Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-08-2006, 22:26   #961
ShinjiIkari
Użytkownik Forum

ShinjiIkari's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Anime World

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: ...
Świat: Nova
Poziom: 43
Skille: 68/63
Poziom mag.: 5
ShinjiIkari ma numer GG 5782679
Domyślny

knightci maja teraz, eee, przesrane
Update zdecydowanie dla sorcow i druidow, chyba ze non-pvp:S

P.S - Jak sprawić, aby pojawily sie normalne tekstury, a nie jakies omgwtf wyciagi z gry zbugowane?:S

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-08-2006, 23:15   #962
Gardi
Użytkownik Forum

Gardi's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2006

Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 50
Skille: 75/35
Poziom mag.: 14
Domyślny

jak zmiany to zmiany najpierw coś nowego co wylootowalem z mino archera 22:33 You see minotaur leather.
It weighs 0.40 oz.
a teraz pierwsze spostzreżenia: outfity raczej lipne, z czego dla FACC 2 się praktycznie nie zmieniły...jak dla mnie czyli palka strój elfa nawet mi pasi chociaż głupio wygląda w większości zestawień kolorów...oczywiście jak to przy update wielkie problemy z zalogowaniem się wogulepo 3h mi w końcu zaskoczył(jasne ze nie próbowalem cały czas tylko co kilkanaście minut) więc to przeciążenie to kolejny "popis" CIPsoftu... jeśli chodzi o stamine to spada mi póki co bardzo wolno parwie wogule więc nie narzekam na tą nowiść a co do reszty gram na non-pvp to mnie to nie interesuje za bardzo
stary 02-08-2006, 00:13   #963
Nebu
Guest

Domyślny

BOŻE DAJ CIPSOFTOWI ROZUM !Update ,wszyscy sie cieszą ....do czasu wielkim minusem jest ta ....ekhem stamina nie mozna se pograc normalnie bo omg stamina jak ktos bedzie chciał sharowac chara to i tak go bedzie sharował !Całkowite marnowanie Pacca ,własciwie kupno pacca jest już stratą kasy chyba że jak ktoś wczesniej powiedział pacc bedzie naliczany w godzinach .Co do celowania z runek w battlelist.....poco my graliśmy na ots cwiczyliśmy pvp poprostu skandal ,od dziś nie bedzie róznicy playerów w pvp ?Dlaczego zabronione jest używanie botów skoro w samej tibi jest bot ?Ludzie nie róbcie sobie jaj teraz byle sorc/drut z 15 mlvlem bedzie chodził z hotkeyem F1 jako uh i walka bedzie wygladac tak : idzie powiedzmy 30 lvl knight a sorcer/druid SD okienko battle F1 i tak w kółko aż knight padnie teraz nie pvp decyduje o tym kto wygra lecz ilośc runek :S I zwalili ten outfit knighta z mieczykiem reszta jest wmiare ok. Mam nadzieje że po tylu krytykach update zmienią to zachecam również do wysyłania e-maili do CipSoftu przez adminów ,tutorów może sie uda.

P.S : Przez stamine i celowanie z battle tibia to jedno wielkie gó**o nawet najbardziej doświadczony gracz w pvp nie bedzie miał nic do powiedzenia a poco było tyle czasu cwiczyc pvp ?

@Edit ; Mały wykresik co do przegranyh h na dobe.
Jeżeli gramy 24/12h na dobe w czasie 17 dni (wtedy kiedy kończy nam się stamina) przegramy 204h - czas (4 dni) 96h który stracimy na odczekanie staminy do max. wyjdzie nam 108h przegranych na 21 dni.
Jeżeli gramy 24/8h na dobe (opcja najkorzystniejsza) w 21 dni (tyle ile potrzeba zeby znów grac w opcji 24/12h na dobe) bedziemy online przez 168h więc opcja 24/8h na dobe sie nam najbardziej opłaca.

Jeżeli sie pomyliłem to mnie poprawcie.

@Edit 2 ; Adnrew ja przeczytałem i popieram ;P

@Edit 3 ; Przez ten update chyba przestane grac w tibie ,no chyba że only 4fun ;/

PISZMY E-MAILE DO CIPSOFTU ZEBY USUNELI STAMINE I CELOWANIE Z BATTLELIST JEZELI ZASPAMUJEMY DUZA LICZBA E-MAILI TO ZMIENIA TO WIEC SIE STARAJMY!

Ostatnio edytowany przez Nebu - 02-08-2006 o 01:41.

stary 02-08-2006, 00:27   #964
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::..
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]
Wez mnie nie dobijaj wiekszosci grach tak jest Maple pewnie od czegos inneo scianol wogule szajska giera.Update jest super tylko ze outfity.Stamina=gram 6h dziennie np.czyli 18h mi sie stamina regenruje czyli 9h expienia wiecej,wiec moge w kolko bez pezerwy expic po 6h per day:>
Knight Patryk jest offline  
stary 02-08-2006, 00:28   #965
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

Dla mnie te zmiany maja charakter dwojaki

Z jednej strony:

-"Legalny light hack"- ograniczenie makro

-dodali stamine - aby ograniczyc dzielenie kont i makro rozwijajace za nas postac

-"poprawili" hot keysy - aby ograniczyc makro

-loota moze wziac ten kto wiecej bil stwora - aby ograniczyc makro, programoki ktore w mgnieniuoka yciagaly wszystko ze stwora (niesadze zeby kierowali sie dobrem tych ktorym loot byl skradziony)

Ogulnie podsumowując dbaja o to aby nie oszukiwac, czyli daja nam to co bylo do taj pory nielegalne tylko po to abysmy nie musieli tego brac z innych zrodel i zeby wczyscy mieli to samo, rowne sznse, czyli jeszcze dbaja o nas, ale zamiast robic lepsze zabezpieczenia gry to mozna zrobic to latwiej tak jak wlacnie cip to zrobic. Podsumowując Cip dał wszystkim to samo i wyrównal szanse

Z drógiej strony:
Cip nie wyrównal szans, i oto dlaczego:

-tereny wylacznie dla pacc - faworyzowanei pacc

-przy update'ach powiekszanie terenow dla pacc- faworyzowanie pacc

-CIP dał Soule niby to pogorszylo sytuacje profesji magiznych, ale naprawde to pogorszylo sytuacje profesji magicznych ale facc bo dla pacca to nie byl zaden problem - czyli faworyzowany zaostal pacc
-aby wyrownac sytuacje cip dal sorcka rozdzki i szybciej odnawiajaca sie mane, tansze i wydajniejsze manasy zmiany zapotrzebowania many na czary (zwlaszcza na czary runiczne, ale w gruncie zeczy bardzoej sie oplacalo czary ofensywne), ale dodali rowniez wymagania lvlowe na czary, knightowi nie zmienilo sie zapotrzebowanie na mane tylko lvlele potrzebne na czary - fajna rzecz tylko przeszkadzala gracza z niskimi lvlami - knighci mogli sie szybciej uzywac czarow, ale sorckowi mieli owiele wiekrze kozysci, zwlaszcza dzieki summona

-runki w sklepach - latwy dostep do run- faworyzacja dla sorckow bo im najbardziej te runki sie przydawaly

-terazniejsze hot keysy - zdecydowana faworyzacja profesji magicznych

-stamina - faworyzacja pacc

-zamiast walczyc z botami, zaakceptowac je - chec przyciagniecia jak najwiekszej liczby graczy latwym sposobem, a wogule to latwiejsze niz walka z oszustami

Czyli wychodzi ze Cipsoft jak najlatwiejszym sposobem chce na nas zarobic - teraz pacc moze naprawde owiele wiecej wiec ludzie bez pacc sie nie moga liczyc, a co to faworyzowania magow to od dawna oni juz to robili, bo profesje magiszne owiele czesciej kupuja pacc i maja wieksze kozysci od palka czy knighta. Oni tak chca na tej grze zarobic ze ta gra juz stracila swoj niepowtazalny klimat. Chiałbym jeszcze nadmienic ze dowodem tego jak bardzo chca zarobic jest to ze latwiej dostac bana przy obecnosci GMa za to ze na trade sie napisze przypadkowo "hi" niz za "sell pacc", probowalem tego z dwoma kumplami po tym jak moj kolega dostal bana za "hi"

Szczeże mówiąc ta gra nie jest juz tym w co zaczynałem grać.......

pewnie i tak nikt tego nie przeczyta i produkowalem sie na daremno

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
Andrew jest offline  
stary 02-08-2006, 01:35   #966
Karakataka
Guest

Domyślny

Godziny spedzone z kumplami na ots w celu cwiczenia pvp, nie uzywanie battle listy w celu treningu pvp, godziny pekowania....i to wszystko poszło na marne. Byle noob ktory kupil charra będzie walczyl jak rowny z rownym z rasowym graczem. Cip soft zadał nam cios w sama twarz .

A co do outfitow, pozostaje mi oglądanie screenow i wspomnienia o tym, jaka tibia byla kiedys piekna.....

peace

stary 02-08-2006, 02:01   #967
Fryxjer
Użytkownik Forum

Fryxjer's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Świat: Furora
Poziom: 36
Domyślny

A ja mam takie pytanie co do rec keyow, czy na jedna osobe mozna zarejestrowac pare acc?
Fryxjer jest offline  
stary 02-08-2006, 02:05   #968
Fryxjer
Użytkownik Forum

Fryxjer's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2005

Świat: Furora
Domyślny

Ej no Andrew Cipsoft na paccach zarabia, dopieszcza swoja gierke jak tylko moze najlepiej i chce zeby jak najwiecej osob mialo pacc, tereny dla faccow to tylko prezentacja gry, grac naprawde zaczynasz kiedy kupisz pacca. To wcale nie faworyzacja paccow, nikt wiecznie nie bedzie udostepnial czegos za darmo.
Fryxjer jest offline  
stary 02-08-2006, 02:12   #969
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

niechodzilo mi o to co wywnioskowales, po prostu teraz ta gra traci to co bylo w niej najleprze, kiedys mimo tego ze to byla prosta gra to trzeba bylo miec sprawna reke zeby naprawdeszybko cos osiagnac a teraz wystarczy byc sorckiem...

ta gra stracila w moich oczach duzo

ja teraz raczej tez przestaje grac w tibie, chyba ze na otsach, tam nie bedzie staminy napewno, ale najbardziej mnie meczy to latwe strzelanie runkami, jest bez sensu, jaka ma byc frajda z gry jak gra polega tylko na naciskaniu F1 F2 i F3

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!

Ostatnio edytowany przez Andrew - 02-08-2006 o 02:19.
Andrew jest offline  
stary 02-08-2006, 02:38   #970
Skromny pacyfista
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 05 2006

Imię: ^,o
Profesja: Royal Paladin
Świat: Zwana furorĄ xD
Poziom: oo1
Skille: Xxx/xX
Poziom mag.: Xx
Domyślny

gre zj3bali na calej lini.... teraz to bedzie napiepszanie w hotekey, i napazanie z battle listy..

co to miala w sobie ta gra zostalo zniszczone..

baba rl tibia.. ots only
stary 02-08-2006, 02:47   #971
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Domyślny

a mialem kupowac pacc na nowy server pvp :d dobrze ze poczekalem do update xD powinni zmienic nazwe gry na NOOBIA
zdzichxxx jest offline  
stary 02-08-2006, 05:29   #972
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

O dziwo, jestem dość pozytywnie nastawiony do nowego update'u. Praktycznie od razu mogłem się zalogować do gry i zwiedzić kawałek Liberty Bay, którego i tak pewnie nie będe odwiedzał zbyt często. Outfity mi nie przeszkadzają, bo noszę dalej ten sam, tylko lekko zmodyfikowany - nie jest źle. Jak już ktoś mówił, normalnemu graczowi stamina przeszkadzać w grze nie będzie i jak na razie jest to prawda. Celowanie runami na battle mnie nie interesuje (non-pvp). Niestety, w tym updacie mocno dopakowane zostały guardki. 04:49 You lose 80 hitpoints due to an attack by a dwarf guard., chwilę wcześniej za 75, prawie non stop dostaje jakiś mocniejszy hit. Wot da fak?

Lighthack - śmieszna sprawa, nie potrzebne żadne ułatwienia i magic light wandy od teraz. Antyloot system - nie wiem, nie próbowałem jeszcze. Z tego jednak, co czytałem - na party można oglądać i brać loot, tak więc nie ma problemu. Na respawn potworków i podróże również nie narzekam.

Paradoksalnie najbardziej boli mnie w tym update wzmocnienie ciosów u guardków... Ciekaw jestem jeszcze nowych lootów i wyglądu beho shielda. By the way, wiadomo już co z tą nową kuszą, z czym to się je etc.?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 02-08-2006, 07:31   #973
Restemon
Użytkownik forum

Restemon's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Poznan

Imię: Aranidnio
Świat: Zanera
Poziom: 16
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Restemon ma numer GG 6874282 Restemon ma login Tlenu ama1-1992@tlen.pl
Domyślny Mam pytanie

Nie wiem moze ktos juz oto pytal w takim razie soory ale i tak zapytam czy w czasie treningu bendzie leciec ten czas co pokazuje ile expic mozna??
Restemon jest offline  
stary 02-08-2006, 08:47   #974
Chrust Emeryt
Guest

Domyślny

Moim skromnym zdaniem powino wyglądać to tak... Przed Upade Tibia.pl powina dać od siebie jakiś poradnik new Monsterós, np gdzie występuję, Technika nanie i prawdopodobieństwo wyrzucenia takiego i takiego loota.
Gdy wczoraj o o koło godziny 19 00 próbowałem zalogować się do tibi nie udało mi sie ( chociarz mam pacca ) to jest następny popis Cip Soft-u. Gdy już po wielu nie udanych próbach przebiłem sie do gry praktycznie każdy tibijczyk nie wiedzał oco chodzi. Zresztą ja po prawie całej nie przespanej nocy i kronżeniu po Liberty Bay i ich okolicach nie wiem do teraz gdzie jest tu większość Monsterków i nowych questów. Chciałem nawrócić jeszcze do jednego. Wyspa Skrabów. Wybrałem sie tam z marnymi wunduszami lecz nie mogłem znaleźć tego skrbu więc postanowiełem się wrucić lecz powrót kosztował 500 gp... Hmmm czy to czasami nie zadużo ??

stary 02-08-2006, 08:49   #975
Madrid'ista
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 07 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Creative
Poziom: 35
Skille: -------
Poziom mag.: 40
Madrid'ista ma numer GG 1126639
Pergamin

ja jestem troszkę rozczarowany update,wszystko było by dobrze gdyby nie outfity.. pasek staminajest jak najbardziej git,bardzo dobrze,że to nareszcie zrobiono ale co do outfitów to sie załamałem..
Madrid'ista jest offline  
stary 02-08-2006, 08:58   #976
edmun
Guest

Domyślny

a mnie rozwalają na kolana następujące rzeczy:

knight sux.... fajnie sie teraz poblokuje

"08:16 Using the last rope..."

hmm.... prawie jak "last hope"

stamina << jestem za....

runki... moglyby byc same defensywne a tak teraz nie mam szans z jakimkolwiek druidem czy sorciem.

outfity sucks.... nie wiem... niedorobione jakieś czy co ?

podobaja mi sie flagi przy sklepach, depo itp... ilez to razy sie naszukalem sklepu w miescie w ktorym bywam raz na dwa miesiace

stary 02-08-2006, 08:58   #977
MasterGos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Kamieńsk

Imię: Mastergos
Gildia: --------
Świat: Hiberna
Skille: 75/76
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ja odbieram update pozytywnie nowe outify, wygląd stuffa. Ale szkoda że znowu tylko pacc "zgarnia" wszystko.
Light hack jest do bani bo ciemne korytaże tibi straciły dawny klimat kiedy szło się przez nieodkryty teren z malym okręgiem światła i w strachu patrzylo się na battle czy zaraz jakiś monster niezakonczy naszego zycia.

hotkey mjały zapewne wyrównać szanse z strzelaniem z battle i na odwrót

Szkoda że znów faworyzowani są hlvl(tak mi się wydaje), pacc (i boterzy?!)

Czemu nie mogli dodać do gry np Game Guard (czy jakoś tak) jest to program do eliminowania botów i działa bardzo sprawnie.
MasterGos jest offline  
stary 02-08-2006, 09:00   #978
wookieb
Użytkownik forum

wookieb's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2005
Lokacja: Słupsk

Świat: Aldora
wookieb ma numer GG 5213059
Domyślny nowa kusza

Wiecie moze jak sie nazywa nazywa ta nowa kusza? :>
wookieb jest offline  
stary 02-08-2006, 09:14   #979
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew
-stamina - faworyzacja pacc
A to z jakiej paki?
Polecam się zaznajomić z tematem zamiast pisać "wszystko dla pacc!!".

Ostatnio edytowany przez emilok - 02-08-2006 o 09:16.
emilok jest offline  
stary 02-08-2006, 12:47   #980
Arkavie
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Toruń

Gildia: Mad Dogs
Świat: Amera
Poziom: 18
Skille: 41/37
Poziom mag.: 2
Arkavie ma numer GG 1834843
Domyślny

Stamina > najgłupsze w tym uptade. Mam mieć ograniczone expienie? I ta knie expie non stop żeby m itego niestarczyło. Jaki gracz tyle expi zeby mu sie zmeczenie skączyło ? Dla mnie ejst to bez sensu! Qutify wyglądają super. A ten pomysł że kto zada więcej obrażeń jest sciagnięty z gry Runescape. A uptade jest spox
Arkavie jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania