Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-08-2004, 10:05   #21
SandMan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków

SandMan ma numer GG 3377227
Domyślny

Cytuj:
Jesteśmy mało zorganizowani
Heh, tacy jestesmy. Kiedy podczas cwiczen sil porzadkowych w razie ataku terrorystycznego policja wydawala ludziom polecenia to ci zamiast sluchac albo robili dokladnie na odwrot albo zupelnie ignorowali pana w niebieskim mundurze Ehh..

Cytuj:
Łącząc sie z Tibią wszyscy powinni zapomnieć skąd naprawde pochodzą i być Tibijczykami.
Pomnik w Thais temu Panu.

Cytuj:
Ale czy to nie jest wredne, że Polak Polaka atakuje?? Jak ktoś ma nick menda
Jak ktos ma nic menda to wiadomo, ze jest z Polski, bo nas w wymyslaniu durnych xyw nikt nie pobije. Niejednoktrotnie zadaza sie ze POLAK dostaje od POLAKA wlasnie za xywe, jesli ten "bijący" jest jednoczesnie troche porywczy, a jest wyczulony na lamanie zasad tibii. Przyklad nicku: Zielona Krowa Bez Skrzydel. mam nadzieje ze juz reportniety, a jak nie to ja sie tym zajme. Ani troche mnie nie obchodzi, ze kapuje na Polakow i oni bana dostana czy nejmloka, ja chce grac w spokoju w RPG a nie ogladac licytacje "kto glupszy"

PS: Jesli jakies n00bki was pkuja, blokuja czy cos msg Ye'Mez, na Eterni. Ab-Carlin-Kaz. Narazie sie przygotowuje a potem ruszam przemierzac tibie i tepic pk. Cel pierwszy: Folda (ale trzeba zerac ekipe :/ )

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-08-2004, 18:11   #22
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Mnie wkurzyla jedna sytuacja. Trenie z kumplem (9 lvl - polak). Podchodzi jakis BR (sorc albo druid 16 lvl) i pyta sie PL?. Mowimy tak to on nas z GFB i Hmm. Ja przerzylem kumpel deada zaliczyl. Zawolalem kolegow (sorc i palek kolo 20 lv), brazylijczyk zaliczyl deda a mi dostal sie Dwarven Shield, Bp HMM i jakis mieczyk...

Gosc zabil nas za to ze jestesmy polakami. Teraz nie ruszam sie poza PZ bez Hmm i UH'ow.
Earl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 18:50   #23
Fallorian Thennars
Użytkownik Forum

Fallorian Thennars's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Wołomin (respekt)

Wyślij wiadomość przez ICQ do Fallorian Thennars Fallorian Thennars ma numer GG 5367727 Adres Jabbera do Fallorian Thennars
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez SandMan
Cytuj:
Łącząc sie z Tibią wszyscy powinni zapomnieć skąd naprawde pochodzą i być Tibijczykami.
Pomnik w Thais temu Panu.
Dzięki dzięki ! Tak, żeby wszystko było jasne ja napisałem to zdanie, już druga osoba to cytuje, chyba dzięki tej wypowiedzi bede sławny na tym forum.
Mówie tylko co sam myśle.

No, czytam ten temat i niezłe zajawki tu wyczytuje. Nie bede nic cytował ani komentował, bo za dużo miejsca by zajeło, ale brak mi słów na to, co napisali niektórzy. W tym sensie, że niektórzy są takimi n00bami i rasistami, że szkoda mi używać mojej zabytkowej klawiatury do komentowania ich.
stary 07-08-2004, 23:21   #24
Pixoholik
Użytkownik forum

Pixoholik's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2004
Lokacja: Peełoceka

Stan: Aktywny gracz
Imię: Pixoholik
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Light
Świat: Isara
Poziom: 101
Skille: eroiks
Poziom mag.: 22
Pixoholik ma numer GG 6265417
Domyślny

Pixoholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-08-2004, 16:51   #25
NightFog
Użytkownik forum

NightFog's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2004

Domyślny

No niestety taka prawda....kiedyś jakiś polaczek stanął mi na przejściu, to ja kulturalnie przeprosiłem go bo chcę przejść i w końcu chciałem zobaczyć który ma level...zobaczyłem ( 12) a potem chciałem to zrobić jeszcze raz bo nie zwróciłem uwagi jaką postacią gra i...MISSCLICK ale co tam...zaczął mnie nawalać a w efekcie rzuciło się na mnie kilku innych nie polaków w mieście ( sam gość zabierał mi po 3 albo 4 a ja nic nie mogłem zrobic bo miałem kilka spearów ale on mi je zabrał)....jeśli chodzi o mnie to obniżam ceny polaczkom a nawet anuluje...słowo harcerza Racja polaki to nOOby
NightFog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2004, 11:39   #26
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg

Yavalion ma numer GG 4770559 Yavalion ma login Tlenu nastyboy_kg@tlen.pl
Pergamin ...

No jakby to ujac Polacy to naprawde banda n00bów (nie mówie , sa kolesie znajacy sie na rzeczy ) Wystarczy spojrzec na Azure , gdy banda polskich kozakow z kilkoma innymi graczami zostala wplatana w wojne , w czasie ktorej butnie twierdzili ze sa loyal bla bla bla.... wiekszosc odeszla z gildi jako pierwsza
Yavalion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2004, 12:13   #27
Nekrolityk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 07 2004

Cool Ludzie Posłuchajcie

Polacy to nooby żeczywiście ale trzeba się wziąć w garśc , nie jestem jakims Hitlerem zeby rozkazywać ale widze jak jakiś brazylijczyk podchodzi do mnie i mi kradnie loota to normalnie zabić go trzeba nie!!!!!!!a no i na dodatek rooka mu i by miał nauczke na drugi raz !! a najważniejsze jest to że Polacy moim zdaneim powinni miec tylko jednakowy kolor czyli biala głowa kurtka a spodnie czerwone i buty też to by wyróżniało ich z tłumów np wyobraźcie se jak by takich 10 na takie kolory poubierani se sło koło depo i to z 60 Lv ludzie z innych krajów by peniali lacza a pozatym wszyscy robią z polaków noobków bo wiem że Polacy to też nnieźli złodzieje!!! Dobra to na tyle i pamiętajcie mie dawajcie sie nikomu ponizać!!!!!!!
Nekrolityk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2004, 12:30   #28
Shyd
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Nadarzyn

Domyślny

Ja od samego ROOKa chodze ubrany na bialo-czerowono... wielu moich kumpli robi tak samo... przynajmniej widac ze Polacy jestesmy. I wkurza mnie wtedy Polski NOOB, który podchodzi i nas atakuje jak lowimy rybki, pytamy "Czemu?", a on, że chodzimy w jego narodowych barwach... to my na to "Polska?" On "Tak, Wy tez? Sorry" i polazl.
Shyd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 00:21   #29
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Domyślny ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekrolityk
Polacy to nooby żeczywiście ale trzeba się wziąć w garśc , nie jestem jakims Hitlerem zeby rozkazywać ale widze jak jakiś brazylijczyk podchodzi do mnie i mi kradnie loota to normalnie zabić go trzeba nie!!!!!!!a no i na dodatek rooka mu i by miał nauczke na drugi raz !! a najważniejsze jest to że Polacy moim zdaneim powinni miec tylko jednakowy kolor czyli biala głowa kurtka a spodnie czerwone i buty też to by wyróżniało ich z tłumów np wyobraźcie se jak by takich 10 na takie kolory poubierani se sło koło depo i to z 60 Lv ludzie z innych krajów by peniali lacza a pozatym wszyscy robią z polaków noobków bo wiem że Polacy to też nnieźli złodzieje!!! Dobra to na tyle i pamiętajcie mie dawajcie sie nikomu ponizać!!!!!!!

W wiekszosci przypadkow taki wyglad powoduje u ludzi wymioty , ale ubierajcie sie jak chcecie latwiej was wtedy poznac
stary 10-08-2004, 08:51   #30
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Bede wiedzial kogo zabijac pk charem .
Gimlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 14:22   #31
zbkow
Użytkownik Forum

zbkow's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Gdańsk

Evul Moja gildjia

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez felixik
Witam,

najpierw chcialem sie o cos zapytac Polakow. Dlaczego wy w takich wojnach boicie sie brac udzial???

Pozwol, ze, na poczatku, troche odbiegneod tematu. Sprawa sie tyczy glownie nowych swiatow.
Ostatnio dolaczylem sie do gildii szwedzkiej i co widze? Po wlaczeniu channelu gildii sluchac, ze zaraz maja tluc jakiegos kolesia, bo komus grozi, zaraz pozniej ze trzeba pomoc koledze z innej gildii etc. - channel gildii chodzil mniej wiecej z taka szybkoscia jak trade, mialem raz problem, to w ciagu 5 minut pod depo w thais stala powola mojej gildii itd.

A jak sprawa wyglada w polskiej gildii? Pytam sie "jest ktos?" i slysze jedna odpowiedz, nie ma nigdy lidera online, nikt nie chce nikomu pomagac ( sa wyjatki, ale to tylko w tych gildiach stworzonych przez dobrych kumpli czy to z rla czy z innych swiatow).

Wiec na poczatek, trzeba by bylo sie zapytac, dlaczego wy nie trzymacie sie razem, nie pomagacie sobie nawzajem, nie chronicie sie, a wszystkiego sie boicie??? Co z tego, ze stracicie postac? Trzeba walczyc!!! Jestescie Polakami!!!

Btw. pamietam rafaw, jak kiedys szwedzi tlukli blacksmitha na titanii < pod depo, ab>, z calego depo wyszedlem ja i 2-3 osoby, poszedl caly plecak uhow na blacksmith'a, plecak sdkow na szwedow i dostalem deda. Ale czulem, ze zrobilem to, co musialem i bylem z tego dumny!!! Pomoglem. Niestety, nie zrobila tego reszta depo, w ktorym stalo cale ab < nie mozna nawet bylo wejsc do depo <aha, niektorzy mieli nawet satysfakcje, jak blokowali jakiegos polaka, ktory przed szwedami uciakal i do depo wejsc nie mogl ( gdybym takiego spotkal na ulicy...)

Wiec rafal, sam juz nie wiem, czy to ma sens, trzeba by bylo tych wszystkich polaczkow jakos nawrocic. Ale jak??? Nie wiem, moze ktos wie???

Ja akurat jestem liderem jednej z tych nielicznych gildji w ktorych wszyscy sa kumplami (bynajmniej nie z rl), mialem raz problem to w 15 minut(czas niezbedny do zejscia z ekspowisk itp) zwolalem wszystkich "przydatnych kumpli" (bo na co mi ktos z 14 lv kiedy trzeba zabic 30 ) ) niestety gostek bal sie wyjsc z dp i sie wylogowal po pól godzinie :/

Ale i tak bylo dobrze Prawdziwych przyjaciul poznaje sie w biedzie
zbkow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 14:31   #32
Maniak Ziomek = )
Guest

Problem

Bo Isara To Gowno A Nie Serwer +grr
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 21:47   #33
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maniak Ziomek = )
Bo Isara To Gowno A Nie Serwer +grr

Zwroc uwage , ze duzo najlepszych graczy tam gra , albo gralo... Nikt nie lubi DT , ale podziw dla nich mam. Ciezko jest przejac serwer i jeszcze robic na nim co sie chce...

A tak btw. nie obrazaj moego bylego domu... synku
stary 26-11-2004, 02:22   #34
Szkodi Sunrise
Użytkownik Forum

Szkodi Sunrise's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2004
Lokacja: Dębica

Szkodi Sunrise ma numer GG 2489317
Domyślny

@ Yavalion :

nie mowie o Tissaia tylko o Yakuzie. To byla jedna wielka porazka. I tu ukazuje sie wlasnie to jak polacy sa niezorganizowani. Zreszta wojna to wojna - padli i to nie raz po kilku dniach czy to z przyczyny glupoty czy ze zbyt wielkiej pewnosci siebie.
Szkodi Sunrise jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 09:22   #35
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Stan: Niegrający
Domyślny Ehhhh...

nie da się przekabacic żeby sobie nawzajem pomagali... to jest w ich genach. Chociaż ja mam 12 level to bronie missów i ich nie zabijam. Mam dobrego kumpla (30 level) z którym się nie kłócimy
Ja nie mam outflitu biało czerwonego ponieważ za to przeważnie dostaje sie hanta od 60 levelów i przeważnie jak widze goscia w barwach naszej flagi to unikam takich gości. Wiem zaraz zaczniecie na mnie bluzgać że nie mam postawy POLAKA. Ja przeważnie przedztawiam się jako gość z UK ale nigdy z POL albo jak inne nacje na nas mówią Polaka? A to prawda nigdy nie ma tak że goście z Polski staną w obronie polaka a nawet chętnie go przyblokują żeby zdobyć loot.

PS: Ktos sie pytał dlaczego polak zabija polaka?
Odp: Dlatego że " polak żywemu nie odpuści"
Kredi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 10:54   #36
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Hmm dobre porównanie z Hitlerem, bo poglądy masz cokolwiek faszystowskie.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 16:51   #37
Mutares
Użytkownik Forum

Mutares's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Imię: Ethnes
Świat: Solera
Poziom: 122
Skille: 93/90
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
Bede wiedzial kogo zabijac pk charem .
SWE maja kolory zolto niebieskie
Mutares jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 22:47   #38
dixi wojownik
Użytkownik Forum

dixi wojownik's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Imię: *****
dixi wojownik ma numer GG 4315246
Domyślny

mysle ze wojny są pewną rozrywką w koncu tibia to jest zabawa anie rzeznia mozna handlowac exp ale najlepsza zasada jaka powinna paonowac no killed poland czase jest tak ze polak zabiej polaka za byle gówne my polacy musimy sie trzymac razem polska rządzi
dixi wojownik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 00:57   #39
Lebek
Użytkownik Forum

Lebek's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kraków

Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 33
Skille: 24/28
Domyślny Czasem wstyd :(

Czasem wstyd mi, że jestem Polakiem.
A było to tak:
Podchodzi do mnie gostek "cnkfhc" (ochrona danych) i kalecząc niemiłosiernie angielski prosi abym mu sprzedał baga UHów bo na BP nie ma kasy a chce iść na expa. Wiedząc, że to Polak mówię OK (a normalnie sprzedaje tylko na BP). Część chciał płacić po powrocie - też się zgodziłem, w końcu rodak. Za chwilę schodzę na parter w depo i widze a on nap.....la w mojego frienda, też druta rodem z Meksyku (ja gram późnymi godzinami a czasem do rana). Pytam grzecznie o co chodzi.Ten "polaczek" do mnie "Spierd....j". Jak myślicie co zrobiłem? Pomogłem mechiko?friendowi . Teraz jak mnie pyta obcy o nacje, to mówię że Tibianwomen (gram druidką). Acha barwy białoczerwone w outficie dawno zmieniłem. A przyjaciół w grze to mam więcej z innych krajów niż z Polski. Przyjaciół tz. ludzi na których mogę liczyć w każdej chwili.
Ale mnie wzięło na pisanie. Nowy Adaś ze mnie rośnie czy co?
Lebek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2004, 22:35   #40
Viraina
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: ze Sremu

LOL

kiedys na Trimerze byla wojna
FOUL SOULS vs RESZTA ŚWIATA. FOULS SOULS to najlepsza gildia na trimerze 80lvl+... oczywiscie fouls souls wygralo.. polakiem ktory walczyl przeciwko byl niejaki Sasuke Knight (70lvl)... przez przegrana wojne jest winny liderowi foul souls (Relic) 600k... Juz nie gra ta postacia... z tego co wiem to gra na innym swiecie i ma sorcerera na high levelu

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania