Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-06-2006, 09:19   #61
Neo_pl
Użytkownik Forum

Neo_pl's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
Neo_pl ma numer GG 0002221
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tahrus
Zapowiada się fajnie ale...

Cena za paca by mogła być mniejsza chociaz ote 30 zł to i tak by sie Cip softowi zwrócilo bo więcej osób by kupywało.
Wiesz cipsoft ustalił cene pacc na Euro. Więc przyjmijmy że 1 EURO = 1 ZŁ (w zarobkach przecież oni nie zarabiają tam 500 Euro gdy my 2000 zł tylko 2000 Euro)
To więc jak mieszkasz w jakimś bogatszym kraju to 19 Euro nie jest żaden wydatek.Wyobraź sobie że polska jest bogatym krajem i że płacisz za pacc 19 zł (nieźle nie ?).
Ale to nie nasza wina że żyjemy w takim biedym i dziwnym państwie jakim jest Polska. Jednak wierzę w to że kiedyś się to zmieni.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
Ruchanie zmarlych postow (necrofilia)?
Wskrzeszanie postow (necromancja)?
Ogromne forum ze zmarlymi postami (necropolia)?
Posty ktore moga summoonowac wiecej postów (Necromancerzy)?
ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ - WYSŁUCHAJ
Neo_pl jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-06-2006, 14:07   #62
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Brak ikony

Cytuj:
A czy wiadomo cos o nowych serwerach?
tak jak muwiłem ze moga byc na poczatku lipca
i lepiej zeby były :d

Ostatnio edytowany przez zdzichxxx - 23-06-2006 o 14:09.
zdzichxxx jest offline  
stary 23-06-2006, 16:06   #63
grzelu8
Użytkownik Forum

grzelu8's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce

Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
grzelu8 ma numer GG 5359575 Send a message via Skype™ to grzelu8
Domyślny

nie wczesniej niz w sierpniu... to jeszcze sobie poczekamy ;] mam nadzieje ze ten update bedzie nam sprzyjał a nie przeszkadzał

Ukryty tekst:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MortaroDelToro666 Pokaż post
Muj ziomek mateusz dargon wielki wyslal mi super filmy i na nih som jego kolegi i on sam i oni tam grajom rozne scenki zresztom co wam bende gadal sami se luknijcie
grzelu8 jest offline  
stary 23-06-2006, 17:46   #64
Clayde
Użytkownik Forum

Clayde's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2003

Stan: Na Emeryturze
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misterio
Jak zwykle te wielkie mózgi z Cipsoftu nie maja skad wziazc nazwy dla tej wysepki "Liberty City" to dzielnica w Miami -.-' no i oraz miasto w GTA Vice City. Wielkie mi to rzeczy wymyslec nazwe miasta -.-
Nie Liberty City tylko Liberty Bay......
I Liberty CIty było w GTA 3, a nie Vice city.
Clayde jest offline  
stary 24-06-2006, 00:14   #65
Keel
Użytkownik Forum

Keel's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dabek
Zgodnie z zeszłotygodniową zapowiedzią, zaczynamy dziś serię teaserów wprowadzających Was do nowego obszaru, który dostępny będzie graczom z PACC po letnim update. Na początek chcielibyśmy zaprosić Was do Liberty Bay, miasta rządzonego przez gubernatora Percy'ego Silverhanda.

Liberty Bay jest klejnotem Mórz Południowych. Prosperujący port znajduje się na Vendurze, największej z Shattered Isles. W żadnym innym mieście biedni i bogaci nie żyją tak blisko siebie i nigdzie indziej różnica między klasami nie jest tak uderzająca. W południowej części miasta, ludzie żyją w rozpadających się chatach, gdzie po całym dniu cięzkiej pracy na plantacjach jedyną wygodą dla ich znużonych głów są słomiane maty. Dla kontrastu, majestatyczne domy arystokracji rezydującej na północy są okazałe i pełne luksusów. Jeżeli posiadasz Premium Account i wystarczająco dużo złotych monet aby zapłacić horrendalnie wysoki czynsz, Ty także będziesz mógł wkrótce zakosztować życia w jednym z tych wielkich pałaców!

A w międzyczasie jaki pozostał do update (które, przypominamy, nie wcześniej niż w sierpniu!), my chcielibyśmy zaprezentować Wam pierwszą aktualizację Tibian Earth, powstałą dzięki Waszej współpracy. Na początku notka techniczna: jeżeli na pograniczu terenów starych i nowo dodanych widać jakieś 'anomalie' (fragmenty starych przeplatają się nienaturalnie z nowymi) - jest to spowodowane nie pobieraniem nowych obrazków z serwera, a ładowaniem ich z cache przeglądarki. Rozwiązaniem tego jest wyczyszczenie pamięci podręcznej (Narzędzia > Opcje internetowe -> Usuń pliki... w IE, lub Narzędzia > Opcje > Prywatność > Pamięć podręczna > Wyczyść teraz... w Firefoxie).

Teraz do meritum sprawy, czyli do nowych terenów. Dzięki bibliotecie filmów Cichego możecie zobaczyć w całości Tiquadnę, włączając w to tajemnicze Zakazane Ziemie czy najgłębiej skrywane sekrety miasta małp. Wreszcie też nowi gracze znajdą coś dla siebie: wspólnym (acz nie skoordynowanym) wysiłkiem Ceo'Krisa, Van Szerszena oraz Julkainu Mela powstała pierwsza mapa Rookgardu - wciąż jednak troche niekompletna pod ziemią, zapraszamy do współpracy. Gracze nie posiadający PACC będą mogli w końcu zobaczyć też jak wygląda Darashia, co zawdzięczają Keltuzathowi i Xalfagusowi, a kiedy już nabiorą ochoty na zabawę w piasku, zwiedzić dokładniej pustynię Jakundafa (by Royal Rutek). Czekają też orki na Edron (Gawagi Slayer), Dwacarta (Alan Grynia) i kilka innych miejsc. Pełną listę, oraz informacje jak dołączyć do grona ludzi tworzących mapę znajdziecie tutaj. Dziękujemy za dotychczasową współpracę, i czekamy na więcej!
Nie widze fotki

Do wszystkich marudzacych:

Placisz, wiec masz jakw rl zyciu, rozumiecie?

@Topic
Zapowiada sie ciekawie, zamierzam niedlugo kupic pacca. Moze beda jacys piraci z ktorych looty to beda c sety itd.
Keel jest offline  
stary 24-06-2006, 00:41   #66
Galorman
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 06 2006

Domyślny

Cytuj:
ehh, a mialem nadzieje, ze "umocnia" knighta
Nie umocnią i bardzo dobrze, bo i tak knighci wymiatają. Spójrz sobie chociażby na ranking graczy tibijskich i zobacz, ilu jest w pierwszej setce knightów, a ilu przedstawicieli innych profesji. Tak więc Cipsoft powinien zrobić wręcz przeciwnie - umożliwić pozostałym profesjom expienie z podobną szybkością do knighta.
Cytuj:
Dlaczego gracze z PACC?
Bo oni płacą za grę.
Cytuj:
ale jak ktos napisal powinni umocnic knigha,gdyz jest mu zdecydowanie trudniej zaczac niz druidowi,sorcerowi.
Początek jest trudny dla knighta, ale na wyższym levelu sork nie ma szans dogonić knighta w expieniu.
Cytuj:
dodam ze palkiem tez jest bardzo trudno
Palkiem jest obecnie najtrudniej zacząć.
Cytuj:
gdyz knightowi uzywajacemu clubba jest NIEZWYKLE trudno grac na wyzszym lvl-u
Hlvl knajci bija warlocki, a tutaj nie robi wielkiej roznicy czy jest to bron o ataku 45 dwureczna, czy 50 jednoreczna.
Cytuj:
a pallek zawsze bije tak samo i ma sd
Bije o polowe slabiej od knighta, a sd jest nieoplacalne.
Cytuj:
Jedyne co dałbym Knightowi to Exure Gran bo naprawde niedorzecznością jest żeby ten który ma najwięcej życia jeśli nie ma UHów/IHów nie mógł się w miare szybko wyleczyć.
To by byla glupota bo i tak na takim samym levelu szybciej expi knight niz jakakolwiek inna profesja, a jakby jeszcze dali exure gran to juz w ogole knight by wymiatal.
Galorman jest offline  
stary 24-06-2006, 08:50   #67
Veltaxio
Użytkownik Forum

Veltaxio's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Wpisy bloga: 2

Imię: Imargam
Gildia: Ekipa Misia
Świat: Furora
Poziom: 327
Skille: 104/102
Poziom mag.: 10
Domyślny hehe mylisz sie

wlasnie knight nie ma mozliwosci dogonic sorca na wyzszym lvlu przyklad moj i czipsa np... sorc jest za mocno ulepszony ze od pownego czasu zastanawiam sie czy cipy nie maja wylacznie sorcow
Veltaxio jest offline  
stary 24-06-2006, 09:01   #68
Galorman
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Veltaxio
wlasnie knight nie ma mozliwosci dogonic sorca na wyzszym lvlu przyklad moj i czipsa np... sorc jest za mocno ulepszony ze od pownego czasu zastanawiam sie czy cipy nie maja wylacznie sorcow
Knight na takim samym levelu expi szybciej od sorca na takim samym levelu. Nie upieraj sie przy swoim tylko spojrz sobien np na erig.net gdzie sa pokazane statystyki expa i zobacz ile dziennie wbija 150 knight a ile 150 sorc.
Galorman jest offline  
stary 24-06-2006, 09:57   #69
Neo_pl
Użytkownik Forum

Neo_pl's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek

Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Neo_pl ma numer GG 0002221
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Galorman
Knight na takim samym levelu expi szybciej od sorca na takim samym levelu. Nie upieraj sie przy swoim tylko spojrz sobien np na erig.net gdzie sa pokazane statystyki expa i zobacz ile dziennie wbija 150 knight a ile 150 sorc.
Ale wiesz nie zawsze statystyki mówią prawde w 100% ...... a tak wogóle to on jest 150+ najtem i wie jakie są realia bo ma znajomego sora na furorce(czipsu) który ma podobny level a expi szybciej i to o wiele
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
Ruchanie zmarlych postow (necrofilia)?
Wskrzeszanie postow (necromancja)?
Ogromne forum ze zmarlymi postami (necropolia)?
Posty ktore moga summoonowac wiecej postów (Necromancerzy)?
ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ - WYSŁUCHAJ

Ostatnio edytowany przez Neo_pl - 24-06-2006 o 14:16.
Neo_pl jest offline  
stary 24-06-2006, 12:00   #70
ahcarb
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 04 2005

Świat: Xerena
ahcarb ma numer GG 1229087
Domyślny

Moim zdaniem powinni by przywrucić możliwość lurowania potworków, to jednak bylo coś drogra pomiędzy dwarf bridge a venore, można było spotkać od 1 gsa do paru dli, i to jednak było coś, ten straszek i fantazja ;
stary 24-06-2006, 16:15   #71
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Domyślny

moim zdaniem powinni dac nowe swiaty w ten wtorek albo srode xDDD
zdzichxxx jest offline  
stary 24-06-2006, 23:42   #72
Kon Warrior
Użytkownik forum

Kon Warrior's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: w kartonie pod mostem

Imię: Crainte
Świat: Danubia
Kon Warrior ma numer GG 3609800
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Clayde
Nie Liberty City tylko Liberty Bay......
I Liberty CIty było w GTA 3, a nie Vice city.
ty tez sie mylisz, bo Liberty City (podobnie jak Vice City i San Andreas) bylo juz w pierwszej czesci serii GTA

@all
ludzie, nie cytujcie calych dlugich postow i nie piszcie wiadomosci, w ktorych nie ma nic zwiazanego z tym tematem

@topic
ja ostatnio rzucilem tibie, bo sobie uswiadomilem, ze ona tylko kradnie prawdziwe zycie, ale mimo wszystko nadal ciekawi mnie, co sie dzieje w tym swiecie
mam nadzieje, ze wraz z tym nowym apdejtem cipy mnie (pozytywnie) zaskocza - nowe tereny dla paccow to narazie za malo jak na moje oczekiwania, ale badzmy dobrej mysli
Kon Warrior jest offline  
stary 25-06-2006, 15:59   #73
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Imię: ---
Poziom: 62
Skille: 84/70
Domyślny

Kiedy next teaser : p?
stary 25-06-2006, 16:02   #74
Suise
Użytkownik Forum

Suise's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Kazordoon

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 234
Skille: 15/28
Poziom mag.: 76
Suise ma numer GG 1103500
Domyślny Outlift

Gdzieś słyszałem że ma być nowy outlift. Czy to prawda?
Suise jest offline  
stary 25-06-2006, 19:25   #75
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Domyślny

niech zrobia depo na fibuli
zdzichxxx jest offline  
stary 26-06-2006, 15:32   #76
Freaqs
Użytkownik Forum

Freaqs's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Białystok

Imię: Dezerteer
Gildia: Sky
Świat: Inferna
Poziom: 99
Freaqs ma numer GG 3216016
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Galorman
Początek jest trudny dla knighta, ale na wyższym levelu sork nie ma szans dogonić knighta w expieniu.
Cie chyba posralo ! Znam chociazby 80 lvl ms ktory na d-lair robi 80k/h , i nie pitol ze knight expi szybciej niz sorc , bo sorc teraz ma mega exp + loot przez te piep~ mana fluidy i exori vis.

Edit@
Zapomnialem,że na hydrach solo też moze expic z czego ma i dobry zysk (prawie zawsze) i exp - a na warlocki tez teraz czesto chodza.

Co jest trudnego dla knighta na poczatku ? Trening ? Expienie ? Bo ani to , ani to nie jest trudne knight odrazu z bronia z rooka moze isc na trolle , wbije tam z 30 skilla i moze isc na rotwormy gdzie bedzie expic do zdobycia lepszej broni , po czym moze skillowac , skillowac skillowac.

A sorc/druid ? Bierze free wanda - idzie odrazu na roty z dwoma parcelami (zeby blokowac) lub uciekac bedzie i luz - ma jeszcze lepsza kase niz knight.

A palek ? Musi wziasc pare dzid i isc na trolle , a jak sa zajete to niestety zostaje mu expienie z melee weapon zeby zdobyc lepsze eq i kase na dzidy.
Np. ja swoim palkiem przestawalem grac min. przez to ,że na skill 80-81 (na facc) szlo mi 20k w dodatku nie moglem robić przy tym hmm przez to ,że SP naprawde dlugo sie odnawiaja.

Up@
Dziękuje

Ostatnio edytowany przez Freaqs - 27-06-2006 o 10:21.
Freaqs jest offline  
stary 28-06-2006, 13:44   #77
Chaosek
Guest

Domyślny

Freaqs weź ziółka.

@topic:

Ja mam tylko nadzieje że update będzie lepszy niż ten w którym wprowadzono Tiquande. Bo ogromna wyspa wypełniona przerośniętymi grzybami, przez którą trza iść non stop na skos i jeszcze bić wszelkiej maści gówna to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej. Ja chętnie widziałbym coś w deseń lodowych wysp, może jakiś przyjemny respik Hero do którego nie trzeba przebijać się na chamca, więcej gniazd z Hydrami. A jak updatowe wyspy to ma być coś jak Tiquanda 2 to
chyba się potne mydłem. Ale obaczymy. A nuż Cipom uda się wbić w klimat piracko-karaibskp-przygodowy.

@down:

Ojej...

Ostatnio edytowany przez Chaosek - 28-06-2006 o 14:03.

stary 28-06-2006, 13:52   #78
lord bugins
Użytkownik forum

lord bugins's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2006
Lokacja: Healgeat

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 16
Skille: 53/51
Poziom mag.: 3
LOL heheh brak luksusów tez O.K

Pszeżyje ten brak luksusu i kupie tam sobie najtanszy domek do 30 kartek XD mogę być biedakiem ktury będzie spał na słomie a w chacie bendzie mial c legi dsm bohy i inne smieci te lipne haty tez mi sie podobaja bende miał wtedy pewnie juz 50lv
lord bugins jest offline  
stary 28-06-2006, 15:07   #79
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Imię: ---
Poziom: 62
Skille: 84/70
Domyślny

Hmm dziś chyba czas na teaser, najpierw myślałem że będą co pare dni ale chyba wychodzi że co tydzień ;>
stary 28-06-2006, 17:13   #80
Komarek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 11 2005

Domyślny

@up

Tak tak myślałem, mam nadzieje że jeszcze dziś będzie update teaser.
Komarek jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania