Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Pokaż wyniki sondy: Czy ten post.....
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy 51 37.50%
mial dobra tresc 72 52.94%
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob 28 20.59%
olaliscie na calego? 17 12.50%
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-06-2006, 09:59   #341
Upierz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec

Upierz ma numer GG 8248642
Domyślny

@Up: Sam jesteś n00b xD
@upup: A EO gra od dwóch i ma...
Upierz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-06-2006, 12:12   #342
Suise
Użytkownik Forum

Suise's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 234
Skille: 15/28
Poziom mag.: 76
Suise ma numer GG 1103500
Domyślny Przemyślenia

Myślę, że ten artykół/poradnik jest bardzo na miejscu powinni go przeczytać niektórzy ludzie. Ja też przy tym zrozumiałem, że czasami zachowuję się jak noob (może nie przez duże OO). Gram w tibie niedługo bo około 0,5 roku i staram się dowiedzieć o niej jak najwięcej.
stary 30-06-2006, 20:58   #343
Krzysztof.fm
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 02 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 11
Skille: 15/16
Poziom mag.: 4
Domyślny Co To Jest Noob?

moim zdaniem jest 'noob' niedoswiadczonym graczem nieraz oszustem albo facet co ma przecene jak cos kupuje ' Noob!
Krzysztof.fm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 23:26   #344
Rmul Artar
Guest

Domyślny

Bardzo dobre przemyślenia tylko zapomnialeś o jednym- polacy caly czas chodzą za tobą i wołają "FREE ITEMS" MY POLACY TO WIELKIE NOOBY
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2006, 00:28   #345
Asim
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2006

Imię: Grieftain
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 54
Skille: sux :)
Poziom mag.: 5
Domyślny

Jak dla mnie:
-do tibii trzeba dorosnąc! i nie chodzi o wiek, teraz podam przykład innej gry mianowicie Jedi Knight 2, jestem tam w społecznosci internetowej, znam kolesia ma dwanascie lat, gra juz chyba od 2 a naprawde zachowuje sie jak dojrzały w pełni człowiek! i zachowywał sie tak zawsze!
-Odopwiedzi na ten temat typu: nie masz racji, sam ejstes noob itd nie miaja sensu, ale odpowiadanie ze mowisz tak bo jestes noob jest dla mnie tak samo noobskie, poniewaz oni i tak nie zrozumieją...
-a Nakaye i reszta co go popieraja w 100% mnie juz dobiła do podłogi... ma troche racji ( jak wiekoszsc) ale mowienie o super-szwedach to juz jest jak dla mnie przesada... naprawde gdyby co drugi dzielil konto to by bylo strasznie duzo, hlvl(lvl +150) a przeciez nie ma ich zatrzesienia! mowisz ze na furorze sa kolesie ktorzy zlapali 100lvl szybciej niz szwedzi? wniosek? musza dzielic konta! bo jak moze 1 osoba zdobyc szybciej expa niz 2-3? głupoty troche gadasz. Sprawa słownika(knajt itp) to jest normalne... ja sam mowie: Drut, Soso(na czarodzieja) i bynajmniej nie dlatego ze nie znam angielskeigo. Jako ,,bachory" wyznaczyles prog wiekowy 12-15lat, ja sam mam 15^^ i jakos nie noobie, oczywiscie, reakcja wywołuje kontreakcje, jak mi koles zabiera lootbag to go wprowadzam na dach jakis zeby nie mogl zejsc.
A to ze polacy chca pokazac ze tez cos potrafia, napukac niemca, szweda czy jeszcze inna nacje nie dotyczy tylko dzieci,zadko dziecko w wieku 12 lat ma spaczony umysł na tyle by zabijac inne nacje dla przyjemnosci! Moja kolezanka z hiszpani, nie gra na serverach pvp bo ja polacy zabijają.
Co do jednocenia polaków, wydaje mi sie ze nie chodzi o zrobienie jedneg gildii, przyjmujacej all czy cos takiego ale o to by Polak polaka nie zabijał i okradał!
Sorry za literówki ale jestem już dość śpiący. Nie mam siły tego przecztać jeszcze raz.
Asim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 14:05   #346
...:::Leśniczy:::...
Użytkownik forum

...:::Leśniczy:::...'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Tutor
Świat: Eternia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
...:::Leśniczy:::... ma numer GG 9089662
Domyślny

Dobrze powiedzal ze Polacy to nooby ..Kazdy mysli o swojej du*** nikt nikomu nie pomorze..(chyba ze za kase)..To trzeba zmienic..
...:::Leśniczy:::... jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 20:25   #347
Asim
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2006

Imię: Grieftain
Świat: Morgana
Poziom: 54
Skille: sux :)
Domyślny

ostatnio z kolesiem na 11lvl wykonalem ze 20 questów, po calym swiecie łazilem i nie moge powiedziec ze te 2 dni zmarnowałem
Asim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2006, 16:55   #348
Mornest
Guest

Domyślny

Tylko w którą strone zmierzasz ?? W tą że Ty mu pomogłeś , czy w tą że on Ci pomógł xD
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2006, 17:02   #349
Mornest
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez WszechStronny

newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy
Przez spore grono użytowników nazywani są również tak nowicjusze zaczynający gre , którzy mało wiedzą i dopiero sie uczą .
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2006, 18:11   #350
Ozon18
Użytkownik Forum

Ozon18's Avatar

Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz

Ozon18 ma numer GG 3636929
Domyślny

Niestety, forma w jakiej zostalo to napisane: kompozycja, interpunkcja, brak akapitow w odpowiednich miejscach, ogolny chaos, a takze ortografia nie pozwolily mi tego przeczytac.

Ale zgodze sie z jednym, bardzo duzo osob myli te pojecia.

Dies Irae
Ozon18 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 12:57   #351
Szczuroman
Użytkownik forum

Szczuroman's Avatar

Data dołączenia: 19 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Imię: Kuba Ratus
Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Skille: Zmienne
Szczuroman ma numer GG 9968315 Send a message via Skype™ to Szczuroman
Domyślny Gratz

Wielkie gratz dla autora tematu za świetny pomysł. Co do uwag o wieku. Uważam, że to nie ma niemal żadnego znaczenia. Znaczenie ma dojrzałość emocjonalna. Myślicie, że dla czego nie podaje swojego wieku. Więc lat mam dopiero niecałe 14 a nie rozpowiadam tego żeby uniknąć głupich uwag. Ja wykorzystuję internet żeby pogadać w bardziej dojrzałym towarzystwie niż tym w, którym przebywam na codzień. Od wczesnego dzieciństwa wszyscy mówili mi, że jestem dojrzalszy od rówieśników. Gdy patrzę na to jak grają moi koledzy uważam, że to jednak prawda( ). Oni po prostu nie umieją współpracować. Nie wierzą mi nawet, że umiem się dogadać po angielsku. I to są właśnie nOOby! Oni są największym problemem Tibii. Takie jest moje zdanie. Nie zdziwię się gdy ktoś napisze do mnie zamknij się młody noobie. Ale jeśli ktoś tak zrobi to popełni błąd. Jeszcze raz gratulacje dla autora. Oby to przemówiło wielu osobom do rozumu! Życzę im tego z całego serca!
Szczuroman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2006, 13:24   #352
Didson
Użytkownik forum

Didson's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Złotoryja

Profesja: Knight
Świat: Iridia
Didson ma numer GG 1119524
Domyślny

O tak o taki artykow mi chodzilo, tu jest cala prawda o polakach, i oni muwia na innych noob kiedy sami nimi są, kiedys po prostu expilem, a podszedl do mnie jakis polak i powiedzial zebym poszedl bo to jego miesje, lecz ja byłem pierwszy, kiedy odmuwilem muwil do mnie ciagie noob i kradl mi lota, kiedy go się spytalem co to znaczy noob, czy on wie, to mi odpowiedzial ze to kim ja jestem, ehh takich tempić, nikt nikomu nie pomaga, każdy kazdemu przeszkadza, taka jest polska w tibii, tak to jest niestety, oklaski na stojaco dla tworcy tematu.
Didson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 01:24   #353
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Stan: Na Emeryturze
LOL

Hmmm... co do tego wyrzynania się to dlatego zmienilem swiat na non pvp tam gdzie nie ma kolegow z rlu bo 2 to raz sie prawie pobilo o Plate Legsy (w rzeczywistosci rzecz jasna) A jak czasem zdzieram ceny ale jak ja cos sprzedaje to tez da sie utargowac to jestem nOOb??? I jak pytam o trening ale jak mu leci i jakie ma skille? Bo reszty to przestrzegam od kiedy grac zaczalem
Khalak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2006, 19:05   #354
Nynon
Użytkownik Forum

Nynon's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2006

Gildia: Darknes
Świat: Thoria
Poziom: 27
Skille: xx/23
Poziom mag.: 30
Nynon ma numer GG 8659475
Problem bóóóóóóóóóó

w tym poradniku jest wiele prawdy ale tez wiele g**na np o tym ze szwedzi rzadza na kazdym serwerze to nie prawda od kad gram w tibie widze ze szwedzi sa dobzi ale nie ze rzadza na kazdym serwie !!

wszechstronny niech sie idzie je*** pare stron wczesniej to Nakaye napisal jak jest na prawde. Wielkie gz Nakaye
Nynon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2006, 21:28   #355
Trichondrius
Użytkownik Forum

Trichondrius's Avatar

Imię: Tibia.pl
Profesja: Elder Druid
Gildia: NiMa ?
Świat: Thoria
Poziom: 8??
Skille: 1/1 ;D
Poziom mag.: -1
Trichondrius ma numer GG 9894634
Domyślny

Nynon: Naucz sie pisać -.- I wg mnie to TY jestes noobem pisząc "rzadza" ,co to do qrny nędzy za słowo ? Ciężko Ci napisać chociażby 'zandza' . A słowa "kad" niebęde komentować -.-

Ktoś sie tam jeszcze czepił nicków takich jak "Zbysio marchewcha" , niektórzy zakładają takie bo większość nicków już jest zajętych :/ Sam miałem głupie ;>

Wg mnie polacy są przeważnie cwaniakami w grupie ,często widze polaków popisujących sie przed kumplami itd.
A z innymi sprawami to sie zgadzam z Asim i w małym stopniu z Nakaye'm
Trichondrius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2006, 22:25   #356
Kubalolz
Guest

Domyślny

beshnadz33jn33 temAt!!!!!11111oneone - u mnie bo szajski temat
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2006, 01:26   #357
Rozqu
Użytkownik Forum

Rozqu's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Manownik
Świat: Nebula
Domyślny

Sorry panie wszechstronny ale piszac to oswiadczasz ze rowniesz jestes noobem tak jak ten ktory pisze czy moge isc z tymi skilami na dwarfa.. po co to pisales? kazdy w jakims stopniu jest noobem i ja tez robilem tylko 1 rzecz jakom wymieniles w swoim poscie ale i tak uwazam ze jestem noobem.. w jakims tam stopniu i ty tez moj drogi;p
Rozqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2006, 10:12   #358
Elyx Eovyn
Użytkownik forum

Elyx Eovyn's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2006

Imię: Elyx Eovyn
Świat: Solera
Poziom: 27
Skille: 70/70
Domyślny o tibii slow pare

W tibii jest jedn bardzo wazna wada, gdy sie zaczyna grac i jest sie zielonym,nie wie sie co robic,zazwyczj pytamy sie kogos o pomoc i w wiekszosci przypadkow otrzymamy odpowiedz typu:
OMG jaki noob albo:
Ale lama
w te gre zaczyna grac niestety coraz wiecej dzieci od 8 do 13 lat ktorzy w tibii uniemilaja zycie innym graczom. po za tym tak dzielnie bronimy polakow, a to wlasnie nasi rodacy potrafia wpasc na jakas impreze tibijska i wszystko rozwalac,wyzywac,blokowac spawn,zabijac potworki na ktorych skillujemy.

Kiedys nie mialem internetu i chodzilem do kafei wiec wiem jak to jest
Elyx Eovyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-07-2006, 22:53   #359
Hunter Of Mystery
Użytkownik Forum

Imię: 000
Gildia: 000
Świat: 00
Poziom: 00
Skille: 0000
Poziom mag.: 00
Domyślny

mnie wnerwia to ze newbie zaczynaja sie uczyc od noobow .Np.:gosciu stworzyl se 1 postac ide i w centrum miasta slyszy kolesia wrzeszczacego na trade chocby fri itanz plx.I se pomysli ze to taka moda w tibii...
Hunter Of Mystery jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2006, 10:37   #360
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

@Szcuroman
Całkowicie się z tobą zgadzam.

Zresztą z tym wiekiem różnie bywa. Ja jak expie nie zabijam ludziom rotow, czy slimow, chyba że mi grożą, choć trochę śmieszne to jest, bo nadają jakby sie zaraz mieli zlać. Ja jak już mówiłem nie zabijam monsterów to mój kolega (knight) idzie i sruu w potworka i z tekstem do mnie "a niech ma noob za swoje". A skąd on to wie? Poza tym takie cholerne chamostwo (cyt. starą babkę, gdy byłem nad morzem) może zrobić z ciebie u low-lvl 2 Tatsuo (chyba każdy się mniej, więcej orientuje o co łazi)
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania