Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-08-2006, 22:26   #1001
looz
Guest

Domyślny

Mam pytanko czy to normalne po update że jeżeli sie zabije trola to nie można go ruszyć przez pewien czas z miejsca ??

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-08-2006, 22:35   #1002
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez looz
Mam pytanko czy to normalne po update że jeżeli sie zabije trola to nie można go ruszyć przez pewien czas z miejsca ??
Tak, ale napewno już był napoczęty, albo jesteś noobem, który próbował go komuś zabrać
Bebop jest offline  
stary 02-08-2006, 23:05   #1003
Maximp
Użytkownik Forum

Maximp's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Polska

Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 78
Maximp ma numer GG 7432669
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chi Chi
Ja sądze że to jakiś chyba żart se robią lol ?
Bzdura gdyby hotkey-em można było sie uhać -.-
Albo walic z sd na battle kogoś lol ...
Te otwieranie potworów przez osobe która danego potworka zabiła takie sobie bo jak idziesz na solo hunt to fajne ale jak komus bloczysz ? -.-
to wtedy bierzesz party i po sprawie ; ( trudne do zrozumienia nie?
stary 02-08-2006, 23:35   #1004
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
No i po co ja się tyle męczyłem z tym skillowaniem 71/70 na 24 lvlu ^^ jak i tak byle sorc/druid z 15 mlvlem i bp sd do mnie podleci i mnie zacznie nawalac z sd i po mnie bo nawet sie nie zdaze uhac.
Bosheeee...... skillowanie godzinami i gapienie sie w te dwarfy odebralo ci jak widac resztki rozumu. :/
Przeciez ten sorc o ktorym wspomniales bedzie cie bil 2 razy slabiej z sd niz ty bedziesz sie uhal!!! A poza tym uhem zawsze trafisz bo masz go teraz w hotkeyu! A poza tym masz duzo wiecej capa niz ten sorc, wiec on wystrzeli ten caly swoj bp sd a ty nadal bedziesz zyc i mozesz go nawet zabic bo nie bedzie mial run bo ma mniej capa!!! Poza tym knight uha sie w biegu a sorc strzelajac z sd robi krotki przystanek na jakies kilkaset milisekund!!!
Cytuj:
Wyjatkiem jest ze bede mial zaznaczoną funkcje "Use on yourself" ale wtedy przypadkowo naciskajoc klawisz F1 lub innny moge stracic cenną runę.
Fujara jestes jak przez przypadek hotkeye wciskasz tyle ci powiem. A jak ktos przed update byl elite knightem i zamiast uha mial na F1 exori to co? Tez robil missclicki i na swiecie pvp kazdego zabijal przed depo lub robil se skulle? Nie. Tak samo z uhami.
Cytuj:
Tylko ze 15 lvl byle sorca lub druta nie podleci do ciebie z BP sd bo go po prostu nie stac . BP SD to 6k, i watpie w to zeby jakis niski lvl mial marnowac jakiekolwiek sd na pkowanie.
Oj zdziwilbys sie, ile mozna kasy od 8 lvla wyciagnac expiac na tombach! I to nawet bez robienia lootbagow....
A poza tym lowlvl pk to najczesciej second chary dobrych graczy i maja oni kase z glownych postaci. (czesto nawet glowna postac to 100+lvl)
Cytuj:
- nowe potwory (to również dla pacc)
Hahahaha, no naprawde duzo potworkow dla facc - 1 nowy rot. ROTFL.
Cytuj:
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a
Bylo juz kilka tematow dotyczych tych nowych teren i wszyscy zgodnie twierdza ze zbyt "podniecajace" to one nie sa. Slaby exp, slaby loot, potwory daja malo expa a mocno bija i loot z nich to 5 gp itd itp....
Cytuj:
- otwieranie ciał (zupełnie zingorowane blokowanie knitcha)
Knight wystarczy ze bedzie w party z innymi czlonkami huntu i to on bierze loot a shooterzy sie nawet nie zblizaja.
Cytuj:
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

moim zdanie w nastepnym up date powinnie zaakceptować rookstaylerów.
Nie, nie powinien zaakceptowac "rookstaylerow". Jesli juz to ROOKSTAYERÓW!!!

POWALA MNIE WASZA IGNORANCJA :/ JUZ SAM NIE WIEM CZY MAM SMIAC SIE CZY PLAKAC JAK PO RAZ SETNY WIDZE KOGOS KTO PISZE ZE JEST KNIGHTEM I SORC NA NIZSZYM LVLU GO POKONA BO MA SD. WY NAPRAWDE JESTESCIE TACY GLUPI CZY TYLKO UDAJECIE?
poisoner jest offline  
stary 03-08-2006, 01:08   #1005
kris3084
Guest

Domyślny bohy

zauważył ktoś może że teraz czy ma się założone bohy czy nie to sie biega tak samo ? ;///

sorx chyba mi od tego update na oczy padło i nic nie widze <lol>

Ostatnio edytowany przez kris3084 - 03-08-2006 o 01:52.

stary 03-08-2006, 01:20   #1006
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

chyba ci sie cos w glowie pomieszalo...
Celoz jest offline  
stary 03-08-2006, 01:25   #1007
kris3084
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Celoz
chyba ci sie cos w glowie pomieszalo...
załuz bohy i zdejmij to sam zauważysz że nie ma zadnej różnicy

hehe xd

Ostatnio edytowany przez kris3084 - 03-08-2006 o 01:53.

stary 03-08-2006, 02:05   #1008
Tifo_Nek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 07 2006

Stan: Niegrający
Imię: Tifonek
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
Poza tym knight uha sie w biegu a sorc strzelajac z sd robi krotki przystanek na jakies kilkaset milisekund!!!
o.0 Co ty nie powiesz? knight uha podczasz biegania?Niesądzę...

Cytuj:
Knight wystarczy ze bedzie w party z innymi czlonkami huntu i to on bierze loot a shooterzy sie nawet nie zblizaja.
Najśmiejszniejsza rzecz jaka wyczytałem z twojego posta :> Takie cos mogli zrobić na NPvp serv... ale nie na pvp gdzie po 1 spowalnia to zdecydowanie exp dla shooterów i wogóle marnowanie czasu.
Tifo_Nek jest offline  
stary 03-08-2006, 02:12   #1009
Drah Master Knight
Guest

Domyślny na temat update :)

Moim zdaniem fajna sprawa ten update fajnych durzo żeczy..Nowe outfity są beznadziejne fajne nowe wyglądy starych itemów...Nowe potwory..Zmeinione wyglądy niektórych potwórów..

stary 03-08-2006, 02:15   #1010
maaagda
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 08 2006

Domyślny aaaaaaaaa

wczoraj nie dalo sie grac ... a dzisiaj gram sobie i co sie okazuje..gram spearsami jako palladyn zeby cwiczyc dystans..i sie okazuje ze ciala ruszyc przez 10 sekund nie mozna..no i ok..fajnie.. nikt nic nie kradnie..ale spears'a spod niego tez nie wyciagne..zabijam kolejne ..bron sie konczy..:/..spearsy leza pod cialami..gorzej jak jest ich tam(pod tym cialem) wiecej niz 1...jeszcze gorzej jak drugie cialo upadnie na poprzednie..aaaa...znowu kolejne 10 sekund bez spearsa..opoznia sie gra..musze czekac zeby je pozbierac

mogli chociaz wprowadzic taka opcje , zeby te przedmioty spod ciala mozna bylo wyciagnac((( po 30 minutach trafilo mnie cos i musialam skonczyc gre nerwowo nie wytrzymalam..
maaagda jest offline  
stary 03-08-2006, 07:34   #1011
Zalvix
Użytkownik forum

Zalvix's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2006

Smutny

Ten pomysł ze przestawianiem ciał potworów po 10 sec. to średni pomysł.
1. Minus dla osób, które zabijają ciała spearami i kamieniami.
2. Minus nie można zabrać ciała potworka przed Thiefami.
3 Plus właściwie nie można już kraść loot z potwora.
Zalvix jest offline  
stary 03-08-2006, 09:21   #1012
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
o.0 Co ty nie powiesz? knight uha podczasz biegania?Niesądzę...
Tak, knight nie musi sie zatrzymywac ani na ulamek sekundy zeby sie uhnac, tak samo nie musi sie zatrzymywac zeby zadac cios z broni. Sorc natomiast musi sie zatrzymac na ulamek sekundy zeby strzelic z sd. (nawet jak nie idziemy kursorami tylko za pomoca mapki i w czasie biegu naciskamy hotkey to sorc sie zatrzymuje na ulamek sekundy, wiec knight na takim samym lvlu jak sorc moze sobie spokojnie wziac follow i bic caly czas sorca z broni+ew. exori)
Cytuj:
Najśmiejszniejsza rzecz jaka wyczytałem z twojego posta :> Takie cos mogli zrobić na NPvp serv... ale nie na pvp gdzie po 1 spowalnia to zdecydowanie exp dla shooterów i wogóle marnowanie czasu.
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie spowalnia to expa dla shooterow bo jak sa w party z blokerem to bloker od razu po zabiciu potworka moze wziac loota i ekipa bije od razu nastepnego. Jak blocker i shooterzy sa w party to bloker nie musi czekac 10 sekund na loota i nie spowalnia to expa, czy jestes w stanie to pojac?
Cytuj:
2. Minus nie można zabrać ciała potworka przed Thiefami.
10 sekund nie wystarczy ci zeby loota zgarnac? To ty chyba masz zjarana ręke.

I CIAGLE TO SAMO :/ WIEKSZOSC Z WAS NAWET NIE UMIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I WLASCIWIE INTERPRETOWAC TEGO CO JEST NAPISANE O UPDATE :/

TEN UPDATE JEST DLA KNIGHTA BARDZO KORZYSTNY PONIEWAZ OD TERAZ KNIGHT NIE BEDZIE MUSIAL CHODZIC KURSORAMI I RECZNIE SIE UHAC TYLKO WYSTARCZY ZE WEZMIE FOLLOW NA SORCA, DOGONI GO I BEDZIE GO MOGL CALY CZAS BIC Z BRONI ORAZ Z EXORI UHAJAC SIE ZA POMOCA HOTKEYI W 100% CELNIE.

CZY JESTESCIE W STANIE TO POJAC?

Ostatnio edytowany przez poisoner - 03-08-2006 o 09:24.
poisoner jest offline  
stary 03-08-2006, 10:57   #1013
Zalvix
Użytkownik forum

Zalvix's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Tak, knight nie musi sie zatrzymywac ani na ulamek sekundy zeby sie uhnac, tak samo nie musi sie zatrzymywac zeby zadac cios z broni. Sorc natomiast musi sie zatrzymac na ulamek sekundy zeby strzelic z sd. (nawet jak nie idziemy kursorami tylko za pomoca mapki i w czasie biegu naciskamy hotkey to sorc sie zatrzymuje na ulamek sekundy, wiec knight na takim samym lvlu jak sorc moze sobie spokojnie wziac follow i bic caly czas sorca z broni+ew. exori)

Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie spowalnia to expa dla shooterow bo jak sa w party z blokerem to bloker od razu po zabiciu potworka moze wziac loota i ekipa bije od razu nastepnego. Jak blocker i shooterzy sa w party to bloker nie musi czekac 10 sekund na loota i nie spowalnia to expa, czy jestes w stanie to pojac?

10 sekund nie wystarczy ci zeby loota zgarnac? To ty chyba masz zjarana ręke.

I CIAGLE TO SAMO :/ WIEKSZOSC Z WAS NAWET NIE UMIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I WLASCIWIE INTERPRETOWAC TEGO CO JEST NAPISANE O UPDATE :/

TEN UPDATE JEST DLA KNIGHTA BARDZO KORZYSTNY PONIEWAZ OD TERAZ KNIGHT NIE BEDZIE MUSIAL CHODZIC KURSORAMI I RECZNIE SIE UHAC TYLKO WYSTARCZY ZE WEZMIE FOLLOW NA SORCA, DOGONI GO I BEDZIE GO MOGL CALY CZAS BIC Z BRONI ORAZ Z EXORI UHAJAC SIE ZA POMOCA HOTKEYI W 100% CELNIE.

CZY JESTESCIE W STANIE TO POJAC?
I oto chodzi bo ja knight , ale trzeba skrytykować CipSoft za jeden pomysł.
Otóż zabijam potworam, a tu nagle przychodzi inny Knight i mi zabija go. Potwór powinien należeć mnie. Próbuje go otworzyć. Nie moge i wyskakuje napis "You are not owner". Okazało się, że potwór, którego zabiłem w 95 %, należy do osoby, która go dobiła! CipSoft musi to zmienić. Problem występuje gdy zabija się dobrego potwora. Ech, mam nadzieję, że to poprawią.

Ostatnio edytowany przez Zalvix - 03-08-2006 o 10:58.
Zalvix jest offline  
stary 03-08-2006, 11:02   #1014
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Żarówka

teraz tibia juz gorsza byc nie moze a te outfity to juz wogule gra dla dzieci z przetrzkola
juz nigdy nie bede grac w to gó**o

Ostatnio edytowany przez zdzichxxx - 03-08-2006 o 11:05.
zdzichxxx jest offline  
stary 03-08-2006, 11:46   #1015
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zdzichxxx
teraz tibia juz gorsza byc nie moze a te outfity to juz wogule gra dla dzieci z przetrzkola
a do przetrzkola chodzą przetrzkolaki,a jak skończą przetrzkole idą do rzkoły bo przetrzkole to inaczej okres przet rzkołą

a tak wogóle to poisoner mnie pocieszył z tymi knightami

Ostatnio edytowany przez Level - 03-08-2006 o 11:48.
Level jest offline  
stary 03-08-2006, 12:13   #1016
Emi-Eternia
Guest

Domyślny

-- post nieaktualny --

Ostatnio edytowany przez Emi-Eternia - 14-10-2007 o 00:36.

stary 03-08-2006, 12:23   #1017
Magma
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Spadłam z gwiaździstego nieba

Profesja: Paladin
Świat: Berylia
Magma ma numer GG 4166124
Domyślny

A mi wszystko jedno, i tak gram sorcem
stary 03-08-2006, 12:27   #1018
Lecter Shan
Użytkownik forum

Lecter Shan's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Thais

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 31
Skille: 63/61
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zdzichxxx
O jednego Nooba mniej
Lecter Shan jest offline  
stary 03-08-2006, 18:47   #1019
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
I oto chodzi bo ja knight , ale trzeba skrytykować CipSoft za jeden pomysł.
Otóż zabijam potworam, a tu nagle przychodzi inny Knight i mi zabija go. Potwór powinien należeć mnie. Próbuje go otworzyć. Nie moge i wyskakuje napis "You are not owner". Okazało się, że potwór, którego zabiłem w 95 %, należy do osoby, która go dobiła! CipSoft musi to zmienić. Problem występuje gdy zabija się dobrego potwora. Ech, mam nadzieję, że to poprawią.
Az mi sie wierzyc nie chce. Przeciez wyraznie napisali ze cialo moze otworzyc tylko osoba ktora zdobyla za danego potwora najwiecej expa!
poisoner jest offline  
stary 03-08-2006, 19:13   #1020
zdzichxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2006

Profesja: Elite Knight
Świat: nowy świat pvp
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Żarówka

wie ktos coś o nowych serverach pvp ?
czy wyjda jeszcze w tym miesiącu ?

Lecter Shan ty szczuża mordo
zdzichxxx jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania