|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Hmmm... Fajny poradnik, tylko trochę przy długi. Miałem na dysku już kiedyś kilka podobnych programów, ale ostatnio bawiłem się w nich jakiś czas temu. Może pora wrócic?
![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() @Radek 666:
To niedobrze bo to jeszcze nieskonczone ;P Musze dociagnac AS do konca, i dopisac cos o shape tweeningu ;P Ale po to jest wypunktowane, zebys czytal to co chcial ;] @Celoz: Cytuj:
A co do babelkow, wiem o co Ci chodzi, ale ten Twoj skrypt jest zle napisany ![]() Moge to opisac, ale po co? Pozniej takie rzeczy same wyjda na wierzch (a przynajmniej taka mam nadzieje...) BTW, ladniejsza wersja szutera ![]() |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() jak już mówiłem PRZYKLEIĆ!!!!!! moderatorzy, chcecie miec w tym dziale setki tematów typu "panie majster, ja już trzeci raz przycinam tą belke a ona wciąż za krótka!!"
a żeby nie było offtopu po pierwsze zamieszczam swój głupi flash robiony przez niecałą godzine i nie wrzucony na imageshack bo jest o 165KB za duży a po drugie radze też napisać, albo choć wspomnieć coś o robieniu własnego graidentu ![]() takie tam pierdoły. Ostatnio edytowany przez Celoz - 15-07-2006 o 05:27. Powód: Kupiłem sobie słownik i aż się za głowe złapałem. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Początkujący
Imię: Niewarzne
Profesja: Knight
Gildia: niemam ;(*
Świat: Aldoraa
Poziom: 8
Skille: 20/19
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Prosze o kontynuacje poradnika!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() Kilka rzeczy których nie rozumiem...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jestem raczej mało kumaty i troche noobowaty... |
|||
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() @up:
1) koniec animacjii 2) o to chodzi 3) ![]() (sorry za niemce ale nie było na eMule angielskiej wersjii) @styku: more plx! Ostatnio edytowany przez Celoz - 25-07-2006 o 19:31. |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Początkujący
Imię: Niewarzne
Gildia: niemam ;(*
Świat: Aldoraa
Poziom: 8
Skille: 20/19
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Dzieki Cebix, ale mam 2 pytanie
![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj ss co mi sie pojawia zamiast zakladki Frame. PS. Tam jest troszke inna wersja, ale ten sam program. Mam ta wersje co Celoz wyzej. ![]() Ostatnio edytowany przez 7up - 28-07-2006 o 12:04. |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() To jest Flash MX, czyli "szóstka", twój poradnik może się odnosić do jakiejś starszej wersji i stąd wynikają nieścisłości. Atrybuty typu przezroczystość obiektu(alpha) masz w Properties na dole okna po zaznaczeniu obiektu:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elu Rooky
Gildia: Peacefull People
Świat: Eternia
Poziom: 24
|
![]() to cos jest fajne!
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Drogi styku.
Wiem, że ostatnio nie masz czasu, ale proszę Cię, napisz coś więcej - ostatnio jedyne co we flashu robie to jakieś kicze w FBF... chcę spróbować czegoś nowego! nadziei szukaw w twoim temacie. tak więc proszę: DODAJ COS!!! down: ależ prosimy, proosimy! i ja moge coś za ciebie zrobić. Ostatnio edytowany przez Celoz - 27-08-2006 o 22:13. |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Tak, wiem że obiecałem że coś wrzuce, ale niestety w wyniku pewnego splotu wypadków, aktualnie jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem superkomputera PII 300, z karta graficzną ATI Rage 4MB. Wybaczcie, Macromedia odmawia posłuszeństwa. Moge spróbowac naskrobać coś "na sucho", ale podejrzewam, że będzie to raczej tekst nieudany...
|
![]() |
![]() |
#33 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() BUMP Wymagania : dowolny movieclip z instance "Cursor" Kod:
onClipEvent (load) { v = 0; } onClipEvent (enterFrame) { if (_name != "cursor") { _alpha-=12; } if (_alpha<=3) { this.removeMovieClip(); } } onClipEvent (mouseMove) { v++; if (_name == "cursor") { _x = _root._xmouse; _y = _root._ymouse; this.duplicateMovieClip(_name+v, v); } updateAfterEvent() } * tymi pogrubionymi cyframi można sobie pomanipulować, żeby zwiększyć szybkość zmikania albo zmniejszyć. Ostatnio edytowany przez Celoz - 03-09-2006 o 12:44. |
![]() |