:13.
  Odpowiedz z Cytatem

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-04-2006, 18:04   #2
Krolikas
Guest

Domyślny

Może jednak ktoś coś skrobnie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2006, 01:00   #3
Użytkownik Forum

Einstein15's Avatar

Data dołączenia: 19 04 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Mysle ze powinnes grac na tym serwerze sorcerem.Masz sporo runek i wszystkie wandy dla sorka czyli bombowa mieszanke a jak masz kase na pacc to jeszcze lepiej.sorc bedzie dobrym wyborem poniewaz nie sadze z echcialbys skillowac jeszcze palkiem i byc bez powodu dedanym za nic.Sorc ma to do siebie ze nie musi skillowac ale ciagle expi robi runki itp. i na wypadek jak by cie zaatakowal ktos to mozesz mu ladnie oddac .A wiec doradzam ci gre sorkiem gdyz na tym serwie jest to dobra profesja.
Einstein15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 03:16   #4
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

zdecydowanie sorc, na infernie są zmniejszone odstępy między runami, a dokładniej prawie wogóle ich nie ma - exhausted ale tylko dla run
murhaja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 08:56   #5
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Wybierz: Sorcerera, bo:
Masz dużo run, wszystkie wandy no i good eq .
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 10:36   #6
Użytkownik Forum

Resthin's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2004
Lokacja: 3City

Domyślny

Musisz wiedziec ze jak bedziesz gral sorcem, zawsze musisz miec mane na mana shielda, jest tam wiele band 2x i 3x sorcow / druidow, ktora wykancza sorcow i druidow nawet na 5x lvlu. Sd combo jest bolesne, a jak ktos ma aim bota to wogule kicha.
Wsyp mnie do morza z tąd przyjechałem
Resthin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 10:57   #7
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

hmm no to lepiej sobie podlicz + i - obu profesji i wybierz to co dla ciebie jest leprze/ważniejsze. Do pk z całą pewnością będzie leprzy sorc wiadomo sd, i runki. Pall za to dużo szybciej expi (takie jest moje zdanie) a im szybciej wbijesz pożądny lvl tym lepiej dla ciebie(noob pk ci już nie będzie grozić). Największym - sorca jest ilość hp. Baaaaaaaaaardzo łatwo go ubić praktycznie zawsze można cię ubić a jak wiadomo na pvp enforced jest sporo grup niskolvlowych sorców i drutów wystarczy combo 4-5 sorców i nawet na 50 lvlu cię położą (oczywiście jest jeszcze mana shield ale nie zawsze masz manę np podczas expienia) Oczywiście decyzja należy do ciebie jeśli chcesz grać nie dla pk tylko "na poważnie" jak to określiłeś to ja raczej wybrałbym palka. Jeśli chcesz grać na poważnie, masz dobre pvp, przeważnie chodzisz na expa z qmplami to sorc jest idealnyu dla ciebie.
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 23:02   #8
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Jeśli chcesz odpalić pg-mode i się wybić, to polecam sorca. Na wyższych lvlach fajnie się z runami expi (wcześniej to waste) bo exhausted jest zmniejszone. Poza tym, masz spory SD power, potem dochodzi jeszcze UE. Niestety, dość łatwo paść jeśli dopadnie cię 3-4 sorców na 20-30 lvlach z aimbotami. Aczkolwiek, jeśli masz jakiegoś skilla w pvp to dasz radę. Hail Sorcerers~
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 13:31   #9
understoodman
Guest

Domyślny

Graj druidem-Inferna nie Inferna, druid to mocna postać. Czego się zastanawiasz? Wiesz ile dziś zarabia druid na UH-ah?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 13:35   #10
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Napisałeś, że chciałbyś wyciągać dużo expa i zrobić Anni... Ale każdą profesją idzie DOBRZE expić i zrobić Anni, więc czy sorc czy Pall to już od ciebie zależy, tym bardziej, że jak sam wspomniałeś, masz dużo Hi lv qmpli więc chyba deda się nie musisz, aż tak często obawiać...
stary 29-04-2006, 14:26   #11
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@up
Przy random PK high lvlowi kumple nie pomogą. Mogą najwyżej zabić PKera, ale lvla/mlvla/skill i często lootu Ci to nie wróci. Aczkolwiek, przydają się tacy jeśli ktoś chce Cię huntować.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 10:00   #12
Użytkownik Forum

pOta's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Viwaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Weirdos
Świat: Chimera
Poziom: 90+
Skille: 89/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

po 1 na twoim miejscu bym zmienil server, po 2 jak juz grac to palkiem (duzo zycia, duzo many) a to potrafi uratowac dupke xD po 3 licz sie z tym, ze bedziesz czesto padal.... i Ci sie odwidzi grranie tam ... to byly minusy to teraz + xD hmm nie ma jak chcesz pk itd idz na ots'a nie bedziesz taki zly jak padniesz
pOta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania