|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#741 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
|
![]() Proponuje zostawic to i nie czepiac sie tego, ze oni uslyszeli. To co on pisal, ze przeczytal, to byl moj post. Jak poszedlem z ludzmi do skarbca
to nam sie POJAWIŁ NAPIS "CLICK". Rozumiesz? Czytajcie posty wczesniej moze co?? Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#742 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Imię: Shizzox
Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 35
Skille: 70/50
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() Czesc jestem pierwszy raz na forum ale znalazlem ksiege ktora mowi cos o bazyliszku
oto jej tresc: "INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1 Author: John Barrel Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..." niestety tzeba przetlumaczyc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tłumaczyłem w poprzednim poście... (albo 2 posty wczesniej) ... poszukaj. Ale jak cos macie zeby przetlumaczyc to sie zglaszam na ochotnika. @Cyclopmania sword A niektórzy nie wieżyli w te staty Excala. Jak pokazalem razem z jednym z uzytkownikow forum link do ss'a z Excalem, wszyscy sie czepiali, ze to jest MLS. Dla zaspokojenia Waszej wyobraźni daje Wam ten link: http://www.tibia-alumni-society.net/...stcycsword.jpg Sami zobaczcie ... Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Oki przetlumacz ta ksiege, a ja slyszalem ze ten waz"Bazyliszek" jest npc'tem i kumple mojego kumpla moze nas do nieho zaprowadzic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Autor: John Barrel Dawno temu przybył do głębszych kopalni straszliwy wężopodobny potwór. To coś zabiło wielu górników (chodzi o krasnali, którzy kopali), ponieważ ten 'wąż' był Bazyliszkiem, który mógł zamieniać wszystkie żyjące istoty w kamień. Wielu herosów starało się zabić Bazyliszka, lecz nikomu się nie udało, część zaginęła, ale większość została zabita. Pewnego dnia pewien mądry człowiek, którego imię zostało zapomniane (szukałem wiele o nim, ale z pewnych powodów nigdzie nie było napisane jego imię). Posiadał trochę wiedzy o tej potwornej kreaturze (o Bazyliszku - przypis tłumacza ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Spytalem npc'ta "Tibre" Pokarze cala to rozmowe:
15:10 Giant Sebek: whats it's it excalibug?? 15:11 Tibra: The mythical blade was hidden in ancient times. Its said that powerful wards protect it I znowu prosze o przetlumaczenie i wypowiedzi co o tym myslicie Ide pochodzic po kopalniach Czy ktos wie czy na swiecie "Furora" jest Bazyliszek?? Ostatnio edytowany przez Giant Sebek - 05-07-2006 o 13:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Mówi się że potęzna sala chroni to. Niejestem pewny czy dobrze. Bazyliszek jest na każdym swiecie. Idz drogą gdzie będą diamenty w scianach, po zejsciu na dol slimy i powinneś zobaczyc pomieszczenie z bazyliszkiem. |
|
![]() |
![]() |
#748 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dzieki za info.
A czymuglbys mi powiedziec jakie potwory spodkam?? I jak dojsc to tego tunelu?? Ostatnio edytowany przez Giant Sebek - 05-07-2006 o 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: Włocławek
Świat: Calmera
Poziom: 39
Skille: -/23
Poziom mag.: 43
|
![]() Co można otrzymać od NPC Aruda (to ta kobitka ubrana na żółto chodząca po thais po głównej ulicy) proszę o szybką odpowiedź
|
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 02 2006
Lokacja: Śrem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mathaar
Profesja: Knight
Gildia: aktualnie bez gildii
Poziom: 38
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @up2
Jak chcesz dojść do Bazyliszka musisz isc do kopalnii w Kazoo...później schodzisz na poziom z soliderami i dwarfami i kierujesz sie do góry...schodzisz na dół i cały czas idziesz tunelem aż do samego końca...potworki jakie tam spotkasz to tylko solidery, dwarfy, slime i poison spider... Pozdrawiam Mathaar |
![]() |
![]() |
![]() |
#751 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://xthost.info/lokolokolo/basilisk.jpg
tutaj macie caly pokoj z bazyliszkiem ... jak chcecie cos wiedziec ... to piszcie ... ja musze wyprobowac pare pomyslow ... W pewnej ksiazce przeczytalem, ze Bazyliszek boi się muzyki, jaką wydaje flet (wooden flute) ... muszę się tylko dowiedzieć, jak to wykorzystać ... Pozdrawiam Non'ajbi
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kopalnia, która jest bezpośrednio w kazordoon. Postaram się zrobić mapkę dokładną jak będę miał chwilę czasu ;]
Jak coś trzeba przetłumaczyć albo coś niewiecie, to piszcie ... Pozdrawiam Non'ajbi
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 02 2006
Lokacja: Śrem
Imię: Mathaar
Profesja: Knight
Gildia: aktualnie bez gildii
Poziom: 38
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Jak zrobiłeś ss'a całego pokoju z Bazyliszkiem ??
![]() pozdro P.S Non'ajbi fajnie zjazdy ta postacia zaliczales xD Ostatnio edytowany przez Mathaar - 08-07-2006 o 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
To jest możliwe... nie napisze jak, bo nie wiem (a moje domysły są sux ;P ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak cos chcecie piszcie Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 08-07-2006 o 19:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszystkie zaklecia w tibi sa napisane po łacinskowatu albo po prostu po lacinsku
(wiem bo wiem) Jak wytrzasniecie slownik lacinski to mozna to przetlumaczyc. Tylko ze sie nie da go wytrzasnac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2006
Lokacja: Płock
Imię: Smakosze serow
Profesja: Elite Knight
Świat: Cendia
![]() |
![]() Czytalem do 40 strony a potem mi sie nie chcalo wiec troche wybilem sie z rytmu. Wiec mam prosbe czy ktos mugby napisa mi tak w skrucie co jusz wiadomo o excalibug i baziliszku bardzo PLX
Ostatnio edytowany przez wisnia wielki - 08-07-2006 o 20:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#759 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Przeczytaj posty od 60 strony ... ja czytałem dokładnie 66 stron, i na 66 stronie dałem mój pierwszy post (666 post w tym temacie xD ^^ ). Od okolo 65 strony zaczyna sie juz jakos normalnie wszystko wyjasniac. @edit Od okolo 25 do 65 strony jest powtarzanie wkolko tego samego. Nic nowego nie zostalo wniesione ;] @D Lord tłumaczenie Cytuj:
Cytuj:
@dot. podpisu Cashtan'a Bubble juz nie jest najwyzszym charem, wiec knight nie ma highest lvla w Tibii ;] @Jak ktos chce jakies ss'y, wiadomosci, albo zeby cos przetlumaczyc to piszcie .. Pozdrawiam Non'ajbi P.S. nie gram juz tym charem (Non'ajbi) ale ze wzgledu na forum zostane przy nicku ;] Cya
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 08-07-2006 o 19:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
|
![]() Cytuj:
Nie liczłbym że aruda może coś ci dać, co pomoże w zagadce. Nie gadałem z nią o excalibugu, ale to raczej latarnica, niż poszukiwaczka zagnionych skarbów tibii. |
|
![]() |
![]() |