Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-07-2006, 09:57   #761
Nervous
Użytkownik forum

Nervous's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Domyślny

Eh w miare moglobybc gdyby nie strzelanie do ludzi z battla. Po to sa gmy itd zeby banowac boterów, a teraz pvp nie bedzie sie juz tak liczylo a ponadto jest to kolejne wzmocnienie dla sorców. Wiec ogólnie ZAL. Zeby zrobic na zlosc boterom dajmy wszystkim boty Proponuje jeszcze lighthacki itd omg...... p_i_e_r_d_o_l_i_c C_i_p_y

Ostatnio edytowany przez Nervous - 19-07-2006 o 10:01.
Nervous jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-07-2006, 10:25   #762
rafalo
Guest

Domyślny o lol bo juz widze jak bedzie hu*owo na huntach ...

Pomyslce teraz jak bedziecie chodzili na hunta to np. jak bedziecie na blod herb quest na gs huncie to wszyscy beda musieli podchodzic do ciala gs bo niewiadmo kto bedzie mogl go opnac ... o lol

stary 19-07-2006, 10:28   #763
MiCh@eL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 03 2006
Lokacja: veno xD

Stan: Aktywny gracz
Imię: MoTz
Profesja: Knight
Świat: CeLeSTa
Poziom: 47
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
MiCh@eL ma numer GG 2525022
Domyślny

Jednym słowem z Tibii robią The Sims ! xD
MiCh@eL jest offline  
stary 19-07-2006, 10:28   #764
Justysia_=*
Użytkownik Forum

Justysia_=*'s Avatar

Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: exiva me

Stan: Niegrający
Imię: Vanka
Świat: Menera
Justysia_=* ma numer GG 7079783
Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rafalo
Pomyslce teraz jak bedziecie chodzili na hunta to np. jak bedziecie na blod herb quest na gs huncie to wszyscy beda musieli podchodzic do ciala gs bo niewiadmo kto bedzie mogl go opnac ... o lol
wyObraz sObie ze jestes na huncie(blood herb)... zadales nawiecej obrazen ale nie chcesz podejsc do gs'a...wystarczy ze po 10 sekundach bloker sam otworzy cialo i wezmie loota... czy 10 sek to naprawDe tak dlugO ???

@up...
dOprawdy ??? mOzna wiedziec w jaki sposob ;>
Justysia_=* jest offline  
stary 19-07-2006, 10:39   #765
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez styku
Haha, ROTFL, Twoim zdaniem, normalny gracz gra codziennie po 15h a nub 8h? LOL. Gracz ktory gra w cokolwiek 8h+ napewno nie jest normalny. Zal mi was wszystkich.
Dlaczego uważasz, że kto gra 8h+ jest nie normalny ? Może zazdrościsz innym lvli? Marny 20+ lvliku ? Jeżeli Tobie jest nas żal to przymknij mordę i nic nie pisz. To wystarczy,

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez styku
I jeszcze do wiekszosci osob, bardzo inteligentnych zreszta, u ktorych w podpisach zobaczylem rozne ciekawe wstawki. Niektorzy jak widze zamiast 'retired' (tudziez 'retaired' - przypadek autentyczny) powinni sobie w podpis wpisac 'retarded'. Wyglada podobnie, a lepiej oddaje rzeczywistosc. To samo do tekstow "Back to old tibia plx" czy "Cip soft sux!1!". Ludzie, je*nijcie porzadnie lbem o stol i zmodyfikujcie Swoj tok myslenia.
I do paru osob, mowiacych ze CipSoft jest glupi - twierdzicie ze psuja gre? Moze i racja (aczkolwiek nie w mojej opinii), ale zaloze sie, ze zainteresowanie Tibia nie zmaleje, a nawet wzrosnie. Jaki z tego wniosek? CipSoft nie jest glupi - on jest wrecz genialny - potrafia cos spieprzyc i jednoczesnie przyciagnac uwage jeszcze wiekszej liczby osob.
A odgrazanie sie ze zaczniecie grac w cos innego - CipSoft ma to w dupie, i bardzo dobrze. Oni dobrze wiedza, odejda jedni, przyjda inni, obrazaniem sie na kogokolwiek swiata nie zmienicie.
I prawdopodobnie nawet jak odejdziecie, to 90% wroci. Wiem to po moich kolegach - jeden z nich juz chyba ze 4 razy sprzedawal Swoje main chary i co update konczyl z Tibia. Tydzien temu wystawil kolejna postac na aukcje (ktora zreszta wycofal w dwa dni pozniej), i gra dalej. Dziwne? No wlasnie...
I huj Cię boli jakie mają opisy ? Może oni chociaż pamiętają dobre czasy Tibi ? Co Ty możesz o Tibi wiedzieć ? Wątpie, żeby coraz więcej osób grało jak to powiedziałeś...zobacz sobie na Tibia.com > forum....cale zaspamowane , listy graczy przeciwko temu Uptadowi, nie tylko z Polski , z różnych krajów i serverów..... Weź się koleszko zastanów za nim coś napiszesz..
stary 19-07-2006, 10:53   #766
damak
Użytkownik forum

damak's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2004
Lokacja: Lubartów

Domyślny

Ja pierd0l3, jak przed każdym updatem, każdy panikuje i grozi że przestanie grać :/ to ch*j, trudno, kilka osób mniej, po updacie wszyscy się przyzwyczają i wszystko bedzie normalnie. Skoro tak nie lubicie zmian, to według Was lepiej by było wogóle tej gry nie zmieniać tylko dać raz na 3 miechy nowe serwery non pvp ? Wszyscy płaczą że z tym lootem bedzie ch*jowo dla knighta, bo będzie blokował i nie będzie mógł wziąść loota, to poczeka 10 sekund, przecież ziomki z którymi przyszedł na hunt go nie op13rd0lą i zawsze mogą wprowadzić takie coś ze jak jestes z kimś w party to możesz otwierać ich loot odrazu. Tak samo jest z celowaniem w okienku battle. I tak największe lve używali aimbota i tak, a low lve to se mogą walić z Sd po 60, jak każdy będzie miał UHa pod hotkeyem.
damak jest offline  
stary 19-07-2006, 10:53   #767
Akane Żul
Użytkownik Forum

Akane Żul's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006

Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 11
Problem

Nawt fajnie bedzie ale to otwieranie potworuw mi niepasi ja zawsze blokuje mam jakies 10hp a potwora otworzy ten co walil go najwiencej nie tak niemoze byc wole jak zabierajom ci z podnosai musisz gonic nooby ale to to normalnie mnie wkurzylo wszystko co najleprze zabierze
stary 19-07-2006, 10:57   #768
Bastek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Kielce

Imię: nvm ;)
Gildia: nvm
Świat: Titania
Poziom: 55+
Poziom mag.: 55
Domyślny

wszystko przeboleje ale nie battle window i bing uh.

mam nadzieje ze zmienia jeszcze paladynow i knajtow a nie ze top10 nowego serwera to 8 magicznych postaci 1 knajt i 1 palek
Bastek jest offline  
stary 19-07-2006, 11:02   #769
Apocalipsus
Użytkownik Forum

Apocalipsus's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2005

Apocalipsus ma numer GG 7310420
Domyślny

Wszyscy placza ze knighci nie beda mieli szans z sorkami/druidami...
Bullshit !
Prawda ze sork moze biegac sobie i ladowac w knighta na battlelist z sd...
ale powiedzcie mi, co jest trudnego w nacisnieciu jednego guzika zeby uhnelo knighta ?

A tak wogole to fajnie bedzie wygladal Anihilator... tzn: F1,F1,F1,F1.... You have found Magic Sword.

Ostatnio edytowany przez Apocalipsus - 19-07-2006 o 11:04.
Apocalipsus jest offline  
stary 19-07-2006, 11:07   #770
Wiedźmin
Użytkownik Forum

Wiedźmin's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2005

Imię: Sammen
Świat: Balera
Poziom: 21
Poziom mag.: 25
Wiedźmin ma numer GG 9966402
Domyślny

No nareszcie ktoś coś mądrego powiedział (tzn jeden z niewielu). Pozatym jakby sprawdziły się te wasz twierdzenia, że knightów będzie coraz mniej,, bo wyszyscy ich będą dupili (chociaż wiem, ża i tak to się nie stanie), to pomyślcie jak będą szanowani później (w końcu ich będzie bardzo mało, a ktoś bloczyć musi, nie?).
stary 19-07-2006, 11:10   #771
MiCh@eL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 03 2006
Lokacja: veno xD

Imię: MoTz
Świat: CeLeSTa
Poziom: 47
Skille: 74/73
MiCh@eL ma numer GG 2525022
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Justysia_=*
wyObraz sObie ze jestes na huncie(blood herb)... zadales nawiecej obrazen ale nie chcesz podejsc do gs'a...wystarczy ze po 10 sekundach bloker sam otworzy cialo i wezmie loota... czy 10 sek to naprawDe tak dlugO ???

@up...
dOprawdy ??? mOzna wiedziec w jaki sposob ;>
No bo w The Sims jak sie Sim zmeczy to trzeba iść spać to teraz tak w Tibii bedzie xD ale mi to pasuje przeciesz jak sie gra góra te 5 h dziennie to przeciez przez reszte dnia to sie zregeneruje juz !!! nie wiem o co wam chodzi..
Albo nie podoba wam sie ze blocker nie bedzie mogl otworzyc ciała,przeciez jak sie idzie na hunty to z zaufanymi kolegami.A z drugiej strony zobaczcie jak knight sobie expi sam,dajmy na to na orcach,minosach,cyclopach na PoHu,
i walczy ten knight z orciem leaderem pod światynia na PoHu i gdy leader ma juz red hp dajmy na to 10 lvl ktory sobie przyszedl na Poh schodzi po schodzach świątyni i kradnie loot z leadera ,a tam warrior helmet... i własnie knight stracił dobry loot..A teraz bedzie mógł spokojnie wziąsć swój loot. To byl tylko przyklad ktoś może pomysli teraz ze to co napisalem to idiotyzm ale to jest moje zdanie . I nie mówcie ze juz nie gracie w tibie bo załorze sie ze teraz tak gadacie a tydzien po update powrócicie do gry .Wypatrujecie tylko minusy ze CipSoft sux itp. a przeciez są tez plusy(nowe questy itp.) Takie jest moje zdanie

PoZdRo
MiCh@eL jest offline  
stary 19-07-2006, 11:12   #772
Piratek15
Guest

Domyślny

moim zdaniem ten update udupi gre, bloker który bloczy demona nic z loota nie dostanie i jeszcze uhy straci, stamina jest nawet dobra ale jak to cip napewno pacc bedzie mial np 1min w łóżku i 1min expienia chyba ze cip robi sobie żarty z tym, ale teraz bycie knightem jest nie oplacalne brak loota u np. demona chyba ze sam solujesz.
LUDZIE NIE PRZEJMOWAC SIE UPDATE, POCZEKAMY I ZOBACZYMY CO Z NIEGO WYJDZIE

stary 19-07-2006, 12:03   #773
Dariusz
Użytkownik Forum

Dariusz's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: kazo

Stan: Na emeryturze
Świat: Harmonia
Poziom: 40
Skille: 68/64
Poziom mag.: 4
Domyślny

"A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!"

Kiedy ta zapowiedź;p?

hiho jestem knightem i mieszkam w kazo.
nie lubie skillowac moze niedlugo guardy zaczne zabijac
Dariusz jest offline  
stary 19-07-2006, 12:09   #774
Enrico
Użytkownik forum

Enrico's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: Zielona Gora

Świat: Titania
Poziom: 42
Skille: 7*/7*
Domyślny

mmm moze ten update nie bedzie taki zly =]
looknijcie se na www.tibiazone.xt.pl i zobaczcie screeny z testa =]
Enrico jest offline  
stary 19-07-2006, 12:09   #775
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dariusz
"A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!"
Kiedy ta zapowiedź;p?
W środę.aaaaaaaaadfc
stary 19-07-2006, 12:10   #776
Szaryy
Zbanowany

Szaryy's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
W środę.aaaaaaaaadfc
w ktora srode
Szaryy jest offline  
stary 19-07-2006, 12:58   #777
Kawior
Użytkownik Forum

Kawior's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2004

Domyślny

Widziałem fotki z TS nowego update
Nie wiecie co gadacie. Nowe tereny są wypas i na pewno wrócicie do gry... Poza tym nowa grafa i rózne bajery. Update fullwypas ;D
stary 19-07-2006, 13:02   #778
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kawior
Widziałem fotki z TS nowego update
Nie wiecie co gadacie. Nowe tereny są wypas i na pewno wrócicie do gry... Poza tym nowa grafa i rózne bajery. Update fullwypas ;D
Ja też widziałem i co z tego... Widziałeś outfity? Niektóre fajne pzyznam , ale większość to jak Pokemony.... Nowa grafa całkiem fajna, fajne bp z gwiazdeczkami , ogólnie fajnie wygląda , ale trochę jak OTS
stary 19-07-2006, 13:14   #779
Tina Tanemuraa
Guest

Domyślny

Corso muglbys podac link do strony z fotami z gory thx
THX TO CIP FOR THE BEST UPDATE !!!

stary 19-07-2006, 13:25   #780
Sevjij
Użytkownik Forum

Sevjij's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2005

Domyślny

pokaże procentowo w czym jest problem

Biegnie dwóch sorców 35 lvl ... mają po dwa bp sd .. czli mają 4 bp sd
To jest 80 sdków .. które będą uderzać w knighta po 120
To jest 9600 hp ..... Biegnie 35 lvl knight ma on o ile dobrze kojarze 650 hp (około)... uha się on na 500 hp w przyblirzeniu.
Czyli jak ma bp uh, to liczymy 500 hp x 20 + 650 hp = 1065 hp
Czyli knightowi po samych sd zostaje 465 hp ..
Teraz idziemy dalej .. liczymy, że strzały będą idealnie się wyrabiały w exthaused .. To też jeśli exthaused wynosi 2 sekundy, to podczas strzelania z sd mamy 40 strzałów x 2 sec = 80 sec = 40 strzałów z wand of inferno Czyli liczmy 40 strzałów x 2 osoby x 25 hp = 2000hp .... co to w praktyce oznacza ?

w półtorej minuty dwóch sorców 35 lvl, jest wstanie ubić knighta 35 lvl .. ja bym się nawet pokusił o inne obliczenie
Stoi jeden sorc 35 lvl, summonował dwa fire elementale i jest w pełnej gotowości, przychodzi 35 lvl knight nie świadom niczego, szczęśliwy, że posiada nowy golden armor. Knight, ponieważ po zakupie nie ma pieniędzy, standardowo chodzi tylko z jednym bp uh ..
Zaczeło się
2 fire elementale w ciągu 4 sekund zadadzą obrażenie bliskie 400 hp, czasem więcej.
Sorcerer ma dwa bp sd czyli może zabrać knightowi 4800 hp Według wcześniejszych wyliczeń wiemy że podczas ataku mamy 40 strzałow z wand of inferno czyli 1000 hp + fire elementale podczas 80 sekund zabiorą one 20x400 = 8000 hp ....

I gdzie tu knight podskoczy ?? Nawet Jak by miał dwa bp uh to ma on tylko 18 tysięcy hp .. i wystarczy, że dwaj sorcowie wybiegną mu przed nos i już padnie ..

Do tej pory to było tak, że wand of inferno trafiał - owszem, fire elemental trafiał - owszem z sd nie wszyscy trafiali - ale tu idziemy dalej .. od wand of inferno wystarczy odbiec na 4 kratki i już jest nie groźne, fire elemental to 280 hp, jeśli knight umiał się uhać to zwyczajnie podbiegał do fire elementala i odprawiał taniec deszczu, tak żeby sorc go nie trafił z sd na dobitke ..
I wtedy była zabawa, był sens trapowania, otwarte walki budziły wszelki podziw, gdy to dwaj h lvl sorcowie z zawrotną prędkością biegli i strzelali do siebie nawzajem z burst arrowsów i na siłe próbowali trafić siebie z sd i ue ..

To samo się tyczy knightów, jeśli chciałeś być dobrym blokerem, to musiałeś spełniać warunki .. musiałeś się umieć uhać, musiał umieć "taniec wojenny", musiał umieć zgarnąć coś expa dla siebie. A teraz będziemy widzieli masowo siedzące nooby 20 lvlowe postacie tracące po 3 bp uh na jednego draga .. gdy sorc sobie będzie biegł i z hmm i summonów (ewentualnych) zabijał ..

Nie dość wszystko to nie będzie zwykły aim bot, to będzie aim bot ulepszony .. na aim bocie wic istniał gdy urzywano go jednocześnie do strzału a potem do uleczenia siebie, trzeba było błyskawicznie przeskakiwać z bp do backpack i liczyć, że się zdąrzy. A teraz ? Co to będzie ? f1 bum explosion w draga, bum , bum, f2 uh, f1 bum bum bum .. i po dragu ...
I co może jeszcze cip soft zrobi ? Zniesie exthaused ? Albo zmiejszy go do pół sekundy ? Fajniej będzie .. przyleci 100 master sorc, zobaczy 40 lvl knight który sobie expi, podbiegnie i tylko będzie ue ue i po knighcie ..

Taki sam problem był z sklepem i soulami, druidzi wyparowali, co z tego, że ludzie oszukiwali, trudno margines zawsze musi być, ale nie można zrobić, aby marginesem stali się wszyscy ludzie, któży na siłę próbują coś uskrobać, kradnąc looty, zabijając ludzi, lub sprzedając pacce w tibi licząc, że ktoś się nabierze. Po co komu sklep, kiedyś knight musiał się prosić druida o uhy, a wysokie lvl sorcy, nisko lvlowców... wtedy istniała pomiędzy nimi więź.. a teraz ?
Hi
20 sudden death runes
yes
i tak 20x
Albo łamiące się włócznie .. zmieniły one coś ? Wszyscy nadal urzywają głupich botów, tylko, że muszą kupić speary - co to zmieniło ? A no to, że uczciwi ludzie zrezygnowali z palladyna, czyli tylko szkoda.
Co to za problem był dla cip softu zrobić za system.. 2 k za poprawny report, przy znalezieniu urzytkownika bota, każdy by szukał takich urzytkowników i samo by się wszystko wyjaśniało. A tak, ludzie mało grający idąc na nowy serw (nie mówie o profesjonalistach) nie założą palladyna, bo jak uzbierają na speary ? Wcześniej to jeszcze na 13 lvl robili hmm to jakoś uzbierali ...

Sądze, że moja wypowiedź, nadawała by się na dobry list motywacyjny do zmiany na lepsze tibi, takowa zatraciła na swoim klimacie, taksamo jak zniknięcie luringu.
Co z tego, że ludzie przez to umierali ? Normalna kolej rzeczy, ale kiedy ktoś lurującego dorwał, było jeszcze fajniej. Te wszystkie uczucia jakie tibia wtedy wprowadzała, idąc do dwarven bridige nie byłeś pewny czy przeżyjesz .. a teraz ? to musiałbyś być bez ekwipunku 8 lvl knightem, którego goni kilka wilków ..

To Co nam Cipsoft Wprowadza jako Unowocześnienia (Update), to mogą sobie zabrać dla siebie. Jedynym rozsądnym ich pomysłem od wersji 7.4 jest Hydra, Dark Cathedral i możliwość ropowania siebie, gdy na rope place leżą rzeczy (chociaż przy tym bym się nie upierał, to też coś miało w sobie). Poprawką mogli by być lepsi npc, nowsze potwory, lepsze expowiska, innowacyjne systemy gry, np. chociażby wprowadzenie, możliwości wprowadzenia, sprzedaży run non player characterom (npc). Powinły dochodzić nowe miasta, zróżnicowane co do swojej budowy, jak i stworów jakie osiedliły się dookoła. Cipsoft, a jakże powinien się zająć sprawami o jakie proszą gracze, gracze proszą o :
- wolne expowiska
- nowe czary
- nowe przedmioty (nie odpowiedniki starych)
- nowe potworki, takie które by się różniły od tych, które już są ..
- proszą o rozwinięcie systemu partnerstwa

Dlamnie osobiście poprawką by było gdyby cipsoft wprowadził opcje trening, która nie wytwarzałaby protection zone lock podczas treningu z kolegą.

Wiem, że wątek knighta jako złodzieja jest powszechnie stosowany, jeśli chcesz mieć pewność proś blockera aby urzywał tibiacam (programu powszechnie darmowego i legalnego), jeśli sie nie zgodzi, weź innego - proste.

Powiem tak, wprost i odrazu, cipsoft zadużo myśli - proste poprawki a jakże skuteczne były by lepsze. Prostą a jakże przydatną poprawką była white list i chwale ją cipsoftowi.

Ale wracając do błędów (znowu), acc sharing, zjawisko powszechnie znane i rozumiane, skoro jest acc sharer, to po co się z nim użerać, zadajmy sobie pytanie dlaczego ? Bo ma większy lvl od nas ? To co z tego ? Jego wybór, że gra nie dokońca fear w stosunku do nas, ale wtedy czuj respekt do siebie gdy możesz powiedzieć do siebie, wbiłem sam 100 lvl. A jeśli mi powiecie, że ktoś jest acc sharerem i potem nas zabija itd.. to wtedy jest Nadużycielem Siły (Power Abuser) i wtedy dopiero go ukarzcie, dajcie mu dwie szanse, jak się nie poprawi, to zablokować jego konto i skoro jest acc sharerem to zrobi nowe - trudno.

Gdyby Cipsoft np. dorobił nową miejscówke z demonami, pomyślał o faccach, dał im coś do tak szybkiego expienia jak kazordoon. Albo dał im więcej potworów, albo dostęp do większej części (tej dla pacc).

DLATEGO, TE UPDATE TO JEDYNIE ŻART
TO CO CIPSOFT POWINIEN ZROBIĆ
TO WRÓCIĆ DO 7.4 DAĆ MU DZISIEJSZĄ GRAFIKE
I WSZYSTKIE JAK I TE KTÓRE MAJĄ BYĆ DODANE W NAJBLIŻSZYM
CZASIE TERENY
WPROWADZI DROBNE POPRAWKI CIESZĄCE OKO I POZWALAJĄCE PRZYJEMNIE GRAĆ
A NIE PSUJE TO NA CO TIBIA PRACOWAŁA JAK BY NIE PATRZEĆ PRZEZ 7 WERSJI.
Sevjij jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania