Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 22-07-2006, 22:13   #401
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arcydemon
1. hmm... a dałbym sobie rekę uciąć, ze wolniej... ale mówisz, sprzed kilku lat. a teraz ? tak samo, czy zmienili to ?
W systemie skilowania poza lamaniem spearow palka nic sie nie zmienilo, wspolczynniki te same.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-07-2006, 17:30   #402
Elesar Inferno
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 187
Skille: 109/94
Poziom mag.: 25
Domyślny

@Mati66
A kto powiedzial ze knight nie bedzie bral calego loota? Przecierz moze sie umówic z shotterami zeby
nawet nie podchodzili do dead monstera i odczeka te 10 sek. i juz ma loocik.A jesli którys z shotterówgo oszuka moze powiedziec "bb" i po huncie proste ...?

Ostatnio edytowany przez Elesar Inferno - 23-07-2006 o 17:32.
Elesar Inferno jest offline  
stary 23-07-2006, 23:18   #403
Montoes
Guest

Król

powiem tak mam knighta 23 lvl expilem sobie na soldierach a tu nagle podlecial do mnie 24 druid 20 sork i 19 pal stanelem w szoku jak zaczeli mnie nawalac lecialo we mnie co sekunde SD gdy doszedlem do siebie zaczelem walic druida hity wynosily okolo 15-30 take slabe bo mialem slabe skile 55/52 <lol> ;/ ja sie uhalem lecz mialem tylko 5 uhow zaczelem w panice uciekac kiedy dosiegl mnie ostatni SD ujzalem napis "you are dead" wtedy zrozumialem ze SILA KNIGHTA SA SKILLE ORAZ JEGO WIELKA ILOSC HP i dotej chwili wbilem skile 70/70 i jak sie bawilem z moim kumplem 31 master sorcer to walilem mu hity 50-70 byly takze slabsze mialem ze soba bp uchow a on walil mi z hmm'ow i SD dmg okolo 100-50 gdy stracil wszystkie runy ktorych mial malo poniewaz niebyl z byt bogaty ja mu zaczelem nawalac i az doszlo mu do red hp i tak sonczyla sie nasza zabawa

stary 23-07-2006, 23:31   #404
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

to powiedz mu zeby nastepnym razem zalozyl eq <lol>

PS: nie wzielem pod uwage tego ze mozesz miec na tyle zapchane kasą depo ze stać cie na d lance albo GSa...
stary 23-07-2006, 23:44   #405
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
PS: nie wzielem pod uwage tego ze mozesz miec na tyle zapchane kasą depo ze stać cie na d lance albo GSa...
Jak ktos gra na starym serwerze, to zaden problem uzbierac kase na d-lance albo gsa do 23 lvla.
noobowaty mistrz jest offline  
stary 24-07-2006, 00:25   #406
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Montoes
jak sie bawilem z moim kumplem 31 master sorcer to walilem mu hity 50-70 byly takze slabsze mialem ze soba bp uchow a on walil mi z hmm'ow i SD dmg okolo 100-50 gdy stracil wszystkie runy ktorych mial malo poniewaz niebyl z byt bogaty ja mu zaczelem nawalac i az doszlo mu do red hp i tak sonczyla sie nasza zabawa
teraz sprobuj cos zrobic druidowi na 30 levelu z quag rodem i 5 bp manasow ( zamiast tych smiesznych sdkow ). jesli zbijesz go chociaz do yellowa pogratuluje.
stary 24-07-2006, 17:05   #407
Pan Goner
Zbanowany

Pan Goner's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Szczecin

Imię: Lakamen
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 20
Skille: 65~/65~
Poziom mag.: 4
Pan Goner ma numer GG 5157895
Król Knight ROX !

Knight,Dobry Knight To Najpotezniejsza wg mnie profesja gdyz majac knighta nie martwiasz sie o mane (druid i sorc) albo o bełty i arrowsy (pall), no nie wiem . . . jak narazie ralem tylko Knightem i Sorciem...moze sie myle ale jesli juz to radze wziasc knajta albo palla chociaz wole osobiscie knajcika bo jak juz napisalem,nie martwissz sie o beltytylko kupujesz dobrego sworda armro legi i tarcze i jedziesz... pozdrawiam wszystki knajcikow
Pan Goner jest offline  
stary 24-07-2006, 18:08   #408
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Goner
Knight,Dobry Knight To Najpotezniejsza wg mnie profesja
Co rozumiesz przez "najpotezniejsza?
Cytuj:
gdyz majac knighta nie martwiasz sie o mane (druid i sorc) albo o bełty i arrowsy (pall)
Nie martwisz sie o mane? Myslisz, ze typowy druid badz sorcerer na podobnym lvlu do twojego martwi sie o mane?
Cytuj:
no nie wiem . . . jak narazie ralem tylko Knightem i Sorciem...
Pograj knightem troszke dluzej i zrozumiesz, ze jest on w pewnym sensie najgorszy*.
Cytuj:
moze sie myle ale jesli juz to radze wziasc knajta albo palla chociaz wole osobiscie knajcika bo jak juz napisalem,nie martwissz sie o beltytylko kupujesz dobrego sworda armro legi i tarcze i jedziesz...
Jakos zapomniales wspomniec o skilowaniu trwajacym setki godzin... no coz ale jak sie ma 17 lvl to trudno miec chociaz polowiczne wyobrazenie jak czasochlonne jest wbicie chociaz 65/65-skili wymaganych przynajmniej do pozadnego expienia na Elfach. Jeszce jedno-nie doradzaj lepiej ludzia, bo wprowadzasz w blad

*jesli chodzi o monotonie gry oraz gre druzynowa-blokowanie to jedyne co potrafi zrobic dobrego dla druzyny.
Stożek jest offline  
stary 03-08-2006, 08:06   #409
Kirin-Tor
Użytkownik Forum

Kirin-Tor's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: In memory of homies....

Profesja: Elite Knight
Gildia: Legends
Świat: Askara
Poziom mag.: 6
Domyślny

Dla tych którzy nic nie prubowali zrobić z systemem lootowania Gdy ma sie party blocker też może ujrzeć loot to tyle
stary 04-08-2006, 14:29   #410
aaronik
Guest

Domyślny Ek V Ms

CZY EK 57 lvl na przyklad bedzie mial problem z 31 lvl MS?
pozdrawiam

stary 04-08-2006, 14:35   #411
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez aaronik
CZY EK 57 lvl na przyklad bedzie mial problem z 31 lvl MS?
pozdrawiam
Ja nie wiem co ty rozumiesz pod pojeciem "problem" ale powiem tyle ze 57 ek na pewno nie zabije 31 ms (zakladajac ze obydwaj gracze sa tak samo dobrzy).
poisoner jest offline  
stary 06-08-2006, 20:32   #412
Valorianin Vader
Guest

Domyślny Knight jest super

Hmm, moim zdaniem to knight jest nejpotezniejszom profesjiom.Ze wzgeldu na to ,ze ma duzo zycia i uhy to mozna o nim powiedziec ze jest niezniszczalny:]

stary 06-08-2006, 23:41   #413
Pawelsik
Użytkownik forum

Pawelsik's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 15
Skille: 49 dits
Poziom mag.: 5
Pawelsik ma numer GG 2190306
Domyślny

Hah...Przeczuwalem ze zacznie sie od krytyki ale luuzzz...Osobiscie mysle ze to zalezy od dobrego wychodowania postaci jaknp: taki 70 knight nie ma za duzo szans z 80 sorciem. Więc dochodze do wniosku ze to od nas zalezy
Pawelsik jest offline  
stary 06-08-2006, 23:58   #414
Marian Moczymorda
Zbanowany

Data dołączenia: 29 07 2006
Lokacja: W-wa

Stan: Na Emeryturze
Świat: Danera
Poziom: 51
Skille: ryba!
Poziom mag.: 52
Marian Moczymorda ma numer GG 8067654
Domyślny

Zależy od gracza i zapasu runek...

Ogółem:
Knight - ma dużo capa na uhy, może walić z explo ale fakt faktem sorc na tym samym lv wiecej walnie...
Palla - dobry do PK, ma w sumie więcej many i hp od knighta, ale wydaje fortunę na ammo.
Sorc - dużo silnych czarów ofensywnych, jednak używa many do walki, a jak mu manashielda zrąbią całego to musi na runach polegać...
Drut - Jeśli chodzi o PvP to niewiele gorszy od sorca, może walnąć przeciwnikowi poison storma, jeśli nie jest na to przygotowany walka kończy się dosyć szybko. ML bije tak jak sorc, więc drastycznej różnicy na wyższym lv nie ma.
Marian Moczymorda jest offline  
stary 07-08-2006, 10:37   #415
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marian Moczymorda
Zależy od gracza i zapasu runek...
jedyne sensowne zdanie jakie napisales...

Cytuj:
Palla - dobry do PK, ma w sumie więcej many i hp od knighta, ale wydaje fortunę na ammo.
Mana nie wygra walki, mozna sie podeprzec najwyzej tym ze ma vite. Nie wydaje fortuny na ammo ( co jest podstawowym argumentem przeciw palkowi ludzi ktorzy nie grali nim ani minuty ). Do pk jest zaj*bisty, tylko ze 2 sztuki 90+ RP nie daly rady zabic ani mojego knighta 41 lev ani sorca brata ( 57 MS ).

Cytuj:
Sorc - dużo silnych czarów ofensywnych, jednak używa many do walki, a jak mu manashielda zrąbią całego to musi na runach polegać...
a ja myslalem ze z reguly uzywa run a mane w ostatecznosci ./

Cytuj:
Drut - Jeśli chodzi o PvP to niewiele gorszy od sorca, może walnąć przeciwnikowi poison storma, jeśli nie jest na to przygotowany walka kończy się dosyć szybko.
ehe, poison storm - 15 obrazen - 15 obrazen - 15 obrazen -15 obrazen - ironiczny smiech zatrutego - exana pox.

podsumowujac: za duzo OTSow i swiatow non-pvp zeby napisac cos sensownego.
stary 07-08-2006, 10:49   #416
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kirin-Tor
Dla tych którzy nic nie prubowali zrobić z systemem lootowania Gdy ma sie party blocker też może ujrzeć loot to tyle
Nie tylko ujrzęc, ale też i zabrać

Cytuj:
A od kiedy to pal ma więcej hp od knighta?

Pavel Ches jest offline  
stary 07-08-2006, 18:14   #417
Flash_Radzio
Użytkownik Forum

Flash_Radzio's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2005
Lokacja: Adamów 12, 96-155 Nowy Kawęczyn, czerwony dom naprzeciw kapliczki, piętro, zielony pokój(yuck!) xD

Stan: Na emeryturze
Flash_Radzio ma numer GG 1969816
Domyślny

podpisuje się pod zdaniem Suro,że nie ma najlepszej profy, i wyciagam wniosek na koniec, że sie one (profy) wzajemnie uzupełniaja

Ostatnio edytowany przez Flash_Radzio - 07-08-2006 o 18:17.
Flash_Radzio jest offline  
stary 07-08-2006, 18:57   #418
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Co kilka dni ten temat jest odgrzebywany przez kolejnego noobka, ktory myslie, ze pozjadal wszystkie rozumy i potrafi pisac z sensem. No ale przeciez zaraz mnie ktos zacznie kreslic-"nuup nie wiesz co my wiemy i wogole wszystko wszystko!!111". W calym temacie znalazlo sie moze 10 sensownych wypowiedzi, reszta to besztanie sie wzajemnie i walka na "cytowanie". Dajmy sobie moze spokuj i zakonczmy dyskusje, bo nie ma najlepszych profesji, sa za to najlepsi gracze a Wy kochani moi sie do nich nigdy nie bendziecie zaliczac jak macie zamiar siedziec na tym forum i sie bluzgac zamiast wziasc sie za gre.
stary 20-08-2006, 17:48   #419
zajcu
Użytkownik Forum

zajcu's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 106
Skille: 83/83=/
Poziom mag.: 7
zajcu ma numer GG 3912640
LOL

knight niejest najpotęrzniejsza postacia!! moze i ma dobra obrone i wogule jest dobrym blokerem ale bez runek bylby nikim ;]
Dla mnie najlepsza postacia jest paladin chociaz ma slaba obrone ;]
stary 20-08-2006, 20:05   #420
Szaryy
Zbanowany

Szaryy's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zajcu Pokaż post
knight niejest najpotęrzniejsza postacia!! moze i ma dobra obrone i wogule jest dobrym blokerem ale bez runek bylby nikim ;]
Dla mnie najlepsza postacia jest paladin chociaz ma slaba obrone ;]
Mowisz tak bo sam nim jestes -.-.Nie ma najpotezniejszej profesji,kazda ma swoje dobre i zle strony.
Szaryy jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania