![]() |
#281 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() http://myweb.cebridge.net/tlttemp/skillcal.html
Sprawdz sam, dolicz do tego jeszcze ok 10-15% wyniku, bo z tego co wiem kalkulator opiera sie na wartosciach idealnych, a ty perfekcyjnie trenic nie bedziesz w stanie. Wg mnie nie ma sensu zmieniac.
|
![]() |
#282 |
Użytkownik forum
|
![]() swordy są lepsze , ale raczej droższe... a axe troche gorsze , lecz tańsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kowal Tear
Gildia: Noble Warriors
Świat: Refugia
![]() |
![]() Myśle że grając tyle czasu dziennie to twoje axe/sword wyprzedzi cluba w 5 dni
![]() ![]() ![]() Your Kowal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Imię: Lord Yuri Of Furora
Profesja: Paladin
Gildia: Ever Brothers
Świat: Furora
Poziom: 30
Skille: 78/65
Poziom mag.: 13
|
![]() swordy sa typowa bronia do blokowania poniewaz maja wyski def dobre jak sie chodzi z ekipa na hunty, natomiast axe sa typem solo ze wzgledy na wysoki atak tych broni ;]
to moje zdanie i tak decyzja nalezy do was ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Z axe tez mozna bloczyc i wcale nie sa gorsze od sworda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
|
![]() Panu co trenował cluby radzę zmienić na axe przy takiej grze 60 skilla to kwestia 2-3dni.(jeśli ci się nie znudzi
![]() A co do tematu: Wg. mnie Swordy i Axe są porównywalne. Sam walczę Axe i bardzo mi się podobają i nie mam z nimi większych problemów, choć przyznam że bałem się trochę o ich mały def. Mój kolego używa swordów, i też nie narzeka. To co lubię w toporkach to : -Mała waga(porównując FA i DL do BS i GS topory są o 70-80oz. lżejsze) -Są dość tanie. -Jeżeli nie mamy zbyt dużo kasy na DL możemy kupić niewiele słabszą G Halberdę -Baaaaaardzo powszechne Axe ringi -Mają dużo ataku ![]() Więc wg. mojej opini ^ Swordy i Axe są Porównywalne jednak, ja stawiam na axe ![]()
![]() |
#288 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2005
Lokacja: Wrocek
Imię: Markuzenioo
Profesja: Knight
Poziom: 14
Skille: 51/50
Poziom mag.: 2
|
![]() A ja wybrałem club i nieżałuje
![]()
![]() |
#289 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 03 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Arturo Michael
Profesja: Druid
Gildia: Knight Templars
Świat: Pacera
Poziom: 34
Skille: 14/22
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
Hmmmm... wydaje mi się ,że nie powinieneś się przerzucać ![]() BRIGHT SWORD : FIRE AXE : WAGA : 29 OZ. WAGA : 40 OZ. Zwycięża BS ATAK : 36 ATAK:38 Zwycięża F-Axe OBRONA: 30 OBRONA : 16 Zwycięża BS A więc : Podsumowanie : Wybieraj sworda jeżeli chcesz blokować potwory ,a Axe jeżeli je solować ![]() END ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Lepszy axe. W miarę lekkie te bronie, tanie i silne w porównaniu do swordów (FA [fire axe] najlepszy w miarę dostępny jednoręczny axe, SCA może i lepsze ale anni troche trudno zrobić...
![]() (BS [bright sword] łatwiej dostać bo z questa od lv 45, ma 36 ataku i 30 defa, no i jest leciutki ![]() Skoro def w broniach sie nie liczy jak tarcza ma większego defa od broni, to axy są lepsze jak sie ma przynajmniej dragon shielda ![]() HAIL AXE!!
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
|
![]() Ja zdecydowanie wolalem swordy dopoki nie postanowilem walic z axe i teraz jestem dumny z mojego wyboru i nie ma jak ; AXE RULEZZZ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
A teraz obale twoja pseudo teze najprostszym przykladem: Zrob se dwoma charami 8 level i daj jednemu fire axa a drugiemu dragon lance i idz expic pierwszym na cave ratach a drugim na ratach. Wniosek: pierwszy z fire axem na cave ratach zrobi jakis tam lvl 2 razy szybciej niz drugi z d-lance na ratach. Czyli w takim wypadku za pomoca d-lance nabijesz duzo wiecej skilli. Tak wiec roznica jest zauwazalna, fire axe jest lepszy od d-lance i zabijamy nim duzo szybciej potworki, rzecz prosta. Prawda? Nie ma to jak porownywac piernik z wiatrakiem (dc z minotaurami) Jednak zgadzam sie z tym ze axy sa minimalnie lepsze od swordow bo roznica w ataku jest troche wieksza niz roznica w obronie i widac to nawet na potworkach ktore nie wala z magii. Za pomoca swordow traci sie minimalnie mniej hp (jesli w ogole sie traci mniej, bo w sumie tego nie widac), ale za pomoca axe hity sa wyraznie mocniejsze i zabijamy szybciej potworki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Inferno
Stan: Rookstayer
Imię: Alric Avatara
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Poziom: 21
Skille: 22\25
|
![]() najbardziej polecam swordy bo dają w sumie najwięcej punktów obrony, atak też dobry, pare punktów mniejszy niż w przypadku axeów
cluby polecam tylko na nowych światach albo dla pk charów np knight 70 cluba z war hammerem to wymiata, a jak dednie i mu akurat wypadnie to strata 1-5k a jak wypadnie gs to strata 10-50k gs jest średnio 10 razy droższy od war hammera a daje tylko 1 więcej ataku, 12 więcej obrony i jet duuużo cięższy, a więc polecam go tylko tym, którzy chcą grać na serio a nie żeby popkować czy co, dlatego że różnica w statsach jest nieproporcjonalna do różnicy w cenach |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() Polecam axa. Dlaczego? Otoz zainspirowal mnie pewien mentor tibijski...mistrz, wyrocznia, czlowiek legenda, ktory wie o tej grze tyle, iz nawet telewizja sie nim zainteresowala. Zacytuje tu jego slowa:
Cytuj:
@topic Tak naprawde to nie ma znaczenia w jakim typie broni bedziesz sie specjalizowac. Najlepiej brac to co sie komu podoba i nie patrzec na opinie graczy. @down juz dalem edita. czepiasz sie szczegolow. tak czy inaczej przeslanie zostalo zachowane
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Teo - 05-05-2006 o 17:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
newbie rox
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Imię: Kheos Karth
Gildia: Drug Dealers
Świat: Aurea
Poziom: 22
|
![]() hahaha co za pytanie?! Nawet Chuck Norris padłby w starciu z F axe!! sam mam niestety tylko K axe ale dobrze mi służy puki nie kupie se F axe ludzie sword przyznaje BS mi zaimponował ale axe to jest TO!! a nawet gdyby wszystkim sie podobał axe gra zrobiła by sie nużąca ponieważ gdyby każdy chcial miec np. F axe gosc by chcial sellnonc to tylko nabogdszy kupi ,a podoba mi sie to , że niewszyscy walczom AXE ani nie wszyscy SWORDEM som ludzie którzy używają HAMMERÓW ale nie o tym ten temat według mnie axe to jest mażenie Knighta co zresztą mówi mój PODPIS !!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Imię: Horrigan Macduff
Poziom: 131
Poziom mag.: 8
|
![]() Powiem tak. Uzywanie swordów - wydajniejsze expienie (mniejsze zuzycie uh, a jak wiemy knighci zwlaszcza na nizyszych lvl to najbiedniejsza profesja), podobnie przy blokowaniu potworow lepiej sprawuja sie swordy.
Jeśli grasz na non pvp to zdecydowanie swordy. Jeśli normalny swiat i masz zamiar być w czołówce elity, czyli brac udzial w wojnach itp, to axe. Natomiast gdy planujesz byc zwyklym knightem ktory expi sobie spokojnie i chcesz aby to expienie pochlanialo jak najmniej run (czyli by bylo wydajne i oszczedne) to sword. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Niewiem
Imię: Aqua'Star
Gildia: Nieposiadam
Świat: Kyra
Poziom: 8
Skille: 25/25
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Zależy od tego na jakim serwie grasz
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Guest
|
![]() AXE ROX !!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() LOL UP3
Sowrdy to wydajniejsze expienie??Axe zużywają prawie tylko samo uh,bo zybciej zabijają potwora i epxi się szybciej.Na światach non pvp to zdecydowanei axe neui sowrdy bo swordy tyle kosztują na swiatach non pvp(szczególnie nowych)że na fs nie uzbierasz przed 20lvl.A Knajt to najbogatsza profesja takż na niższych lvl bo nie kupują tak run(tlyko uhy na troche wyższych)ani manasów,nie potrzebują takżę kupować BP z blank runami do wypalania run i expią bez dodatkowych kosztów(amuicja itd.)
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? |
|
![]() |
![]() |