![]() |
#281 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Nie wiem, gdzie się o to spytać, więc tu...
A więc: troszkę mi się nudzi, chciałbym zrobić sobie postać, którą będę(nieraz) grać... tylko gdzie? Poradźcie: chcicałym niemiecki serwer(do USA laguje), sporo polaków, miła atmosfera... myślałem nad Harmonią lub Secura, tylko którą wybrać? Może macie ciekawsze propozycje, np. Guardia? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Cytuj:
Wymaga to poprawek... ![]() Polacy okolo 40% Br okolo 30% Swe okolo 30% Co do pk jest go BARDZO dużo... Ceny: eq dla 8-13lev dark helmet-100gp p-armor 400-500gp p-legs 400gp dwarven shield-100gp serpent sword-600gp ,clerical mace 500gp i knight axe 1,5k-2k lub Orcish Axe 0-150gp eq dla 13-20lev crown helmet -2k noble armor-1k-2k p-legs 400gp-500gp Scarf-100gp fire sword-3,5k-4,5k,Dragon hammer 1k-1,5k,knight axe 1,5k-2k dragon shield-3k eq dla 20-30lev warior(4k)/crusarder helmet5k-6k knight(4k)/crown armor-12k knight legs-9k platinum amulet-5k bs(8k),gs (15k) /skull staff(5k),war hammer(900gp) /fire axe(8k),g-halberd(7k)/dragon lance(15k) crown(7k)/tower(7k)/medusa(10k)/vampire shield (okolo 20k) Później już będziecie orientować się w cenach , to dalej nie pisze ![]() Co do wojen: Wojna jest na azurze (wanded vs. vision & dof). Myśle ,że podobaja się Wam moje poprawki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Widzę, że nikt nie opisał jeszcze świata Elera, więc i ja to zrobię
![]() -Przeważnie Brazylijczycy i Amerykanie, choć też trochę Polaków. -Około 30 % to Polacy. -Stosunkowo niskie np. Crown Armor - 15k Knight Legs - 20k Fire Sword - 5k Bright Sword - 14k BOHy - 35- 45k -PA praktycznie nie ma, atmosfera jest bardzo miła i zawsze znajdziesz ludzi którzy ci pomogą. Wojen żadnych nie ma, i myślę że nie będzie. Dużo Polskich gildii. -PKerzy... dość trudno powiedzieć, bo ich praktycznie nie ma ale zawsze się znajdzie trochę. Thais - baaardzo mało PK, a jak już jest jakiś to bije do Red Hp i zostawia ![]() Carlin - Tutaj już trochę PK biega ale żadko kiedy dobijają. Ab'Dendriel - Ogółem mało ludzi tu mieszka a jak już to Polacy więc nie biją ![]() Kazordoon - Wieczorem można spotkać max. 5 ludzi stojących przed depo, PK nie ma. Venore - Te miasto przoduje. Gdy na serverze rano jest 50 osób to w Venore 10 to PK. -Server nie jest przeludniony, nigdy kolejek nie ma, czasem się zdarzy na Rookgardzie ale bardzo żadko. O expieniu nie ma mowy dopiero koło 19.00, wcześniej to wszędzie prawie wolne ![]() -Rookgard, trudno powiedzieć, jak już wspomniałem czasem kolejki są ale do 19.00 jest looz. -Hmm, co do odczuć to bardzo przyjemnie się tu gra. Polacy są bardzo mili i zawsze pomogą. Hmm, zapraszamy ![]()
![]() |
#284 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2005
Lokacja: In the land of Mordor, where the shadows lie.
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Valoria
![]() |
![]() Witajcie !!
Ze względu iż na Valorii nie da się grać , pozatym hack , zamierzam zacząć grać na jakimś servie od nowa i czy mógłby mi ktoś doradzić jakiś serwer ?? Najlepiej Pvp (Normalny) i żeby dało się grać , expa w miare wolne i ogólnie opisać ceny itp. Z góry dzięki ![]()
Gdy emocje już opadną, jak po wielkiej bitwie kurz. Gdy nie można mocą żadną wykrzyczanych cofnąć słów ... "Taaa..." - Przejdzie do Historii I will stand my ground. Copyright by Metal, All rights reserved. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rastaman Toxic
Profesja: Knight
Gildia: Justice Force Academy
Świat: Keltera
Poziom: 23+
Skille: 61/61
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Metal Master polecam Ci Keletere... jeśli szukasz wrażeń to wbijaj!! Br się rządzom na serwerze a my (polacy) staramy się ich utemperować...
ceny: -k arm 8k -fire sword 12k -crown shield 20k itp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Guest
|
![]() chcialbym aby ktos dal jakies aktualne info o Nebuli (ceny ilos pl itp.)
|
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Tarnów
Świat: Thoria
|
![]() Mam Problem , i bardzo bym prosił kogoś o pomoc.
Otóż szukam servera na ktorym jest duzo polaków najlepiej dobrych ( ktorzy rzadzą swiatem ) , oraz na ktorym nie ma wojen a jak juz som to "nasi wygrywajom". Chcialbym aby na tym servie bylo dosc mało h-lvl, ale jeśli bedzie duzo to nie bedzie i tak źle, PK mnie nie obchodzom, PA też nie zabardzo ![]() ![]() niechcial bym abyscie mi polecali servy takie jak. ( saphira(szwedy), anitca( za stary)tylko w miare normalne servy na ktorcyh szybko moglbym wbic jakis wyzszy lvl XD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Adrika
Profesja: Elder Druid
Świat: Nova
Poziom: 114
Poziom mag.: 68
|
![]() Nova
Narodowości: Jak na każdym świecie. Dużo i Polaków, i Szwedów (aktualnie toczą ze sobą wojnę o serwer ![]() Polaków na serwerze jest sporo, spotkasz ich w każdym mieście. Nie każcie mi oceniać w procentach, bo nie wiem. Ceny: Ceny są strasznie niskie. Jeśli daną rzecz można sprzedać u djinna, od ludzi kupisz max 1k drożej, czyli: FS 4-5k, Dragon Shield 4k, K arm 5-5.5k, K legi 5-6k itd. Itemy nie sprzedawane u djinnów ciągle tanieją - G-arm to wydatek około 20-25k, demon shield tak samo. Klimacik: Słoneczny ![]() PK: Trudno ocenić szczerze mówiąc... Dużo jest PK w okolicach Carlin, na Foldzie itd. Także koło Thais. W sumie jak wszędzie. Ale ich kariera nie trwa zwykle długo - zbyt dużo jest u nas high lvli. Przeludnienie: Ano. W końcu to drugi najstarszy świat po Antice. Wieczorem bywa nawet 900 osób online, ostatnio troche mniej. Bywa i tak, że nawet rano znane expowiska są zajęte. Na kopalnie itd. czeka się czasem cały dzień. Ale jak masz głowę pełną pomysłów to poexpisz spokojnie ![]() Rook: Na Rooku jest dużo ludzi w godzinach wieczornych, przedpołudniem pustki. Po stronie dla PACC praktycznie zawsze jest pusto. Komentarz: Cóż, gram na Nova od 3 lat. Serwer ten uległ wielkiej zmianie - a kolejne wojny zapowiadają kolejne zmiany. Jest to świat stary, przeludniony, nieopłacalny na wyższym lvl - ale nie umiem przenieść się na inny. Dlaczego? Bo tylko Nova ma taki klimacik ![]()
![]() |
#289 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() ja chcesz grac na normalnym PvP polecam Furorę - niskmie ceny duzo Polakow i ogolnie mila atmosfera
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik forum
Lokacja: Poland ;P
Stan: Aktywny gracz
Imię: Swamp Knight
Świat: Danera
Poziom: 15
Skille: 46/43
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() DANERA
-PL, BR, ESP <bardzo rzadko> - ok.40% Polaków, najwięcej BR ![]() -crown armor - 20-25K knight armor - 5-15K noble armor - 2-4K plate armor - 600GP-1K scale armor - 50-200GP plate legs - 700GP-1,1K brass legs - 100GP-300GP dark, steel helmet - 200-500GP -Raczej miła atmosfera, ludzie zazwyczaj mili i życzliwi. Niezwykle rzadko trafi się jakis PK. -Najmniej PK jest w Carlin, a najwiecej to chyba w Ab'Dendriel -Hmm, raczej mało ludzi, jest malo zaludnionych miesc, dlatego więcej dla nas ![]() -Średnio, ale raczej mało -Bardzo fajny server, czuje sie tam bardzo dobrze, rzadko kto kogos deda lub huntuje, poprostu bardzo miły serv Ostatnio edytowany przez Darth Cloud - 03-05-2006 o 17:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Zeta Rectuli
Imię: Zdzicho Miszczu Tipji
Gildia: Żydomasony
Świat: IRL
Poziom: BIG
Skille: Miljard
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Pacera
Narodowości-Przede wszystkim Polacy i Brazylijczycy, no i trochę Amerykanów (amerykański serv) Ceny-Są całkiem niskie, podam kilka przykładów -p set 0.9-1k -k armor 5.5-6k -fire sword 5k -d hammer 1.5k -c helmet 2.5k Klimat vel atmosfera- dość przyjemna, ludzie pomagają (np. ja ![]() ![]() Przeludnienie- tak gdzieś od 20 zaczynają się kolejki i te bardziej znane expowiska są wręcz zatłoczone. A na Rooku to tak jak wszędzie: rano pustki a wieczorem tłok, ale mimo tego da się go przejść w 1 dzień. Moje odczucia? Bardzo fajny i przyjazny server polecam go wszystkim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik Forum
Świat: Calmera
|
![]() 1. Polacy , Szwedzi , Brazylijczycy i inni , o których szkoda mówić ;p
2. Polacy to ogólnie 1/3 populacji pandorii... 3. Ceny były bardzo małeee , ale podobno dziś weszła jakaś rewolucja cenowa i wszystko podrożało , ale nie wydaje mi się , żeby to długo trwało... ( W starych cenach steel bootsy kosztowały ok. 70-80k) 4. Szwedzi rządzą serwerem , mimo to , że jest kilku Polaków high-lvli. Ogólnie serwer jest wielkim koszmarem... Bez przyjaciół nie warto tu grać , ale nawet najlepszy przyjaciel jest wstanie wbić ci nóż w plecy. 5. Wg. mnie najlepsze miasto to Ab. Nigdy nie wybierać Venore ! Panuje tam król PK Rabus Marius , a o dziwo ma 15 lvl... Większość ludzi ugina przed nim kolano... Oprócz tego na Pandori jest mnóstwo afer i wojen... 6. Na rooku można spotkać ciekawych ludzi. Większość rookstayerów to życzliwi Polacy. Oczywiście nie zabraknie thiefów czekających na twoją wpadkę. Zwykle nie ma tam wielu ludzi. 7. Świat dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam ludziom zaczynającym gre. Mimo to , że średnio raz na miesiąc łapie hunta to kocham ten serwer ;]. Wystarczy tylko trafić na miłych ludzi. Co do gildi to nawet newbe mogą się do jakiejś załapać i pod tym względem Pandoria ma u mnie plusa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Imię: Kheos Karth
Gildia: Drug Dealers
Świat: Aurea
Poziom: 22
|
![]() niebede wymieniał różnych takich zbendnych rzeczy ale powiem pare cen tu w poruwnaniu do innych światów jest TANIO:
Bohy=45k K armor=5k F axe=10k BP pełny ihów=1k P armor=800gp P legs=500gp Dragon Shield=4-5k F sword=5k To wszystko dość tanio a na rooku dużo miejsca myśle że dominuje tu Venore chociarz sam jestem w Ab Cya!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik forum
|
![]() Chce przeniesc sie na inny serv . Narazie zastanawialem sie nad Obsidiol bo lud z mojego miasta w wiekszosci tam gra . Chcialbym sie dowiedziec czegos o tym servie . Otwarty jestem na inne propozycje uzytkownikow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() @Koko$
Obsidia.. jak jażdy inny świat, średnie zaludnienie, nie trzeba czekać w kolejkach, niemiecki, dużo szwedów i polaków.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik forum
|
![]() @Demokles
thx za odpowiedz ale bardziej obchodzily mnie ceny i atmosfera ![]() no ale chociarz dobrze ze jest tam troche polakow ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Guest
|
![]() więc tak
-Polaków duuużo , troche BR i mało swe ![]() -Rook chyba mało ludzi (dawno tam nie byłem) -Serw non-pvp -na serw zawsze się dostaniesz ![]() -Expowiska....hmmm trzeba wiedzieć gdzie szukac ![]() -fajni ludzie jednak jest też duużo noobków (pl) -CENY Boh 60k blue robe 38k crown arm 30k plate set 1,2k rh 50k vamp shield 40k bright sword 20k gs 25k golden armor 90k :d |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Ktoś chciał żeby opisać Harmonie, więc ja to zrobię.
Narodowości- Naj więcej jak dla mnie Polaków, są jeszcze BR(i ich głupie Ref. itamz PLX), trochę Niemców, Szwedów, Hiszpanów i innych. Ilość Polaków- Co druga osoba w DP to Polak, więc jest nas dużo ![]() Ceny- są bardzo tanie, podam ceny naj popularniejszych: Miecze: Spike Sword 500gp – 1k Serpent Sword 500gp – 1k Fire Sword 4k – 6k Bright Sword 15k – 20k Giant Sword 15k – 20k Topory: Knight Axe 1k – 2k Fire Axe 7k – 10k Guardian Halaberd 5k – 7k Dragon Lance 13k – 19k Obuchowe: Clerical Mace 500gp Dragon Hammer 1k – 3k Skull Staff 5k – 8k War Hammer 300gp – 1k Pancerze: Plate Armor 500gp Noble Armor 1k –2k Knight Armor 4k – 6k Blue Robe 13k – 18k Crown Armor 13k – 15k Nogawice: Plate Legs 300gp – 600gp Knight Legs 15k – 20k Hełmy: Steel/Dark Helmet 100gp – 300gp Crown Helmet 2k – 2,5k Crusader/Warrior Helmet 4k – 8k Buty: Boots of Haste 35k – 40k Steel Boots 70k – 80k Tarcze: Dwarven Shield 100gp Beholder Shield 1k Guardian Shield 2k Dragon Shield 3k – 4k Crown Shield 7k – 9k Vampire Shield 15k – 20k Atmosfera- Hmm, PK nie ma(non-pvp), za to dużo noobów, złodzieji(z Pal-Donią na czele). Ludzie na tym serie nie dadzą ci nawet potrenić, bo muszą zdobyć te 40 expa za rota -,- Złodzieje(zamiast PK)- Są wszędzie, a w Thais, Venor, Carlin naj więcej, Uważać na zamykanie w domu i show items. Jeśli ludzie to robią chcą cię tylko okraść Przeludnienie- Tak server bardzo przeludniony. Popularne expowiska często zajęte, a nawet przeludnione. Częste kolejki od 16-17. Rook- Przeludnienie, newbie, nooby, złodzieje. Odczucia- Mi się server podoba, ale nie polecam. Ciężko się expi, łatwo o strate itemów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: KOLEJORZ TEAM
Imię: Arcaso Saya
Gildia: --||--||--
Świat: Danera
Poziom: xX
Skille: Sorcem?
Poziom mag.: xX
|
![]() podtrzytmam darth clouda... DANERA... idealny swiat itemy srednie ale spadaja z cena... ludzi 300 do 500 przy szczycie... duzo bardzo polakow ;] ale tez duzo br i esp ;D jezeli chcesz wykupic pacc... to chyba sie oplaca bo bardzo duzo ludzi siedzi na facc
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Guest
|
![]() Harmonia fajny serv polaków sporo.
Na roku niezbyt poexpisz, tylko rano dobry exp. Ceny dość niskie vamp shiedl-19-20k knight armor-4,5k-5k. Mozna dobrze poxepic na Gohstland troche na kopalniach dwarfów koło Kazzo. ![]() Jak bys gral to muj nick : Valgoss sorcc NARKA! |
![]() |