Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-05-2006, 21:07   #1
Firemax
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 05 2006

Pergamin Powtórka z rozrywki...

TIbia 7.7.1 ... mialo rozwiązać problem ale nic nie wniosło nowego .. Jak byly lagi tak sa.. ( to nie wina kompa ani neta przynajmniej w moim wypadku ) wysatarczy popatrzec na forum tibia . com. Moze tka jest tlkyo dzis.. po tej poprawce zoabaczymy jutro ... i w przyszłych dniach oby bło lepiej ...
Firemax jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-05-2006, 21:46   #2
Vard Acal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 11 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

no i co z tego ?

Banicja na forum miała pozbyć się użytkowników zakładających głupie tematy ale nic z tego nie wyszło.... zobaczymy jutro... bla bla bla
Vard Acal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2006, 22:06   #3
Firemax
Użytkownik forum

Pergamin

Noi to z tego ze od Update duza ilosc osób nie moze grac... w Tibie przez lagi i freezy.. jak juz zaczeli cos naprawiac to mogli to naprawic do konca..
stary 31-05-2006, 23:54   #4
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Zawsze jest tak, że jak ktoś ma lagi to zwala na CIP Soft bo - niet, nie może być, to nie moja wina tylko tych cholernych hitlerowców z CIP Softu !1111.
stary 01-06-2006, 11:30   #5
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Zawsze jest tak, że jak ktoś ma lagi to zwala na CIP Soft bo - niet, nie może być, to nie moja wina tylko tych cholernych hitlerowców z CIP Softu !1111.
Fakt pozostanie faktem, po update 7,7 lagi sie zwiekszyly (w moim przypadku pojawily - wczesniej nie mialem w ogole), po najnowszym "update" (poprawkach do update) lagow nie zauwazylem.
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2006, 12:10   #6
Szarik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 05 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Szarik ma numer GG 4547460 Send a message via Skype™ to Szarik
Domyślny

CipSoft rox!
Ja zaraz po i przed update mialem lagi a teraz smiga az milo
Ustawcie sobie w grafice na minimum taki pasek, powinno pomóc.
Mi pomoglo, bardzo.
Szarik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2006, 12:49   #7
hide
Użytkownik Forum

hide's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
Domyślny

Ciekawe jak zmiany techniczne w kliencie miałyby zwiększyć/zmniejszyć lagi >.>

Kupcie sobie szybsze łącze i nie będzie problemów...

[chyba jestem jedyną osobą na świecie której update'y nie wpływają na lagi w grze O.o Jeśli ktoś chce poznać tajemnice budowy takiego superkomputera albo dowiedzieć się jaki mam abonament za Neo to podzielę się chętnie tą informacją za 50k na Securze (płatne z góry...)]
hide jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2006, 13:48   #8
Shokei
Użytkownik Forum

Shokei's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok

Świat: Askara
Poziom: 174
Domyślny

jedni mają do przodu inni w plecy czas sie przyzwyczaic

@hide
u mnie tez zero lagów i za drobne 50k na askarze moge powiedziec co i jak xDDD haha
stary 01-06-2006, 14:58   #9
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

@hide
Jesteś jedną z 2 osób Update jeszcze nigdy mi nie spowodował lagów, wogóle nie mam lagów

Za drobne 50k na Askarze lub Shanerze też mogę zdradzić nieco informacji
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2006, 20:03   #10
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Ja też nie mam żadnych zmian w ilości lagów po/przed update, jak zresztą było i przy poprzednich.

UWAGA: PROMOCJA! Informacji udzielę za jedyne 20k! Serwer - Xerena lub Aurea, jakby ktoś był zainteresowany...

@topic
Zawsze można ustawić framerate limit na 20, zwykle "trochę" zmniejsza lagi. Jak to nie pomoże - naślij jakichś wszechpolakenów etc. na siedzibę CIPsoftu, natychmiastowa poprawka gwarantowana ;o

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-06-2006, 03:53   #11
mentozer
Użytkownik Forum

mentozer's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Krod arix
Świat: Guardia
Poziom: ~35
Poziom mag.: 47
mentozer ma numer GG 4295860
Domyślny

poczawszy od pana hide powinny posypac sie bane. za udzielenie informacji 50k, 20k w "promocji" nawet jezeli to mial byc joke to i tak byl w kiepskim wykonaniu. czlowiek ma problem bo nie moze sobie spokojnie pograc a wy wiesniaczycie.
@hide - tak, tak, plac sobie za neo 5352626zl i miej lacze t3 i looknij sobie na monitor sieci (ctrl alt delete i tam bedzie), no i powiedz nam prosze na jakim poziomie masz transmisje... ja mam odpalone gg i tibie i sorry, ale na 1mb (neo) nigdy nie prekroczylo 1% !
nie chodzi tu o szybkosc, ale o jakos polaczenia. jak ktos ma siec w jakies sieci osiedlowej i admin nie potrafi dobrze skonfigurowac switchy i routerow (o ile takowe sa w ogole) to majac lacze t3 poczta moze ci wolno leciec. nie pomyslales ********* jeden ze nie kazdego stac na dobre lacze? nie kazdy ma na wydanie na przyklad 150zl miesiecznie na dobrej jakosci net ? taki z ciebie chojrak i masz na kompie naklejke NASA z procesorem 5ghz i grasz w tibie? i jak taki dziany jestes to pograj sobie w wowa...
mentozer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-06-2006, 09:37   #12
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mentozer
poczawszy od pana hide powinny posypac sie bane. za udzielenie informacji 50k, 20k w "promocji" nawet jezeli to mial byc joke to i tak byl w kiepskim wykonaniu. czlowiek ma problem bo nie moze sobie spokojnie pograc a wy wiesniaczycie.
@hide - tak, tak, plac sobie za neo 5352626zl i miej lacze t3 i looknij sobie na monitor sieci (ctrl alt delete i tam bedzie), no i powiedz nam prosze na jakim poziomie masz transmisje... ja mam odpalone gg i tibie i sorry, ale na 1mb (neo) nigdy nie prekroczylo 1% !
nie chodzi tu o szybkosc, ale o jakos polaczenia. jak ktos ma siec w jakies sieci osiedlowej i admin nie potrafi dobrze skonfigurowac switchy i routerow (o ile takowe sa w ogole) to majac lacze t3 poczta moze ci wolno leciec. nie pomyslales ********* jeden ze nie kazdego stac na dobre lacze? nie kazdy ma na wydanie na przyklad 150zl miesiecznie na dobrej jakosci net ? taki z ciebie chojrak i masz na kompie naklejke NASA z procesorem 5ghz i grasz w tibie? i jak taki dziany jestes to pograj sobie w wowa...
Tak jak powiedziałeś, do gier nie potrzeba dużej przepustowności łącza, ośmielę się stwierdzić, że neo128 wystarcza w zupełności do 90% gier onlinowych. Takie neo jest dostępne na terenie prawie całej polski w cenie bodajże 60/miech więc nie kosmos.
stary 02-06-2006, 16:59   #13
hide
Użytkownik Forum

hide's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Imię: Hidetaka
Świat: Secura
Poziom: 130
Domyślny

Jakie wieśniaczenie? O co ci chodzi?

Pisze tylko że nie mam pojecia jak zmiany w kliencie miałyby wpłynąć na lagi cześci [i to jest ciekawe] graczy a innym nic nie zmieniać... [jesli ty wiesz to podziel się ze mną tą wiedzą, prosze ~.~]

Btw. to o Neo i kompie to nie miał być szpan ani nic... tylko żart -.- [nie taki najgorszy zreszta...]
Skoro już, to za darmo powiem że mam najtańsze Neo a komp to składak za 1,8k zł... Chodziło o to że taki super komputer nie jest potrzebny a jak ktos myśli że na Radeonie będzie mu się lepiej grało w Tibię niż na GeForce to niech sobie myśli..

---- Od brata Hide (Gesior)
Neo 128 spokojnie wystarcza. Jeśli Ci Tibia laguje to na 99% to wina twojego połączenia, a nie CiP SUUX softu który SPECJALNIE zwalnia połączenia dla Ciebie. Może komputer mam wydajny jak na Tibie, ale na 1.5 ghz też powinna spokojnie chodzić. Może nie każdy zrozumial instrukcje żeby wybrać po update >DirectX 9< , >DirectX 5< lub >OpenGL< np. ja mam kompa za 1800zl kupiony miesiac temu z karta na ktorej BF2 chodzi plynnie nawet w sredniej jakosci grafiki , ale kiedy wybieram DirectX 9 to chodzi mi gorzej niz na przestarzałym DirectX 5, wiec potestuj sobie na ktorej opcji chodzi tobie najlepiej. Ilosc maksymalna klatek ustaw na 30 (spokojnie wystarcza), a jak masz dobry komputer to na 40-50 ktore da Ci juz pelna plynnosc gry (przynajmnie u mnie na wyzszych ustawieniach juz roznicy nie widac). No, ale wracam do lacza. Czasem serwery TP SA sie sypia i chodza tak ze mialem ping 999+ :/ bylo to pol roku temu i trwalo okolo miesiaca, ale juz naprawili i teraz ping 40-90 na europejskich serverach. Wtedy prawie w Tibie grac nie moglem i mialem kicki.

Ostatnio edytowany przez hide - 02-06-2006 o 17:25.
hide jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-06-2006, 21:34   #14
Firemax
Użytkownik forum

Pergamin

No tak DZIWNE ŻE CZĘŚCI GRACZY.... Ja przed update nie mialem lagów wogole .. wszystko chodzilo jka nalezy a po update wyszstko sie zj**** ... i np nie moge sobie normalnie grac w Tbie... Włacz sobie GG Winampa 40 stron internetowych Worda i TIbie i jeszcze sciagaj cos przez jakis programik to zobaczysz jkaie ja mam lagi.. wciszkasz klawisz i czekasz 2-3 sekundy na reakcje ..
stary 09-06-2006, 09:03   #15
Xetasi
Użytkownik Forum

Xetasi's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz

Profesja: Knight
Domyślny

Ostatnio neostrada chaczy strasznie więc lagi sa głównie wieczoorami
stary 09-06-2006, 13:05   #16
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

Profesja: Elite Knight
pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis
Zawsze można ustawić framerate limit na 20, zwykle "trochę" zmniejsza lagi. Jak to nie pomoże - naślij jakichś wszechpolakenów etc. na siedzibę CIPsoftu, natychmiastowa poprawka gwarantowana ;o
Zawsze można nasłać Andrzeja L. i Romana G. których nazwisko nie mozna głosno wymawiac... Wystarczy o tym wspomnieć Cipsoftowi a jak juz powiedziałes - lagi znikną...
stary 15-06-2006, 00:59   #17
mentozer
Użytkownik Forum

mentozer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawepek
Zawsze można nasłać Andrzeja L. i Romana G. których nazwisko nie mozna głosno wymawiac... Wystarczy o tym wspomnieć Cipsoftowi a jak juz powiedziałes - lagi znikną...

prosze nie wymawiac pseudonimow tych "o ktorych nie mowimy" a kto wie, moze oni sabotuja tepse zeby dzieciaki nie graly w tibie tylko sie wziely do nauki no bo w koncu roman g. zwany w innych kregach "minister" ....
stary 17-06-2006, 09:40   #18
Corgi666
Użytkownik forum

Corgi666's Avatar

Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Jelenia Góra

Gildia: Shivera Cult
Świat: Shivera
Poziom: 34
Skille: 17/22;p
Poziom mag.: 37
Corgi666 ma numer GG 1841095
Domyślny

A Giertych pomoze pewnie sam siedzi na swoim kompie i wlasnie blokuje 3 demony 150 levcem

Ostatnio edytowany przez Corgi666 - 17-06-2006 o 09:42.
Corgi666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2006, 20:58   #19
mentozer
Użytkownik Forum

mentozer's Avatar

Domyślny

a jak dednie i w akcie zlosci uchwali jakas ustawe
stary 17-06-2006, 21:14   #20
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Domyślny

no i pewnie próbuje ciągle huntować Lecha K.m który ma 20 protektorów z 150+ levelem
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania