|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
Pokaż wyniki sondy: Gothic II vs. Morrowind | |||
Gothic II |
![]() ![]() ![]() ![]() |
43 | 65.15% |
Morrowind |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 34.85% |
Głosujących: 66. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2005
Świat: Inferna
|
![]() Hej,
Nie ma sensu porównywać gier na forum, czemu? Ponieważ: 1. Każdy ma swe gusta, jednemu do gustu przypadła Myrtana innemu Tamriel, 2. Po co porównywać gry mające 4 lata? 3. Nie da się porówynywać gier lepsza/gorsza, każda jest dobra na swój sposób. Off top: Obecnie czekam na Gothica 3 i jestem w 100% pewien ze będzie kapowaty jak cholera, wszyscy się zachwycali Oblivioniem, ja równiez przez pierwszy tydzień, w około 2 tygodnie przeszedłem wszystkie gildie, WSZYSTKIE QUESTY POBOCZNE, i wnioskuje gra będzie naciągana. Tak samo myśle o Gothicu, będzie nastawiony na zysk, tak jak TES. Pamiętam czasy gdy grałem w Daggerfalla, Arene i to były gry, grałem w nie latami i NIGDY sie nie nudziły! Sześć zakończeń Daggerfalla!?! - Wiecie co to było na tamte czasy?! Gry RPG straciły już swego ducha, po wydaniu BG:TB - według mnie cała serja gier o Forggoten Realms była - początkiem jak i końcem RPG - podniosła poprzeczke tak wysoko że nikt jej nie strąci. Ostatnio edytowany przez M4r3X - 21-07-2006 o 13:14. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() M4r3x ma racje. O gustach sie nie dyskutuje. A Arena i Daggerfall to były GRY, nie to co dziś. W Daggerfalla do dziś pogrywam
![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Stan: Na Emeryturze
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() Temat do skasowania. To są dwie skrajnie różne gry. Po pierwsze według mnie wszyskie gry z serii TES są monnotonne. Ale z resztą to tylko moje zdanie. Każdy woli co innego. Jeden wartką akcję, a drugi gęstą fabułę. Ja lubie i to i to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Białystok/Brussel
|
![]() gralem w obie gry ale porownac ich nie idze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Profesja: Knight
Świat: Calmera
|
![]() Hmmm... Gothic 2 bez dwóch zdań
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Kozienice
Imię: Sunver
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Obie gry są zajebiste
![]() Morrowind - Winner ![]() Gothic 2 - Winner ![]() Ciężko by było wybrać, obie wyssały mnie ze swiata żywych na długie godziny. ![]() Daggerfall był jak 100 bochenków chleba położonych obok siebie...niby tego dużo ale wszystkie podobne. Te 500k NPC to były tylko kopie chyba 200 stworzonych podobnie jak i lochy, miasta i wioski, więc do czego wy to przyrównujecie. :/ Jeśli chcecie poczuć klimat to poczytajcie sobie książek Sapkowskiego albo Tolkiena, w grach go nie znajdziecie. Jeśli natomiast chcecie nieliniowości, wieluset zakończeń i naprawde wspaniałej interakcji z otoczeniem, to odejdzcie od monitora i idzcie na zewnątrz - życie to najlepsza gra jaką sobie mógłby człowiek wymarzyć. Cytuj:
@Down Noż kurwa jakbyś oglądał troche relacji z E3 i właził na strony inne niż www.tibia.com to może byś wiedział że są ludzie którzy wiedzą o tej grze więcej niż Ci sie zdaje. Nie klnij bo to nie czynie Cie lepszym. @Havok - silnik odpowiadający za fizykę w grze i TYLKO fizykę. "Jednym z licencjonowanych komponentów jest silnik Gamebryo, wykorzystany do tworzenia wielu gier, m.in The Elder Scrolls IV: Oblivion, Die Gilde 2. Piranha Bytes modyfikuje poszczególne partie silnika przystosowując go na potrzeby Gothic 3" >to jak gra będzie wyglądać i czy będzie ładniejsza od Obliviona, zależy tylko od Piranha Bytes!!!!< Ostatnio edytowany przez Kondzio K-ce - 20-08-2006 o 20:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() @edit:
Klnięcie nie czyni mnie lepszym bo ja JESTEM najlepszy, jak mogłeś tego nie zauważyć ? I durnyś twierdząc, że wchodze tylko na tibia.com (na której zresztą nie zawitałem od b. długiego czasu). BUAHAHAHA, Po 50h znalazłeś Martina ? Ja go grając pierwszy raz znalazłem po 30 min. A dostanie się do Arcane University zajęło mi plus minus godzine. To, że ty grasz w ślimaczym tempie nie oznacza, że inni nie mogą tego przejść szybciej od ciebie. A co do grafiki Gothica - oby nie wyglądał jak plastikowy OblIVion bo już się rzygać chce na widok rzeczy pokroju Silver Longsworda. I jeszcze jedno - nawet jeżeli obejrzałbyś wszystkie dostępne relacje z E3, trailery i inne tatałajstwa to tak naprawde mało wiesz o grze. W gre trzeba zagrać, żeby ją poznać, a nie obejrzeć durnowaty trailer i się podniecać tym, że Oblivion jest lepszy. @Up: Noż kurwa, jak możesz mówić, że Gothic 3 jest gorszy od durnego Obliviona, jeżeli tamten nawet nie wyszedł ? A poza tym, to ja nie wiem co ma takiego Oblivion, że stał się obiektem powszechnej adoracji. Przecież to jest nudne, dość liniowe i krótkie (choć niektórzy twierdzą, że gra oferuj 250 godzin na co ja odpowiadam: rotfl'n'lol).
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 21-08-2006 o 13:09. |
![]() |
![]() |