Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-07-2006, 22:22   #61
Suk Suk
Zbanowany

Data dołączenia: 18 04 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 139
Poziom mag.: 71
Domyślny

hehe Mi się to podoba ponieważ sprzedawanie postaci dla mnie było czymś normalnym i nigdy nic do tego nie miałem to teraz jeszcze będzie bezpieczne.
Przy okazjic eny postaci podskoczą w góre a zarazem zapewne i intemków czyli może być ciekawie ale no cuz czas pokaże , dzięki nowemu update spewnością szybciej sprzedam chara ^^
Suk Suk jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-07-2006, 22:25   #62
Ppa
Użytkownik Forum

Ppa's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
Ppa ma numer GG 1159801
Domyślny

zaraz zaraz jeżeli FACC bedzie mogl spersonalizowac konto to bedzie mogl zostac takze Tutorem!!
stary 28-07-2006, 22:25   #63
Reiven_Thormund
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 07 2006
Lokacja: Za daleko

Profesja: Druid
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 21/26
Poziom mag.: 45
Domyślny

Kurde, czy tu sa sami idioci??? Po pierwsze jak mozna narzekac na to, ze Cip soft dba tylko o facc? Niech wszyscy milosnicy charowki za darmo (bo jak to ma sie inaczej nazywac) napisza do mnie, podam im wtedy moj adres i pomaluja mi za darmo cale ogrodzenie do okola domu i uzloza za darmo kostka 100 metrow drogi. Milo by bylo jakby sami ta kostke kupili.

Dalej - czy naprawde nasze szare komorki nie sa w stanie przetworzyc jasno napisanego tekstu. Juz Dabek odpowiedzial na to pytanie, ze rejestracja nie jest platna, tylko zamiana klucza. No ale polecialo 10 postow, ze pewnie to z 10 euro kosztuje.

A do pana Xerc'a - czy Ty naprawde sadzisz ze setki ludzi nie ma co robic, tylko codziennie wlamywac Ci sie do skrzynki i sprawdzac czy przypadkiem tam nie ma klucza??? Skad Ci ludzie maja wiedziec, ze Ty poprosiles o wyslanie klucza na swoj adres. I po drugie skad maja ten klucz miec, przeciez wyslwietla Ci sie on raz na ekranie komputera. Wystarczy zapisac gdzies gdzie bedzie bezpieczny i po problemie.

PS Xerc, podaj mi swoj adres, bo jak tylko zrobisz rejestracje, to z kilkoma kolegami zamierzam czatowac pod Twoja skrzynkia, czy akurat nie przyszedl do Ciebie klucz.
Reiven_Thormund jest offline  
stary 28-07-2006, 22:25   #64
Szkut
Zbanowany

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DaniaStone
na 100% nie bedzie 1 sierpnia uptade, poniewaz musieli by juz wlaczac test serwera. Wiec watpie w to
Rec key good pomysl!
a potrafisz czytac?
Szkut jest offline  
stary 28-07-2006, 22:25   #65
customer17
Użytkownik Forum

customer17's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Gdzie mieszkasz?

Profesja: Knight
Gildia: Silence Army
Świat: Secura
Poziom: 154
Skille: 98/94
Poziom mag.: 7
Domyślny

To przeciez CipSoft zbankrutuje i bedzie po tibii zalozmy noobek zalozy sobie 50 kont dziennie otworzy sobie ksiazke telefoniczna i jazda 50 listow dziennie beda wysylac z rec keyami przewiduje koniec tibii lol to taki joke mam nadzieje ze nikt sie tego nei podejmie bo to by byl szczyt
a ogolnie sux ze nie ma testa .... czekalem na niego od zimy

customer17 jest offline  
stary 28-07-2006, 22:27   #66
Reiven_Thormund
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez customer17
To przeciez CipSoft zbankrutuje i bedzie po tibii zalozmy noobek zalozy sobie 50 kont dziennie otworzy sobie ksiazke telefoniczna i jazda 50 listow dziennie beda wysylac z rec keyami przewiduje koniec tibii lol to taki joke mam nadzieje ze nikt sie tego nei podejmie bo to by byl szczyt
a ogolnie sux ze nie ma testa .... czekalem na niego od zimy
Kurde, czy majac ponad 100 lv mozna nie umiec czytac??? wlasnie do tego tyczy sie haslo "za drobna oplata" wiec na kazdym takim noobku Cipy zarobia.
stary 28-07-2006, 22:28   #67
Marek Tibioman
Użytkownik Forum

Marek Tibioman's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Piła

Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 74
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Co do r-keya, to właśnie jak to będzie ze zmianą danych?
Bo jeśli w dowolnej chwili, to ktoś nas hacknie, kupi r-keya i po końcie.
Tez tak sobie pomyślałem, że jak mamy hacka to hacker tylko zmieni dane, a zwłaszcza adres na swój, kupi sobie załóżmy za 5euro nowego rec keya i już ma za 5 euro 100lvl -.- No nie wiem zobaczymy po update jak to będzie wyglądało bo trochę mi się wierzyć nie chce, że CipSoft o tym nie pomyślal Albo jak ktoś kupi konto to odrazu zmieni wszystkie dane, zamówi sobie nowego rec keya i już nie musi się martwić o to, że stary owner go hacknie, a teraz jak chciałeś kupić konto (które miało/ma PACC) to musiałeś się liczyć z tym, że w każdej chwili możesz się z nim pożegnać A Cipy na pewno mają gdzieś zarejestrowane, kto jest właścicielem danego konta z pacc więc jakby zobaczyli, że ownerem jest osoba o zupełnie innych danych to by wiedzieli, że jest nowy owner, a więc z tego wynika, że cipy zaczną popierać sprzedaż kont tak samo jak aimboty

22/08/2005r. - mój 100 post na forum :-)

Ostatnio edytowany przez Marek Tibioman - 28-07-2006 o 22:30.
Marek Tibioman jest offline  
stary 28-07-2006, 22:28   #68
Aex
Użytkownik forum

Aex's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Ostrz

Stan: Na Emeryturze
Imię: Eee.. co ?
Profesja: Elite Knight
Świat: Galana
Poziom: 57
Skille: secret
Poziom mag.: 6
Cool Nawet, nawet...

Nareszcie cos konkretnego dla Facca...
Aex jest offline  
stary 28-07-2006, 22:37   #69
Reiven_Thormund
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marek Tibioman
Tez tak sobie pomyślałem, że jak mamy hacka to hacker tylko zmieni dane, a zwłaszcza adres na swój, kupi sobie załóżmy za 5euro nowego rec keya i już ma za 5 euro 100lvl -.- No nie wiem zobaczymy po update jak to będzie wyglądało bo trochę mi się wierzyć nie chce, że CipSoft o tym nie pomyślal Albo jak ktoś kupi konto to odrazu zmieni wszystkie dane, zamówi sobie nowego rec keya i już nie musi się martwić o to, że stary owner go hacknie, a teraz jak chciałeś kupić konto (które miało/ma PACC) to musiałeś się liczyć z tym, że w każdej chwili możesz się z nim pożegnać A Cipy na pewno mają gdzieś zarejestrowane, kto jest właścicielem danego konta z pacc więc jakby zobaczyli, że ownerem jest osoba o zupełnie innych danych to by wiedzieli, że jest nowy owner, a więc z tego wynika, że cipy zaczną popierać sprzedaż kont tak samo jak aimboty
O kurde, czy ludzie naprawde nie potrafia myslec? Po pierwsze jezeli zmiana maila trwa 30 dni, to myslicie ze tak od razu mozna zmienic dane konta? Przeciez napewno z miesiac trzeba bedzie czekac na zmiane adres, co za tym idzie nie bedzie mozna tak latwo konta zhakowac. Po drugie, nie rozumiem jak doszedles do tego ze CipSoft zacznie popierac sprzedasz kont, a nie banowanie takich ludzi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Suk Suk
hehe Mi się to podoba ponieważ sprzedawanie postaci dla mnie było czymś normalnym i nigdy nic do tego nie miałem to teraz jeszcze będzie bezpieczne.
Przy okazjic eny postaci podskoczą w góre a zarazem zapewne i intemków czyli może być ciekawie ale no cuz czas pokaże , dzięki nowemu update spewnością szybciej sprzedam chara ^^
Jakbys nie zauwazyl, to teraz o wiele trudniej bedzie sprzedac postac, poniewaz (jezeli spersonalizujesz konto) to bedziesz musial czekac okolo miesiac na zmiane adresu na jego. Czy uwazasz, ze ktos kupi od Ciebie spersonalizowane konto, wiedzac, ze w kazdej chwili mozesz do haknac?

Ostatnio edytowany przez Reiven_Thormund - 28-07-2006 o 22:46.
stary 28-07-2006, 22:43   #70
Umcik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Reiven_Thormund
Jakbys nie zauwazyl, to teraz o wiele trudniej bedzie sprzedac postac, poniewaz (jezeli spersonalizujesz konto) to bedziesz musial czekac okolo miesiac na zmiane adresu na jego. Czy uwazasz, ze ktos kupi od Ciebie spersonalizowane konto, wiedzac, ze w kazdej chwili mozesz do haknac?
A jak do tego doszedłeś że będzie trwało miesiąc? Gdzie to przeczytałeś?

Ostatnio edytowany przez Umcik - 28-07-2006 o 23:17.

stary 28-07-2006, 22:48   #71
Cristiano Lisek
Zbanowany

Cristiano Lisek's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Manu Lisek
Świat: Chimera
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

dobrze nie wiem o co chodzi w tym keyu ale powiedzcie mi czy jak juz zostalem shackowany i nie mam jak odzyskac to teraz mam jakies szanse? pls nie zaczynajcie od wyzwisk po prostu odpowiedzcie tak czy nie moze byc z krotkim komentarzem do tego
Cristiano Lisek jest offline  
stary 28-07-2006, 23:00   #72
Rascal Alton
Użytkownik Forum

Rascal Alton's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.

Rascal Alton ma numer GG 6345236
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arte
...
będzie trzeba zapłacic jeżeli będziesz chciał dostac jeszcze nowszego r-keya niż ten który dostaniesz po update -.-.

Ludzie czytajcie uważniej !
Na tej samej stronie sie poprawiłem .(na tej samej co ty napisałeś posta)więc troche spostrzegawczości i byś nie musiał pisać tego posta.
Rascal Alton jest offline  
stary 28-07-2006, 23:08   #73
DJ_MATI
Użytkownik Forum

DJ_MATI's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Imię: Nauk Orik
Świat: Astera
Poziom: 37
Skille: 81/78
Poziom mag.: 5
Domyślny

Taka duża sprawa do tutorów czy macie jakieś informacje i możecie potwierdzić że upek będzie 1 Sierpnia ?? Jestem bardzo ciekaw ale nie tylko ja

_/
_/
_/_/_/

...._/
_/...._/
_/...._/
..._/

_/
_/
_/_/_/
DJ_MATI jest offline  
stary 28-07-2006, 23:08   #74
Reiven_Thormund
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cristiano Lisek
dobrze nie wiem o co chodzi w tym keyu ale powiedzcie mi czy jak juz zostalem shackowany i nie mam jak odzyskac to teraz mam jakies szanse? pls nie zaczynajcie od wyzwisk po prostu odpowiedzcie tak czy nie moze byc z krotkim komentarzem do tego
Po upade bedziesz mogl spersonalizowac swoje konto, tzn. podasz swoje prawdziwe dane - imie, nazwisko, adres. Otrzymasz wtedy recover key, czyli klucz. Dzieki niemu bedziesz mogl uzyskac nowy haslo i/lub numer (nie wiem dokladnie). Ten klucz znasz tylko Ty i bedzie on wyswietlony tylko raz na Twoim ekranie. Uzyskanie nowego klucza wymaga oplaty (nie wiadomo jakiej) wyslalnej do CipSoftu.
stary 28-07-2006, 23:17   #75
Nowogard
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2006

Poziom: 30
Domyślny

super ale nadal mało rzeczy dla facc
Nowogard jest offline  
stary 28-07-2006, 23:18   #76
M4r3X
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2005

Świat: Inferna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Solrix
Może i sie do roboty wzieli, mnie nigdy nie schackowali, zawsze pamietalem wszystkie numerki wiec ten rec key to wlasciwie dla mnie niewiele.
Chciałbym zasugerować, ciebie nigdy nie shakowali, ponieważ nie miałeś "wrogów". Myslisz że filmiki z hakowania 100+lv wzioły się stąd że ktoś sciągnoł keyloggera, wszedł na stronke z paccem, sciągnoł samowypakowywujące archiwum - nie. Są ludzie którzy "poprostu chcą - to robią" taka jest prawda.

A recorvery key, jest bo to by odzyskać już postać - nie przedmioty Wkońcu jeśli ktoś "porzycza konto" to nie po to żeby sobie na nim pograć.
M4r3X jest offline  
stary 28-07-2006, 23:38   #77
Lecter Shan
Użytkownik forum

Lecter Shan's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Thais

Świat: Harmonia
Poziom: 31
Skille: 63/61
Poziom mag.: 4
Domyślny

BTW

Test server jest ale tylko dla niektórych (chyba tutorów).

Wracajac do tematu

Mi podoba się ten pomysł z reg-key. Jak dla mnie za dużo to nie zmieni (u mnie) ale Facc mogą mieć większe poczucie bezpieczeństwa. Bo hacki i tak będą. Tej plagi nikt nie zniszczy
Lecter Shan jest offline  
stary 28-07-2006, 23:53   #78
MasterGos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Kamieńsk

Imię: Mastergos
Gildia: --------
Świat: Hiberna
Poziom: 36
Skille: 75/76
Poziom mag.: 5
Pytanie

Cytuj:
"Są ludzie którzy "poprostu chcą - to robią" taka jest prawda."
Bez przesady bo gdyby tak było to każdy kto osiągnie ponad 50lvl mógłby a w zasadzie został by shackowany. Z tego co się orientuje to haker musi mieć choć adres ip albo email(potrzebny jest jakiś punkt zaczepienia) no i trzeba ominąć firewalla co też proste nie jest. Ale mało wiem o tych sprawach więc nie wiem czy to co napisałem nie mja się z prawdą.
MasterGos jest offline  
stary 29-07-2006, 01:49   #79
Łolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2004

Domyślny

Ej to by bylo fajne jakby update pierwszego wyszedl ;d
Jeszcze caly miech zabawy by byl
Łolek jest offline  
stary 29-07-2006, 02:13   #80
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerc
Obawiam się, że te zabezpieczenia przyniosą więcej kłopotów.

1. Jeżeli ktoś ma rozuwielbiam jeść bananyana skrzynkę pocztową, to list może zaginąć.
2. Poczta Polska.
3. Możliwość pomylenia się przy podawaniu adresu, co za tym idzie odbiór może trafić w niepowołane ręce.
4. Jeżeli juz CipSoft wyśle dany list, to trzeba czastować na klatcę, aby śąsiad ci go nie zagrabił. Tak więc miłego basztowania przy skrzynkach pocztowach. (Ahh fajnie sobie to wyobraziłem, śpiac pod skrzynką, lub na klatce schodowej).
5. Złodziejstwo, jeżeli ktoś wie gdzie mieszka dana osoba i np. za wszelką cenę będzie chciała odebrać daną przesyłkę, co będzię jak cię zaskoczy w czasiu snu ?

To tylk moje odczucia, tak szczerze to mnie to mało obchodzi. Lepiej dbać o swoje konta zawczasu, niż potem miec z tym problemy. Pozatym wątpie, że CipSoft długo pociągnie, bo jak komuś zaginie rec, a nowy będzie w innych ręcach, to biada tym którzy się tegu dopuścili ( mam na myśli CipSoft)

Pozdrowienia ~
ROTFL!!! I love you Beybe!
1) jak ktoś ma zniszczoną skrzynkę, to warto ją naprawić -.-'
2) oj, już widzę jak listonosze wytrzepują wszystkie przesyłki od CipSoftu i kradną acce...
3) to trzeba kurczę, patrzeć co się wpisuje! A dodatkowo ma być możliwość edytowania danych więc jak się pomylisz to poprawisz
4) Ke? to jakie ty chłopie masz skrzynki? Jakoś nikt nigdy u mnie do skrzynki się nie włamał -.-''
5) E, jak ja bym miał kogoś "zaskakiwać" w czasie znu to bym prędzej szukał kasy a nie głupiego papierku od CipSoftu A by się przed tym bronić, jak już zapamiętasz nowy r-key to możesz kartkę a) spalić b) pociąć i wyrzucić c) zjeść...

Ja z tego pomysłu jestem zadowolony, w końcu coś sensownego Tyle, że sprawa ułatwia robotę jeśli chodzi o handel kontami, w końcu nie musimy się martwić, że dawny owner skorzysta z przypomnienia konta

Vanhelsen jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania