![]() |
#741 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: LBN / Br(?)onx
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Poziom mag.: 30
|
![]() @up
Tu chodzi o to że jak dasz amber salmon to ona ci powie jak jest po orkowemu strzaly. Ogólnie ona uczy tylko dwóch słów - tak, nie, strzały. I tyle tego "questa" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#742 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Poborca~ - nie przejmuj się, kiedyś się okaże, że jakas z teori była słuszna
![]() Jak Wam (chyba) wszystkim wiadomo, Spike Sword czasami znika z miejsca swojgo stałego pobytu... ![]() ...a co zawsze za tym idzie, ognie wokół niego zmniejszają się. Mnie zaś zastanowiło jedno miejsce na PACC area... a chodzi mi dokładnie o tą grotę - ![]() Jak widać jest w niej ciało przykryte ogniem. Do kogo ono należy ? Założe się, że nie jest to przypadkowe ciało, dodające lokacji klimatu, lecz coś co odgrywa pewną role i ma swoje miejsce w historii Rookgardu. A co łączy te 2 lekoacje, pokazane na zdjęciach ze sobą ? Teoretycznie nic - bo nic narazie nie udało się nam udowodnić, ale nasunęła mi się 1 myśl (żadko tak spekuluje, ale jednak...). Otóż w chwili gdy ognie wokół Sword of Fury zmniejszają się, możliwe, iż zmniejsza się również i ognień przykrywający ciało (Kto wie - może znika i więcej ogni, jak np. ten koło Minotaura na skale, lub obok Blind Orca...). Gdyby się okazało, że tak dzieje się faktycznie, to ciało to napewno jest questowe i dało by się z niego wyciągnąć COŚ, książkę lub klucz do drzwi. Na PACC Area są takie drzwi, do których możę teoretycznie pasować ten klucz. (Dla tych, którzy niestety nie mają PACCa, nakręciłem ten filmik, pokazujący opisywane tu miejsca. Link - http://rapidshare.de/files/24838377/...yPell.rec.html). Klucz nie musi odrazu otwierać drzwi do Mino Maga, może pomóc w dojściu do dźwigni (zresztą - looknijcie na filmik...). Pozostaje tylko pewien problem. Otóż, jak dowiedzieć się, kiedy ognie wokół Spike Sworda znikają... trzeba by wtedy polecieć szybko na PACC area (co pewnie wymagało by koordynacji działań 2 osób - jednej stojącej obok wyspy z SoF, drugiej - biegnącej do ciała) i sprawdzić czy ogień przykrywający ciało faktycznei znikł. I tutaj mam pytanie - jeśli ktoś był kiedyś świadkiem takiego zniknięcia S Sworda, czy wie może przez ile go tam nie było ? Godznie ? Dzień ? Czy coś zwiastowało takie wydarzenie ? Plaga ratów w mieście ? Wszystkie info się liczy. Tymczasem pozdrawiam i mam nadzieję, że znów udało mi się was zaintrygować ![]() /Yours Pell~
![]() |
#743 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() A mnie zadziwił szkielet minosa obok tych ogni...
Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 03-07-2006 o 20:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Sorry za double post, to wina neta bo sie zwiesił
|
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2006
|
![]() @3up
No teoria wydaje mi się ciekawa, zastanawiam się tylko - to ciało jest tam zawsze? Czy pojawia się czasem? Niestety nie wiem, kiedy i na jaki okres znika SoF, ale w każdym razie jak zauważę, że SoF zniknął, dam znać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Guest
|
![]() @4up
Z tymi ogniami to może być tak, że zmniejszają się o konkretnej godzinie czy cuś...ale to ciałko i znikanie SS'a mnie ciekawi. Być może to jest zwykła rzecz, która zdarza się raz na jakiś czas, a może to pomoże w rozwikłaniu różnych tajemniczych zagadek rooka. Wszystko jest możliwe ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zbanowany
|
![]() @up
Jak powiedział pewien mądzry człowiek (którwgo imienia niestety nie pamiętam) "wszystko jest zwyczajne puki nie uczynimy tego dziwnym" , czy jakoś tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Bardzo ciekawe tylko dlaczego nikt się tym niezajmuje? Dlatego że mniejszość osób na rooko jest rookstayerami. Za tym się ciągnie: mniejszość rookstayerów ma pacca. Za tym się ciągnie: mniejszość rooktayerów mających pacca próbuje coś takiego rozwikłać tak aby przysłowiowo wziąść się w garść a nie troche pomysleć lecieć do Bearoomu po raz 40 przeczytać stamtąd text przetłumaczony 40 razy itp
![]() Poszedłem do Minohell i wyobrażałem sobie że jestem Kylindrą. Udawałem że biegne po pokuju MM i goni mnie MM potem zatrzymałem się przed stołem i strzelałem z łukudo Minomaga który właśnie zamykał drzwi. A potem biegłem gdzie mnie nogi poniosą ale tak biegłem i biegłem i biegłem aż dotarłem do sklepu Toma xD biegłem zamykając oczy nieatakując potworów czały czas biegłem (przed kompem zasłoiłem sobie oczy i tlyko gdy trzeba było zmienić piętro odsłaniałem) a przed sklepem Toma udawałem ze się przewracam i podchodiz do mnie CipFried i zabiera mi SS i później to wyobraźiłem sobie że ten stary dziadzio bierze zamach rzuca SS na wyspę po drodze zwalając spalącego się minosa ze skały tworząc ognie. No i myślałem że coś mi przyjdzie do głowy dzięki temu ale nic... wydaje mi się że BARDZO dobrym pomysłem jest porówanie opisów Minohell - książka Kylindry i książka minosa z Minohell. Może tam jest coś co nigdy niezauważaliśmy a gdy wiemy skąd wzięły się te minosiki da logiczną całość (która coś wyjaśni). Jak ktoś kto zna angielski niech ją dokłądnie przetłumaczy (ja zawiodłem się - odkryłem że popełniłem wcześniej ogromny błąd ![]() ![]() A więc prośba: 1. W książce o Kylindrze są miejsca <które sprawaiły trudności w tłumaczeniu> - ktoś przetłuamczy? 2. Przetłumaczenie (dokładne) księgi z Minohell. 3.Mógłby ktoś udać się w te miejsca gdzie były te książki o Verothu czy jak mu tam bo boję się że np ''Dixi siotrą Obiego'' to kolejny błąd w tłumaczeniu. PS: Mam doła ale miałem wiele razy i z niego wyjdę... tylko jak wytłumaczę sobie logicznie że każdy może się pomylić nawet jak się umie anglika. A więc przez kilka dni moze mnie nie być. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#749 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
@down owszem znaczy tyle, ale to jakies znaczenie musi miec... czy jest cos co nie ma plci w tibii? i do tego znajduje sie na rooku? raczej nie A to moze miec przenosne znaczenie... samiec nie to nie to samo co mezczyzna... to tak samo jak z kwadratem i prostokatem... nie kazdy prostokat jest kwadratem, nie kazdy samiec jest mezczyzna... Co nam zostaje obok samca? Co jeszcze nie jest mezczyzna? Blind Orc... Ja jednak stawial bym na Toma... i ukryte znaczenie jego imienia... Ale to domysly
![]() Hunt you down without mercy Hunt you down all nightmare long Ostatnio edytowany przez Gtyk - 04-07-2006 o 02:21. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zbanowany
|
![]() Eeeeeeee.... Tak jakby.....Samiec to meszczyzna
"not man nor woman walked towards her" znaczy tyle co "podeszło do niej coś co nie było mężczyzną ani kobietą" Ostatnio edytowany przez Michal9000 - 04-07-2006 o 02:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#751 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: wygodna
Stan: Na Emeryturze
Imię: Paladyn on rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Ironbeards Clan
Świat: Aldora
Poziom: 50
|
![]() Cytuj:
Tom to jest popularne imię na zachodzie, które nie może mieć żadnego ukrytego znaczenia. A co się tyczy tego samca, to zgodze się z tobą. W Anglii na koty mówią "tom(cat)", co jest okresleniem kocóra(a więc samca). Była kiedyś taka bajka "Tom and Jerry"(czy jakoś tak), gdzie kot nazywał się Tom. Topic... @- Prodigy - Mam do ciebie prośbe, czy mogłbyś wskazać źródło owej książki, której treść umiescileś w tym temacie. Początkowo mówiłeś, że jest ona w bibliotece w Ab, poźniej, że skopiowałeś ze strony zagranicznej, która przetłumaczyla tą książke z jakiegos dziwnego języka. Bardzo prosze o link(adres strony)/ miejsce respawnu książki. @Edit Down: Ja wcale nie uważam, że ten tekst wymyśliłeś. Jesli tak to odebrałeś, to wybacz. Dzięki za link. Ostatnio edytowany przez kuba1324 - 04-07-2006 o 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() @Up - drogi imienniku - książkę znalazł ktoś - nie wiem kto - i skopiował ją dla tibianews.net i jak sam wwidziałes, pisali, że książke znaleziono w ukrytej półce (?). Ja sobie tego tekstu nie wymyśliłem, bo aż takim mastah of english to nie jestem
![]() Yours Pell
You have the strongest armour, because you are the weakest. ![]() Ostatnio edytowany przez - Prodigy - - 04-07-2006 o 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2006
|
![]() co do znikniecia SoF'a to po zniknięciu , chyba po kilku dniach, 1 albo 2 była plaga ratów na rooku na moim servie. Było to niedawno, jakieś 2 tygodnie temu chyba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Plagi ratów zdarzają się dość często, nie sądzę, aby miały jakieś powiązania ze znikaniem Spike Sworda z wysepki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
|
![]() jesli to jest takie latwe, to moznaby zapytac Gremlina. pewnie wie... napewno wie... ale na pewno nie powie <qs> ale pewnie jakos naprowadzi x)
![]() |
![]() |
#756 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: wygodna
Stan: Na Emeryturze
Imię: Paladyn on rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Ironbeards Clan
Świat: Aldora
Poziom: 50
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Otóż sprawdziłem ją i znalazłem tylko to: ![]() ![]() ![]() ![]() (Offtopic: Pewien "noob" 49 elder druid, próbował mnie trapnąć, za to że byłem polakiem.... ehh, nie tylko rookstayer'zy trapują ![]() ![]() Miejsce respawnu książki: Biblioteka na wyspie Druidów na Poh'u Treść: "... ...ut we have to ... ... Now that the Plains of Havoc are to dangerous for a safe passage, we will leave the Isle of the Mists and abandon this meetingplace. Hopefully we will be able to reclaim it in better times. If any ... ..." Jak widać nie ma to nic wspólnego z zagadkami rooka. Sprawdze jeszcze jutro po ss-ie, czy nie ma jakiejś innej księgi. Koło "wulkanu" też nic nie było. -------------------------------------------- Cytuj:
a) miejsce respawnu, b) treść księgi. Cytuj:
Ten marynarz nazywa się "Hoggle, jest on zwyklym npc i nie ma nic wspólnego z wyspą Rookgaard, ani z jej mieszkańcami. Oto jego wypowiedzi: Na informacje o rooku milczał, o rzeczy z maina typu"excalibug" nawet nie pytałem. 18:41 Hoggle: Welcome to my humble home! 18:44 Hoggle: I am Hoggle. I live in this house. 18:42 Hoggle: I am just a poor fisherman. 18:42 Hoggle: It's a very hard job, cause without a boat I have to swim and fish at the same time! 18:43 Hoggle: My boat sunk. I thought it would be more aerodynamic with holes in it. 18:41 Hoggle: I think they can talk, but they are wise enough to be silent. Once I saw a mermaid. 18:41 Hoggle: I saw one! She had the body of a fish, and also the head of a fish. Amazing! Oto zawartość beczek i innych pojemników w jego domu. ![]() ![]() Sprawdzałem to już drugi dzień i nie było nic innego, co mógłby ktoś zabrać. --------------------------------------------- To by było na tyle. Na razie. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Na tym ostatnim zdjęciu - właśnie tam kolega mi to dokładnie opisywał. Tam leżały ciągiem 3 książki dwie były o PoHu i Venore a 3 o Rookgaardzie. Jescze sie popytam.
![]() |
#758 |
Zbanowany
|
![]() Lol ja sie w tym połapać nie mogę nie chce mi się czytać ponad 70 stron
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Czy my nie szukamy za daleko? Ja myślę, że trzeba mimo wszystko szukać na Rooku. I tu powinniśmy dowiedzieć się o tego "nie mężczyznę i nie kobietę" bo to jest klucz do całej sprawy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Użytkownik forum
Lokacja: Kraj mlekiem i miodem płynący :)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rudzik of Jamera
Gildia: Szukam
Świat: Jamera
Poziom: 15
Skille: 16/19
Poziom mag.: 8
|
![]() To wszystko ciekawe... Ja mam tez wiele pytań... Kiedy poszedłem do minohell pod labiryntem było wiele sopli... dziwne... nie doszliśmy do celu... miałem najwyższy level: 11. Byli też 8,9,5,7,6. Wszyscy padli w walce z 4 minosami. Ja zostałem sam i nie było zadnego minosa. Ale miałem 50 HP i bałem się co dalej. Czy dam rade z czerwona energia?? Ale dosyc offtopa
![]() Te sople... może ma związek z tym kluczem i...magią?? Poklikam na nie wszystkie Use ![]() Pozdro! |
![]() |
![]() |