Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Galana

Notki

Galana Wydarzenia ze świata Galana.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-07-2006, 20:00   #441
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

No niestety powody do huntowania są czasami takie naciągane i śmieszne że szkoda gadać. Swoją drogą chyba dominion ma u siebie sporo pa/pk nawet więcej niż hwl. Ja tylko chcę żeby ta wojna w końcu się SKOŃCZYŁA. Im dłużej panuje chaos tym gorzej. Nie wiadomo kto co za co i dlaczego. Członkowie dominion mają już powoli dosyć pzta ale nie wiadomo co robić nie mają za bardzo wyboru albo pament i przyszycie xywki "zdrajca" albo dalej pz(tak tak jest jeszcze walka ale z takim zgraniem to niech lepiej sami zrookują sobie chary chociaż hwl na tym nie zarobi). Na galanie zawsze jest tak cały czas jest jakaś wojna dosłownie galana więcej jest w stanie wojny niż pokoju :/ w ostatnich tygodniach hwl vs dominion wcześniej też non stop już nawet nie chcę wymieniać bo by to trochę trwało. PEACE ~~/~~
jastr jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-07-2006, 20:45   #442
Arturo Soprano
Użytkownik Forum

Arturo Soprano's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Granollers/ Hiszpania

Stan: Niegrający
Świat: Morgana
Arturo Soprano ma numer GG 7249509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Simi
A powiedzcie mi, czy znacie jakiegoś gracza na galanie, który po przekroczeniu 30-40 lvl nie musiał komuś płacić??
No ja mam 75 lvl i jescze nikomu nie placilem . Zyjesz w zgodzie, nie wychylasz sie to cie nikt nie ruszy.
Arturo Soprano jest offline  
stary 29-07-2006, 20:56   #443
Dragon86
Użytkownik Forum

Dragon86's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: W domu

Profesja: Elder Druid
Gildia: Dwarfhood
Poziom: 54
Skille: rox/rox
Poziom mag.: 58
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Simi
A powiedzcie mi, czy znacie jakiegoś gracza na galanie, który po przekroczeniu 30-40 lvl nie musiał komuś płacić??

For example mój ziomek musiał musiał płacić bodajże Hetnanozowi (ale nie jestem pewien do końca [coś na h]) za to, że inny ziomek rzucił mu (tzn. koledze) na dp steel bootsy. Ten je zobaczył i od razu "pay or hunted: :O
Oczywiscie ze znam (sam jestem taka osoba) i to duzo takich osob, poprostu gdy sam nie pkojesz nie urzadzasz pa lub nie kradniesz i jestes osoba ktora chce dbac o swoja dobra opinie nie masz takich problemow
Dragon86 jest offline  
stary 29-07-2006, 22:05   #444
Pawio
Użytkownik Forum

Pawio's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Zamość

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 44
Skille: 75+
Poziom mag.: 6
Pawio ma numer GG 1979984
Domyślny

Galana schodzi na psy dokąd wygrywa hwl.. grać się nieda. Albo poczekam aż wygra dominion albo papa Galano
Pawio jest offline  
stary 29-07-2006, 23:42   #445
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

dobijacie mnie...

dominion wcale nei bylo lepsze, ba, nawet zachowanie polakow w dominion bylo duzo gorsze niz hwl, i nikt ich nie kontrolowal, moze niektorzy z was tutah(ci co narzekaja) mieli kolegow w dominion i sie cieszyli i myslli ze sa "nietykalni" a teraz sie martwia(albo tez placili za protekcje). wiekszosc z was sama nie jest swieta, ilu z was tak naprawde nigdy nie pkowalo? czy to na main charze czy tez na noob charze, 1? 2? zaloze sie ze nie wiecej niz 5 i to i tak mocno bym watpil.

HWl to gildia jak kazda inna, po prostu trzeba sie dostosowac do sytuacji...
masz byc jak woda, przybierac ksztalt naczynia w ktorym sie znajduje

PS: nie mylic ze zdradami, ass lickerstwem itp.
stary 29-07-2006, 23:48   #446
Dragon86
Użytkownik Forum

Dragon86's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawlon
dobijacie mnie...

dominion wcale nei bylo lepsze, ba, nawet zachowanie polakow w dominion bylo duzo gorsze niz hwl, i nikt ich nie kontrolowal, moze niektorzy z was tutah(ci co narzekaja) mieli kolegow w dominion i sie cieszyli i myslli ze sa "nietykalni" a teraz sie martwia(albo tez placili za protekcje). wiekszosc z was sama nie jest swieta, ilu z was tak naprawde nigdy nie pkowalo? czy to na main charze czy tez na noob charze, 1? 2? zaloze sie ze nie wiecej niz 5 i to i tak mocno bym watpil.

HWl to gildia jak kazda inna, po prostu trzeba sie dostosowac do sytuacji...
masz byc jak woda, przybierac ksztalt naczynia w ktorym sie znajduje

PS: nie mylic ze zdradami, ass lickerstwem itp.
Ja sie przyznaje bez bicia ze nigdy nie pkowalem, ani nie posiadam pk charow
Dragon86 jest offline  
stary 30-07-2006, 00:41   #447
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

Szczerze to jastr zielinski jest moim pierwszym charem i jedynym którym tak na prawdę gram ( na tym koncie są jeszcze 2 inne postacie jastr który był na mainie ale wrócił na rooka i naightmare na xerenie którego stworzyłem dla qmpla bo nie miał vice) Pkować osobiście zabiłem hmm zaraz ze 2 osoby (postacie w tibi oczywiście ) jeden to był pk który zabił mnie chwilę wcześniej pod depo w venore 2 to jakiś pk knight lvl około 20. Postać dwa razy oddawałem w inne ręce (oddawałe nie sprzedawałem i w danym momencie ja nie grałem) po prostu nie chciało mi się grać a szkoda było mi około 50 dni pacca a qmpel miał hunta za wojnę to oddałem żeby sobie pograł. Teraz od około 3-4 tygodni gram ja. Z 40 wbiłem 47 ale padłem dwa razy. Ci którzy mówią że wystarczy się nie wychylać to hrhrhr za przeproszeniem g* wno prawda. Wystarczy że jesteś w złym miejscu o złym czasie i padasz od noob charów albo nawet samo hwl sę po ciebie pofatyguje. Ja jestem raczej spokojnym graczem który mieszka w miejscowości gdzie nikt oprócz niego nie gra w tibie, nie ma qmpli hi lvli ani nie płaci za protekcje, nie lubi komus włazic w cztery litery tylko dla tego bo ma 2 razy większy lvl ja po prostu lubie chodzć na necro , vampy gadać na gc, od czasu do czasu wyskoczyć na coś większego lub na qesta traktuję tibię tak jak każdą inną grę jak rozrywkę ale niestety przez te ciągłe wojny nie da się grać. W dominion są więksi pa to prawda ale sądze że jak hwl wygra będzie gorzej nie jestem jak woda co się kształtuje jak miska jestem jak dąb którego już nie da rady przesadzić. Prawda jest taka że każdy ma swoich faworytów bo tu ma kolegów tam protekcje a ja... ja mam hunta ze strony hwl więc dominion do boju i to wszystko
jastr jest offline  
stary 30-07-2006, 01:03   #448
Balveni
Guest

Domyślny

lol xD
teraz to już się nie dziwie dlaczego mój brat odszedł z Galany xP
Mnie na galanei ostatnio w ciągu 2 dni ubili 3 razy ;| Ale też już tam nie gram..straciłam c-seta i zarobiłam dodatkowo hunta . very TY za taki serv

stary 30-07-2006, 12:55   #449
Pawio
Użytkownik Forum

Pawio's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Zamość

Poziom: 44
Skille: 75+
Poziom mag.: 6
Pawio ma numer GG 1979984
Domyślny

Dziś około godziny 12:00 Veccia i Chaos Hawk urządzili sobie zabawę w kazo polegającą na biciu każdego kto się ruszy z dp
12:05 Chaos Hawk: hail konda.
Veccia jak i Chaos maja invite do gildii Rainfangera
Pawio jest offline  
stary 30-07-2006, 15:13   #450
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Domyślny

pk jest na każdym serwerze ale nie pod depo . Wygląda to tak - kilku członków gildii wygrywającej (hwl jak by ktoś nie wiedział) + kilka noob charów (chociaż nie zawsze są one potrzebne) i ... wszyscy którzy nie są w hwl siedzą w depo. Trudno nazwać to pk dla nich jest to po prostu zabawa nie rozumieją że nie wszyscy to tak odbierają. Ciekawe jak oni się by bawili kiedy by mieli 45 lvl sorcem a ja bym się z nimi zabawiał swoim 150 ek + 3 "przyjaciół"
jastr jest offline  
stary 30-07-2006, 15:17   #451
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

hmmm , ja to widze tak że po obu stronach sa PA , roznica jest taka ze jak przjebiesz sobie w u Dominion to pol biedy , bo latwo jest umknac z ich "zabojczych" trapow , co do HWL , jesli oni chca cie zabic , to w 95 % sytuacji jestes martwy (chyba ze grzejesz pz).

Ja tymczasowo zostalem pozbawiony komputera (burza, piorun , spalony komputer) , ale jak bede miec mozliwosc grania w domu to mam zamiar zostac na Galanie , gram tutaj juz dosyc dlugo , okolo 2 tygodnie po starcie servera chyba zlozylem pierwsza postac, od tamtej pory zadna z moich postaci nie bylem powarznie polowany (nie liczac grozb Venezuelczykow <lol>) i nigdy nie musialem placic.

To jest server jak kazdy inny , a ci ktorzy mysla ze jak pojda gdzie indzej to odrazu bedzie cudnie , myla sie , wszedzie jest tak samo.. jedyne co ma wplyw na to jak ci sie gra to twoje szczescie..
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 30-07-2006, 16:40   #452
ŻaQ
Użytkownik Forum

ŻaQ's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Osiril
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 32
ŻaQ ma numer GG 5600838 ŻaQ ma login Tlenu zaq_13@tlen.pl
Domyślny

Eee, nie jest tak zle na Galanie... Zreszta jak powiedziale moj poprzednik, na kazdym servie jest mnostwo pa/pk i nic sie na to nie poradzi... I nie probujcie mi wmowic ze wy nigdy nie pkowaliscie, bo jesli tego nie robiliscie, to nie znacie najwiekszego uroku tibii xD

ŻaQ jest offline  
stary 30-07-2006, 18:13   #453
Dragon86
Użytkownik Forum

Dragon86's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ŻaQ
Eee, nie jest tak zle na Galanie... Zreszta jak powiedziale moj poprzednik, na kazdym servie jest mnostwo pa/pk i nic sie na to nie poradzi... I nie probujcie mi wmowic ze wy nigdy nie pkowaliscie, bo jesli tego nie robiliscie, to nie znacie najwiekszego uroku tibii xD
Hehe "pk najwiekszy urok tibi" coz widac ze jeszcze nie doroslos do tego czym jest bawienie sie w cos bez psucia zabawy innym, aha i osmilem sie niezgodzic tez bo nie na "kazdym" serive jest PA i PK no bo sa jeszcze servy NON-PVP
Dragon86 jest offline  
stary 30-07-2006, 18:53   #454
Blooc
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Hawaii

Imię: Blooc
Profesja: Knight
Poziom: 100
Domyślny

Ehhhhhhhhhhhhhhhhhh......very very sad.

Dominion przegrywa...coż moge powiedzieć...go go Dominion.

Signed,

// Blooc, Zizorah.
Blooc jest offline  
stary 30-07-2006, 19:49   #455
ŻaQ
Użytkownik Forum

ŻaQ's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005

Imię: Osiril
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 32
ŻaQ ma numer GG 5600838 ŻaQ ma login Tlenu zaq_13@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon86
Hehe "pk najwiekszy urok tibi" coz widac ze jeszcze nie doroslos do tego czym jest bawienie sie w cos bez psucia zabawy innym, aha i osmilem sie niezgodzic tez bo nie na "kazdym" serive jest PA i PK no bo sa jeszcze servy NON-PVP

Tzn. wiesz, nie chodzi mi o psucie zabawy innym, bo tu nie chodzi o to ;]. Ale czy expiac na czymkolwiek caly sie trzesles? Czy expiac na czymkolwiek przezywa sie ogromne emocje? Czy wieksza masz satysfakcje z szybkiego nabijania lvlu czy z lvli zabitych przez ciebie graczy? Dla mnie, pvp jest najwieksza zaleta tibii, no ale kazdy moze miec swoje zdanie . No ale z pa i pk na "kazdym servie" masz racje ;p.

ŻaQ jest offline  
stary 31-07-2006, 12:35   #456
Ludvviczek
Użytkownik forum

Ludvviczek's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2006

Domyślny

nom pvp to zaleta chociaz dla niskich leveli to kaplica...
Ludvviczek jest offline  
stary 31-07-2006, 14:10   #457
Komandos Strong
Użytkownik Forum

Komandos Strong's Avatar

Data dołączenia: 17 11 2004

Imię: Saivuz
Świat: Arcania
Domyślny

mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby hwl albo dominion mieli do mnie jakie kolwiek pretensje, poprostu zawsze bylem z boku nie obchodzilo mnie to co oni robia i jakos sobie dawalem rade teraz tez nie mam zadnych problemow chociaz czasem zdarzy sie ze mam skulla pod dp albo cos, bo idzie sie z nimi dogadac
stary 31-07-2006, 15:55   #458
Fan of Slip and SOAD
Użytkownik forum

Fan of Slip and SOAD's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Zawsze będą skargi na "władzę" servera... Więc gadanie, kto jest dobry, a kto zły nie ma sensu.

Co do problemów, to jak się ktoś nie wychyla to może sie ich nie nabawić... Więc trzeba tylko uważać.

Mnie teraz nic nie obchodzi kto wygra... Gram dla siebie i tyle.

Cya in game.
Fan of Slip and SOAD jest offline  
stary 31-07-2006, 17:12   #459
Dead Cerber
Użytkownik forum

Dead Cerber's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2006
Lokacja: Łdz

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dead Cerber Dead Cerber ma numer GG 9073770 Dead Cerber ma login Tlenu krysio666@tlen.pl
Domyślny

Dokładnie, poprostu trzeba unikać kłopotów. Niektórzy myślą że są nie tykalni a jednak w pewnym momencie są hunted. Trzeba stać na uboczu a jeżeli chce się angażować/pomagać w wojnie jednej ze stron należy liczyć na invite .
Dead Cerber jest offline  
stary 31-07-2006, 20:27   #460
Simi
Użytkownik Forum

Simi's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 40+
Domyślny

Gówno prawda.
Co wy gadacie że jak się nie wychylasz to nie będziesz maił hunta?! :O

Wystarczy że w złym miejscu staniesz i masz hunta.
Ziomal na galanie dostał hunta for ever albo 60k od hizopiego za to, że stał przed dp i nawet się słówkiem nie odezwał

Wystarczy że jesteś i możesz mieć hunta, że masz dziwny outfit i masz hunta, że masz nick który się komuś nie spodoba - masz hunta, masz jakiegoś itemka rare na dp i masz hunta, kupujesz jakiegoś drogiego itemka na low lvl - hunt, wejdziesz na expowisko i masz hunta. Powodów jest wiele, można godzinami wymieniać

Taki 60 ek itd to se może pprzed dp stać ale trzeba pierwej ten lvl wbić, a na galanie ni ch**a nie wbijesz nic, bo masz hunta :/

Oczywiście hunta można spłacić, ale skąd u diabła 30lvl ma wiząć for example ot tak 30 tudzież 60k (zależy od sytuacji)
Simi jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania