|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#721 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
|
![]() Ale ja jestem głupi i ślepy ... Hmmm .. zaciekawił mnie opis MLSa na Tibia.Pl ... Zwróćcie uwagę na to, że w opisie MLSa jest napisane:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#722 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() 1. Co to za TOMES w twoim podpisie (100%) i niewiem czy to pomoże bo nieczytałem tego temtu dokładnie ale w drosze do Veno jest restauracja psa króla (pewne że jest człowiekiem) i chyba wiecie że można do niego mówić You are men. Sry ale niebedę czytać tysiące stron!
PS: Czemu 2 posty pod sobą? Edit?
![]() |
#723 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: gdańsk
Imię: knight from mordoor
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 666/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
to nie jest excalibug na tym zdjęciu tylko magic londsword zobacz na tibia.pl ma taki sam opis tylko ma mniej ataku i obrony ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nerolit
Profesja: Paladin
Gildia: ???????????
Świat: Celesta
Poziom: 15
Skille: 48/30
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() EXEVO GRAN MAS VIS może ineresuje że istnieje taki czar? a w książcze jest ten czar napisany moze trzeba sie zapytac osobe npc co go sprzedaje o ten miecz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobrze, ale statsy żadnej broni nie zmieniły się ... Została zmieniona nazwa tylko. Gadałem z moim kumplem z klasy, który gra w Tibia od XXXXXXXX: Neztas
Pytałem sie go o Excalibuga, czy cos o nim wie itp. Pierwsze co mi powiedział to to, że Excalibug był i (niewiadomo, czy) nadal jest najpotężniejszym mieczem w Tibii. OD razu podał mi jego statsy oraz opis. Zaciekawiło mnie to bardzo, bo właśnie MLS ma taki sam opis, ale inne statsy. Dał mi wtedy nick do jakiegoś chłopka, który gra od "wpiździec" czasu. Gadałem z nim na temat Excala i dowiedziałem się, że dawny Magic Sword, to właśnie Excalibug. Zresztą to co mamy na zdjęciu w postach wyżej, to Ex~ przed update. Zdjęcie zostało wykonane jeszcze w okolicach Bożego Narodzenia lub wcześniej, ponieważ w następnym update pojawił się nowy miecz o innych statystykach, lecz z nazwą właśnie MS'a. A poprzedni MS (nasz kochany Excal~) został nazwany Excalibugiem. Taka jest historia powstania. W kolejnych update miecz ten został powoli likwidowany z Tibii. Jednak jego legenda i historia wciąż tkwią w pamięci najstarszych graczy. Oni nadal pamiętają. Widziałem gdzieś w necie ss'a właśnie z Excalibugiem (jeszcze stara wersja Tibii). Opis był prosty. You see an Excalibug (Atk:80 Def:60). It is made of "cośtam przez cyclopów kowali". To tyle co narazie wiem. Co do tego, że 2 posty pod sobą ... sorka ... nie chciałem dawać edita, bo post by był zbyt długi i znając życie nikt by nie czytał tego. Pozdrawiam Non'ajbi @edit Cytuj:
@edit_edita Macie tutaj edita xD^^^ Cya
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 01-07-2006 o 10:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
![]() czyli excalibug już nie jest dostepny? pewnie posiadają go tylko gracze którzy grają od
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aynahanir
Profesja: Sorcerer
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, - jest excalibug i Kruzak. ja to rozumiem jako "Excalibug jest w skarbcu Kruzaka" Mel'thinas ekoth'res Noodles! - kluczem jest Noodles Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! - exevo gran mas vis to oczywiście inkantacja najpotężniejszego zaklęcia w tibii czyli Ultimate Explosion dostępnego dla Sorców z PACCem, więc byla jakaś wojna o miecz, a udział brali w niej na pewno Sorcowie. Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... - chyba po jednej stronie Muriel po drugiej Kruzak w tekście jest często mowa o osobniku o imieniu Zathroth. jest też coś o bazyliszku, beholderach i Mintwallin zbierając w całość to co zdołałem zrozumieć wychodzi coś takiego: "Trwała wielka wojna o Excalibuga. brali w niej udział Muriel, Kruzak, Zathroth i Tha'fara. Zathroth wezwał Beholdery i Bazyliszka, Tha'fara użył(a?) exevo gran mas vis. [zakończenie nieznane ale prawdopodobnie Zathroth poległ] Kluczem do odnalezienia miecza są noodles i bazyliszek, a miecz sam jest ukryty w skarbcu Kruzaka." jestem pewien że jest mowa o skarbcu Kruzaka i o Ultimate Explosion. reszte improwizuję bo lubię zagadkowe historie. i może jest tu coś z 469... ta historia jest zupełnie jak wejście do skarbca w Kazo.
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() nie wiem co ale cos mnie zmusilo bym cos sprawdzil a bodajze to ze skoro ex... ma identyczny opis jak MLS to spojrzalem na jego staty i zauwazylem ze spike sword-sword of fury ma 24/21 a MLS 55/40
55/40+24/21=79/61 cos mi sie to wydaje zbyt blisko 80/60 jak na przypadek jesli sie pomylilem to srry P.S ALL! czytajcie najpierw temat (caly) zanim cos napiszesz
![]() |
#729 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up2: nie powtarzajcie tego samego ciągle bo to jest już nudne; ponad rok temu sam podsumowałem wszystko czego sie dowiedzieliśmy i jak narazie dwie- trzy osoby dodały cokolwiek nowego.
@Up: Te wyliczenia są dziwne, zawsze jakoś się na siłe dodaje nawet zwykłe głupoty, zeby cokolwiek wyszło "na temat" ;P Kazdy tak ma ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hehe ... ja ostatnio doszedłem do wniosku, że jak się doda statsy MLS'a, MS'a, Giant Sworda i podzieli przez sumę 3 Blessed Shieldów i 2 Dark Shieldów to otrzymamy w przybliżeniu prędkość przemieszczania się jabłka po stole nachylonym pod kątem 12 stopni .... xD^^
Nvm ... Chyba mam coś nowego ... ale najpierw to sprawdze Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
"Pewnego dnia pewien mądry człowiek, którego imię zostało zapomniane (szukałem wiele o nim, ale z pewnych powodów nigdzie nie było napisane jego imię). Posiadał trochę wiedzy o tej potwornej kreaturze (o Bazyliszku - przypis tłumacza). Pouczył krasnali, którzy pracowali w kopalni, aby ściany kopalni wyłożyli pochodniami i lampami. Przestraszony taką ilością światła Bazyliszek przekopywał się coraz bardziej w głąb kopalni, dopóki w kopalni nie wytworzyła się jaskinia ukrywająca go" Czyli jednak myliłem się pisząc, że dwarfy go tam zaniosły ... hmm ... szukam dalej nowych książek ... może się nam wszystko wkońcu wyjaśni ... Pozdrawiam Non'ajbi @edit 1. Ktoś się pytał, co to znaczy TOMES - 100%. Oznacza to, że wszystkie księgi jakie dotychczas przeczytałem w Tibii mam przetłumaczone ... 2. Chciałbym przeprosić za podwójny post ... zamuliłem trochę ... 3. WAŻNE!! Piszę maila do Cipsoftów z pytaniem, czemu Excalibuga nie ma w spritach i na różnych stronach dot. Tibii nie jest opisany. I oczywiście, dlaczego wszyscy piszą, że MLS nie jest najlepszą, lecz druga najlepszą bronią w Tibii ... Cya ;]
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 02-07-2006 o 21:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 06 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam cos nowego.
Otóż przegladajac forum strony ~org.pl znalazłem informację, że gdy ludzie stanęli na tych kafelkach obok skarbca imperatora (na wszystkich 10-ciu chyba czy ile ich tam jest) to usłyszeli cichutkie "Click!" .... możemy sami to sprawdzić na pytherze jestem chętny i ciekawy ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Odsyłam Cię do moich poprzednich postów. Na 16 a nie a 10 przełącznikach ... Pozdrawiam Non'ajbi
![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2004
Lokacja: Śląsk
Imię: Herr Jeager
Profesja: Elder Druid
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 64
Skille: 14/23
Poziom mag.: 57
![]() |
![]() Cytuj:
OWN3D! huahuahuasuhauhahuahu !! Od kiedy Tibia posiada jaki kolwiek dzwięk? :> A więc skoro tibia nie ma głosu to jakim cudem oni to "usłyszeli" ![]() Co do Muriel i Kruzaka jest zdanie "Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak..." Elfka Muriel i Krasnolów Kruzak ![]() jak wiadomo Krasnale i Elfy od wieków tocza ze soba wojny Więc Elfy mogły wykonac Excalibuga a krasnoludy go skradły i schowały u bazylicha ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2004
Lokacja: Śląsk
Imię: Herr Jeager
Profesja: Elder Druid
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 64
Skille: 14/23
Poziom mag.: 57
![]() |
![]() Cytuj:
Cichutkie - Małe? Proszę Cie ... W tym zdaniu poprostu czarno na białym wychodzi że koleś mówił o dzwięku -.-
![]() |
![]() |