![]() |
#362 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Lokacja: MMZ : ]
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mithoo'Soul
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 5o+
Skille: 79/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Nie czytam powyższych postów z powodu ddziesiejszej zamuły na necie wiec prosze mnie nie karcić za powtórki.
Otuż moje zdanie jest takie Axe'y maja slaba obronę ale lepszy atak i są dość tanie. Fire axe kosztuje (na nowych servach ~30k) na starszych ~10 -15k. Wprzypadku Bright Sworda ... on jest drogi i zawsze bedzie z tego powodu ze jest on tylko dostepny z questa, oczywiscie na starych servach tj. Antica, Amera itp... jest on tani bo takich 50 lvlkow to jest od groma także jeśli kcesz zrobić knighta to zrób go na Axe'y oczywiście wybór należy do Ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#363 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Otwock
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Konki Ryc
Gildia: Sweet Brokacik
Świat: Refugia
Poziom: 100
|
![]() Ja robiąc nową postać na nopvp miałem dylemat axe czy sword postawiłem sobie wszystkie za i przeciw.
Axe + Lepszy atak - lepsze do samodzielnych huntów + Nie jest wcale takie drogie (15k faxe na tym servie co ja gram) + Huncąc na dwarfach dużo axe ringów + Lekkie - Nie ma takiego axe jak ice rapier przez co gorzej wypadnie annihilator - Do bloczenia raczej słabe Sword + Ice Rapier + Dobre do bloczenia + Dość dużo Swordów jako rary (Djin Blade, Pharao Sword albo Warold Sword który ma kilka osób) - Dość drogie - Nie tak dużo sword ringów jest w sprzedaży - Ciężki GS Wybrałem Axe po swoim przekalkulowaniu jak na mój styl gry bardziej mi sie opłaci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Użytkownik Forum
|
![]() jesli zaczeles grac juz axem to nie zmienial juz na sword(zupelna strata czasu na nowe skilowanie)axe maja wiecej ataku a swordy wiecej defa wiec wybor nalezy do ciebie czy wolisz szybko zabic potwory i dostawac troche wieksze obrazenia czy wolisz wolniej ale z malymi obrezaniami
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Exotyczny
Data dołączenia: 20 04 2005
Stan: Na Emeryturze
Imię: Exorim
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
|
![]() O ludziiee macie problemy.
Moim zdaniem to kwestia wyboru które dla kogo fajniej wygladają ![]() Przecież na to samo wychodzi, Axe mocno wali ale większe obrażenia zadają ci potwory,natomiast sword troche słabiej wali ale zato mniejsze obrażenia dostaje.Na to samo wychodzi, ludzie nad czym się zastanawiacie, już lepsze by był temat w jakim outficie najlepiej sie chodzi ^_-" |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
![]() |
![]() Cytuj:
Zgadzam sie z tobą ze anni to honor i prestiż lecz to z widzenia punktu hier RPG .... niestety 95 % tibijczyków tego brakuje i liczy sie exp exp exp SOV exp exp :S
Dont call me fat ass, Im big bones ! Screw you guys, Im going home. Suck my balls Kyle. Jak tu nie lubic Cartmana :> http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss Cartman- Screw you guys, Im going home. Stan- But cartman we try.. Cartman-no, no, no Screw you guys > Home Byhahahahahhahaaha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Anni~ i RPG - to brzmi jak herezja ..
![]() |
#368 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Szczerze ? Nie wiem o co wam biega, haj levelowe najty walczace swordem/axem jakos nie narzekaja, ze chcieliby zmienic na ten drugi. Mnie do axe przekonala dostepnosc axe ringow, oraz ich cena. Oraz oczywiscie wyglad samego stonecuttera, SoV jest taki brzydki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Barthez the Traucer
Gildia: Sinestesia
Świat: Astera
Poziom: 223
Skille: 106/102
Poziom mag.: 9
|
![]() Dla knighta sword albo axe. Nigdy club. (chyab ze nowy serv to mozna sie zastanowic).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Profesja: Paladin
|
![]() heh. wg mnie sword lepsze
![]() ![]() jest tez taki argument za mieczami ze pomiedzy b swordem a SoV jest jeszcze djinn blade i pharao sword z broni jednorecznych ;] a w toporach nie ma takeigo czegos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() tyle ze SCA jest kilkadziesiat razy wiecej niz djinn blade'ow o pharao~ nie wspominajac ..
obrona przy bloczeniu wszystkiego co sie hunci nie przydaje sie ..
![]() |
#372 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak masz pisać głupoty to lepiej sie nie odzywaj>>>Najpierw pomyśl ![]() Ostatnio edytowany przez Jabad - 06-07-2006 o 17:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() @up
Zdecydowanie jzu dalej nie skillowac. Na nastepny skill musialbys trenic przez kilkadziesiat godzin a przez ten czas zrobisz duzo lvli. A 1 skill prawie nic nie daje, natomiast 5 lvli juz tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: PoLskA
Stan: Na emeryturze
Imię: Kapuzina
Profesja: Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() Moim zdaniem Axe Rzadza Tibia !!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Krakow
Imię: Toryfan
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 66
Poziom mag.: 60
|
![]() Moim zdaniem powinienes wybrac AXE.
Zaraz bedziesz mial fire axe, z ktorym bedzie ci sie lepiej expic bo ma 2ataku wiecej od bright sworda. Jesli chodzi o def to jak bedziesz potrzebowal cos bloczyc to sie nie przejmuj tylko wez wtedy knight axa. GS bardzo duzo wazy i jest slabszy od Dragon Lancy. Jak dorwiesz SCA to masz tyle samo defa co bright sword ;p i najmocniejsza bron. Kilka dobrych slow o swordach ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Zabawne jest, jak ludzie ciągle zwracają się do autora tematu, w stylu "moim zdaniem to jest lepsze a to gorsze, bo jest takie aczkolwiek siakie...".
HINT: Zobaczcie datę założenia tematu. kthxbye
![]() |
#378 | |||||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 06-07-2006 o 21:41. |