Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-07-2006, 00:39   #841
Nowy Asakura
Guest

Żarówka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maciek_92
A jak na non-pvp musze na dwarfach skillowac to i tak mi exp dochodzi bo jak tak to chyba bedzie sia meczyl?? Jak tak to czysty idiotyzm. A z tym lootem to niezly pomysl.
P.S Skillowac bede knightem, nie tym drutem co mam w profilu
Mozesz skilowac na slimach. Zabijaj tylko klony, nie daja expa.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-07-2006, 08:51   #842
Tukan pogromca sebka
Użytkownik Forum

Tukan pogromca sebka's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
Poziom mag.: 7
Tukan pogromca sebka ma numer GG 4215890 Send a message via Skype™ to Tukan pogromca sebka
Król

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arie Nena
Ten update tak mnie zdołował, że nawet głosu nie zabieram.
No dokładnie, mi też sie ten upadte wogóle nie podoba...kto wogole takie cos wymyslil?? co oni robia z ta tibia?? przeciez to jest pozadna gra...gram w nia zeby zabic czas wolny...a teraz co...poexpimy 4 dni i nastepne 4 musimy czekac zeby znowu poexpic...to jest troszke...mmm...jakby to powiedziec, bez sensu...ale w sumie dla maniaków to pomoze bo beda mniej siedziec przed monitorem

pozatym jak mowilem wole grafike 2d. jest bardziej przejrzysta niz te wszystkie oczojebne kolorki w innych grach ."
Respect Popieram.
Tukan pogromca sebka jest offline  
stary 21-07-2006, 09:08   #843
Grab_iarz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2006

Domyślny

zje**li tą grę.... tzn zj**ią ja z tym updatem...-.- ; /

Ostatnio edytowany przez Grab_iarz - 21-07-2006 o 09:09.
Grab_iarz jest offline  
stary 21-07-2006, 09:49   #844
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Gadacie bzdury ten update jest najlepszym jaki dotąd był, tutorzy na test serv nie narzekają na te zmiany już wprowadzone przez Cipsoft.

Zaczniecie grać po update zmienicie zdanie i będziecie grali dalej. Zawsze są jakieś narzekania prze nowym update. a po nim co siedzicie cicho .

Dawać ten update szybciej ;P.

DDoS jest offline  
stary 21-07-2006, 09:52   #845
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grab_iarz
zje**li tą grę.... tzn zj**ią ja z tym updatem...-.- ; /
Ten up naprawi grę, bo będzie mniej ludzi Twojego pokroju. Cud-miód, od sierpnia dalej gram w Tibie.

Cytuj:
Zaczniecie grać po update zmienicie zdanie i będziecie grali dalej. Zawsze są jakieś narzekania prze nowym update. a po nim co siedzicie cicho
Wydaje mi się, że jest nieco poważniej niż przy innych upach.
DRoN jest offline  
stary 21-07-2006, 09:53   #846
Neo_pl
Użytkownik Forum

Neo_pl's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
Neo_pl ma numer GG 0002221
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anth
Wyczytałem gdzieś że łuk i kusza będą miały zasięg (tak jak różdżki i laski), poszukam tego posta.

http://tibia.gamigo.de/forum/showthr...0&#post1200610

"YES there is a range now, ever sense the technichal update. Bows are range 6 and x-bow range 5"

Co znaczy nie mniej nie więcej że strzelając z łuku i kuszy mozemy być maksymalnie oddaleni kolejno 6 i 5 kratek od celu. Pocieszające dla palków jest to, że w tibia.spr są grafiki tarczy (może do trenowania dista?), oraz nowej kuszy.
Eureka ?? Przecież cały czas łuki mają zasięg 6 a xbow 5 ....

A co do tej nowej kuszy , wygląda zajefajnie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tukan pogromca sebka
No dokładnie, mi też sie ten upadte wogóle nie podoba...kto wogole takie cos wymyslil?? co oni robia z ta tibia?? przeciez to jest pozadna gra...gram w nia zeby zabic czas wolny...a teraz co...poexpimy 4 dni i nastepne 4 musimy czekac zeby znowu poexpic...to jest troszke...mmm...jakby to powiedziec, bez sensu...ale w sumie dla maniaków to pomoze bo beda mniej siedziec przed monitorem
Wystarczy że będziesz expił 8 h dziennie a był wylogowany 16 h i ci staminy tyle przyrośnie ile straciłeś na expieniu
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
Ruchanie zmarlych postow (necrofilia)?
Wskrzeszanie postow (necromancja)?
Ogromne forum ze zmarlymi postami (necropolia)?
Posty ktore moga summoonowac wiecej postów (Necromancerzy)?
ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ - WYSŁUCHAJ

Ostatnio edytowany przez Neo_pl - 21-07-2006 o 10:03.
Neo_pl jest offline  
stary 21-07-2006, 10:05   #847
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nowy Asakura
@ UP

I tak masz lepiej 4 rozdzka dla sorca ma zasieg rowny 1 I jak tu zabic cos silniejszego
wal z 3 albo dobij ten 33 lvl i masz lepiej niz drut na tym samym lvl

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 21-07-2006, 10:08   #848
Ferrerorosze
Guest

Domyślny

A ja nadal zaprzeczam temu POJEb### update. Bardzo fajnie, że wprowadzają tereny i zmieniajom grafike, ale żeby tak hujow7 utrudniać greę.
Wiem jedno tibia schodzi na psy. Ciekawe czy cipy przeprowadziły choćby jaki wywiad z ludźmi i się zapytali czy chcieliby takiego UPDATE.

>>>TIBIA TRACI KLIMAT, BO KLIMAT TRACI TIBIE<<<<
Fajnie jak ktoś zacytuje te słowa w swoim poście.

stary 21-07-2006, 14:44   #849
Dandey
Użytkownik Forum

Dandey's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: Kleszczów

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia/Candia
Smutny -,-

Zalosne, bedzie mozna strzelac z runek tylko klikajac myszka w battle. Z tego co wiem boty sa zakazane, a teraz/ sami bota wprowadzili ;s To juz nie bedzie Tibia tylko OTS.
Dandey jest offline  
stary 21-07-2006, 16:10   #850
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Strzałka To wcale nie jest żałosne

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dandey
Zalosne, bedzie mozna strzelac z runek tylko klikajac myszka w battle. Z tego co wiem boty sa zakazane, a teraz/ sami bota wprowadzili ;s To juz nie bedzie Tibia tylko OTS.
Zauważ, że teraz wyrównają się szanse (z czego osobiście sie bardzo cieszę ). Kiedyś ludzie, którzy uzywali botów i innych tego typu rzeczy nie mieli sobie równych.
Harry Xin jest offline  
stary 21-07-2006, 16:18   #851
Dany D
Użytkownik forum

Dany D's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Dolina Rozpaczy

Imię: Dany Dog
Profesja: Sorcerer
Poziom: ?
Skille: ?/?
Poziom mag.: ?
Domyślny

A ja tam jestem za...
choć bardziej doświadczeni widzą w tym jakiś problem
wprowadzi to troche kultury do gry (może)
a z run to przecież każdy może walić więc w czym problem???
Dany D jest offline  
stary 21-07-2006, 16:29   #852
Grab_iarz
Użytkownik forum

Domyślny

Dron czy jak tam sie wabisz cwaniak z Ciebie to burkini cos na real
Grab_iarz jest offline  
stary 21-07-2006, 16:32   #853
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

@ Grab iarz

1. Nagle znalazłeś się na forum i przeszkadza Ci unormalnienie gry. I tak dobrze że zauważyłeś (pewnie któryś z ownerów Ci powiedział albo ktoś w Tibi wciągu tych 23,75 / dobę) szykujący się up. Według mnie, to stamina jest jak narazie najlepszym co zrobili wciągu ostatnich kilku upów (szkoda, że ten 1.04.06 news nie był prawdą). Teraz skończy się sharowanie i szpanowanie postacią zrobioną przez 2+ ludzi.
2. Po kij tyle klniesz? Takich przewrażliwionych tibijczyków jest na pęczki i jeżeli mają odejśc, to jest to BARDZO DUŻY krok w kierunku zRPGowania Tibi.
3. Co ma mój lvl do rzeczy? Może myślisz, że ja też sharuje/gram postacią 23,75/dobę, ale boję się expic na czym innym niż na ratach?
Grałem w Tibie Z kolegami, a że oni przestali (bo się zaczęły wakacje, jakbyś niezauważył), to ja też przestałem grac. Expienie i skillowanie jest cholernie nudne, a gdzie nie spojrze to ktoś expi na c-bocie albo skilluje do spalenia się komputera. Gdzie tu jakaś zabawa? Nie lepiej wziąc do ręki kalkulator i klikac '+1+1===...' i patrzec jak liczba się zwiększa?
4. To Ty masz jakiś problem, bo anonimowo bluzgasz na lewo i na prawo.

@ down

1. Wychodzę z założenia, że gracz któremu nie podoba się 'wyrównanie gry' względem cheaterów ma coś na sumieniu.
2. Troszkę nadpobudliwy jesteś. Jeżeli NAPRAWDĘ grasz fair, to nie wiem co może aż tak złego nieśc ten up, żebyś pisał na niego takie farmazony.
3. Po to jest forum, żeby się na nim wypowiadac.

edit

4. Nie pisałem że mnie rajcują questy. Po prostu lubie pozwiedzac/poexpic z kolegami a nie samemu. 28 lvl jest i mały, ale co z tego? Ja gram dla przyjemności, a jak mogę robic coś lepszego to robię. Przynajmniej cieszę się, że nie jestem uzależniony (nie twierdzę, że Ty jesteś).

5. Tu racji masz, ale jeśli Cipy nie mogą sobie w inny sposób poradzic, to mi pasuje i takie rozwiązanie.

Ps. Edytuj posty.

@ down

Nie mam poco. Mogę omówic wszystko tutaj.
Niby przyj-adę/edziesz żeby powiedziec kto jakich botów używa i kto więcej na tym straci?

DRoN -> trzęsie portami ze strachu i nerwowo wygląda przez okno

Ostatnio edytowany przez DRoN - 21-07-2006 o 17:30.
DRoN jest offline  
stary 21-07-2006, 16:47   #854
Grab_iarz
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
@ Grab iarz

1. Nagle znalazłeś się na forum i przeszkadza Ci unormalnienie gry. I tak dobrze że zauważyłeś (pewnie któryś z ownerów Ci powiedział albo ktoś w Tibi wciągu tych 23,75 / dobę) szykujący się up. Według mnie, to stamina jest jak narazie najlepszym co zrobili wciągu ostatnich kilku upów (szkoda, że ten 1.04.06 news nie był prawdą). Teraz skończy się sharowanie i szpanowanie postacią zrobioną przez 2+ ludzi.
2. Po kij tyle klniesz? Takich przewrażliwionych tibijczyków jest na pęczki i jeżeli mają odejśc, to jest to BARDZO DUŻY krok w kierunku zRPGowania Tibi.
3. Co ma mój lvl do rzeczy? Może myślisz, że ja też sharuje/gram postacią 23,75/dobę, ale boję się expic na czym innym niż na ratach?
Grałem w Tibie Z kolegami, a że oni przestali (bo się zaczęły wakacje, jakbyś niezauważył), to ja też przestałem grac. Expienie i skillowanie jest cholernie nudne, a gdzie nie spojrze to ktoś expi na c-bocie albo skilluje do spalenia się komputera. Gdzie tu jakaś zabawa? Nie lepiej wziąc do ręki kalkulator i klikac '+1+1===...' i patrzec jak liczba się zwiększa?
4. To Ty masz jakiś problem, bo anonimowo bluzgasz na lewo i na prawo.

po 1 kur... kto Ci powiedzial ze sharuje ,sharowalem i bede sharowa? co powiedz mi .. skad masz takie informacje...?
2 rownie dobrze moge powiedziec ze jest piz...i pie.. noobem ... nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
po 3 jak Ci cos nie pasuje to powiedz mi to w twarz a nie w poscie bo takie cienkie paly to mnie dopiero wkurzaja
Grab_iarz jest offline  
stary 21-07-2006, 16:52   #855
Grab_iarz
Użytkownik forum

Domyślny

a i po 4 jak cie rajcuja qesty i zwiedzanie tibi z bardzo wygorowanym i przepotęznym charem z 28lvl ktorym mozesz gowno a nie poznac tibia i cokolwiek w nije NOWEGO odkryc (ja wbijam po to lvl aby pojsc z kumplami na qesty ,a ze nie mam czasu grac caly roak na okrąglo to chcem chociaz te jeb... 15h przez dwa tygodniue sobie pograc i wbic ten lvl skille/mlvl taki aby miec przyjemnosc z tego grania...!!!!)
po 5 to wedlug Ciebie unormalnienie gry jest pier...komercja zeby jakies nooby mialy szanse ja jakos nie mam problemu w wyuhaniu sie albo w trafieniu z sd w playera a jak sie nie zdazy wyuhac to trudno sie mowi a nie uzywa boto z auto uhaniem...-.-!!!!

I jak nie chcesz zeby to bylo anonimowo to prosze bardzo wroclaw ,dolnyslask , i okolice.jesli to bedzie gdzies w mojich okolicach to jak chcesz Cie odwiedze tylko podaj mi swoj adres!!

Ostatnio edytowany przez Grab_iarz - 21-07-2006 o 17:01.
Grab_iarz jest offline  
stary 21-07-2006, 17:14   #856
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Cytuj:
nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
Ciebie mozna ocenic juz po pierwszym poscie. Styl wypowiedzi, ortografia, i inne liczne czynniki klasyfikuja Cie jednoznacznie jako buraka. (no offence ;P)

Cytuj:
I jak nie chcesz zeby to bylo anonimowo to prosze bardzo wroclaw ,dolnyslask , i okolice.jesli to bedzie gdzies w mojich okolicach to jak chcesz Cie odwiedze tylko podaj mi swoj adres!!
Och, och, juz nie strasz. Ktos Ci kiedys w buzie da to przestaniesz kozaczyc. Zreszta kto sie bedzie bal jakiegos dziewieciolatka (nic nie mam do mlodszych, dopoki czasem mozgu uzywaja)? Jestes starszy? O kuzwa, powinienes ze wstydu seppuku popelnic, jezeli w takim wieku Twoj rozwoj umyslowy jest na poziomie kilkulatka. O!

Ostatnio edytowany przez styku - 21-07-2006 o 17:24.
styku jest offline  
stary 21-07-2006, 19:20   #857
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Teraz juz nie jestem taki wytrwaly jak kiedys ze moglem przegladnac caly topic o updacie 7.4, 7.5 czy 7.6 ktore mialy po 2000 postow, dlatego teraz przegladne tylko do 200-tego postu i zacytuje niektore.

Loot: Nie narzekajcie ze bloker nie otworzy loota, mozna zawsze poczekac te 10sek. Pozatym moze jeszcze poprawia to ze jezeli grupa party zbierze najwiecej expa za danego potwora, to wtedy wszyscy z tej grupy moga otworzyc cialo.
Czekam z checia na drugi news o zmianach w grze, bo zwykle byly zawsze dwa-trzy. Mysle ze zmienia cos teraz w treningu knighta - w poprzednim zrobili niszczenie sie spearow is zybciej rosnacy dist weic ludzie nie musza trenowac (dist rosnie z expem), wiec dobrze by bylo jezeli bedzie podobnie z knightem, bo oni nadal musza co jakis czas skillowac.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon86
taa to powiedz mi jak ma se dac rade w walce 30 lvl knight vs 50 ms? (to taki przyklad ) mwall nie uzyje teren( a jesli to np pustynia kolo vocation quest gdzie teren jest taki ze mozesz se pozbierac piachu do butow )
A kto mowil ze sie idzie na taki teren? A jak akurat podczas huntu przylapali cie na pustyni to sie idzie na bardziej wygodny dla ciebie teren. akurat pustynia przy voc quescie moglbys spieprzyc na PoH gdzie takiego sorca moga przywitac GSy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duke Dran
Wychodzi na to, że jeśli idziecie gdzieś z jakimś blokerem wcześniej się umawiacie, że loot dla niego albo nie bloczy... nie wiem jak to inaczej ująć : / (z qumplami najlepiej iść).
Jest tak od lat i nadal tak bedzie, wiec w czym problem?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Robsson
Ciesze sie ,ze nie gram juz.
po 1. Skoncza sie hunty z przypadkowymi ludzmi (wielki minus)
po 2. Zmęczenie? Pewnie pacc`e sie beda wolniej meczyly znajac cipsoft (kolejny minus)
po 3. Knight`ci nie dosc ,ze traca na blokowaniu , to jeszcze znacznie szybciej moga zostac zabici (... trzeci minus?)
po 4. Hotkeye... Przestanie sie oplacac uzywanie botow i to bedzie ulatwienie dla wszystkich profesji (plus)
Ogolnie uwazam ,ze ten update mozna spisac na straty (tereny tez [mam nadzieje ze nie] only dla pacc [MINUS!!])
1. Kto mowil ze sie skoncza? Po prostu bloker bedzie musial czekac te 10sek.
2. Minus dlaczego? Zmeczenie bedzie przeszkadzac tylko ludziom co graja po wiecej niz 12h dziennie na dobę, a nie chcemy chyba wiecej takich ludzi bijący matke krzeslem? Czy moze dlatego ze PACC ma znowu lepiej? Ludzie powinni sie cieszyc ze to jest jedna z niewielu gier MMORPG ktore sa za darmo.
3. O blokowaniu byl punkt drugi. Szybciej zabity moze zostac rowniez sorc ;] A UHanie sie na hotkeyu tez polepsza troche pozycje knightow.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost111
...... Po dluzszym przemysleniu sprawy dochodze do wniosku ze to update bedzie gwozdziem do trumny.
*Knighci blokujacy np demona beda mogli dopiero po 10 sec otworzyc cialo a w tym czasie podbiega jeden z shoterow co zabral najwiecej hp i zabiera np
MPA -.-
*Sorcowie wlasciwie beda musieli ciagle byc na mana shieldzie bo nawet srednio zgrana banda 30 levelowych sorcow/druidow bedzie mogla zabic na combo np 100+ sorca/druida
Tibia straci swoj klimat i bedzie bardziej przypoiminac jakis je**ny OTS gdzie wygrywana lepiej zgrana armia aim botterow -.-

Wy*****alac mi z takim updatem
To przed huntem w takim razie sie ustala albo ze shooter kreci film, i nie ma podbiegania do ciala.
Myslisz ze przed updatem 'srednio zgrana banda 30 levelowych sorcow/druidow' nie mogla zabic na combo 100+ sorca/druida? Myslisz ze tak trudno zabic postac stojaca pod dp?
I nie, nie zawsze wygrywaja ci z najwieksza iloscia/lvlami. Myslisz ze jak beda aimboty PvP nie bedzie?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Warmendes
Nie czytalem wszystkich odpowiedzi na ten temat ale według mnie potwory powinna otwierac osoba ktora byla najblizej potwora. blokerzy mocnych potworow beda miec troche glupio -.-
Jedyne rozwiazanie zeby ludzie byli usmiechnieci jest to z party ktore pisalem wyzej. Jezeli byloby twoje rozwiazanie to system anty-thief bylby w takim razie bezsensu, bo wtedy ludzie na rooku czy low lvle na foldzie moglyby nadal krasc 5gp z trolla

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez - Prodigy -
Celowanie przez battle window ? No to teraz się powoli pokończa kłutnie, kto ma lepsze pvp - Nemtor, czy może Liam ? Teraz nawet 15 UHmaker będzie walił równie celnie, co 180 MS. Wiem, że pvp to nie tylko używanie run, ale i trapowanie, kombinowanie, etc. Ale pod względem samego celowania to porażka. Nikt już nie będzie musiał ćwiczyć pvp... bo 150 MS z Amery, będzie celował równie dobrze, co 13 Sorcerer z Secury. A Knighci ? Co z nimi ?
Nie oceniaj ludzi po lvlu. A moze i tak, ten '150 MS z Amery bedzie celowal tak samo jak 13 Sorcerer z secury', ale napewno nie beda mieli rownie dobrego PvP.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Djurasik
2. - Stamina ?! ... DE*ILSTWO... dlaczego ? Bo jak by nie było gracz im większy ma lvl tym więcej musi zdobywać Expa. Żeby było jaśniej, jak kupuje pacc przykładowo to płacę za 3 miesiące gry - to skoro płacę za 3 miesiące to dlaczego mają mi z tych 3 miesięcy urywać godziny do expowania skoro normalnie mógłbym wyrobić więcej ? żeby było godzina offline to godzina online
1 = 1 to rozumiem ale 2 = 1 ? chyba ich pogieło, albo ostatnie 14 godzin tylko połowa expa ? czy oni się dobrze czują ? Daje wam gwarancje że jeżeli to zrobią to gra straci wielu graczy i jeszcze więcej skarg od posiadaczy pacc uzyska cipsoft ;/
Jak to zrobia gra straci paru graczy ktorzy wydali swoje kieszonkowe ktore zbierali przez rok i grali 24h na dobe bo nie chcieli stracic ani minuty pacca. A przybedzie wiecej. Ograniczenie jest w sam raz - 8h na dobe grania to chyba wystarczajaco duzo.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Djurasik
3. - Wielkie dzięki że Cipsoft który miał "umilić życie knightom" w następnym update jak obiecywali właśnie ich UDUPIŁ. Teraz Knight vs Sorc/Drut to Dead Knight...
A kto mowil ze mial umilic zycie knightom? Nigdzie tak z nich nie pisal. I sorc moze latwiej bedzie celowal z run - ale za to knight ma tez przeciez leczenie z runy na hotkeyu.

Ostatnio edytowany przez slimaczek - 21-07-2006 o 19:57.
slimaczek jest offline  
stary 21-07-2006, 19:32   #858
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Z nieoficjanlych wiadomości od tutora, wynika, że można w party otwierać ciało, nie wiadomo czy to będzie w rl tibii.

DDoS jest offline  
stary 21-07-2006, 19:55   #859
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef
Ide expić wpada Liam, Ozur Gruchman/Van Tristam i co naet przy hot keyu na Uh nie mam szans się wyuhać bo tamci mnie szybciej ściągną z sd.
Jezeli knight ma podobny lvl do dwoch sorcow i nie maja super duper wielkiego mlvlu (co teraz czeste nie jest bo wkoncu nie ma ludzi blokujacych dp czyli mana sitterow) to knight moze sie spokojnie UHac co dwa SDki.

Cytuj:
Przykład 2 Podczas wojny są problemy z expieneim bo jedna strona drugiej przeszkadza i dla przykładu jedni robią sobie impre to ich z 1-2 dni nie ma to druga strona expi ile wlezie a teraz co gówno bo niestety stanina się skończyła.
I teraz podczas wojny bedzie mozna miec czas na RL, a nie ze jak bedziesz na imprze to wrog ma juz totalna przewage. Razem z tym uczciwi gracze beda mieli szanse na nowym serwie.

Cytuj:
2 updaty temy dali wandy i rody postacią magicznym podkręcili postacie magiczne teraz co znowu oni, a co knight do lamusa (małe porównanie Knight zostaje w średniowieczu Sorc, drut awansuje do nowożytności)
Rody i wandy byly po to zeby sorc i drut expil podobnie szybko na niskim lvlu tak jak pall i knight, gdy sorc musial do 27lvla expic na rotach z wh.

Cytuj:
Co do Pacc to jak nie stanieje albo nei zaczną go przeliczać na minuty/godziny to lekka przesada płacę za cały dzień możliwości grania i co teraz sobie będe mógł tylko pograć 1/2.
Mozesz sobie grac 24h na dobe, i nikt ci w tym nie przeszkodzi (chyba ze twoja mama ktorą po chwili walniesz krzeslem). Jedynie expic bedziesz mogl 8h na dobe - wystarczajaco duzo, bo na swiecie nie istnieje tylko tibia i sen.

Cytuj:
Do tego zchszanili jedną z fajniejszych rzeczy w Tibi czyli wojny teraz co wygrywa ta strona która ma więcej pallow i sorców?? I jednocześnie większą siłe ognia.
Jedyne co zmienilo to to ze juz nie trzeba trapowac. Mimo to PvP nadal istnieje i nie chodzi mi tu o typ worlda.

Cytuj:
Teraz tibia zmierza w stronę samodestrukci
Wg takich ludzi jak ty zmierza ona od updatu 7.4.

Cytuj:
W update 7.9 (taki powinien być w grudniu) zobacyzmy pewnie runki 100x dla postaci pacc i dadza exaust 0 s albo 500 ms żeby ludzi zachęcić do grania w Rl tibie a nie OTS, do tego jescze epwnie napiszą ze dożucają kolejne 2 demony w Anihilatorze bo teraz będzie załatwy jak się można uhać prawie jak automat.
Aim bot byl tylko dlatego zeby dalo rownowage. I tak za 3/4 roku 1/3 tibijczykow by uzywala aimboty - rozpowszechnia sie to tak samo szybko jak kedys np. light hack czy progsy typu TBI przez co mozesz zostawic postac robiaca runki na noc.

Cytuj:
Zaraz powstanie masa filmów pt "Patrzcie zrobiłem anihilatora bez macro/bota"
Zaden 100+lvl by nie napisal takiego noobskiego tematu. Znajdz mi choc jeden przyklad to przyznam ci racje.

Cytuj:
Blokada ciała, kompletne dno może by to tylko uruchomić na non PVP?? bo jak narazie to mam wrażenie ze na reście światów shooterzy zaczną okradać blokerów.
To sie robi warunki ze nikt nie podchodzi do ciala przez 10 sek. Byc moze jeszcze wprowadza ze jezeli jakis czlonek z party zadal najwiecej obrazen danemu potworowi, to wszyscy z party moga otworzyc cialo. (pisze to juz chyba z 3x w tym poscie)

Cytuj:
JEdyne co mi się w tym update podoba to że Cipy zniechęciły mnie nin do gry i nareście skończe w 100% grać szkoda tylko tego dziś kupionego pacca:/
I tak za 90 dni wkoncu zrozumiesz ze to co wpisales w swoim poscie to byla zwykla gupia paplanina jak (mam nadzieje) wiekszosc noobkow.

Cytuj:
A co z cało dnowymi exani na hydrach, przepraszma bardzo to że sobie skocze ze znajomymi w weekend na hydry na 18-30h zeby zarobić coś na uhy to już musze być sharerem. Nieodś ze pdoczas tego nie powiem ci mnie bierze ale patzrenie na hydyr pprzez 30h jest wnerwiające, ale co musze patzreć żeby potem muc sobie zrobić troche rpzyjemności i pojśc na wrl na przykład.
Ladunek staminy wystarczy na 56h. Wystarczy to na twoj weekendowy hunt. I wkoncu nie bedzie trzeba stac 30h pod hydrami zeby wkoncu zwolnilo sie miejsce na hunt i moglbys pohuncic z qmplami. Pozqatym w updacie moze zostanie dodawne nowe miejsce z takimi oplacalnymi potworami. Kiedys dodano hero i byly czesto zajete, teraz dodano hydry, byc moze w sierpniu dodadza znow jakies dobre potwory na multi-hunt dla PACC.

slimaczek jest offline  
stary 21-07-2006, 23:02   #860
Treyusui
Guest

Domyślny Fajnie

Fajnie z tym wszystkim.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania