|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2005
|
![]() I tu bardzo bym chciał podziękować autorowi tego poradnikia, ponieważ pare dni po przeczytaniu tego poradnika zaatakował mnie PK. niemiałem się jak bronić więc wyrzuciłem BP za siebie i uciekłem. (Tak chyba było napisane w poradniku tym lub innym,ale nieważne)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2005
|
![]() "Dobrym pomysłem na zażądanie bp, jest natomiast rzucenie jakiegoś pustego plecaka daleko za siebie(na sam kraniec ekranu).PK prawdopodobnie zawróci po rzekomy okup a ty zyskasz cenne sekundy" I tak właśnie zrobiłem i udało mi się uciec.
THX za dobrą radę |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
Lokacja: Ab'Dendriel
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Berylia
![]() |
![]() czasami wszystkie te rady na nic kiedy jakis shackowany evulPK o 60 levelów więcej niż ty cie dopadnie to śmierć jest tylko kwestią czasu. Heh ale i tak jestem dummny ze tak długo wytrzymałem
![]()
#65 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Płock
|
![]() Hmm...dzisja mnie zabili i z tym to chyba nie da sie poradzić.....wracam do carlin 14 lvl a tu 57 royal chyba 7 razy mnie z boltow i padam. Nie było gdzie ucieic to było koło amazonek i valkirii. ja knight bez uh bez niczego i padlam. Ale za to.....zemscialm sie...!
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 12 2004
![]() |
![]() Ja sobie dzisiaj poradziłam z głupim Pk.
![]() ![]() ![]() ![]() p.s moje 1 morderstwo na graczu. |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fajny troche poradnik.......... ale mogłeś się bardziej postarać.Napisz jak poradzić sobie gdy ma się facc!!
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Guest
|
![]() No właśnie, te poison, fire czy inne fieldy... dziś zginełam przez jednego gościa właśnie w ten sposób. Rzuciła się na mnie zgraja dwarf soldierów i guardów, broniłam się jak mogłam. Teraz już nie mam litości dla żadnego skullowca. Precz z PK !!!
|
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: w przestrzeni...
![]() |
![]() fajne mysle ze przyda sie wielu graczom....
|
![]() |
![]() |
#71 |
Guest
|
![]() Nieprzeczytalem poradnika ale moj sbosob to niezbednik czyli kilka rzeczy w plecaku(lub w kilka plecakach
![]() - 10 uh - 10 sd ![]() - 5 hmm - 8 explosion - 2 gfb - 5 fire wall Dla druida i sorca to: -10 uh -10 sd -5 fire wall -5 hmm Dla paladyna polecam: -10 uh -10 sd -10 hmm |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Lokacja: Ostróda
Stan: Aktywny gracz
Imię: Legendarny Phantom
Profesja: Knight
Świat: Lucera
Poziom: 666
Skille: 999
![]() |
![]() fajny poradniczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Sandomierz
![]() |
![]() good poradnik
|
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 95+
Skille: 10/22
Poziom mag.: 63
|
![]() Poradnik jak go napisać aby nie został usunięty:
-nie pisać bzdur -musi wyczerpywać temat -musi być pooddzielany różnymi podtematami -musi być ciekawy -musi odkrywać Amerykę Wszystko łamiesz, gdzie znajdziesz knighta z 15 mlvl, który powinien bać się pk? - bzdura Czy na pewno napisałeś wszystko co się przydaje do ucieczki/walki z pk? - nie Czy oddzieliłeś części dla różnych profesji - nie czy jest ciekawy - nie odkryłeś Amerykę? - nie Słowem popraw go i dodaj inne utemy, które się mogą nam przydać, nie pisz, że knight potrzebuje sd do obryny przed pk, i wymyśl coś co odkryje Amerykę. Acha co do sd to 15 mlvl dużego użytku z niego nie zrobi (max 50 hp(nie wiem dokładnie bo nie sprawdzałem)). I pomyśl, że pk może być jedną z 4 profesji, po co celować z hmm do palka?, więcej on strzałami ci zrobi w czsie kiedy ty będziesz używał run - efekt 10 sek życia i tyle. Podsumowując, poradnik jest niezbyt pomocny, nierozbudowany i mało ciekawy oraz ciężko się w nim połapać. Rozbuduj go to będzie lepiej ![]() ![]() ![]()
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Imię: Shun Chass
Profesja: Elder Druid
Świat: Shivera
Poziom: 31
Poziom mag.: 44
|
![]() nawet nawet, a poradnik pisales z doswiadczenia?
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Jamaica
Świat: "Swelena"
Poziom: 2
Skille: 1\1
Poziom mag.: 2
|
![]() Czytelem 2 poradniki jak niedać się Pk.Ale ten jest na 2 miejscu.Dosuć ciekawy i interesujący,ale zawarte w nim informacje niedokońca ,są prewdziwe!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Elbląg
Imię: Mag brudzio
Gildia: Academy of Might and Magic
Świat: Amera
|
![]() Przydatny ten poradnik
![]() ![]() ![]() ..........:::::::: POZDRO DLA AUTORA TEGO PORADNIKA ::::::::::::........... |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Płock
Imię: Hax Ze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Czekam na new world
Świat: Selena
Poziom: 23+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() Pamietam jak w 04 r. ogladalem filmiki Itheliosa jak pk`owal z 2 fd albo zabijal na polu. Hehe pzdro dla ciebie Ithelios na tobie sie wzorowalem .
Nie widzialem twojich postow pewnie juz nie grasz,ale nic . always in my memory.
#79 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: ...
Profesja: Elite Knight
Świat: kyra
Poziom: 51
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
|
![]() dopisał bym jeszcze ze warto uciekając przezucić się na sterowanie numeryczne ( te cyferki na prawym koncu klawiatury
![]() ![]()
Dzien w którym powstaną barykady Ja po tej, ty po tamtej stronie Dzień w którym rozlegną sie strzały I staniemy sie bardziej czerwoni I staniemy sie bardziej czerwoni Lecz my nie będziemy pokorni Nie będziemy bezsilni i bierni Weźmiemy co bedzie pod reką I staniemy po stronie rebelii I staniemy po stronie rebelii Gdzie wtedy schowacie swe twarze? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |