Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-07-2006, 21:11   #721
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dagenoth
Omg... O ile mój pierwszy post był w miarę ładnie i składnie napisany o tyle ten będzie zawierał bluzgi ;ppp

Napisałem pierwszego posta, wtedy były ze 2 czy 3 posty przede mna, a w tym czasie pojawiło się mase komentów, które dopiero teraz przeczytałem.

LUUUUUDZIE!!! Właściwie zwracam się tu do noobów-nie ludzi, czyli do low lvlowych knighów płaczących nad pomysłem z lootem.

Po pierwsze plebs (czyli wy) nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Czy wy jesteście aż tak ograniczeni? Przecież wyraźnie pisze że nie można wziąć ciała przez 10 sec... otworzyć MOŻNA!!!!! A wy płaczenie (oj było takich textów trochę) że nie będziecie mogli ciała otworzyć...

Po drugie płaczecie że teraz nieznany shooter będzie mógł loota kraść. A co? Nie podoba się zamiana ról, tak? Kiedyś shooter mógł być okradany, teraz wy i to się wam nie podoba. Oczywiście niestety wasze przemyślenia (błędnie oparte na tym że ciała nie da rady otworzyć) są nieprawdziwe gdyż ciało otworzyć może też bloker i zobaczy czy shooter czegoś nie weźmie.

Następną polewke mam z kolejnych noobów którzy płaczą nad pomysłem ze staminą. Połowa z was nie ma nawet 30 lvla i już się plebs kufa boi że im 7h expa nie wystarczy. Pewnie połowa z was na hunty idzie z połową bp uhów (knight) lub połową bp manasów (sorc) i wychodzi po 20 minutach jak capa na loota nie ma (bo o lootbagach plebs nie słyszał).
Wię co wy się kufa boicie że grać nie będziecie mogli?
Teoretycznie będzie można EXPIĆ (nie grać) 8h... To jest strasznie dużo. 8h expa dziennie samego hunta w zupełności wystarczy. I to dzień w dzień. Pisząc pierwszego posta bałem się czy te liczby są dobrze dobrane. Teraz pomyślałem że są idealnie wybrane. Jeśli 2 min offline dają 1 min hunta to jest po prostu boskie rozwiązanie jak ktoś to przemyśli. No ale plebs który i tak w połowie tego nie wykorzysta już płacze. Taka rola noobów...

Jeszcze mam wiele innych zarzutów do niestety mniej inteligenten części tego dforum ale już mnie palce bolą od tego pisania i stwierdzam że te trzynastolenie dzieci nie są warte tego bym tracił na nie kolejne 10 min (tyle by mniej wiecej zajelo pisanie posta, i tak od polowy polskich znakow przestalem uzywac).
Lol masz racje ale pvp nikt nie usprawiedliwi w taki sposob...
Vrael jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-07-2006, 21:18   #722
Hell Cast
Użytkownik forum

Hell Cast's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Henrey
Profesja: Knight
Poziom: 21
Skille: 64/64
Poziom mag.: 4
Hell Cast ma numer GG 3020988
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corso
Szczerze popieram... Po prostu tacy jak cytuje "Level" nigdy zapewne nie mial większego lvl'a niż 50 i mu żal dupę ściska
No cóż, przyznam że też nie cierpię acc sharerów, ale mi chodzi raczej o tych ok. 100 lvli w miesiąc na nowych serwerach Pozdro.
Hell Cast jest offline  
stary 18-07-2006, 21:20   #723
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?

Ziściło się... Najgorsze. Moja mama będzie zadowolona Nie po to spię codziennie po 15 godzin, aby teraz nie móc nadwyżki energii wykorzystać na Tibię! Ahh, połażę se po mieście.

Miłego Wieczoru.

Czarna_Mamba jest offline  
stary 18-07-2006, 21:31   #724
Daniellek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Domyślny

@Hell Cast
Cytuję: "Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż , prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?"

koleś jesteś śmieszny, czytasz dobrze newsy ?? "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu"

Ostatnio edytowany przez Daniellek - 18-07-2006 o 21:35.
Daniellek jest offline  
stary 18-07-2006, 21:45   #725
Rogue
Użytkownik Forum

Rogue's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Nerana
Poziom: 8
Skille: low/low
Rogue ma numer GG 5071343
Cool

Heh , mysle ze Cipy zacyznaja dbać o zdrowie psychiczne graczy. Znam paru ludzi ktorzy siedza po 10-15 h dziennie na tibi...oni ni e sa normalni cieszcie sie ze o was dbaja!
stary 18-07-2006, 21:46   #726
Ertil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2006

Stan: Na emeryturze
Imię: Top Secret
Profesja: Elite Knight
Gildia: =)
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Daniellek
@Hell Cast
Cytuję: "Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż , prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?"

koleś jesteś śmieszny, czytasz dobrze newsy ?? "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu"

Nie wiem czy wiesz ale zadać/dostać hita lekko sie różnią.
stary 18-07-2006, 21:53   #727
Neftanger
Użytkownik forum

Neftanger's Avatar

Data dołączenia: 13 12 2004
Lokacja: Szczecin

Imię: Neftanger
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Skille: 67/66
Poziom mag.: 5
Neftanger ma numer GG 4138826 Neftanger ma login Tlenu Nefftanger@tlen.pl
Domyślny

Boże... Całe szczęście, że już w Tibie rl nie gram : P
All gut, tylko to celowanie z run w battle najgorsze! -.-
Najlepiej to codziennie patrzyć na swój świat ile jest sorców, druidów, palków, najtów, potem po update po kilku dniach zobaczyć ile będzie sorców i druidów... Pewnie znacznie więcej No chyba, że dadzą coś jeszcze bardziej gorszego dla sorców... Czary więcej many? Tak, było by dobre, ale dla ludzi to nic, przeczekać troche czasu... Mam 1 pytanie: Czy wiecie, czy te potwory z konkursu Frankensteina - Ci co wygrali - dojdą po update? :>
Z góry thx za odpowiedź. =)
Neftanger jest offline  
stary 18-07-2006, 21:58   #728
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Od dzis kazdy polack retarded ass moze byc evul pekay jesli tylko zainwestuje w runy.
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?
Marczio jest offline  
stary 18-07-2006, 22:00   #729
Ertil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2006

Imię: Top Secret
Gildia: =)
Świat: Thoria
Domyślny

A moim skromnym zdaniem, myślę, że stamina to genialny sposób na pozbycie sie sharerów. Kto grając sam wytrzyma 2 doby bez snu? Może to i jest możliwe, ale wtedy człowiekiem powinien zająć się specjalista. Tak więc jestem zdania, że stamina to ogromny plus dla uczciwych graczy i wcale nie jest wyrokiem dla h lvli , tylko dla nieuczciwych sharerów. A nie każdy hlvl jest sharerem ( chociaż większość)

Jedynym minusem zbliżającego sie updata jest celowanie z run. Sytuacja hipotetyczna 60 knight expi sobie na guardach, wpada 2 sorców zaczynają go lać. Ponieważ wszystkie strzały mają 100% skuteczność knight nie ma zadnych szans uratowania sie, poniewaz jak (zapewne nie) wszyscy wiemy knight nie uhnie sie za full hp nigdy, tak więc knight bedzie latwym lupem nawet dla 2 sorcow o podobnych lvl strzelajacych tylko i wylacznie z sd.

Sprawa z lootem... jak dla mnie zbedna, byc moze dlatego ze zawsze gralem na serwerach pvp i gdy ktos chcial mi zabrac loota robilem to co musialem. Ponad to nie rozumiem po kiego rozpaczacie "wypadnie mi mpa i sorc ukradnie " skoro demona widzieliscie jedynie na tibi.pl <<mowie tu do wiekszosci uzytkownikow oczywiscie nie wszystkich>>

Edit: i tak wiekszość hlvli używa botów, wiec mi osobiscie wielkiej nie sprawi to roznicy

Ostatnio edytowany przez Ertil - 18-07-2006 o 22:09.
Ertil jest offline  
stary 18-07-2006, 22:07   #730
Bujak
Użytkownik Forum

Bujak's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2005

Świat: Kyra
Poziom: 45
Poziom mag.: 47
Domyślny

Nie bede sie rozpisywal :S bo to i tak jeden wielki ŻAL
Teraz kazdy noob bedzie cie jechal na wszystkie strony z run, 1 sposob bo ms i gran hur (albo kontratak :> ) A na anihilatora itp teraz nie bedzie trzeba uh bota wiec Cip zaoszczedzil wam szukania i testowania botow. Mam nadzieje ze Cipy zajrza do tego forum i moze zmienia ten battlelist <<>> Reszta cool

PS To moze w nastepnym updacie zrobia wbudowanego autologa i rune makera
Podobnu po postman quescie da się wysyłać użyte parcele? Dla mnie wielką nagrodą byłoby łatwe, szybkie wysyłanie lotów, a nie tachasz w loot bagu 8 exkaliburów(nie wiem jak to sie pisze ) a tu nagle podbiega noobek i juma.
Bujak jest offline  
stary 18-07-2006, 22:28   #731
Dragonit
Użytkownik Forum

Dragonit's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu

Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
Domyślny

Ja chyba po tym uptade wróce do tibi

Stamina to nie taki potworny pomysł, w końcu mniej ludzi bedzie sie uzależniało od tibi(bo nie będą mogli ciągle expić) i koniec z botami .System batle i strzelania z run tylko zwalili, dobrze chociaż że do tego Knajt czy Pall może uhać się hotkeysem żeby tylko nie zrobili w następnym uptade że można z run przez ściany i z góry na dół .Podoba mi sie za to system loota-Przyda się szczególnie na rooku i serwerach non-pvp chociaż na pvp też są przydatne ;D zaś co do huntów to przecież sie chyba tylko z kolegami huntuje, po za tym może zrobią że na party można brać loota nawet jeśli się nie zadało potworkowi loota
14:58 x [22]: jakiego zoka?
14:58 x [22]: orca bersercera?
14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac
14:58 y [32]: ktura
14:58 x [22]: aha
14:58 y [32]: jest bersererkiem
14:58 y [32]: orkiem
14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna

15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw
15:03 x[22]: ile masz lat?
15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud?
Dragonit jest offline  
stary 18-07-2006, 22:35   #732
Hell Cast
Użytkownik forum

Hell Cast's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Henrey
Poziom: 21
Skille: 64/64
Poziom mag.: 4
Hell Cast ma numer GG 3020988
Domyślny

Sluchaj mnie UWAŻNIE Daniellek.

Proszę Cię naucz się czytać bo gdybyś opanował tą umiejętność to zauważyłbyś,
że to jest tylko moja propozycja... Głąb... :|

To samo do pana Ertil

Pozdrowionka, i miłej nauki czytania ze zrozumieniem
Hell Cast jest offline  
stary 18-07-2006, 22:51   #733
Smerficzek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 07 2006

Stan: Rookstayer
Imię: Smerficzek
Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 12
Skille: 46/35
Poziom mag.: 2
Domyślny Ludzie wy tu chyba czegos nie rozumiecie !

+ i - update

+Stamina - to wrecz idealne rozwiaznie, pomyslcie, bedziecie grajac 8 godzin dziennie to na drugi dzien macie 0 zmeczenia.
jak potrzebujecie wiecej niz 8 godzin to jest jedna z dwoch przyczyn
1-Account sharing
2-jestescie uzaleznieni(warto sie nad tym zastanowic)

+-looty - mnie to osobiscie pasuje ale blokerom nie za bardzo
dobre dla sorcow/druidow

-strzelanie z battle ja gram na servie non pvp ale od niedawna zaczelem, i teraz widze ze dobrze zrobilem

i najwiekszy minus ------------te updATE MIALO BYC DLA KNIGHTOW I PALLOW(JA MAM) A CO ONI NAS UDUPILI (KNIGHTOW BARDZIEJ) WIEC TERAZ 3/4 POPULARNOSCI W TIBII TO BEDZIE DRUT/SORK.....

PLZ EDITY W RAZIE BLEDOW BADZ NIEZGODY W POGLADACH

Ostatnio edytowany przez Smerficzek - 18-07-2006 o 23:25.
Smerficzek jest offline  
stary 18-07-2006, 22:54   #734
Grab_iarz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corso
Nie nie kręci mnie Twoja dupa , niewiem jak Ty ale ja gejem nie jestem.

Chcem Ci tylko udowodnić , nie miałes nigdy :
50 lvl'a , nie poznałeś Tibi , nie znasz jej starych uroków , nie robiłeś duzo qestuw , nie poznałeś tajemnic Tibi , zapewne nie byłeś nigdy na wojnie o serva.

A wy powiadasz sie jakbyś ch** wie kim byłem...

Zgadzam sie ze "leveL' to newbie...
Grab_iarz jest offline  
stary 18-07-2006, 23:16   #735
Virusek89
Guest

Problem

Żegnaj Tibia witaj Silkroad

stary 18-07-2006, 23:20   #736
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Evul Nie masz racji

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ertil
A moim skromnym zdaniem, myślę, że stamina to genialny sposób na pozbycie sie sharerów. Kto grając sam wytrzyma 2 doby bez snu? Może to i jest możliwe, ale wtedy człowiekiem powinien zająć się specjalista. Tak więc jestem zdania, że stamina to ogromny plus dla uczciwych graczy i wcale nie jest wyrokiem dla h lvli , tylko dla nieuczciwych sharerów. A nie każdy hlvl jest sharerem ( chociaż większość)
Ja np. jak jestem czymś przygnębiony albo po prostu jestem na fali i czuję w sobie taka "pozytywna energię" to nieraz nie śpie 3-4 dni a potem wracam do normalnego trybu życia, jak gdyby nigdy nic.
Harry Xin jest offline  
stary 18-07-2006, 23:26   #737
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005

Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rogue
Heh , mysle ze Cipy zacyznaja dbać o zdrowie psychiczne graczy. Znam paru ludzi ktorzy siedza po 10-15 h dziennie na tibi...oni ni e sa normalni cieszcie sie ze o was dbaja!
To jest moja osobista sprawa ile gram , płacę za grę i mogę grać ilę chcem...
stary 18-07-2006, 23:29   #738
blakul
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Jak dlamnie wszysto jest suuper oprocz tego atakowania na battle... granie na pvp enforced bedzie hmm do dupy ze tak powiem bo bedzie latwiej zabijac ludzi...
blakul jest offline  
stary 18-07-2006, 23:37   #739
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005

Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragonit
Stamina to nie taki potworny pomysł, w końcu mniej ludzi bedzie sie uzależniało od tibi(bo nie będą mogli ciągle expić)
To nie Twoja sprawa czy ktoś jest uzależniony czy nie , gracz płaci za grę i może grać sobie kiedy chce i robić co chcę To moja sprawa czy chcem sobie dzis poexpic 10h czy 2 h.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragonit
zaś co do huntów to przecież sie chyba tylko z kolegami huntuje
Czy mówisz tu o sobie ? Na czym ty "huntujesz" z kolegami ? Orc plx ?
Na koniec tej wypowiedzi zabrakło mi : "Napisał to newbie - lvl 13"

@ Grabi arz ja wiedziałęm to

Ostatnio edytowany przez Corso - 18-07-2006 o 23:42.
Corso jest offline  
stary 18-07-2006, 23:46   #740
Grenni
Użytkownik Forum

Grenni's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Crazefang
Świat: Inferna
Poziom: 97
Poziom mag.: 59
Grenni ma numer GG 2569357
Domyślny

Heh kolejny update nadchodzi i znowu zagorzała dyskusja czy i dlaczego ten cipsoft znowu <po,ebało>. Nasi koledzy z cipsoftu systematycznie dobijają klimat jaki czuć było grając w Tibię, i w takim tempie za pare update'ów będziemy mieli tylko hack'n'slash niewyróżniający się niczym spośród wielu, bah nawet odstający kilku(nasto)letnią grafiką... a co się tak zmienia ??
Klimat niewątpliwie tworzyli gracze tzw. hi lvle w ciągu 2-3 dni (jednym znani jako sharerzy innym jako legendy, niedoscigniony wzór i obiekt podziwu). Sam nie raz zaprzątałem sobie głowę myślami jak on/i to robią, 3 dni i już 40 lvl... ehh nawet najwięksi krytycy muszą przyznac ze to im w pewien sposób imponowało, nie mówię tutaj o ironiczynym imponowaniu typu (tak tak, nie mają RL, sam spójrz czy, ile i jak korzystasz ze swojego zanim zaczniesz o kims pisac)
I tak jak kiedyś wszyscy narzekali, że sorc i drut to najsłabsze profesje, tak te 2 update'y sprawiły, że teraz mają się z czego cieszyc. Knight został totalnie zdegradowany i niedługo będzie to profesja wybierana przez zawężony krąg graczy. Dlaczego ? Bo się nie opłaca ... Sama myśl, że shooter będzie miał możliwość wglądu i pierwszeństwo do wzięcia lootu jest dla mnie paralizująca. Teraz blokowanie stworów ograniczy się do stania w miejscu i stukania w hotkey, adekwatnie shooterzy .. "F8 , F8 , F8". Nikt mnie nie przekona... straszne zatracenie na rzecz klimatu Wczesniej była ta adrenalinka "zdążę się uhnąć czy też nie ?" NIE WYOBRAŻAM SOBIE WOJNY!! Co z mitami Tibii, Masakrowiec, Nemtor i inni, best pvp'erzy teraz? teraz to mi to lotto Kolejne "podmioty piękna gry odchodzą w zapomnienie" bo tak naprawdę klimat tworzą ludzie, ale z drobną pomocą systemu gry, a tutaj mamy sytuację odwrotną =/
To samo z thiefowaniem loota, przyznaje, że zostałem okradziony i to nie raz, i traciłem takie itemki jak demon shield czy royal helmet. Wtedy byłbym zdolny gnoja złapać na rl i ubić, ale teraz jak na to patrzę z perspektywy czasu to szkoda mi, że coś takiego się nie powtórzy, bo było to niewątpliwie ciekawe odczucia i teraz chce mi się smiać jak o tym myśle ), napewno dla niejeden z was też to tak odbiera ? Przecież te ich przyczajki, sposoby hahah to było piękne, wiem że złodzieje dalej będą ale to już nie to samo.
Czasy w których Tibia była grą niewyjaśnionych, nienaturalnych, imponujących "zachowań" ... tempo ich przemijania się nasila
Osobiście uwolniłem się już z TEGO nałogu i nie gram już ponad roczek, jestem bardzo happy, czasami obejrzę sobie jakiś ciekawy filmik i to mi całkowicie wystarcza i NA SZCZĘŚCIE udpate'y nie zachęcają do powrotu :* Kocham Cippy

Gren
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pewien poirytowany Niemiec
Damn Cip you make us germans looking stupid.
@ the players:
Please dont think that every german is stupid like that, it's only those damn Bavarians!

Ostatnio edytowany przez Grenni - 18-07-2006 o 23:50.
Grenni jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania