![]() |
#801 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() Cytuj:
![]()
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? Ostatnio edytowany przez Dragonit - 19-07-2006 o 19:19. |
||
![]() |
|
![]() |
#803 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2005
|
![]() Niedługo Tibia będzie jak "Ogame" albo jak "The Crims" czyli że wbijasz się dwa razy dziennie, robisz co musisz i logout i spadasz grać w Simsy...
Z tymi potworkami i lootem to OK bo nawet knight na 100levie więcej expi solo niż blokuje... chyba... |
![]() |
![]() |
#804 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pl brothers in caves of hunt
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
Jestes zwykly polack retarded ass, klasyfikujesz ludzi po lvlu a nie po rozumie i umiejetnosciach, jestes tak nedzny ze nawet szkoda liter na ciebie bo strach twojej kolejnej zalosnej, glupiej, dziecinnej, tepej, bezsensownej i nie na temat odpowiedzi. Cytuj:
Cytuj:
Koleszko ![]() podaj adres, na urodziny przysle ci Slownik Jezyka Polskiego. A na powaznie to zamknij pysk gowniarzu bo za takie gadanie juz by cie na ulicy zabili z 5 razy. Po tobie widac ze glupota nie boli za to myslenie boli baaardzo
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one? |
|||
![]() |
![]() |
#805 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2006
|
![]() z tym lootem to totalna glupota to co za korzysc bedzie mial knight z loota... -.- z fajnej gry robia totalna kiche...
|
![]() |
![]() |
#806 |
Guest
|
![]() Po*****o ich w c**j ja pi*****e jak mają tak zj****ć Tibie to niech liczą na strate wielu graczy... myśla ze teraz bedize lepiej a tak naprawde spier***ą tą gre, a co do posta Raula to ch*j mu w dupe jak se lubisz rozkładac exp na pare dni to rób to a nie ku**a ze kazdy teraz tak musi jak ktos chce to niech gra nawet cały tydzien a nie ze robią te za****e utrudnienia .... Prawdziwa Tibia zginie wraz z tym update... jak mi sie pacc skonczy napewno przestane grac bo CipSoft'owi nie zalezy na graczach... wolą robic z Tibi OTS'a niech wypi*******ją ku**a mać ; /
Ostatnio edytowany przez Revi - 19-07-2006 o 21:15. |
![]() |
#807 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
@sprostowanie Oprócz sharerów, element RPG gry, zniszczyła również powódź noobów, którzy uwielbiają uprzykrzac innym życie. GM itp. powinni sprawdzac jakoś noobchary i banowac konta tym, którzy takowe mają. Gra powinna byc płatna po przejściu rooka (tzn. taka mała dotacja na wsparcie twórców). Powinno się płacic np. 2 euro na wieczne granie w trybie facc na całe konto. Wtedy kolesiowi byłoby szkoda dostac bana przez noobchara i nie byłoby 40% społeczności (wkurzacze, którzy nie mają lepszego zajęcia) + w ostatnich latach nie byłoby AŻ TYLU uhmakerów. Cytuj:
Napewno nie dla większości. Większośc to normalni gracze którzy szukają przjemności w RPG'u i grają do 4h dziennie nie skupiając się na expie i skillowaniu. Napewno ucieszą się, że ich 'hero' ze świata zaczną expic 3 razy wolniej, potem na trade będzie: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DRoN - 19-07-2006 o 21:51. |
|||
![]() |
![]() |
#808 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 07 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#809 |
Użytkownik forum
|
![]() To przez was Cipowie przeczytali albo raczej przetłumaczyli wasz żart i co teraz !!!!! :/
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2005
Lokacja: LW
Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 101
Skille: 97/95
Poziom mag.: 7
|
![]() Zabrali cala radosc grania w tibie :< RL Tibia OTS - IP = www.tibia.com
|
![]() |
![]() |
#811 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 20-07-2006 o 01:14. |
|
![]() |
![]() |
#812 |
Guest
|
![]() Moze napiszmy petycje (juz ktos kiedys pisal w sprawie klienta pod Linux), w ktorym oznajmimy, ze nie podoba nam sie Update i ze maja go nie wprowadzac bo spalimy ta ich glowna siedzibe i utopimy/otrujemy ich psy.
Jesli ktos juz proponowal napisanie petycji to popieram! PS Mnie ten Update za bardzo nie szkodzi. Jestem Rookstayerem, wiec nie bede juz sie denerwowal, jak noobek podprowadzi mi loot z minosa. Ale pomysl ze ta Stamina to przesada. |
![]() |
#813 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() Napiszę jeszcze raz, możliwe, że tym razem taką wersje, która nada się do przetłumaczenia na angielski, wtedy wyśle się ją do tibianews.net tibiabr.com itd, żeby przetłumaczyli na swój język i też umieścili.
Jeśli jakikolwiek mod to przegląda, to chciałbym aby część mojego posta, którą zaraz napiszę umieszczono na stronie tibia.pl jako " Temat o Nie Zadowolonych Graczach". Gdy była Tibia o pięknym numerze wersji 7.4. Dawno dawno temu, narodziło się nowe miasto Ankrahmun. Gracze grali jak napaleni, wszyscy jak "dzicy" namawiali rodziców, lub wyjmowali z kieszeni portfele, aby tylko kupić pacc. Istnieli wtedy też ludzie, mało szanowani, nic nie znaczący a jednak wyrózniający się z tłumu - używali programów lub łamali reguły, aby zdobywać to lepszy lvl, to lepszy ekwipunek. To tak jak w PRLu, każdy chciał kapitalizm, ale tak naprawde każdy chciał lepsze warunki socjalne. Tak samo było w przypadku społeczności tibijskiej, każdy miał dość użytkowników bootów lub acc sharerów. Pomimo wszystko nikt nie zdawał sobie sprawy z tego, że to zjawisko nie było złe i nie przeszkadzało, lecz pod naporami cipsoftu ruszyła sie machina zmian. Ludzie chcieli nowych ubiorów (outfit'ów), terenów, czarów, questów czy chociaż głupich a jakże cieszących oko przedmiotów. Zaczeła się tragedia gdy pewna osoba z załogi cipsoftu napisała nową wiadomość na głownej stronie tibia.com. Wszyscy wpadli w panike, pojawiła się zapowiedź wersji 7.5. Tragedia rozpoczeła się, update miał wprowadzić soul points, które miały zlikwidować ludzi z programami, za nas robiące runy. Czy patrząc z prespektywy czasu, możemy powiedzieć że ten update zlikwidował ich ? Oczywiście, że nie - spowodował on tylko utrudnienie dla uczciwych graczy, któży musieli wykupić pacc, a potem promocje, żeby tak bardzo nie odczuwać tego "ulepszenia" (update). Wiemy, że wprowadzono możliwość kupowania run w sklepach, co prawie zabiło zarobek dla druidów, magików i palladynów. Wprowadzono również łamiące się włócznie (spear'y), które miały zlikwidować ludzi nie uczciwie trenujących. Znowu wiemy, że nie zlikwidowały; zlikwidowały one tylko ludzi uczciwych, któży myśląc o pieniądzach jakie wydadzą na speary, zrezygnowali. Czyli ten update był zły. Tragednia trwała dalej, poprawiono, że speary wolniej się łamały, ale nadal to nic nie dało. Ale to co zrobiono dalej jest już nie wybaczalne. Posunięto się do granic nie możliwości. Nie liczył się u magików już poziom magiczny, tylko prawdziwy poziom. Dlaczego ? Magiczne kamienie (runes'y) można było tworzyć od odpowiednich poziomów, przez co niskie lvle już mogły liczyć tylko na jedną rzecz, na nowe różdrzki, które tak naprawde nic nie dawały w porównaniu do run. Różdrzki nie były same w sobie złe, ale przez to co zrobiono z magicznymi kamieniami, nie są w najmniejszym stopniu zastępstwem. Ludzie dalej grali lecz, tydzień temu nadeszła apokalipsa dla tibi. Wyjaśniło się, że jej twórcy, ponieważ nie mogli sobie poradzić z użytkowników słynnych już dziś aimbotów, wbudowali takowego do gry. Będzie można też strzelać przez okno battle do ludzi, słynne tańce wojenne, nic już nie dadzą, i tak przeciwnik w nas trafi z magicznego kamienia. Czyli zlikwidowany będzie mit i klimat jaki panował przy zabijaniu innych ludzi, zlikwidowane będą opowieści jak to ludzie z trzydziestym poziomem zdołali uciec przed setnym poziomem. Potem mamy do omówienia otwieranie ciał przez człowieka, który zadał najwięcej obrażeń, ten fakt spowodóje zniszczenie blokerów, któży teraz już praktycznie nic nie będą zarabiać, a w starciach z magikami nie będą mieli najmniejszych szans. To samo stanie się z wysoko poziomowymi postaciami . znikną. Zmęczenie postaci to tragedia dla wysoko poziomowych postaci, bo pomimo iż zapłacą za grę to nie będą w nią mogli grać. Co to kogo obchodzi, że ktoś dzieli konto, dopuki, ktoś swojego wysokiego poziomu zdobytego przez dzielenie konta (acc sharing), nie będzie wykorzystywał do nadużyć siły (power abusingu). Dlatego aby Tibia, była grą w którą grają miliony ludzi, musimy usunąć te wszystkie złe poprawki !! Musimy usunąć punkty duszy (Soul points), łamiące się włócznie (broken spears), magiczne kamienie w sklepach (magic rune's on the shop), poziom wymagany na dany czar (level requirment, to use a spell), wbudowanego aim bota [aimbot on tibia], zmęczenie [stamina], otwieranie ciał przez najsilniejszego strzelającego [open the body, for the best shooter]. Zróbmy to co do nas należy, oznajmijmy całemu cipsoftowi nasze nie zadowolenie, wróćmy do tej tibi, którą kochamy. Mam nadzieję, że to co napisałem, któryś z modów poprawi pod względem polonistycznym, a ktoś inny przetłumaczy na język angielski. Jak by nie patrzyć Dr.Omander mógłby taką malutką moją prośbę spełnić, dać to w łatwy sposób przeczytać polakom czytającym tibia.pl Z góry dziękuje jako oddany gracz tibi, który gdy usłyszy, że cipsoft nie wypełni ani jednej z próśb, zrezygnuje z tibi. Pozdrawiam Jeśli ktoś może, to zamiast pisać coś poraz 5, zacytujcie kawałek mojego posta, tak żeby nie został gdzieś zakopany. Edit: Czytałem i oglądałem screeny, te pomysły z nurkowaniem pod wodą, nowe potwory czy pomysły z uleprzeniami outfitami (gdyby nie to że są brzydkie) są super i o takie update mi chodzi i takie zasze powinien robić cip soft .. ludzie błagam zróbmy coś z tą tibą .. Ostatnio edytowany przez Sevjij - 20-07-2006 o 07:09. |
![]() |
![]() |
#814 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Wrocek
Stan: Niegrający
Imię: Kerugo on Furora
Profesja: Knight
Gildia: Angels Of The Hell
Świat: Furora
Poziom: 50
Skille: 77/75
Poziom mag.: 6
|
![]() a ja sadze, ze najt z jakims dobrym mlvlem bedzie mogl walic z sd, a co do expienia na potworkach z runkami i niechcacy walniecie z niej w czlowieka to sie zalatwi latwo: jak ktos sobie odznaczy pozycje kolo eq tak jak bylo zawsze
to nic sie nie stanie. ale ogólnie to update jest w 90percentach sux. jak to dobrze ze mnie shackowali i ze juz nie gram ![]()
#815 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() widać panie grzesiu że dane jakie pan wpisał po lewo są kłamstwem .. knight nie będzie strzelał z sd .. najwyższy tibijski m lvl knighta to 9 ..
|
![]() |
![]() |
#816 |
Użytkownik forum
|
![]() Ale po co jakieś petycje. Gra zmierza w dobrym kierunku. Wreszcie będzie solidnym mmorpg, a nie skillownią i expownią dla miłośników cyferek
|
![]() |
![]() |
#817 |
Guest
|
![]() Auhauhauhahua owned
super update Jeszcze troche i wam numerkow zabraknie zeby ustalic jaka jest aktualna wersja tibii Ostatnio edytowany przez Yoshu Thor - 20-07-2006 o 14:05. |
![]() |
#818 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Nowy Asakura - 20-07-2006 o 14:12. |
|
![]() |
#819 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jedno i drugie zwiększa w pewnym stopniu siłę (lvl bardziej), więc jeśli masz takie podejście to zawsze w Tibi będzie chodziło o numerki. Zamiast sharowac będą przeganiali w skillach EO i już. Skillowanie też powinno się liczyc do zmęczenia, ale 2-3x wolniej. Ostatnio edytowany przez DRoN - 20-07-2006 o 14:59. |
||
![]() |
![]() |
#820 |
Użytkownik forum
|
![]() ja wiem nieco wiecej na temat tego update pisac co was ciekawi! moje gg: 3523932 !
|
![]() |