Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Silvera

Notki

Silvera Wydarzenia ze świata Silvera

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-06-2006, 10:59   #1321
Sidyr
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
Poziom: 26
Poziom mag.: 25
Domyślny Kilver druid

Kilver druid taki oto typek mnie zaczepił i wyzywał od noobów , idiotów itp.
Mówi że jest Bratem Kilvera Achina i że dostanę w pysk itd.
Z jego zachowania można wywniskować , że jest młody i nie umie nie przeklinać i wyzywać.
Czy ktoś wie czy to brat Kilvera?
I jeszcze Poza Kilcerem osłaniał się jeszcze Rekinem.
Sidyr jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2006, 13:53   #1322
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

A wiec stala sie rzecz przykra... Atla Tath zostal shakowany (znowu) ograbiony z calego eq, haker okradl jego charem mojego kumpla (Emrou)... mam juz serdecznie dosc hakow... kolejny kumpel odchodzi po Haku... Niech ten ***** haker ujawni sie... zebysmy wreszcie wiedzieli kto za to odpowiada... i czemu hakuje polakow... stracilem kolejnego kumpla gdyz razem z atla odszedl Emrou... jak tak dalej pojdzie all kumple z silvery zostana haknieci...

Pozdrawiam...

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf
Dawergo jest offline  
stary 04-06-2006, 14:16   #1323
Kilver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 01 2006

Profesja: Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sidyr
Kilver druid taki oto typek mnie zaczepił i wyzywał od noobów , idiotów itp.
Mówi że jest Bratem Kilvera Achina i że dostanę w pysk itd.
Z jego zachowania można wywniskować , że jest młody i nie umie nie przeklinać i wyzywać.
Czy ktoś wie czy to brat Kilvera?
I jeszcze Poza Kilcerem osłaniał się jeszcze Rekinem.
Masz zamiar zaśmiecać forum każdą pierdołą ???

P.S Wyjdź i nie wracaj
Kilver jest offline  
stary 04-06-2006, 21:48   #1324
Michałeq
Użytkownik Forum

Michałeq's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006

Stan: Na emeryturze
Cool

Dobra, już jakiś czas temu serdecznie olałem forum, teraz czas na kambek . Sytuacja przedstawia się cienko, a raczej krwawo. Było dużo incydentów związanych głównie z Fantomcem, Wiśnią czy innymi (P.A). Kiedyś musi się to skończyć. Mamy wybór albo olać wszystko, iść do Old School/Bang Bros etc. albo stworzyć razem coś silniejszego i temu zapobiegać. Moon ma złą opinię; też trzeba temu zaradzić (no i debilna nazwę ^.-). Czas z tym coś zrobić! Niestety, kończy się tylko na gadaniu i nicnierobieniu! Robimy gildię, która, mam nadzieję, podoła tym wyzwaniom. Wstęp wolny, 40lvl+. Chętni pisać do mnie, lub do Legolasa. Próbowałem przekonać Rastę, żeby do nas dołączył. Ten sie spytał kto by był liderem, odparłem, że ludzie wybiorą. On się oczywiście zgodził. Za 15 minut dostałem msg, że nie może tak być, bo więcej ludzi będzie głosować na mnię (lol, to są właśnie zasady demokracji). I tak klócąc się, zaproponował Moradina (na to samo by wyszło; to i tak jego rl, więc różnicy nie ma, poza tym Orb się zbyt żadko loguje) ja byłem za demokracją. Później zaproponowałem Leo na lidera, a on się obraził i powiedział, że nici z sojuszu (omg ;p). Cóż... niektórych ludzi po prostu zjadła ich własna pycha... co tu kryć... Znając życie, niedługo Lucid się rozpadnie a Shiny pójdą znowu do jakiejś bardzo-silnej-i-dobrej-brazylijskiej-gildii i oleją wszystko... i komu tu zależy na zjednoczeniu? Ehh...Niemniej jednak, rekrutujemy polaków. Zero noobów. Żadnego płacenia za hunty. Tylko do tego trzeba mieć ludzi, dlatego myślę, że Leo i Rekin; da Firsty i inni polacy rozsiani po innych gildiach przystaną z nami ^.-. No i nie zamykamy drzwi dla Shinów (hehe); ich powrót będzie na pewno mile widziany ;]

P.S. Zainteresowani pisać do Mnie, albo do Lego~
stary 04-06-2006, 22:04   #1325
Tanin Hawking
Użytkownik Forum

Tanin Hawking's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2004
Lokacja: Toruń

Profesja: Elder Druid
Poziom: 32
Skille: Wand/23
Poziom mag.: 39
Tanin Hawking ma numer GG 5273324
Problem

Rycerski daj sobie spokój z tymi nowymi naap gildiami...Ihmo gildia bez noobów , jeśli maja tam być sami polacy i to +40 lvl to bedzie ich maks z 10...
O Lucid sie niemartw bo sie nie rozpadnie , martw sie lepiej o moon ^.-
Ta sytuacja jest troche smieszna...widać , że polacy NIGDY nie opanuja tego serva i bardzo dobrze...
Lepiej dla innych graczy o_O
Tanin Hawking jest offline  
stary 05-06-2006, 14:52   #1326
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

UP@
Jak byś nie wiedział to Moon zostanie skasowane ponieważ powstanie nowa gildia. Więc naucz się czytać ze zrozumieniem
Jeśli uważasz Moonchildren za noobowatą gildie z powodu bo są tam w większości Polacy to niestety sam jesteś w takim wypadku jak ty to określiłeś w "naap" gildi

Rycerski@
Jeśli chodzi o Rastmana to rozmawiałem z nim i im wcale nie zależy na innych gildiach ponieważ stworzyli tą gildie aby wszyscy jego rl. byli w niej a to że inni doszli to nie zmienia faktu do jakiego celu powstała gildia Luici Drem (srry jak źle napisałem nazwę).

Wszyscy@
Ja rozumiem że w tej gildi co jesteście to jest najlepiej i wszystko jest najlepsze ale statystyki mówią same za siebie więc proszę o troszkę samokrytyki.

Ostatnio edytowany przez Dolor - 05-06-2006 o 14:56.
Dolor jest offline  
stary 05-06-2006, 16:32   #1327
Nalogowiec
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 04 2006

Imię: Zytox
Świat: Kyra
Poziom: 25
Poziom mag.: 26
Domyślny

Nie oszukujmy sie...ta nowa gildia (Last Castle) to nowe Moonchildren.
Rycerski caly czas deklaruje "no noobs" w gildii a ja juz od zalozenia widze tam jednego naba (Klukens)
a co do nazwy to jest rownie debilna jak Moonchildren i mysle ze respectu to wy nigdy miec nie bedziecie.

@Rycek
BTW. o jakie incydenty Ci chodzi? czyzbys znowu zaczynal oczerniac osobe ktorej nie lubisz?

Ostatnio edytowany przez Nalogowiec - 05-06-2006 o 16:37.
Nalogowiec jest offline  
stary 05-06-2006, 17:04   #1328
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2

Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
Domyślny

Nazwa gildi tragiczna... Ostatni Zamek? Ale jaki zamek? Nie lepiej dac cos typu Ostatnia ekipa, ostatnia banda czy cos?
@Fantom
Co do klukensa w 100% sie z toba zgadzam, pewnie znowu bedzie sie wozil do kazdego, padnie i znowu powali kazdego tekstem "Mam to w dupie ze wypadly mi takie gowna jak Royal Helmet 40k, i Bohy 55k, w dp mam jeszcze 300k).
Shinowie powiedzieli ze nie dojda do tej gildi bo jest noobowska nazwa, i noobowscy ludzie tam sa (?) albo dojda. I w pewnej kwesji sie z nimi zgadzam... Po pobycie Rycerskiego, spodziewajcie sie ze zamiast walczyc z Hinx i Leoozenho, bedzie walczyl przeciwko wam...

Jedyna sensowna gildia by byla, gdyby Lenidas ja zalozyl i byl liderem, przed nim kazdy czuje respekt!
stary 05-06-2006, 17:24   #1329
Lenidas
Użytkownik Forum

Lenidas's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005

Imię: Jeriax
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 263
Domyślny

Mysle, ze nie ma znaczenia kto jest liderem...
Wazne jest aby ludzie, ktorzy razem tworza jakas gildie mieli wspolny cel i jasne poglady co chca osiagnac poprzez wspolne granie
Niestety jak sie zbierze 3 polakow to zawsze (prawie) sa 3 rozne zdania i odmienne poglady
Zanim powstala nowa gildia juz byly przepychanki kto ma byc liderem

Pozdrawiam
stary 05-06-2006, 17:25   #1330
Narkoman
Użytkownik Forum

Narkoman's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2005

Stan: Niegrający
Imię: Tarbe
Profesja: Paladin
Domyślny

ja mowilem rytcerskiemu i uwarzam ze wasza gildia powinna nazuwac sie
Armia Krajowa
mi tam sie podoba i byloby dobre, moim zdaniem

15:24 Suros VS Jawor: bys muk mi zrobic trohe burstuw
Narkoman jest offline  
stary 05-06-2006, 17:44   #1331
Michałeq
Użytkownik Forum

Michałeq's Avatar

Domyślny

@poreda
Jak nie znasz idiomów, to lepiej się nie odzywaj ^.-

@Fantom
Chodziło mi o ten incydent z kradzierzą eq. Co, nie uczesniczyłeś w nim? -.-

@Tanin
40lvl+ polaków na silverze jest koło 50 czy nawet 60 ^.-. Poza tym reprezentujesz to o czym mówie, tj. fatalizm "czyli zasada "skoro i tak umre, to po co mam żyć" etc.

Jeszcze raz zapraszam wszystkich; a czy będzie to "naab gildia" to sie okaże ;]
stary 05-06-2006, 19:09   #1332
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

tak zgadzam sie z przedmowcami to bedzie 2 moonchlidern
ps.
@michalq
pisales ze ma to byc gildia "bez noobow" itp to poprostu nie wpuszczaj najwikeszego pl nooba...wiesz o kogo chodzi nie bede go obrazal ale rozmawialismy na ten temat(knight 40+ nosi 4 uh -.-)
Rekin Master jest offline  
stary 05-06-2006, 19:13   #1333
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Domyślny

@Panie Prezydencie
Bede sie odzywal kiedy mi sie zamarzy, od tego jest forum.
@Rekin
Hudini?
To tylko zapytanie jak cos... Kazdy byl kiedys noobem, nie nalezy gi wyzywac tylko mu powiedziec co i jak..
stary 05-06-2006, 19:17   #1334
Tanin Hawking
Użytkownik Forum

Tanin Hawking's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2004
Lokacja: Toruń

Poziom: 32
Skille: Wand/23
Poziom mag.: 39
Tanin Hawking ma numer GG 5273324
Domyślny

@Rycerski

Chodzi mi o to , że zmieniła sie tylko nazwa gildii i nic poza tym...
A problem z leoozenho i hinx pozostanie.
To niejest rozwiązanie , jedynym dobrym ( według mnie )rozwiązaniem to jest ubicie Hinxa i leoozenho , ( chociazby mass logiem ) bo oni robia niezly interes na was...
Tanin Hawking jest offline  
stary 06-06-2006, 08:04   #1335
Dolor
Użytkownik Forum

Domyślny

Teraz ja wam coś powiem wy z Luici Drem.
Mówicie że moon miało kłopoty i że ta gildia też będzie miała i że jak kogoś z was by ktoś atakował to odrazu byście huntowali itd -.-
Rast wprawie miał trapa chcieli go ubić i moim zdaniem dalej chcą to zrobić i co zareagowaliście??
No właśnie zawsze jest lepiej krytykować kogoś niż samego siebie
Nie ma to jak kopać leżącego co nie??

Zanim kogoś skrytykujecie to przeanalizujcie to czy i wy nie posiadacie jakiś wad co druga osoba -.-

A Shinowie widzę że też nie są zbyt mili i tacy uroczy dla każdego jak to się mówi.
Shinowie byli w Moon i dopóki w moon byli to im było dobrze z każdym spokojnie i miło a jak wyszli to tylko krytykują Moon (które już nie istnieje) postawę Rycerskiego i paru innych osób

Pozdro all
stary 06-06-2006, 08:10   #1336
Nalogowiec
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 04 2006

Imię: Zytox
Świat: Kyra
Poziom: 25
Poziom mag.: 26
Domyślny

Nie klócmy sie...Last Castle to nastepstwo Moonchildren.

07:25 You see a magic plate armor (Arm:17).
It weighs 85.00 oz.
An enchanted gem glows on the plate armor.
Nalogowiec jest offline  
stary 06-06-2006, 08:52   #1337
Michałeq
Użytkownik Forum

Michałeq's Avatar

Domyślny

To co właśnie teraz pół forum robi, to krytykowanie niepowstałej jeszcze gildii, a więc na pewno oznaka "dojrzałości" z którą się ostatnio spotkałem >.< Wiele wiary mówi mi, że liderem nie mogę być bo "jestem 14letnim szczylem". To ja sie spytam, od kiedy to miarą dojrzałości jest wiek ;d Ja przynajmniej nie okradam ludzi na 400k w ich własnym domu w ich urodziny ^.^ Nie ja jade na czitach normalnym playerom mówiąc że są noobami, bo nie umieją używać cheatów (i wcale nie chodzi tu o Fantoma)

@Wszyscy
Przyczepiliscie się do nazwy "Last Castle". Czemu? Odpowiedzi jest kilka:
a) zazdrościcie
b) nie podoba wam się
c) macie to w d... ale koniecznie chcecie podburzyć polskie morale, czy zrobić komuś na złość

Każdy spoza gildi, mówi mi, że nazwa jest denna, podczas gdy zagaduje, żeby wymyślili lepszą, otrzymuje przeważnie odpowiedź "nie chce mi się teraz myśleć" czy "jest wiele lepszych nazw, co tu myśleć". Już sam ten fakt daje sporo do myślenia. Co ciekawe, kilku osobom na forum się to podobało, ale na forum uparcie piszą, że to głupia nazwa. Czemu? Bo nie chcą się ośmieszyć w towarzystwie, podczas gdy sami się w ten sposób ośmieszają. Natomiast np. Ligus dzielnie trzyma się ze mną ^.-. I kto tu jest tymi "naabami"? .....no właśnie ;D.
stary 06-06-2006, 11:06   #1338
Lenidas
Użytkownik Forum

Lenidas's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005

Imię: Jeriax
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 263
Domyślny

Nazwa (gildi)... jak... nazwa, moim zdaniem ma jakas wymowe (zwlaszcza w czasie gdy polacy gina hurtowo lub odchodza z serva) i wcale nie jest denna... tu zgodze sie z Ryckiem - ciezko jest wymyslec cos sensownego, cos co nie byloby "zgapieniem" czegos co bylo lub jest

Na temat lidera juz sie wypowiadalem...

Jesli chodzi o to czy nowa gildia bedzie (lub jest) noobs, to chyba za wczesnie sie wypowiadac, zreszta pojecie "noobs" jest bardzo subiektywne
Ja na przyklad (choc gram w tibie juz rok) ciagle w wielu sprawach sam siebie uwazam za nooba (wielu rzeczy nie rozumiem wciaz i ciagle odkrywam w tej zabawie cos nowego ).
Powiedzcie mi czy np. gracz co zabije majac 20 lvl kogos na 26 lvl to jest "gosc" a ten drugi to noob (?) bo dal sie zabic? Lub jesli, np. ktos cos kupi (bo go stac i chce miec szybko ta rzecz) przeplacajac to tez noob? Albo ten co nie skilluje to noob, bo nie ma sie czym "chwalic" (skillami) i nie moze polowac na silne potwory?
Ech kazdy ma na pewno swoje zdanie na ten temat (wypowiedzcie sie) w zaleznosci jak kto lubi i chce grac Dla jednego cos bedzie noobostwem dla innych nie i odwrotnie

Pozdrawiam
stary 06-06-2006, 13:02   #1339
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Domyślny

Dlaczego rycerski zostal liderem? Liderem miala byc osoba, inteligenta ktorej wszyscy beda sluchac, i maja do niej respekt. Mojim zdaniem napewno nie bedzie nim Rycerski, predzej krzysiu szycha, albo leo lenidas.
@Ligus
Planujecie juz jakies akcje na Hinx albo Leoozenho?

A i co do nazwy to uwazam ze powinna byc polska nazwa, np Rzeczypospolita Tibijska/Polska, Armia Polska, Polska Husaria, albo ewentualnie jedna z tych nazw przetlumaczyc na jezyk ang.
stary 06-06-2006, 13:45   #1340
Dolor
Użytkownik Forum

Domyślny

Nazwa nie czyni gildi noobowatą bądź nie noobowatą lecz czynią ją gracze którzy się znajdują w tej gildi. Niestety widzę że dość dużo osób na tym forum nie odróżnia pojęcia "newbie" od pojęcia "noob".

Poreda@
Ta gildia jest dopiero od paru godzin dokładnie od restartu dzisiejszego i jeszcze nic nie planowaliśmy. Może były jakieś plany ale ja nic o tym nie wiem
A wy planujecie ??

Jeśli chodzi o nazwę to mi się też nie podobała i miałem pretensje do osób które wymyślały te nazwy. Pociesze was:
Propozycje Poredy mi się jeszcze bardziej nie podobają ponieważ brzmią jakoś dziwnie Rozumiem że jesteś zafascynowany historią Polski XVII wieku bo ja również uwielbiam ten klimat wojen Polsko tureckich, Polsko kozackich i wielu innych
Wogle fascynuje mnie XVII wieczna Europa
Chodziło mi o jedną nazwę jaką wymyśliłeś a mianowicie „Polska Husaria” nazwa ładna lecz w świecie Tibijskim wątpię aby się przyjęła bo niestety np. tacy Brazylijczycy nie mają pojęcia o naszej ukochanej jeździe Polskiej „Husarii”

Pozdrawiam

PS: Jeśli znajdziecie jakieś błędy ortograficzne to przepraszam ale ortografia nie jest moją mocną stroną

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania