Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-07-2006, 23:43   #441
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury
Tak, niewątpliwie fajną inicjatywą będzie latanie pod wodą. Z pomocą specjalnych, nieprzemakalnych skrzydełek jak mniemam?

Cosik mi się na dodatek wydaje, że skoro PACC płaci, to dostaje więcej :> W tym m.in. wyżej wymienione przyjemności. Mimo początkowo lekko negatywnego nastawienia do update'u, po przejrzeniu screenów, zagłębieniu się we wszelakie zapowiedzi etc. etc. stwierdziłem, że... hmmmm... będzie całkiem ciekawie...

Btw. Ruthless Seven to na pewno nie Wspaniała Siódemka. Już prędzej Bezlitosna Siódemka.

Wyniki tłumaczenia: Ruthless
angielsko-polski

ruthless (Ectaco-Poland)
a,
1 bezlitosny
2 nielitościwy
3 niemiłosierny
4 bezmiłosierny
5 srogi
6 nieludzki
7 bezpardonowy
8 bezwzględny
9 drakoński

Zaczerpnięte z - http://slowniki.onet.pl
omg kiedy użyłem słowo ,,latanie" chodziło mi o bieganie -.- nie łap mnie za słówka , chciałem przedstawic jak Cipsoft nieźle zarobi kase z tego update wiem ze słowo wspaniały po angielsku nazywa sie "magnificent" -.-

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2006, 23:44   #442
pawci013
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 12 2005
Lokacja: Zduńska Wola

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Domyślny hi

mam pytanie kiedy to update bedzie wprowadzone ??
pawci013 jest offline  
stary 20-07-2006, 23:49   #443
Seele
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Bangladesz

Imię: Zatamon
Profesja: Knight
Gildia: Scarus Team
Świat: Kyra
Poziom: 54
Skille: 81/81
Poziom mag.: 5
Domyślny

najwcześniej w sierpniu..dokładna data jeszcze nieznana...
stary 20-07-2006, 23:58   #444
Larethan
Użytkownik forum

Larethan's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Criso Yezz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
Poziom: 49
Skille: 21/19
Poziom mag.: 43
Domyślny

Hmmmm..
mi tam ta zagadka kojarzy sie tylko z 2 rzeczami
primo - będzie stały resp Orshabala

secundo - blizzard wypusci diablo III (jako ze to nie ma nic zwiazanego z tibia bardziej to 1 )
Larethan jest offline  
stary 21-07-2006, 00:03   #445
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Wiem, miał być tak samo idiotyczny jak pytania co niektórych...
moje pytanie nie bylo idiotyczne, pytajac sie w jaki sposob bedzie mozna sie dostac pod wode, nie sugerowalem ze mozna bedzie wchodzic do niej z kazdego brzegu itp jak to twierdza coniektorzy, tylko czy przechodzi sie jakims tp, npc czy jeszcze inaczej, i zgadzam sie z toba ze twoj post byl idiotyczny bo nie udzieliles mi nim odpowiedzi ;>
Żyłka jest offline  
stary 21-07-2006, 00:50   #446
Alien Wight
Guest

Domyślny

własnie miałem przyjemnosc zobaczyc te outfity..i wg mnie jedne są fajne a inne zbyt hmm...spłąszczone jakby nasz ludek pod walec wpadł
ale ogólnie skoro są takie plażowe i gorące outfity w stylu -pirat itp to mzoe by tak sie przydał w kolejnym update lodowy kontynent? yeti ,lodowe miasta ,igloo jako domki i mizliwosc nowego puszystego ciepłego outfitu? hehe ale ogólnie mysle ze ten update wnosi duzo i się przyda

stary 21-07-2006, 01:00   #447
neutralny16
Guest

Domyślny do kur** nedzy..

Ja nie moge patrzec juz na tibie...ide se expic wyskakuje dzieciak gora 9 lat i krzyczy 'to kówa muj lot byl!masz hunteta!!"..ok luuz ide dalej jakis 140 sorc idzie kradnie loota i cfany bo siedzi po 12 h przed kompem...wylaczam tibie...wchodze na forum..yeah update..komenty "cipsoft debile!!!bllele !!!" wchodze dzisiaj "cipsof..super,chyba se kupie pacca'...omg!!!boshe w Tibie graja same 9 latki czy mi sie zdaje???no ku** -.- ja nie gram w Tibie bo przejzalem na oczy,odnowilem kontakty z moja rodzina,dziewczyna....i nie siedze juz po 8 h przed kompem,bezmysle zabijajac potwory...to by bylo na tyle
P.S..oczywsicie nie wszyscy a tym forum sa tacy jak pisze up...mowie o ludziach ktorzy nie umieja napisac slowa "mÓj" poprawnie..dziekuje...
zaraz pewnie sie znajda profesorki co mnie zjadą..a na rl by wpier** dostali ze hej...pisza glupoty tylko zeby nabic posta...ok,koniec marudzenia i pzdr WSZYSTKICH NORMALNYCH!!!;p

Ostatnio edytowany przez neutralny16 - 21-07-2006 o 01:05.

stary 21-07-2006, 01:41   #448
Ganci.
Użytkownik Forum

Ganci.'s Avatar

Data dołączenia: 14 03 2006
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Jax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brak :<
Świat: Danubia
Poziom: 103
Skille: 97/76
Poziom mag.: 19
Domyślny

1.Ja akurat nie znam żadnego 9 latka grającego w tibie a sam mam 16.
2. tylko 9 latek by pisał takiego głupiego offtopica
3. Co mi po tym że jest PA i nie grasz? też mam PA a gram bo jestem wytrwały.

nie jestem uzależniony ale co będę kończyć z grą skoro inni gracze mają problemy z głową?

Wiadomo że to Ferumbras będzie plagą tibi i zamierzam się z nim zmierzyć i wygrać albo paść z honorem?

KTO MÓWI ŻE UDA MI SIĘ TO DRUGIE?

Dresy- najtroskliwsi ludzie. Zawsze pytają czy masz jakiś problem
Ganci. jest offline  
stary 21-07-2006, 01:49   #449
Alien Wight
Guest

Domyślny

musze się wtrącić jeszcze Faccowcy-czemu jęczycie ze wam tak źle? a co byscie chcieli? facc nie jest taki zły ,da się pograć ,oczywiscie to juz nie to samo ale jest ok i da sie wbic konkretny lv.

Znalazłem plotke ze będa nowe summony. widziałem tez juz sprite nowych outfitów ,musze powiedzieć ze są fantastyczne ,sami się przekonacie ,nie ma się czego bać ,w końcu faccowy outfit sorca (warlock) przestanie wyglądac jak jakis moherowy żyd tylko jak prawdziwy sędziwy mag

paccowy knight będzie bardziej wypakowany i męzniejszy

outfity kobiet bedą jeszcze bardziej zaskakujące i ciekawe

hyhy edytuje posta : co byscie kochani sorckowie powiedzieli jakby wasz summon brał 400 hp od draga?:d byłoby extra co? a co by było jakbyscie mieli 2 takie summony? oznaczałoby ze byscie mogli chodzic elegancko na gski,dragon lordy,hero..na cokolwiek..na co nie mogliscie nigdy isc solo (no chyba ze najbardziej waleczni) a teraz ...mzoe sie to zmienić ,jestem zachwycony

Ostatnio edytowany przez Alien Wight - 21-07-2006 o 02:11.

stary 21-07-2006, 02:48   #450
Wujek Nevik
Użytkownik Forum

Wujek Nevik's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Szczecin

Imię: Eremsi
Świat: Valoria
Poziom: 60
Skille: 79/78
Poziom mag.: 6
Wujek Nevik ma numer GG 9564239
Domyślny

Zagadka:
Ferumbras...
Chodz to jest wielka zagadka...

1.Ferumbras byl kiedys sterowany przez kogos z CIPsoftu
lecz nie wiadomo co teraz bedzie
Czy moze to bedzie Monster ,lub zas CIP...

2.Moze to bedzie zas NPC... Ktorym trzeba bedzie sie posluzyc zeby wykonac jakiegos questa (Ta opcja raczej nei wypali)

3.CIPy pewno tworza Ferumbrasa... Bo juz dawno sie nie bawili w Massive PK TIME... Bo kogo niby tu GMem zabic...?? A jak other charem kogos zabije to odrazu plotki na forum beda :/ Dlatego Stawia mna ta opcje ,poniewaz CIPom moglo sie juz znudzic granie GODami i GMami

4.Kiedys kiedy byl to czlowiek... to go trapowali parcelami... a teraz co zrobia...? O wiele wiele trudniej jest go trapnac... a do tego wchodzi to kto go zblokuje ?? Wtedy byl to 145 lvl... a teraz zapewne nie bedzie widac lvlu
ale bedzie dosc mocny...

No to teraz tylko rozkminiac... jak to bedzie po Update... I tylko czekac na Ferumbrasa

Do calego update nie mam zadnych zazutow Wszystko jest
Coool i mi sie podoba
stary 21-07-2006, 03:13   #451
nepton
Użytkownik Forum

nepton's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Świat: Guardia
Poziom: 165
Domyślny Podsumowanie

mija 450 post (przeczytałem wszystko)...
podsumowując:

8) Zagadka: Fortembras (moze z dróżyną innych bosów)... oraz prawdopodobnie z falą najróżniejszych najazdów na tibiajskie miasta i niemiasta

8) Outfity: 8 nowych w tym 4 dostępne po zrobieniu questów... niestety nie ma nowych outfitów dla FACC, za to wszystkie outfity zostały lekko "poprawione"

8) 35 nowych potworów i nowe tereny (12 nowych wysp)... jak narazie prawie wszystko dla PACC... jeśli chodzi o potwory to: piraci (także nieumarli); Quara - ludzie-ryby (niektóre expowiska są pod wodą - można tam się dostać mając hełm do nurkowania); i wyznawcy tajemniczego kultu

8) inne zmiany w grze zostały opisane w poniedziałkowym newsie... jak narazie wszystko to prawda

8) Test serwer dla tutorów is running... za niecałe 2 tygodnie otworzą publiczne test servery, a potem zrobią update... trzeba troche poczekać
Jak ktoś chce zobaczyć kolekcje zdjęć z update linki były w okolicach posta #406 w tym temacie

8) poza tym dział na forum.tibia.pl "Updates" już odblokowany - tam można znaleść więcej informacji oraz wypowiedzieć i nie utonąć w morzu postów

a ja i tak wiem, że prawie nikt nie przewija do końca zanim nie wklei posta PP

30% ludzi zadaje beznadziejnie głupie pytania (lub udziela beznadziejnie głópich odpowiedzi) - trzeba przeboleć - nie każdy gra w tibie 5 lat, jest okrzesanym starszym człowiekiem, skończył polonistyke i ma chęć przeczytać 450 postów
20% wyraża swój głęboki entuzjazm związany z nadchodzącym update i nabija posty
kolejne 15% wciąż ciska ciężkimi klątwami w strone CipSoftu i z braku reakcji owegoż także w innych forumowiczów... nie możecie patrzeć na update? - spróbujcie nabić posty z zamkniętymi oczami
15% ludzi narzeka, że nie będzie nic FACC... no cóż... narazie nic o tym nie wiadomo, ale trzeba mieć nadzieje (poprawią Elfy i Amazonki
10% ludzi (zapewne posiadaczy PACC) tłumaczy swoim bliźnim, FACCom, że nie każdy ma zaszczyt być tą "lepszą częścią ludzkości"
5% ludzi skupia się raczej na "ortografii" niż na "rozumieniu tekstu czytanego"... no cóż, trzeba się pochwalić choć tym, jak się nic więcej ze szkoły nie wyniosło
5% forumowiczów niezważając na utonięcie w spammie pisze konstruktywne i wnoszące coś posty, i tą grupę mam teraz zamiar serdecznie pozdrowić :-)
<oby tak dalej dziewczyny i chłopaki !>
nepton jest offline  
stary 21-07-2006, 09:03   #452
Gawus
Santa Claus

Gawus's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006
Lokacja: Polska/England
Wpisy bloga: 6

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 90/83
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do Gawus Gawus ma numer GG Kocham Natalie Adres Jabbera do Gawus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nepton
mija 450 post (przeczytałem wszystko)...
podsumowując:

8) Zagadka: Fortembras (moze z dróżyną innych bosów)... oraz prawdopodobnie z falą najróżniejszych najazdów na tibiajskie miasta i niemiasta
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nepton
podsumowanie:
30% ludzi zadaje beznadziejnie głupie pytania (lub udziela beznadziejnie głópich odpowiedzi) - trzeba przeboleć - nie każdy gra w tibie 5 lat, jest okrzesanym starszym człowiekiem, skończył polonistyke i ma chęć przeczytać 450 postów
No napewno polonista zrobilby taki blad : )

topic#
Ludzie korzystajciue z tibii teraz, poki jeszcze jest latwo.. Po update bedziecie sie bali wyjsc zmiasta, a nawet i do niego wejsc
Gawus jest offline  
stary 21-07-2006, 10:02   #453
Fire glutek
Użytkownik Forum

Fire glutek's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Carlin

Profesja: Sorcerer
Gildia: White Dragon
Świat: Guardia
Poziom: 42
Skille: --/23
Poziom mag.: 47
Domyślny

Mi sie caly update podoba w 100% a to ze w battle mozna pakowac z run tym sie nie przejmuje bo gram na non-pvp a mam pytanie czy ten helm bedzie mozna zdobyc tylko w jednym miejscu i plywac w jednej wodzie czy w kazdej wodzie bedzie mozna plywac a helm bedzie mozna zdobyc z jakiegos questa i czy facc beda mogli znim plywac ??

Ostatnio edytowany przez Fire glutek - 21-07-2006 o 10:04.
Fire glutek jest offline  
stary 21-07-2006, 10:45   #454
Akhel Cimirus
Użytkownik Forum

Akhel Cimirus's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Świat: Secura
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
Akhel Cimirus ma numer GG 6183141
Problem Pogrom

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gawus
No napewno polonista zrobilby taki blad : )

topic#
Ludzie korzystajciue z tibii teraz, poki jeszcze jest latwo.. Po update bedziecie sie bali wyjsc zmiasta, a nawet i do niego wejsc
przecież to dla niskopoziomowych postaci oznacza śmierć jeśli dopadnie go "takie coś" może to byc koniec gry dla wielu graczy, jedynie najsilniejsiu na serwerze przewzyja
Akhel Cimirus jest offline  
stary 21-07-2006, 10:50   #455
Arthevariel
Użytkownik Forum

Arthevariel's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Gdzieś daleko... W odległej galaktyce...

Świat: Morgana
Arthevariel ma numer GG 2322204 Arthevariel ma login Tlenu arth1991@o2.pl
Domyślny

A co wy na to?

Cytuj:
I jeszcze taka mała zagadka, o kogo chodzi w tej nieoficjalnej zapowiedzi:

Podkreslilem wazne slowo na czarno....
Czyli jednak wszystko mozliwe, ze zadne Ruthless Seven (czy jak to sie tam pisze), ani Ferumbras czy cokolwiek, nie zostanie dodane.

Poza tym zauwazylem ta zagadke tylko na Tibia.pl, dlaczego nie ma jej w innych Supported Fansite?
Arthevariel jest offline  
stary 21-07-2006, 10:54   #456
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

@Up

Nie ma ? A to co jest ?

Cytuj:
E ATENÇÃO!
"Ele está voltando...
Ferido mas não vencido, ele retornará e o mundo vai lamentar abaixo de seus passos...
O céu vai cair em prantos e os mortais temerão.
Morte e agonia são companheiros,
Terror e destruição são suas mãos direita e esquerda.
Mais uma vez ele vai desafiar a ousadia e
O melhor de Tibia vai cair por sua ira.
Haverá alguém com chance de vencer este temido mal do passado?

Prepare-se...
Ele está voltando."
www.tibiabr.com

- Prodigy - jest offline  
stary 21-07-2006, 10:54   #457
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

- Przepraszam - double post...

- Prodigy - jest offline  
stary 21-07-2006, 10:55   #458
Gandalf of Gray
Użytkownik Forum

Gandalf of Gray's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Ab'dendriel

Imię: Saojen
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Domyślny

x3@up nie ma na innych fansite bo modki chcieli wywolac dyskusje i jak widac im to wyszlo i mysle ze ferumburas a raczej odpowiedz na zagadke byla na test serverze dla tutorów stąd ta nieoficjalna zapowiedz -.-

Ostatnio edytowany przez Gandalf of Gray - 21-07-2006 o 10:56.
Gandalf of Gray jest offline  
stary 21-07-2006, 11:32   #459
bugaj123
Guest

Domyślny

Hmmm jeśli chodzi o outfity moze byc calkiem fajnie ale mysle ze wprowadza z 5 nowych i na tym sie skonczy, co do questow fajnie ale pewnie tylko dla pacc reszta moze pomarzyc.Zagadka hmmm.... byc moze keylogger?? ;p

A co do informacji z poniedzialku 56h expa spokojnie wystarczy dla normalnych graczy wiec wisi mi to pvp na battle moze byc ale wiecej pk moze teraz byc bo latwiej bedzie kogos ubic. Rozmowa z kapitanem good tylko niepotrzebnie sie tibijczycy denerwuja jak jeden noob blokuje i spamuje, ale mysle ze tak samo powinno byc w sklepach No i to by bylo chyba na tyle

PS. Plx new servy tylko pvp

stary 21-07-2006, 12:01   #460
re$peC+
Guest

Domyślny

Fajne fajne. A ta zagadka to może częściej respiący sie Orshaaball?

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania