|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#642 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 12 2005
Lokacja: Zgorzelec
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 48
Poziom mag.: 6
|
![]() Nie wiem czy tego przypadkiem juz nie bylo bo nie chce mi sie juz dzis czytac wszytskich postów ale na niemieckiej stronce tibi znalazlam na forum co o tym "excalibug'u" tylko jest to po angielsku a glowa mnie boli i nie chgce mi sie tego teraz tlumaczyc wiec mzoe ktos inny sie tym zajmnie;P a o to ten tekst:
The npc someone mentioned earlier is Avar'tar the hero in between edron and stoneholme, His reply to "excalibug" is that its in a hidden vault under the plains of havoc or sumthing ------- 16:09 Saramandin: hi 16:09 Avar Tar: Greetings, traveler Saramandin! 16:09 Saramandin: excalibug 16:09 Avar Tar: I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven, but I have to save the world first. ------ moze to cos pomoze wam w rozwinieciu tej zagadki. A i cos przed chwilka wpadlo mi do glowy jezeli ten pies króla Noodles jest dziwny a w tekscie oczywiscie ksiazki jest mowa o uzytych jakis tam czarach to wiec czy ten zly carnoksieznik Zathroth nie zaczarowal tego Noodels'a w psa, a gdy wczesniej Noodel's nie byl psem to moze byl bratem krola Tibianusa. Lecz to tylko domysly ale kto wie moze one wlasnie wam pomoga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2005
|
![]() Ja Jak przeczytałem ten tekst z książki to zobaczyłem słowo "Muriel" a wiem MURIEL to NPC w gidii czarodziejów w thais!! Może to coś pomoże!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Guest
|
![]() Przeczytałem cały temat, hehe
![]() Nie robiłem wywiadów z żadnymi NPC, bo odnoszę wrażenie, że wszystkie NPC dla facc są już przepytane (jak mi jeszcze ktoś przyjdzie do głowy to zrobię edit). OK, teraz co ja myślę: Od razu nasunęło mi się to: skoro Tibianus mówi: ...if you could RETURN this wepaon to me... to czy to nie oznacza, że on już kiedyś miał excalibuga? Jak znajdę trochę czasu, to przejrzę wszystkie książki z http://myweb.cebridge.net/tlttemp/ti...izard%20People Może coś znajdę. Z chęcią pomogę w poszukiwaniach miecza, bo dopóki nie znajdziemy klucza do tłumaczenia księgi domysły są nic nie warte (oczywiście bawić się można...) Może znajdą się gdzieś jakieś napisy w języku cyklopów? Bo na język elfów mi to nie wygląda: po pierwsze: nie znajduję w przykładach mowy elfów takiej ilości apostrofów ('); po drugie:występuje tu słowo lil'lil (wiem, że to już było powiedziane, ale nie sądzę że dużo osób będzie czytać od początku) co oznacza po cyklopiemu krasnoludy chyba Mam też pytanie: czy ktoś z pacciem mógł by się rozejrzeć za tymi kamiennymi tablicami u lizardów, o których wspomina któryś z NPC w Port Hope? (tą informację opieram na tym, że ktoś tak napisał) I jeśli to zrobi to mam nadzieję, że nam powie co jest na nich, żebyśmy się mogli zastanowić razem - jeśli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu ![]() PS: Ostatnie kilka stron to rzeczywiście chyba po to, żebyśmy sobie przypomnieli co było na początku? Polecam czytać! (mnie to zajęło tylko jakieś 5-6 godz) |
![]() |
![]() |
#645 |
Guest
|
![]() Przeczytałem cały temat, hehe
![]() Nie robiłem wywiadów z żadnymi NPC, bo odnoszę wrażenie, że wszystkie NPC dla facc są już przepytane (jak mi jeszcze ktoś przyjdzie do głowy to zrobię edit). OK, teraz co ja myślę: Od razu nasunęło mi się to: skoro Tibianus mówi: ...if you could RETURN this wepaon to me... to czy to nie oznacza, że on już kiedyś miał excalibuga? Jak znajdę trochę czasu, to przejrzę wszystkie książki z http://myweb.cebridge.net/tlttemp/ti...izard%20People Może coś znajdę. Z chęcią pomogę w poszukiwaniach miecza, bo dopóki nie znajdziemy klucza do tłumaczenia księgi domysły są nic nie warte (oczywiście bawić się można...) Może znajdą się gdzieś jakieś napisy w języku cyklopów? Bo na język elfów mi to nie wygląda: po pierwsze: nie znajduję w przykładach mowy elfów takiej ilości apostrofów ('); po drugie:występuje tu słowo lil'lil (wiem, że to już było powiedziane, ale nie sądzę że dużo osób będzie czytać od początku) co oznacza po cyklopiemu krasnoludy chyba Mam też pytanie: czy ktoś z pacciem mógł by się rozejrzeć za tymi kamiennymi tablicami u lizardów, o których wspomina któryś z NPC w Port Hope? (tą informację opieram na tym, że ktoś tak napisał) I jeśli to zrobi to mam nadzieję, że nam powie co jest na nich, żebyśmy się mogli zastanowić razem - jeśli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu ![]() PS: Ostatnie kilka stron to rzeczywiście chyba po to, żebyśmy sobie przypomnieli co było na początku? Polecam czytać! (mnie to zajęło tylko jakieś 5-6 godz) |
![]() |
![]() |
#646 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 04 2006
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sver Dydare
Profesja: Druid
Świat: Obsidia
Poziom: 16
Poziom mag.: 11
|
![]() wiem ze moze gdzies juz bylo bo nie czytalem 60 stron tematu ale jak rozmawialem z Xedem tym co sprzedaje rzeczy dla palow to on mi powiedzial cos takiego
Timit Swordstalkers: hi Xed: Greetings, Timit Swordstalkers. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse. Timit Swordstalkers: Excalibug Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him. Wiem ze to glupio zabrzmi ale z kolega widzielismy bazyliszka wyglada jak normalny waz, pozniej zamieszcze screena jak mi kolega mailem wysle Ostatnio edytowany przez Sver Dydare - 06-05-2006 o 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 04 2006
Lokacja: Venore
Imię: Sver Dydare
Świat: Obsidia
Poziom: 16
Poziom mag.: 11
|
![]() Ostatnio edytowany przez Sver Dydare - 06-05-2006 o 23:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: :))
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Banished :( For Pk :PP
Profesja: Sorcerer
Gildia: Last Generation :)
Świat: Kyra :P
Poziom: 31
Skille: ......
Poziom mag.: 34
|
![]() ej ludki to nie fake ten screen wyrzej gdy zobaczyłem ten screen niewierzyłem wiec poszlem zobaczyc czy tak jest na prawde podchodze i czekam chwile a tu ku moim oczom ukazuje sie wąz nazwany basilisk jeszcze tylko [potrzbuje designerate rune
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Wybaczcie chłopaki, że zabieram Wam chwałę za odkrycie bazyla, ale jego istnienie dla większości nie jest żadną tajemnicą od dłuuuugiego już czasu.
Co innego gdybyście odkryli do niego droge ^.^ A jeśli chodzi o grupę rozszyfrowywowującą (specjalnie tak napisałem, w końcu rozszyfrowywanie może być długie ponad oczekiwania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Nowy sącz
Imię: Kosmita of Elysia
Świat: Elysia
Poziom: 32
Skille: 65/66
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() mozliwe ze spocony cyklop zrobi Excalibuga z tych metali Zatragil i
Uth'Amon tlyko z kad je wziasc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: WaWa
Profesja: Elder Druid
Gildia: Village People
Świat: Pythera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
|
![]() mmmm... Wedlug mnie:
1. Pszeszukac wszystkie kopalnie krasnali (moze Kruzak schowaj gdzies exlibuga) 2. Przeszukac Mintwalin 3. Elf Fortec za magic wallami 4. Desert (caly) 5. Moze POH, i ta wieza Jezeli po przeszukaniu wszystkiego nic nei znajdziecie to, nie ma szans na exalibuga. w tibie gra mnostwo ludzi i jakim cudem nikt nic nei znalazl? Cipsoft puscil plote o tym swordzie i chcial zobaczyc co sie stanie. Moze w ktoryms update Cip cos powie |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Nowy sącz
Imię: Kosmita of Elysia
Świat: Elysia
Poziom: 32
Skille: 65/66
![]() |
![]() Noodles nie reaguje na slowo men ani man tlyko na slowo ARE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 12 2005
|
![]() Excalibug to nie warlord sword
spocony cyc w ab na slowo excalibug mowi ze mazy o wykuciu takiej broni a mowioc warlord sword mowi ze moze sie zamienic Wniosek: excalibug to mls albo to bujda Ortografia SUXXX |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Shin Croner
Gildia: Mens Of Black
Świat: Aldora
Poziom: 27
Skille: ^_^
Poziom mag.: 31
|
![]() Nie wiem czy była o tym mowa bo czytałem tylko 3 pierwsze strony tego tematu ale o Maveriku jest mowa w książce na jednej z lodowych wysp dokładnie to na Senji(nie jestem pewnien ale na tej wyspie gdzie jest zamek). Tam też są minosy więc może trzeba tam poszukać jakiś wskazówek??
Dużo za dużo KB Ostatnio edytowany przez Shin Cron - 13-05-2006 o 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 09 2005
Lokacja: Bytomscy Hooligany
Stan: Niegrający
Imię: Sumilidero
Profesja: Elite Knight
Świat: Honera
Poziom: 84
Skille: 82/74
Poziom mag.: 7
|
![]() Według mnie spocony cyklop zrobi excalibura za skóre basiliska
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Keenow
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
|
![]() Cytuj:
Relacje na biezaco powinny sie znajdowac na forum ![]() Pozdrawiam Nosek ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Wolfek-Master
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 59/57
![]() |
![]() Na Senji w tym zamku nic nie ma bylem tam z kolegami przez folde
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Shin Croner
Gildia: Mens Of Black
Świat: Aldora
Poziom: 27
Skille: ^_^
Poziom mag.: 31
|
![]() Chyba jest tam jakaś książka mowiąca coś o Maveriku(albo mi się wydawało)
![]() |
#659 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
|
![]() A więc moje teorie :
Na temat miecza - a)Miecz musiał ktoś wykuć/zrobić (trzeba dowiedzieć się kto). b)Albo jest składany tak jak helmet of acients albo jest cały. c) NAPEWNO jest taki NPC który nas na to nakieruje. Na temat , gdzie jest miecz : (opcje) a) Jest to niedokończony quest b) Dokończony quest (trudny) c) Leży sobie gdzieś i się z nas śmieje |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
To moje zdanie na temat Excalibuga. Ostatnio edytowany przez Actorron - 17-05-2006 o 22:26. |
|
![]() |