Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-07-2006, 10:21   #541
Torpedo
Użytkownik Forum

Torpedo's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Wlkp

Stan: Na Emeryturze
Imię: Torpeseq
Profesja: Elder Druid
Świat: Titania
Poziom: 119
Poziom mag.: 66
Domyślny

W moim odczuciu Cipowie chca nam ułatwić grę do tego stopnia ze odbieraja sama przyjemność z gry.
Umożliwienie strzelania z run na battle to najwieksza tragedia. Otiweranie zabitych potworow przez tego co zadal najwieksze obrazenia to kolejna tragedia zwiazana ze stratami czasu zwiazanymi z otwieraniem przez shooterow potworow i rzucaniu lootu blokerowi. Co do reszty zmian to jest to nic wielkiego oprocz wprowadzenia zmeczenia do gry(ta opcja na +)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Gra idzie w dobrym kierunku (tylko faccom za wolno soule wchodzą ). Poza tym co UP ludzie zapowiadają apokalipse Tibi, a potem grzecznie grając i zaspamowywując forum pytaniami "dlaczego nie mogłem okraśc ciała smoka, którego zabił ktoś inny?".
I tu wedlug mnie sie mylisz gdyż w ta gre gra coraz mniej osob a Cipowie nie potrafia przyciagnac do swojej gry nowych graczy

In Memory of Morita De'Vrie

Ostatnio edytowany przez Torpedo - 18-07-2006 o 10:27.
Torpedo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-07-2006, 10:21   #542
FORCE
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 27
Skille: 60/46
Poziom mag.: 12
Problem Kurwa Nic Nowego! Sami ChrzaniĄ!

Do tego z tepowaniem kradnięcia lotów. Sam kradnę i sam jestem okradany nie ma różnicy. Do tej pory tibia się wyróżniała! Mie to nie robi problemu, ale w rzeczywistości wprowadza 2: więcej lagów i problemy na huntach, gdyż na huntach wszyscy się dzielą a tera jest to utrudnione!

Co do zmęczenia to kompletnie spierdolili sprawe! 90% (tak wykazują badania), poświęca tibii więcej niż 4 godziny dziennie. Co za tym idzie? Ich zmęczenie nie pozwoli im dalej expić! Kurwa co jest grane! Tibia ma zachęcać do gry, a nie kurwa jak jakiś rodzic tapować do siebie tostęp!

Co do PACC. Mają nowy teren. SUPER. Tylko to ich zmęczenie nawet nie pozwoli im go zwiedzić! Ludzie kupują pacc po to aby jak najdłużej na nim posiedzieć, a tu dostają karnet! KURWA CO JEST GRANE! Niech tibia wprowadzi PACC godzinny a nie miesięczny i tak z tym zmęczeniem więcej gracze zarobią!

No więc tak: TIBIE PL oceniam na 6 za post, a kurwa CIPSOFT na -1, za tak zjebane pomysły!
FORCE jest offline  
stary 18-07-2006, 10:23   #543
Avery_twine
Użytkownik forum

Avery_twine's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2006
Lokacja: Częstochowa

Profesja: Sorcerer
Gildia: -------
Świat: Silvera
Poziom: 32
Skille: ------
Poziom mag.: 32
Avery_twine ma numer GG 6817458
Domyślny Porażka =/

Omg czego te CIPY nie wymyślą przecież to będzie kompletna porażka!! nie może zostać tak jak jest?! te zmiany co planuja zrobic to poprostu (cenzura)
Avery_twine jest offline  
stary 18-07-2006, 10:26   #544
Catum
Użytkownik Forum

Catum's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2005
Lokacja: Stalowa Wola

Imię: Sosibios
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 127
Skille: 97+/96+
Poziom mag.: 8
Catum ma numer GG 2292769
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ozzie Vis
Tabelka ocen
System zapobiegający zabierania łupu z potworów: 5+
5+ ? Ja bym tak nie sądził a co jeśli jesteś knightem i idziesz bloczyć demonki... Shooterzy zabija czyli oni będą mogli otworzyć demonka a najt będzie stał i się patrzył przez co może stracić loota jeśli shooter sobie podejdzie i weźmie ( nie wszyscy są uczciwi, a potym update będą mogli tak robić kradnąc loota jeśli wypadnie coś cennego... ) Więc przy tym punkcie bym się zatrzymał i albo będzie to inaczej wymyślone albo po prostu jest to do du.. :>
Catum jest offline  
stary 18-07-2006, 10:28   #545
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

ogolem to nie spotkalem az tak duzo botterow ;P
Nie wiem co cipsoft wymysla Chca zrobic tak jak kiedys bylo?? Moze jeszcze exhausted zdejma i bedzie ue spamm i odrazu dead (tak jak kiedys)
stary 18-07-2006, 10:31   #546
Mietek Taterka
Użytkownik forum

Mietek Taterka's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2006

Profesja: Knight
Gildia: Szukam ;]
Świat: Guardia
Poziom: 10+
Skille: 30/30+
Poziom mag.: 2+
Domyślny

Na Poczatku jak zaczynalem grac to mi sie ta gra bardzo podobala ale teraz nie oplaca sie grac na servach pvp podejdzie do ciebie 25 lv+ do 50 sorca sorc many nie bedzie miec many a 25 lv+ bedzie nawalac z sd i 50 sorc padnie P.O.R.A.Z.K.A
Mietek Taterka jest offline  
stary 18-07-2006, 10:33   #547
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Mnie sie jednak wydaje ze cipsoft zrobi skille x10 dla knighta czy cos w tym stylu bo przeciez oni chyba az tak po***ani nie sa i widza jak knighta robia w bambuko
noobowaty mistrz jest offline  
stary 18-07-2006, 10:34   #548
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl

Domyślny

Wg. mnie to zmęczenie jest dobre, normalny gracz nie gra 24h cały czas bez przerwy, a co dopiero 56... . Mam nadzieje że zmniejszy to ilość osób które grają całą rodziną jedną postacią. Jak dla mnie przebywanie 8h przed tą grą i patrzenie się w monitor to marnowanie czasu. Te 56h myśle że nikomu normalnemu nie zaszkodzi.

Co do loota z potwora, to jest jedynie dobra żecz na rooku bo na mainie to się nie przydaje. Mozna było by coś zrobic z ciągnieciem lootbaga, żeby jakoś go ochronić przed złodziejami. Ale Złodzieje byli, bedą i są. Dlatego jak dla mnie to "usprawnienie" nic nieda.
MKM jest offline  
stary 18-07-2006, 10:35   #549
Dj Fara0n
Użytkownik Forum

Dj Fara0n's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Catum
5+ ? Ja bym tak nie sądził a co jeśli jesteś knightem i idziesz bloczyć demonki... Shooterzy zabija czyli oni będą mogli otworzyć demonka a najt będzie stał i się patrzył przez co może stracić loota jeśli shooter sobie podejdzie i weźmie ( nie wszyscy są uczciwi, a potym update będą mogli tak robić kradnąc loota jeśli wypadnie coś cennego... ) Więc przy tym punkcie bym się zatrzymał i albo będzie to inaczej wymyślone albo po prostu jest to do du.. :>
Jestem w 99% przekonany ze w party kazdy bedzie mogl otwierac loota nawet jesli nie zadal zadnych obrazen ,(tak jest w wielu grach np.w maple story)wiec nie placznie juz nad losem blokerow ,bo cipsoft nie jest az tak glupi .
Dj Fara0n jest offline  
stary 18-07-2006, 10:36   #550
Avi.
Użytkownik forum

Avi.'s Avatar

Data dołączenia: 14 06 2006
Lokacja: Knurów

Stan: Niegrający
Avi. ma numer GG 1140001
Domyślny

Ja uważam, że to dobry pomysł. Dlazcego? Większość dzieciaków wreszcze sie może troche do nauki przyłoży a nie tylko do expienia, a co do otwieranai ciał to mieli juz to dawno zorbic ( w Anarchy Online ten system jest juz od bardzo bardzo dawna )
Avi. jest offline  
stary 18-07-2006, 10:38   #551
Tasiorstrasz
Użytkownik Forum

Tasiorstrasz's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Poland (Gdańsk)

Świat: Nova
Poziom: 150
Domyślny

Jestes przeciwny nadchodzacym zmianom , podpisz sie tutaj.

http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85386
Tasiorstrasz jest offline  
stary 18-07-2006, 10:39   #552
Vision
Użytkownik Forum

Vision's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Changes in Tibia 8.14 :
-included light hack, autofisher, superspam
-cavebotter for premmium chars

Hah dobre xp

Cipy jak zwykle chca dobrze a coraz bardziej chrzania te update...coraz ciezej jest grac... a to dlatego zeby bylo "kup pacc" =p.

Co do update all sux oprocz tych statkow i spawnow potworkow i "staminy" (Final Fantasy rlz ;]).
Te hotkeye i celowanie na battle list...wymaga 0 umiejetnosci od gracza..jedynie stopera zeby liczyc exhaused (czy jak to sie pisze :~) i walenia w F1 -.-".

Pozyjemy zobaczymy

Cya all
Vision jest offline  
stary 18-07-2006, 10:40   #553
Pawelan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2005

Pawelan ma numer GG 3662519
Domyślny

Co to ma kurcze byc?

Tibia to jest fajna gra taka troche na refleks a nie jakis frajerski MMORPG jakich pelno w necie. Jeszcze moze zrobia ze jak nie zaatakujesz potwora to on cie nie bije??? Jak nie umiesz szybko przezucic ciala potwora to twoj problem. Tak samo jak nie umiesz celowac z run. Teraz PK bedzie se mogl dac follow i nawet nie bedzie na battle do ciebie z run strzelal tylko z hotkeyow -.-
To zmeczenie to ujdzie (i tak nieexpie tyle) a z NPC nawet fajnie wymyslili
No tak jeszcze ze spawnem jest dobre.
stary 18-07-2006, 10:41   #554
PeJ~
Użytkownik Forum

PeJ~'s Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005

Stan: Początkujący
Profesja: Elder Druid
Świat: Astera
Poziom: 74
Poziom mag.: 61
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Catum
Rozwiązanie: na hunty chodzimy tylko z uczciwymi osobami

Moim zdaniem będzie można OTWORZYĆ potwora ale nie będzie można nic z niego ZABRAĆ przez 10 sek. Co do strzelania z battle, były podobno jakieś programy do tego, sami używaliście, więc to Wasza wina
PeJ~ jest offline  
stary 18-07-2006, 10:41   #555
Kanion
Użytkownik Forum

Kanion's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Bielsko-Biała

Kanion ma numer GG 6008798
Domyślny

Ja mam podzielone zdanie na ten temat,

Zmeczenie dobre jest nie bedzie acc sharowców ktorzy choc by na nowych serverach wbijali w tydzien 50lvle. Tibia robi sie coraz bardziej zryta poniewaz ludzie coraz szybciej expili

No z tym battle list to juz przesada, ludzie co maja cienkie pvp i beda napiedalac jak pojeani.. a anihilatora to teraz nie problem bedzie zrobic jak sie bedzie miec hotkeya na uhanie ekhm. POWINLI TO WYCOFAC!

Z lootem troche lipka bedzie bo jak jakis knight blokuje jakiegos potworka i jest z sorcem nie zaufana osoba ten sorc podbiega i se kroi loota i po zabawie

~Olek
Kanion jest offline  
stary 18-07-2006, 10:44   #556
Qurak
Użytkownik Forum

Qurak's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2004

Domyślny

Siema ludzie!!!!

No coz stalo sie.. przykre ale prawdziwe.. no ale co tu sie dziwic.. przeciez wszyscy wiemy ze cipsoft od jakiegos czasu robi wszystko i jak widac robi to skutecznie aby wreszcie zamknac za soba rozdzial jakim jest tibia.. robia oni wszystko aby jak najbardziej zepsuc tibie i wyeliminowac z niej graczy.. no ale coz na to nic nie poradzimy.. pewnie 50% ludzi zakonczy grac w tibie a ci co zostana to na swiatach pvp zostana sorcowie i druty a reszta jezeli bedzie chciala byc knightami pojdzie na non pvp.. pacc to prosta sprawa lepiej nie kupowac bo po co tracic kase.. nie jest mi tu zal cipow tylko droma bo ma sobie ta firme i pewnie teraz mu ona padnie a szkoda.. jakis juz dluzszy czas temu odszedlem od tibii.. chcialem wrocic do gry ale widac teraz sie to nie oplaca.. wiem co stracilem gdyz mniej wiecej najlepsze czasy tibii opuscilem.. teraz poczekam do update i jezeli bedzie tak jak pisze tibia.com to na pewno do gry nie wroce.. cozpozostaje tylko czekac

pozdro
Qurak jest offline  
stary 18-07-2006, 10:48   #557
Justysia_=*
Użytkownik Forum

Justysia_=*'s Avatar

Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: exiva me

Stan: Niegrający
Imię: Vanka
Świat: Menera
Justysia_=* ma numer GG 7079783
Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dj Fara0n
Jestem w 99% przekonany ze w party kazdy bedzie mogl otwierac loota nawet jesli nie zadal zadnych obrazen ,(tak jest w wielu grach np.w maple story)wiec nie placznie juz nad losem blokerow ,bo cipsoft nie jest az tak glupi .
CipsoFt Głupi mOże nie jest ale szybko sie poddaje...

@Kanion
DokłaDnie =)
Ale ludzie z tym lootem nie jest az tak zle..wystarczy chodzic na hunty z zauFanymi osobami..

Ostatnio edytowany przez Justysia_=* - 18-07-2006 o 10:52.
Justysia_=* jest offline  
stary 18-07-2006, 10:51   #558
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dj Fara0n
A weż Ty KUR** DJ Faraon , stól dziób i tak nie grasz w Tibie więc się nie wypowiadaj na ten temat. I nie porównój Tibi do jakiejś chniskiej giereczki Maple Story

Nie po to ja płacę 90zl za 90dni grania w Tibie , żeby oni mi ograniczenia wprowadzili.

http://forum.tibia.pl/showthread.php...d=1#post893988
PETYCJA NA NIE

Ostatnio edytowany przez Corso - 18-07-2006 o 11:14.
Corso jest offline  
stary 18-07-2006, 10:52   #559
Xuzassekk
Użytkownik forum

Xuzassekk's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Xuzassek
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Poziom mag.: 25
Xuzassekk ma numer GG 3330008
Domyślny

kurw**** co to ma byc do jasnej cholery? przeciez to jest jakies totalne gowno?!!! polowa zrezygnuje z grania w tibie i bedzie uwazala ze tibia teraz po tym update to najwieksze scierwo swiata...:/:/ na jaki hu*** to wszystko? ja juz sobie zapewnie nie pogram.... pacc mialem kupic dzisiaj i akurat wchodze na strone i czytam te gowna...:/:/ masakra nie samowita:/ nie da sie tego odwolac?!!! totalne gowno jakich malo!!!!
Xuzassekk jest offline  
stary 18-07-2006, 10:55   #560
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Ankieta.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=85392

DDoS jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania